Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Χιλιάδες και οι τραυματίες από τον σεισμό στην Ινδία
Χιλιάδες και οι τραυματίες από τον σεισμό στην Ινδία

(28/01/2001, 19:30 GMT)

Ινδία: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς από τον σεισμό
H Ινδία έκανε γνωστό ότι χρειάζεται δάνεια συνολικού ύψους ενάμιση δισεκατομμυρίου δολλαρίων από τις διεθνείς τράπεζες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον σεισμό της Παρασκευής που κατέστρεψε το κρατίδιο Γκουτζαράτ στα δυτικά της χώρας. Στο μεταξύ, καθώς τα συνεργεία διάσωσης καταφτάνουν στην περιοχή για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές και τις Ενοπλες Δυνάμεις στο έργο τους, εκφράζονται φόβοι ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στην Ινδία θα υπερβεί τους 20.000, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας της Ινδίας Τζωρτζ Φερνάντες. Μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια έχουν ανασυρθεί πάνω από 6.000 πτώματα νεκρών στο Γκουτζαράτ, ενώ τουλάχιστον 6.000 είναι τραυματίες.

Δεν θα συναντηθούν μέχρι τις εκλογές στο Ισραήλ Μπάρακ-Αραφάτ
Ο Πρωθυπουργός του Ισραηλ Εχούντ Μπάρακ έδωσε τέλος στις φήμες που τον έφερναν να συναντάται για ειρηνευτικές συνομιλίες με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ σύντομα στη Σουηδία. Ο κ. Μπάρακ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία επαφή μεταξύ τους μέχρι τις εκλογές για την Πρωθυπουργία του Ισραήλ που θα γίνουν στις 6 Φεβρουαρίου.

Μουσουλμάνοι αντάρτες δολοφόνησαν 25 στην Αλγερία
Σύμφωνα με πληροφορίες, Ισλαμιστές αντάρτες στην Αλγερία σκότωσαν 25 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά, σε περιοχή που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας. Πάνω από 100.000 χιλιάδες Αλγερινοί έχουν βρει τον θάνατο στην διάρκεια μιας δεκαετίας συγκρούσεων μεταξύ των αρχών της χώρας και Ισλαμιστών ανταρτών.

Τανζανία: τουλάχιστον 21 νεκροί σε συγκρούσεις
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 4 αστυνομικοί, βρήκαν τον θάνατο σε δύο ημέρες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο Ζανζιμπάρ της Τανζανίας. Οι διαδηλωτές απαιτούν επανάληψη των περσινών εκλογών τα αποτελέσματα των οποίων αμφισβητούν.

Πέντε νεκροί σε συγκρούσεις Μουσουλμάνων στο Πακιστάν
Πέντε Σουνίτες μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν σε ενέδρα εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν στο Πακιστάν. Οι αστυνομικές αρχές της χώρας πιστεύουν ότι οι δράστες ανήκουν σε άλλη οργάνωση Μουσουλμάνων. Τις τελευταίες 10 ημέρες σκοτώθηκαν 2 Σιίτες μουσουλμάνοι, ένας εκ των οποίων ήταν κληρικός.

Ο Μπιλ Γκέητς στον αγώνα κατά του AIDS
Ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Microsoft Μπiλ Γκέητς, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, κάλεσε τον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά του δίνοντας χρήματα στον αγώνα κατά της θανατηφόρου ασθένειας του AIDS. Ο Αμερικανός μεγιστάνας υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει με 100 εκατομμύρια δολλάρια τετραετές πρόγραμμα για την ανάπτυξη σειράς εμβολίων και την κλινική δοκιμή τους. Ο κ. Γκέητς χαρακτήρισε ως "απίστευτη αποτυχία" της διεθνούς κοινότητας το γεγονός ότι δεν έχει παρασκευασθεί εμβόλιο για το AIDS εδώ και 20 χρόνια.

Ψυχρολουσία για τους διαδηλωτές στο Νταβός
Το Σάββατο στο Νταβός αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή εξαιτίας φόβων για επανάληψη των περυσινών επεισοδίων, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται εκεί, χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν συγκέντρωση 200 αντικαπιταλιστών διαδηλωτών που είχαν καταφέρει να φτάσουν έξω από τη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Επέστρεψε στο Περού ο πρώην πρόεδρος Αλαν Γκαρσία
Ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλαν Γκαρσία μίλησε σε συγκέντρωση χιλιάδων οπαδών του στην πρωτεύουσα της χώρας Λίμα μετά από την επιστροφή του στη χώρα από την Κολομβία, όπου είχε εξοριστεί για 8 χρόνια. Ο κ. Γκαρσία, που σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, είπε - επευφημούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος - ότι επέστρεψε για να δώσει ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης στους Περουβιανούς.

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Αουγκούστο Πινοσέτ
Στη Χιλή ο πρώην δικτάτορας της χώρας, στρατηγός Αουγκούστο Πινοσέτ, βγήκε από το νοσοκομείο μετά από διήμερη νοσηλεία του εξαιτίας ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του νοσοκομείου, οι συνέπειες του εγκεφαλικού επεισοδίου στην υγεία του κ. Πινοσέτ δεν πρόκειται να είναι μόνιμες. Δύο ημέρες πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο κ. Πινοσέτ είχε ανακριθεί για πρώτη φορά από το δικαστή Χουάν Γκουζμάν σχετικά με τις κατηγορίες απαγωγών και δολοφονιών πολιτικών του αντιπάλων που εκκρεμούν εναντίον του.

Αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Κύπελλο Αγγλίας
Η Μάντσεστερ Γουνάιτεντ έπεσε θύμα μεγάλης έκπληξης στο Ολν Τράφορντ από την Γουέστ Χαμ σε αγώνα νοκ-άουτ για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας στο ποδόσφαιρο. Οι "μπέμπηδες" έχασαν με 1-0 από την Γουέστ Χαμ από γκολ του Ιταλού Πάολο ντι Κάνιο στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Η ήττα αυτή αναγκάζει την Γιουνάιτεντ να αποχαιρετήσει το Κύπελλο Αγγλίας, αλλά και τα όνειρα να επαναλάβει το τρεμπλ κατακτώντας, δηλαδή, Πρωτάθλημα Αγγλίας, Κύπελλο Αγγλίας και το Τσάμπιονς Λιγκ - επίτευγμα που είχε καταφέρει πριν από 2 χρόνια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.