Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο Λοράν Καμπίλα
Ο Λοράν Καμπίλα

(17/01/2001, 15:00 GMT)

Αβεβαιότητα στο Κονγκό για τον Καμπίλα
Αβέβαιη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Δημοκρατία του Κονγκό, μετά τις χθεσινές πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της χώρας, Λοράν Καμπίλα δολοφονήθηκε από ομάδα ανωτάτων αξιωματικών. Παντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της αφρικανικής χώρας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Καμπίλα, ζεί , και νοσηλεύεται σε χώρα του εξωτερικού. Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι αυτή ίσως είναι μία προσπάθεια των αρχών να κερδίσουν χρόνο. Νωρίτερα, το Βρετανικό υπουργίο των εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρεσβευτής της χώρας στην πρωτεύουσα του Κονγκο - Κινσάσα - ανέφερε ότι ο Καμπίλα είναι νεκρός.

Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν μορατόριουμ στη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου
Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο υποστήριξε με μεγάλη πλειοψηφία πρόταση που ζητεί να σταματήσει η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου μέχρι να γίνουν διεξοδικές έρευνες για τους κινδύνους που προκαλεί. Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο υπέβαλλαν ευρωβουλευτές των κυρίων πολιτικών σχηματισμών προτείνει να γίνει ανεξάρτηση έρευνα που θα εξετάσει τα ιατρικά δεδομένα για τις επιπτώσεις της χρήσης του απεμπλουτισμένου ουρανίου στους στρατιώτες που υπηρέτησαν στα Βαλκάνια και στον Περσικό.

Δολοφονήθηκε ο διευθυντής της Παλαιστινιακής ραδιοτηλεόρασης
Ο διευθυντής της Παλαιστινιακής ραδιοτηλεόρασης δολοφονήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Χισάμ Μεκκί, πυροβολήθηκε απο τρείς μασκοφόρους στην πόλη της Γάζας, ενώ ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής καμμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την δολοφονία.

Μείωση της παραγωγής πετρελαίου αποφασίζει ο ΟΠΕΚ
Οι υπουργοί ενεργείας του ΟΠΕΚ αποφάσησαν την μείωση της παραγωγής του πετρελαίου κατά 1,5 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Η απόφαση για την μείωση της παραγωγής που θα αρχίσει τον Φεβρουάριο ελήφθη με στόχο να ανέβει η τιμή του πετρελαίου που έχει πέσει κατά 20% απο το περασμένο καλοκαίρι και κυμαίνεται τώρα στα 26 δολάρια το βαρέλι.

Σάλος με την υιοθεσία δύο βρεφών μέσω του ίντερνετ
Σάλο έχει προκαλέσει εδώ στη Βρεταννία η υπόθεση της υιοθεσίας των δύο διδύμων βρεφών μέσω του Ιντερνετ. Τα δίδυμα έχει πάρει μια οικογένεια Βρεταννών, στη Βόρεια Ουαλία, που έκανε τη δοσοληψία μέσω του Ιντερνετ και πλήρωσε την εταιρεία που μεσολάβησε για να υιοθετήσει τα δίδυμα. Το ζήτημα εξελίσσεται σε μείζονα δικαστική υπόθεση. Τα δύο μωρά όμως είχε ήδη υιοθετήσει προ μηνών ένα άλλο ζευγάρι στην Αμερική, αλλά ξαφνικά η βιολογική μητέρα των διδύμων εμφανίστηκε με την εταιρεία υιοθεσίας και τους πήρε τα μωρά για να τα δώσει στο ζευγάρι των βρεταννών που πλήρωσαν διπλάσια για να τα υιοθετήσει. Το ζευγάρι των αμερικανών, ο Ρίτσαρντ και η Βίκη Αλλεν είχαν πληρώσει δυόμιση εκατομμύρια δραχμές και φρόντιζαν τα μωρά για δύο μήνες. Τώρα θα καταφύγουν στο δικαστήριο.

Αμεση βοήθεια για το Ελ Σαλβαδόρ
Στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο BBC υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπολογίζεται ότι, μετά από τον καταστροφικό σεισμό, περίπου 15.000 άνθρωποι χρειάζονται άμεσα βοήθεια και φαγητό. Πάνω από 650 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή την στιγμή, έχασαν την ζωή τους από τον Εγκέλαδο, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι την ίδια στιγμή που οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Σκληρές μάχες στην Σρι Λάνκα
Ο στρατός της Σρι Λάνκα παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει σθεναρή αντίσταση απο τους αντάρτες των Τίγρεων-Ταμίλ στη χερσόνησο της Τζάφνα στα βόρεια της χώρας. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι 54 άνδρες σκοτώθηκαν και περισσότεροι απο 200 τραυματίσθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες.

Δέκα χρόνια από την έναρξη του πολέμου στον Περσικό Κόλπο
Mε διάγγελμα του προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεϊν στην τηλεόραση της χώρας σφραγίσθηκε στο Ιράκ η δέκατη επέτειος από την έναρξη του πολέμου στον Περσικό Κόλπο. Ο Σαντάμ Χουσεϊν είπε ότι το Ιράκ είναι ο νικητής στη μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό προσθέτοντας ότι οι Ιρακινοί στο τέλος θα θριαμβεύσουν γιατί, όπως είπε, ο Θεός είναι με το μέρος τους.

Αλβανία: Αρχίζει η δίκη για την δολοφονία ηγέτη φοιτητικού κινήματος
Στην Αλβανία αρχίζει σήμερα η δίκη για την δολοφονία τον Σεπτέμβριο του 1998 τού Ατζέμ Χαϊντάρι, βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας και ηγέτη του φοιτητικού κινήματος που ανέτρεψε το κομμουνιστικό καθεστώς στη χώρα αυτή.

Ενταση στις Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες η δίκη, όπου κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρος της χώρας Τζόσεφ Εστράντα για διαφθορά, διακόπηκε επειδή όλη η ομάδα των κατηγόρων παραιτήθηκε. Η ομαδική αυτή παραίτηση έγινε ως πράξη διαμαρτυρίας στην απόφαση της Γερουσίας της χώρας να μην γίνουν αποδεκτά στη δίκη στοιχεία που πιστεύεται ότι αποτελούν σημαντικές ενδείξεις για διαφθορά.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.