Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η κατεστραμένη εκκλησία της Santa Ana
Η κατεστραμένη εκκλησία της Santa Ana

(15/01/2001, 03.02 GMT)
 

Απελπισμένες προσπάθειες διάσωσης στο Ελ Σαλβαδόρ
Οι αρχές στο Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσαν ότι τριακόσια σαράντα άτομα έχασαν την ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό του Σαββάτου ενώ εκατοντάδες αγνοούνται. Τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση επιζόντων αλλά οι ελπίδες για την διάσωση των παγιδευμένων κάτω από τα ερείπεια σβήνουν καθώς περνούν οι ώρες. Εν τω μεταξύ οι μετασεισμοί συνεχίζονται και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να προκαλέσουν κατολισθήσεις. Τα περισσότερα από τα θύματα θάφτηκαν μετά από κατολίσθηση που εξαφάνισε εκατοντάδες σπίτια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρκετές πόλεις στα ανατολικά και τα δυτικά της χώρας έχουν καταστραφεί ολοσχερώς παρά τον συγκριτικά μικρό αριθμό των θυμάτων. Ο πρόεδρος Φλόρες απήυθυνε έκκληση για την δωρεά τριών χιλιάδων φερέτρων ώστε να μπορέσουν οι φτωχοί κάτοικοι της χώρας του να θάψουν τους νεκρούς τους.

Το θέμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου μπορεί να απασχολήσει τη Χάγη
Η κατήγορος του Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών για τα Εγκλήματα Πολέμου στη Χάγη, Κάρλα Ντελ Πόντε, ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα ξαναρχίσει τις έρευνές του για την χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου από το ΝΑΤΟ η οποία εκφράζονται φόβοι μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία. Η κυρία Ντελ Πόντε είπε ότι στο παρελθόν διερευνήθηκαν καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου κατά την διάρκεια των επιδρομών κατά του Κοσσυφοπεδίου, αλλά προσέθεσε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία ώστε να προχωρήσει η υπόθεση. Πάντως σύμφωνα με τους ανταποκριτές, είναι αμφίβολο εάν το δικαστήριο μπορεί να απαγγείλει κατηγορίες. 'Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο έχει σημαντικές συνέπειες για την υγεία. 

Οι Παλαιστίνιοι ματαιώνουν συνάντηση με τους Ισραηλινούς
Και νέες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σημειώθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας. Τα νέα επεισόδια μπορεί να πλήξουν τις προσπάθειες για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να διενεργούν έρευνες για την τύχη ενός εποίκου που εξαφανίστηκε. Πυροβολισμοί προερχόμενοι από παλαιστινιακό αστυνομικό τμήμα σήμαναν την έναρξη των συγκρούσεων από τις οποίες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Μερικές ώρες μετά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες βρέθηκε το πτώμα του εποίκου κοντά στην πόλη Καν Γιούνις. 

Επανεκλογή του Σαμπάιο στην προεδρία της Πορτογαλίας
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Χόρχε Σαμπάιο εξασφάλισε την επανεκλογή του. Ο κ. Σαμπάιο επικράτησε άνετα επί του κύριου αντιπάλου του Ζοακίμ Φερέιρα Ντο Αμαράλ των Σοσιαλδημοκρατών. Πάντως το κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών ήταν το χαμηλό  ποσοστό συμμετοχής. Περίπου οι μισοί εγγεγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους απείχαν από την ψηφοφορία- πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην χώρα πριν εικοσιπέντε χρόνια.

Συνέδριο της αίρεσης Φαλουνγκόνγκ στο Χονγκ Κονγκ
Η αίρεση Φαλουνγκόνγκ πραγματοποίησε συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες οπαδοί της από 22 χώρες. Στο συνέδριο διαβάστηκε επιστολή ανώνυμου πιστού που ζεί στην Κίνα και ο οποίος περιέγραφε πως συνελλήφθει και βασανίσθηκε επειδή ήταν μέλος της αίρεσης. Το συνέδριο απήυθυνε έκκληση στον πρόεδρο Ζιάνγκ Ζεμίν της Κίνας να σταματήσει τις διώξεις των μελών της αίρεσης.

Δυσφορία Φίσερ για Ιρανικές ποινές
Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, κάλεσε σήμερα με τον Ιρανό πρέσβη στο Βερολίνο για έκτακτες συνομιλιες αναφορικά με τις βαριές ποινές φυλάκισης που επέβαλε το Ιράν σε μεταρρυθμιστές διανοούμενους που παρακολούθησαν  συνέδριο για το μέλλον του Ιραν πέρυσι στο Βερολίνο . Ο Γιόσκα Φίσερ ειναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την φυλάκιση δύο συνέδρων για δέκα χρόνια και άλλων τεσσάρων για τέσσερα χρόνια. Εκπρόσωπος του υπουργείου εξωετρικών είπε ότι η Γερμανία ανησυχεί για τις εξελίξεις στο Ιράν, όμως δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την συνάντηση.

Πρώτες ενδείξεις πολιτικής του Μπούς
O εντολοδόχος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζώρτζ Μπους, υποσχέθηκε ότι θα αναθεωρήσει, και πιθανόν θα αντιστρέψει, βασικά σημεία της πολιτικής του προκατόχου του, μετα την ανάληψη της εξουσίας, το Σάββατο. Σε συνέντευξή του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο κ. Μπους είπε ότι θα προσπαθήσει να μειώσει την οικονομική βοήθεια προς τη Ρωσία, εκτός εάν ο κ Πούτιν λάβει μέτρα γιά την πάταξη της διαφθοράς και προχωρήσει σε νομικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης είπε ότι θα αναθεωρήσει τη νομοθεσία βάσει την οποίας προστατεύονται μεγάλες δασικές περιοχές από οικιστική εκμετάλλευση και  ότι θα θεσπίσει δεκαετές πρόγραμμα γιά την μείωση των φόρων.

Οικολόγοι : Παγκόσμια καταστροφή στα επόμενα 50 χρόνια
Οικολόγοι στις Ηνωμενες Πολιτείες προειδοποιούν για παγκόσμια καταστροφή στα επόμενα πενήντα χρόνια αν οι κυβερνήσεις δεν λάβουν μέτρα αποφυγής κλιματολογικών αλλαγών και αύξησης του παγκοσμίου πληθυσμού.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.