Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συρματοπλέγματα στο ελβετικό θέρετρο
Συρματοπλέγματα στο ελβετικό θέρετρο

(25/01/2001, 1300 GMT)

Αρχίζει η συνάντηση του Νταβός
Αρχίζει σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας και μέσα σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή πολιτικών από όλον τον κόσμο και παραγόντων από τον χώρο της οικονομίας και της επιστήμης. Τό φόρουμ θα επικεντρωθεί στην επιβράδυνση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες και για τις συνέπειες που θα έχει για τον κόμσο ενδεχόμενη είσοδος της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά, καθώς έξω από το κτίριο αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες αντικαπιταλιστές διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της παγκοσμιοποίησης.

Ερευνες ΟΗΕ για απεμπλουτισμένο ουράνιο στο Σεράγεβο
Στο Σεράγεβο μεταβαίνει σήμερα ομάδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, για συζητήσεις που αφορούν στον προσδιορισμό των επιπέδων του απεμπλουτισμένου ουρανίου από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Τα δύο μέλη της ομάδας θα κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το ποιές εξετάσεις χρειάζονται να γίνουν. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο ίδιος αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για τις εξετάσεις απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κοσσυφοπέδιο.

Εμφάνιση νέας ένοπλης αλβανικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ
Με επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο πρωτοεμφανιζόμενος Αλβανικός Εθνικοαπελευθερωτικός Στρατός αναλαμβάνει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα σε αστυνομικό τμήμα της χώρας. Απο την επίθεση αυτή ένας αστυνομικός σκοτώθηκε ενώ δύο άλλοι τραματίσθηκαν.

Ερευνες για την επίθεση στο Ντιαρμπακίρ
Ο τούρκος υπουργός εσωτερικών Σααντετίν Ταντάν βρίσκεται στο Ντιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να επιβλέψει  προσωπικά τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής ένοπλης επίθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του  αστυνομικού διοικητή της επαρχίας και πέντε μελών των σωμάτων ασφαλείας. Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την  ευθύνη γιά την επίθεση, αλλά ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ είπε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται γιά την ισλαμική οργάνωση "Τουρκική Χεζμπολά".

Το Ισραήλ επιστρέφει στις συνομιλίες με τους Παλαιστινίους
Το Ισραήλ επανέρχεται στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους παλαιστινίους, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω του φόνου δύο ισραηλινών στη Δυτική Οχθη, την περασμένη Τρίτη. Την ίδια ώρα, από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ δεν αποκεέιστηκε το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον παλαιστίνιο ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ στα περιθώρια της συνόδου του Νταβός.

Προβλήματα για τη  νέα πρόεδρο των Φιλιππίνων
Λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως προέδρου των Φιλιππίνων, η Γκλόρια Αρόγιο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της νέας της κυβέρνησης. Στην πρώτη της συνέντευξη τύπου η κ. Αρόγιο τηλεφώνησε σε ένα στρατηγό για να λάβει διαβεβαιώσειςότι ο στρατός δεν ετοιμάζει πραξικόπημα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.