Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο τους
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο τους

(30/01/2001, 17:00 GMT)

Ινδία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων
Πέντε μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που σάρωσε την Παρασκευή την επαρχία Γκουτζαράτ, οι αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους στην φροντίδα των σεισμοπαθών και την αποτέφρωση των πτωμάτων, για να αποτραπεί η εξάπλωση επιδημιών. Οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων εξανεμίζονται. Σύμφωνα με τον Υπουργό Αμύνης, οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τους εκατό χιλιάδες. Εν τω μεταξύ, πολλές χώρες και οργανώσεις αρωγής προσέφεραν βοήθεια στα θύματα του σεισμού. Ανάμεσα τους είναι και το Πακιστάν, παραδοσιακός εχθρός της Ινδίας, που έστειλε αεροπλάνο με σκηνές και κουβέρτες ενώ ανακοίνωσε ότι θα στείλει περισσότερες προμήθειες μέσα στις επόμενες δύο μέρες.

Ο Σιράκ υπογράφει το ψήφισμα για την γενοκτονία των Αρμενίων
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ υπέγραψε σήμερα το ψήφισμα που είχε υιοθετήσει πριν από μερικές μέρες το Κοινοβούλιο της Γαλλίας αναγνωρίζοντας έτσι και αυτός την γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. Για το θέμα είχε αντιδράσει έντονα η Άγκυρα υποστηρίζοντας ότι οι θάνατοι των Αρμενίων δεν συνιστούν γενοκτονία, αλλά έγιναν στα πλαίσια της πολεμικής αναμέτρησης που διεξαγόταν εκείνη την περίοδο. Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης Σιράκ, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ δήλωσε ότι οι οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι τίθενται υπό αναθεώρηση.

Επικρίσεις Ανάν για την πολιτική της ΕΕ στα θέματα μετανάστευσης
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της πολιτικής των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης στα θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Ο κύριος Ανάν δήλωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πολιτικές των Ευρωπαικών χωρών αντιβαίνουν ακόμα και τις διεθνείς συνθήκες. Συμπλήρωσε δε, ότι σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Ευρωπιακές χώρες έχουν θέσει σχεδόν απαγορευτικές προυποθέσεις για νέους μετανάστες με αποτέλεσμα πολλοί να προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαική Ενωση ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Εκατοντάδες λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται στην Σμύρνη
Οι Τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 300 περίπου λαθρομετανάστες συνελλήφθησαν στην Σμύρνη. Έκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο προορισμός των λαθρομεταναστών ήταν αρχικά η Ελλάδα και στην συνέχεια άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης. Η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι Αφγανοί, αλλά υπάρχουν και πολλοί απο το Ιράκ, το Μαρόκο και την Παλαιστίνη. 

Τουρκία : Δικάζονται αστυνομικοί για βιασμό και βασανιστήρια
Αρχίζει σήμερα η δίκη 8 αστυνομικών που κατηγορούνται ότι βίασαν και βασάνισαν κρατούμενη. Η γυναίκα αυτή, της οποίας το όνομα δεν απεκαλύφθει και είναι γνωστή με τα αρχικά S.O, συνελήφθει το 1997 στο Ντιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και κατέθεσε ότι βιάστηκε από αξιωματικό της αστυνομίας τον οποίο μπόρεσε να αναγνωρίσει αργότερα. Στην συνέχεια βασανήστηκε και βιάστηκε ξανά. Πέρασε 3 χρόνια στη φυλακή μετά την καταδίκη της για υποστήριξη των Κούρδων αυτονομιστών το ΠεΚαΚα.

Αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με την χρήση οργάνων νεκρών ασθενών
Το νοσοκομείο Ωλντερ Χέυ του Λίβερπουλ δέχθηκε αυστηρή κριτική από τον υπουργό υγείας της χώρας, Αλαν Μίλμπερν, για την πρακτική της αφαίρεσης των οργάνων νεκρών παιδιών, χωρίς την συγκατάθεση των γονέων τους. Δικαστική έρευνα που παρουσιάσθηκε σήμερα στο κοινοβούλιο αποκαλύπτει ότι τα τελευταία χρόνια περισσότερα απο 1500 νεκρά έμβρυα και 2 χιλιάδες καρδιές και άλλα όργανα δίνονταν για έρευνα σε φαρμακευτικές εταιρείες, που σε αντάλλαγμα έκαναν χρηματικές δωρεές στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο ο Γιέλτσιν
Πληροφορίες απο την Ρωσία αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπόρις Γιέλτσιν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρή ίωση. Εκπρόσωπος του κυρίου Γιέτσιν -σύμφωνα με το πρακτωρείο Interfax - δήλωσε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, δύο μόλις μέρες πριν την 70η επέτειο των γενεθλίων του, πάσχει απο υψηλό πυρετό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μιτροβίτσα
Οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στην διαιρεμένη πόλη της Μιτροβίτσα μετά τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 15χρονου αγοριού και τον τραυματισμό άλλων οκτώ ατόμων. Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι το 15χρονο αγόρι σκοτώθηκε από ομάδα εξαγριωμένων Σέρβων που ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και πιστόλια.

Ενοχος για διαφθορά ο Γουαχίντ λέει το κοινοβούλιο της Ινδονησίας
Σύμφωνα με έκθεση επιτροπής του κοινοβουλίου της Ινδονησίας, ο πρόεδρος της χώρας, Αμπτουραχμάν Γουαχίντ, είναι ένοχος για δύο σκάνδαλα διαφθοράς ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κύριος Γουαχίντ, έκανε κατάχρηση του αξιώματος του, είπε ψεύδη και είναι ένοχος εκταταμένης διαφθοράς και νεποτισμού στο προεδρικό μέγαρο.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης το Στέητ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζει αμερικανική έκθεση
Εκθεση του διακομματικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων προειδοποιεί ότι το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω χρόνιας έλλειψης κονδυλίων. Η έκθεση, η οποία υπεβλήθει στον πρόεδρο Μπούς και στον υπουργό εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, επισημαίνει ότι στο 85% των αμερικανικών πρεσβειών δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας.

Κοινοπραξία σχεδιάζει να αρχίσει την κλωνοποίηση ανθρώπων
Μια διεθνής ιδιωτική ιατρική κοινοπραξία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλωνοποίησει άνθρωπο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Εκπρόσωπος της κοινοπραξίας δήλωσε στο Σικάγο ότι στόχος είναι η ανάπτυξη της διαδικασίας κλωνοποίησης ανθρώπου για τα ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά. Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η κοινοπραξία οργανώνει ειδικό συνέδριο που θα γίνει τον Μάρτιο στην Ρώμη, για να εξηγήσει την διαδικασία που θα είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την κλωνοποίηση ζώων.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.