Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Το ζεύγος Μπούς στις εκδηλώσεις μετά την ορκωμοσία
Το ζεύγος Μπούς στις εκδηλώσεις μετά την ορκωμοσία




(21/01/2001, 15:30 GMT)

Ο Τζορτζ Μπους επίσημα ο 43ος Αμερικανός πρόεδρος
Ο Τζορτζ Μπους,  από χθες είναι και επίσημα ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ . Η ορκωμοσία του έγινε στο Καπιτώλιο και είχε όλη την επισημότητα που η Αμερικανική παράδοση επιτάσσει. Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο κ.Μπους μετά από την ορκωμοσία κάλεσε τους Αμερικανούς να είναι πολίτες και όχι θεατές υπογραμμίζοντας ότι έχουν τόσο σημαντικό ρόλο να παίξουν όσο και η κυβέρνηση. Ακολούθησε παρέλαση στους δρόμους της Ουάσινγκτον  και σειρά εκδηλώσεων που κράτησαν μέχρι το βράδυ. O κ. Μπους έκανε λόγο και για ενότητα σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει τις διαφορές μετά την επώδυνη εκλογική διαδικασία. Xιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την διαφωνία τους με τον τρόπο με τον οποίο εξελέγη.

Ο Σάρμπινγκ εξέφρασε δυσαρέσκεια με τις ΗΠΑ αναφορικά με τα όπλα ουρανίου
Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ρούντολφ Σάρμπινγκ, που ξεκίνησε περιοδεία στα Βαλκάνια, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την πληροφόρηση που παρείχαν οι Αμερικανοί στην χώρα του σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία από τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Αρχίζουν σήμερα νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Αρχίζουν σήμερα και πάλι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η κυβέρνηση του Ισραήλ δέχθηκε τις προτάσεις των Παλαιστινίων για την επανέναρξη των συνομιλιών που ξεκινούν και πάλι στην Αίγυπτο και μπορεί να συνεχιστούν μέχρι και 10 μέρες. Eνας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες ανοιξαν πυρ στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Τρίτη η κηδεία του Καμπίλα στο Κονγκό
Η σωρός του δολοφονηθέντος  προέδρου του Κονγκό, Λορέν Καμπίλα, εκτίθεται σε λαικό προσκύνημα στη γενέτειρα του Λουμπουμπάσι στην επαρχία Κατάνγκα, στα νοτιοανατολικά της χώρας. Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη στην πρωτεύουσα Κινσάσα. Οι πρόεδροι της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, της Αγκόλας Χοσέ Εντουάρντο Ντος Σάντος και της Ναμίμπιας Σάμ Νουγιόμα συναντώνται σήμερα εκτάκτως στην Λουάντα για συνομιλίες μετά τη δολοφονία  του Καμπίλα. Αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κονγκό.

Η Γκλόρια Αρόγιο νέα πρόεδρος των Φιλιππίνων
Στις Φιλιππίνες, μετά από τη χθεσινή λαϊκή εξέγερση που οδήγησε τον πρόεδρο της χώρας Τζόζεφ Εστράντα, που κατηγορείται για διαφθορά, σε παραίτηση, η ανάληψη της προεδρίας της χώρας από την αντιπρόεδρο της κυβέρνηση Γκλόρια Αρόγιο έγινε δεκτή ιδιαίτερα θετικά από τη διεθνή κοινότητα. Στους δρόμους της πρωτεύουσας - στη  Manila - μετά από την εξέγερση, επικρατεί ηρεμία.

Ο ΟΗΕ κατηγορεί τους Ταλεμπάν για τουλάχιστον 100 εκτελέσεις
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, κατηγόρησε τους Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν ότι εκτέλεσαν τουλάχιστον εκατό άτομα, στο Γιακαουλάνγκ στο κεντρικό Αφγανιστάν, μετά απο την ανακατάληψη της περιοχής, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και υπάλληλοι ανθρωπιστικών οργανώσεων. Οι Ταλεμπάν αρνούνται τις κατηγορίες.

6 νεκροί και 55 τραυματίες στο Κασμίρ
Εξι νεκροί και πενηνταπέντε τραυματίες ειναι ο απολογισμός δύο ξεχωριστών εκρήξεων στο Κασμίρ, καθώς η Ινδία έχει κυρήξει μονομερή κατάπαυση του πυρός στην προσπάθεια της κατά των  ανταρτών που επιζητούν την προσάρτηση της περιοχής στο Πακιστάν. Μία απο τις εκρήξεις σημειώθηκε όταν λεωφορείο περασε πάνω απο νάρκη 27 χλμ βόρεια του Σριναγκάρ, σκοτώνοντας 4 και τραυματίζοντας 35 άτομα.

Φόβοι οικολογικής καταστροφής στα νησιά Γκαλάπαγκος απο ναυάγιο
Αμερικανοί εμπειρογνώμωνες ειναι καθ'οδόν προς τα νησιά Γκαλάπαγκος για να βοηθήσουν το ναυτικό της Δημοκρατίας του Ισημερινού και αξιωματούχους των των νησιών  να περιορίσουν τυχόν οικολόγική καταστροφή από κηλίδα πετρελαίου που διαρρέει απο προσαραγμένο δεξαμενόπλοιο .

Φόβοι διαβίωσης αστέγων από τον σεισμό στο Ελ Σαλβαδόρ
Μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Ελ Σαλβαδόρ, στον οποίο βρήκαν τον θάνατο σχεδόν εφτακόσια άτομα, εκφράζονται  ανησυχίες για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης. Πολλοί απο τους 50.000 άστεγους που διαμένουν σε καταυλισμούς είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε τρόφιμα και σε φάρμακα.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.