Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η εφημερίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 'Forum News Daily'
Η εφημερίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 'Forum News Daily'

(25/01/2001, 1600 GMT)

Με τα μάτια στραμμένα στις ΗΠΑ αρχίζει η σύνοδος του Νταβός
Οι σύνεδροι του  Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Νταβός της Ελβετίας, με την προσοχή επικεντρωμένη στις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας αυτή την ώρα στην επιτροπή προϋπολογισμού της αμερικανικής Γερουσίας στην Ουάσιγκτον, είπε ότι θα είναι δυνατόν για την αμερικανική κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους και να συνεχίσει την εξόφληση του δημοσίου χρέους. Παλαιότερα ο κ. Γκρίνσπαν ήταν αντίθετος με την πολιτική μείωσης των φόρων που είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

Απογοήτευση της ντελ Πόντε για τις επαφές στο Βελιγράδι
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο Βελιγράδι, η εισαγγελέας του ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις εκεί επαφές της. Υπήρξε ιδιαίτερα επικριτική για τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Βόισλαβ Κοστούνιτσα, λέγοντας πως ήταν αδύνατον να έχει διάλογο μαζί του. Αλλά είπε ότι οι συνομιλίες με την νέα σερβική ηγεσία ήταν πιο θετικές. Η κ. ντελ Πόντε είπε ότι δεν θα σταματήσει τις προσπάθεις για την προσαγωγή στη Χάγη των υπόπτων για εγκλήματα πολέμου.

Μεγάλες απεργίες στη Γαλλία
Χάος προκλήθηκε σε αρκετές γαλλικές πόλεις από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 60 στα 65 χρόνια. Η ομοσπονδία των εργοδοτών που έχει προτείνει τις μεταρυθμίσεις αυτές λέει ότι το ισχύον σύστημα απειλείται με κατάρευση καθώς αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό του γαλλικού πληθυσμού άνω των 60 ετών.

Απαισοδοξία Μπαράκ για γρήγορη ειρήνευση στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ είπε ότι πιστεύει πως δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τους παλαιστινίους πριν τις ισραηλινές εκλογές του ερχόμενου μήνα. Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες ώρες πριν επαναληφθούν στην Αίγυπτο οι  ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω του φόνου δύο ισραηλινών στη Δυτική Οχθη, την περασμένη Τρίτη.

Ερευνες για την επίθεση στο Ντιαρμπακίρ
Ο τούρκος υπουργός εσωτερικών Σααντετίν Ταντάν βρίσκεται στο Ντιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να επιβλέψει  προσωπικά τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής ένοπλης επίθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του  αστυνομικού διοικητή της επαρχίας και πέντε μελών των σωμάτων ασφαλείας. Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την  ευθύνη γιά την επίθεση, αλλά ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ είπε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται γιά την ισλαμική οργάνωση "Τουρκική Χεζμπολά".

Εμφάνιση νέας ένοπλης αλβανικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ
Με επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο πρωτοεμφανιζόμενος Αλβανικός Εθνικοαπελευθερωτικός Στρατός αναλαμβάνει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα σε αστυνομικό τμήμα της χώρας. Απο την επίθεση αυτή ένας αστυνομικός σκοτώθηκε ενώ δύο άλλοι τραματίσθηκαν.

Προβλήματα για τη  νέα πρόεδρο των Φιλιππίνων
Ο υπουργός άμυνας των Φιλιππίνων υπέβαλε την παραίτησή του στην νέα πρόεδρο της χώρας Γκλόρια Αρόγιο, λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Η κ. Αρόγιο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Ορλάντο Μερκάδο, ο οποίος είπε στο ΒΒC ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας και πρώην αρχηγό του στρατού στρατηγό Λισάνδρο Αμπαδία, τον οποίο καταγγγέλει για διαφθορά.

Πυρκαγιά στη κεντρική αγορά του Νίγηρα
Η κύρια αγορά στην πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι, καταστράφηκε από πυρκαγιά η οποία κατέκαψε γύρω στα 100 καταστήματα. Δεν έχει γίνει γνωστό από τί προκλήθηκε η πυρκαγιά,  αλλά η αγορά, που βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομίας του Νίγηρα είχε καταστραφεί και πριν 20 χρόνια από εμπρησμό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.