Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Μετρήσεις ραδιενέργειας από ρώσο στρατιώτη στο Κοσσυφοπέδιο
Μετρήσεις ραδιενέργειας από ρώσο στρατιώτη στο Κοσσυφοπέδιο

(16/01/2001, 1400 GMT)

Πάνω από 1000 θα είναι οι νεκροί στο Σαλβαδόρ.
Στο Ελ Σαλβαδόρ, μετασεισμικές δονήσεις - που συνεχίζονταν μέχρι πριν από λίγες ώρες - εμποδίζουν το έργο των σωστικών συνεργείων που συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων από το χτύπημα του Εγκέλαδου το περασμένο Σάββατο. Από τις μετασεισμικές δονήσεις καταστράφηκαν και άλλα κτίρια, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των αστέγων. Σύμφωνα με τις αρχές ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τελικά τους χίλιους και οι προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων θα επικεντρωθούν σε περιοχές έξω από τις επικίνδυνες ζώνες.

Ευρωπαϊκό όχι στην ένωση Τουρκίας-Β. Κύπρου
Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία. Αυτό τόνισε σήμερα σε συνέντευξή Τύπου ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της Κοινότητας, Γκίντερ Φερχόιγκεν. Τις τελευταίες εβδομάδες κυριαρχεί έντονη φημολογία για την πρόθεση της Άγκυρας να ενσωματώσει τη Βόρεια Κύπρο σε περίπτωση που η νήσος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει λυθεί προηγουμένως το πολιτικό πρόβλημα. Μια τέτοια προοπτική, όμως, δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στην έδρα της Κοινότητας.

Το "αριστερό" παρελθόν καταδιώκει τον Φίσερ
O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, παρουσιάσθηκε σήμερα σε δικαστήριο της Φρανκφούρτης για να καταθέσει ως μάρτυς στη δίκη ενός παλαιού του φίλου, του Χανς-Γιόακιμ Κλάιν. Ο Κλάιν κατηγορείται για συμμετοχή στην επίθεση που είχε γίνει από τον Κάρλος το 1975 κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΠΕΚ στη Βιένη η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να βρουν το θάνατο. Οπως επισημαίνουν πολλοί ανταποκριτές, δεν είναι η πρώτη φορά που το ριζοσπαστικό παρελθόν του καταδιώκει τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας και εξακολουθεί να έχει την πλήρη υποστήριξη του Καγκελαρίου Σρέντερ.

10 χρόνια από τον πόλεμο του Περσικού
Συμπληρώνονται σήμερα 10 χρόνια από την έναρξη των επιχειρήσεων για την απελευθέρωση του Κουβέιτ στο οποίοι είχε εισβάλει το Ιράκ. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στη Μέση Ανατολή, το φιλοδυτικό ρεύμα που συνεπήρε τα Αραβικά κράτη την περίοδο του πολέμου έχει εξανεμιστεί, και οι Αραβες αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις προθέσεις της Δύσης.

Νέες συνομιλίες Ισραήλ - Παλαιστινίων
Άρχισαν πάλι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, παρά τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, στον οποίο προχώρησε το Ισραήλ μετά την απαγωγή και τη δολοφονία ενός Εβραίου εποίκου. Οι Ισραηλινοί επιδιώκουν τη λήψη μέτρων για τον τερματισμό των βίαιων επεισοδίων, ενώ οι Παλαιστίνιοι ζητούν να πληροφορηθούν με ποιον τρόπο σχεδιάζει το Ισραήλ να χαλαρώσει τον κλειό που έχει επιβάλει στις Παλαιστινιακές περιοχές.

Χωρίς δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες στο Κουβέιτ
Στο Κουβέιτ, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την εκχώρηση στις γυναίκες των πολιτικών δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι άνδρες πολίτες της χώρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξήγησε γιατί αρνήθηκε το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Πιστεύεται όμως ότι την απόφαση επηρέασε η αρνητική στάση των Ισλαμιστών, οι οποίοι κυριαρχούν στο Κοινοβούλιο. Το 1999 η Βουλή του Κουβέιτ κήρυξε ανενεργό διάταγμα του Εμίρη που παραχωρούσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.