Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Εμβρυονικά κλωνοποιημένα κύτταρα
Εμβρυονικά κλωνοποιημένα κύτταρα

(22/01/2001, 08 00 GMT)

Πράσινο φώς για τη χρήση κλωνοποιημένων εμβρύων στη Βρετανία
Υπέρ της νέας νομοθεσίας που επιτρέπει στους επιστημόνες την κλωνοποίηση εμβρύων για ερευνητικούς σκοπούς, ύστερα από τη χορήγηση σχετικής άδειας ψήφισε χθες με μεγάλη πλειοψηφία η βουλή των λόρδων. Παρα τις έντονες αντιδράσεις θρησκευτικών ηγετών και οργανώσεων για την ηθική της γενετικής που φοβούνται ότι η νέα νομοθεσία θα οδηγήσει στην κλωνοποίηση ολόκληρου ανθρώπου, η βουλή των λόρδων ενέκρινε το νόμο που επιτρέπει την αφαιρεση κυτάρων απο κλωνοποιημένα έμβρυα μέχρι 14 ημερών για τη δημιούργια στη συνέχεια ανθρωπίνου ιστού -  διαδικασία που θα οδηγήσει στην καταπολέμηση ασθενειών όπως το Αλτσαχάιμερ και το Πάρκινσον.

Περικοπή των κονδυλίων γιά τις αμβλώσεις ζητά ο Τζορτζ Μπους
Οι αμβλώσεις είναι το καυτό θεμα της επικαιρότητας στις ΗΠΑ. Ο νεος πρόεδρος, Τζορτζ Μπους ο νεότερος υπέγραψε οδηγία που απαγορεύει τη χορήγηση ομοσπονδιακών κονδυλίων σε οργανώσεις που ενθαρρύνουν τις αμβλώσεις.

Αισιοδοξία για τη Μέση Ανατολή
Αισιόδοξοι για το Μεσανατολικό παρουσιάζονται Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας των ειρηνευτικών συνομιλιών που πραγματοποιούνται στην πόλη Τάμπα της Αιγύπτου. Όι δύο πλευρές συζητούν ζητήματα όπως η Ιερουσαλήμ, οι πρόσφυγες και το εδαφικό αλλά όπως είπε εκπρόσωπος των Ισραηλινών είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί συμφωνία πριν τις 6 Φεβρουαρίου- ημέρα που θα γίνουν οι εκλογές για το πρωθυπουργικό αξίωμα στο Ισραηλ.

Κινδυνεύει το οικοσύστημα των νησιών Γκαλάμπαγκος
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τα νησιά Γκαλάπαγκος στον Ειρηνικό μετά το ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας. Μέχρι χθες το πετρελαιο από το  δεξαμενόπλοιο που προσήραξε κοντά στο νησί Σαν Κριστόμπαλ εξακολουθούσε  να διαρρεει με όλες τις καταστροφικές συνέπειες γιά το περιβάλλον  και το οικοσύστημα.Τώρα ομάδα Αμερικανων ειδικων προσπαθει να αντλήσει το υπολοίπο φορτίο του τανκερ πριν βυθιστει  ή κοπεί στα δύο  απο τα κύμματα.

Ο σκληρότερος χειμώνας για τη Σιβηρία
Η θερμοκρασία στην ανατολική Ρωσία έχει πέσει κάτω απο τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου καθώς η Σιβηρία έρχεται αντιμέτωπη με το χειρότερο χειμώνα στην ιστορία της. Δεκάδες άνθρωποι πέθαναν την προηγούμενη εβδομάδα και ακόμη περισσότεροι υποφέρουν εξαίτιας του  ψύχους. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι δυσοίωνες -μιλούν για ακόμη ψυχρότερες ημέρες.

Μποϊκοταζ των τουρικών προϊόντων από τους Αρμενίους
Η Ένωση καταναλωτών των Αρμενίων κάλεσε τους Αρμενίους σε όλο τον κόσμο να μποϊκοτάρουν την αγορά τουρκικών τροφών και αγαθών ύστερα από την απειλή τούρκων επιχειρηματιών ότι θα μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα. Η κίνηση των Αρμενίων ακολουθεί την έντονη κριτική που άσκησε το ανώτατο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας στην απόφαση της γαλλικής βουλής την προηγούμενη εβδομάδα να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενιών το 1915 και και την απόφαση της  Ένωσης καταναλωτών στην ’γκυρα να ανακοίνωσει τον αποκλεισμό γαλλικών τροφίμων και προίόντων.

’υξηση της μέσης θερμοκρασίας της υδρογείου με δραματικές συνέπειες προβλέπουν επιστήμονες
Συναγερμό για τις ζοφερές επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου στο κλίμα του πλανήτη μας και για τον επικίνδυνο ρόλο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της γης σήμαναν εξακόσιοι επιστήμονες. Σε  ειδικό συνέδριο  που ολοκληρώθηκε χθες στη Σαγκάη, η διακυβερνητική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματολογικές αλλαγές προειδοποίησε ότι η μέση θερμοκρασία της υδρογείου θα αυξηθεί κατά έξι βαθμούς κελσίου μέσα επόμενα εκατό χρόνια. Η άνοδος αυτή ξεπερνά κατά πολύ προηγούμενες προβλέψεις των επιστημόνων.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.