Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο πρόεδρος του Κονγκό Λοράν Καμπιλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δολοφονήθηκε
Ο πρόεδρος του Κονγκό Λοράν Καμπιλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δολοφονήθηκε

(17/01/2001, 09:00 GMT)

Πληροφορίες για δολοφονία του προέδρου του Κονγκό
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος  της Δημοκρατίας του Κονγκό (πρώην Ζαϊρ) Λοράν Καμπιλά δολοφονήθηκε. Σύμφωνα με τις αρχές στο Βέλγιο - αποικία του οποίου ήταν το Κονγκό - υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες ότι ο Καμπιλά πυροβολήθηκε θανάσιμα από έναν σωματοφύλακά του στη διάρκεια αντιπαράθεσης με στρατιωτικούς. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Λουί Μισέλ είπε ότι δεν έχει γίνει απόπειρα πραξικοπήματος, όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου είπε ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας Κινσάσα είναι, μέχρι στιγμής, ήρεμη. Ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της χώρας απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στις Ενοπλες Δυνάμεις του Κονγκό και στους κατοίκους της χώρας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το απεμπλουτισμένο ουράνιο
Και ο επικεφαλής των δυνάμεων της Βρετανίας στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου, στρατηγός Πήτερ ντε λα Μπιλιέρ, μιλώντας στο BBC, τάχθηκε υπέρ των ερευνών για να διαπιστωθεί αν τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου ευθύνονται για τα κρούσματα καρκίνου σε στρατιώτες που υπηρέτησαν στα Βαλκάνια και στον Περσικό Κόλπο. Το ΝΑΤΟ εμμένει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα όπλα αυτα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, αλλά αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε σχετικές έρευνες για το θέμα. Ομως, δύο στελέχη της επιστημονικής κοινότητας στη Βρετανία, μιλώντας στο ΒΒC, είπαν ότι θα είναι πολύ σοβαρό λάθος να αποκλειστεί από τώρα ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο μπορεί να είναι καρκινογόνο. Οι δύο επιστήμονες προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ομιλία Χριστοδουλάκη στο Λονδίνο
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών τουριστικών ακινήτων παρουσίασε χθες στο Λονδίνο ο υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας Νίκος Χριστοδουλάκης. Μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο κ. Χριστουδουλάκης εξήγησε γιατί πιστεύει ότι τα Ελληνικά τουριστικά ακίνητα θα προσελκύσουν ξένους επενδυτές.

Αμεση βοήθεια για το Ελ Σαλβαδόρ
Στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο BBC υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπολογίζεται ότι, μετά από τον καταστροφικό σεισμό, περίπου 15.000 άνθρωποι χρειάζονται άμεσα βοήθεια και φαγητό. Πάνω από 650 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή την στιγμή, έχασαν την ζωή τους από τον Εγκέλαδο, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι την ίδια στιγμή που οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Ιατρικά εντάξει για να δικαστεί ο Πινοσέτ, σύμφωνα με πληροφορίες
Στη Χιλή, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, οι ιατρικές εξετάσεις που έγιναν στον πρώην δικτάτορα της χώρας Αουγκούστο Πινοσέτ κατέληξαν στο ότι είναι σε θέση να δικαστεί για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται.

Μετέωρη απόφαση για την προσαρμογή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση
Συνάντηση είχαν χθες οι ηγέτες των κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Τουρκιας. Οπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές από την περιοχή, η απόφαση για τη σύνταξη του εθνικού προγράμματος με το οποίο η Τουρκία θα καλείται να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προσαρμογής με την Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει μετέωρη.

Ενταση στις Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες η δίκη, όπου κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρος της χώρας Τζόσεφ Εστράντα για διαφθορά, διακόπηκε επειδή όλη η ομάδα των κατηγόρων παραιτήθηκε. Η ομαδική αυτή παραίτηση έγινε ως πράξη διαμαρτυρίας στην απόφαση της Γερουσίας της χώρας να μην γίνουν αποδεκτά στη δίκη στοιχεία που πιστεύεται ότι αποτελούν σημαντικές ενδείξεις για διαφθορά.

Δέκα χρόνια από την έναρξη του πολέμου στον Περσικό Κόλπο
Mε διάγγελμα του προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεϊν στην τηλεόραση της χώρας σφραγίσθηκε στο Ιράκ η δέκατη επέτειος από την έναρξη του πολέμου στον Περσικό Κόλπο. Ο Σαντάμ Χουσεϊν είπε ότι το Ιράκ είναι ο νικητής στη μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό προσθέτοντας ότι οι Ιρακινοί στο τέλος θα θριαμβεύσουν γιατί, όπως είπε, ο Θεός είναι με το μέρος τους.

Ιταλία: Επιβεβαίωση της εμφάνισης κρούσματος της ασθένειας των τρελλών αγελάδων
Στην Ιταλία οι αρχές της χώρας επιβεβαιώσαν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της ασθένειας των τρελλών αγελλάδων στην χώρα από το 1994. Ανταποκριτής του BBC στη Ρώμα μεταδίδει ότι η είδηση αυτή έριξε σχεδόν αμέσως την τιμή του βοδινού κρέατος κατά 15%.

Αλβανία: Αρχίζει η δίκη για την δολοφονία ηγέτη φοιτητικού κινήματος
Στην Αλβανία αρχίζει σήμερα η δίκη για την δολοφονία τον Σεπτέμβριο του 1998 τού Ατζέμ Χαϊντάρι, βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας και ηγέτη του φοιτητικού κινήματος που ανέτρεψε το κομμουνιστικό καθεστώς στη χώρα αυτή.

Θύμα ραδιοφωνικής φάρσας ο Σβεν Γκόραν Ερικσον
Περιπετειώδεις οι πρώτες μέρες στην Αγγλία του νέου τεχνικού της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας Σβεν Γκόραν Ερικσον που έπεσε θύμα φάρσας από έναν παρουσιαστή ραδιοφώνου που, μιμούμενος τον προκάτοχό του στην Εθνική Αγγλίας Κέβιν Κίγκαν, πήρε τηλέφωνο τον Σουηδό - ο οποίος νόμιζε ότι μιλούσε, πράγματι, με τον Κέβιν Κίγκαν - αναγκάζοντάς τον να του αποκαλύψει ότι σκέφτεται να βάλει τον Ντέηβιντ Μπέκαμ ως αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας. Ο Ερικσον, μάλιστα, του υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να βρεθούν για να φάνε μαζί και να τα πουν.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.