Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ανθρωπιστική βοήθεια από το λαό του Πακιστάν προς τους ινδούς σεισμοπαθείς
Ανθρωπιστική βοήθεια από το λαό του Πακιστάν προς τους ινδούς σεισμοπαθείς

(30/01/2001, 22:30 GMT)

Ινδία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων από το σεισμό
Πέντε μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που σάρωσε την Παρασκευή την επαρχία Γκουτζαράτ, στη βορειοδυτική Ινδία, οι αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους στην φροντίδα των σεισμοπαθών που επέζησαν και την αποτέφρωση των πτωμάτων, για να αποτραπεί η εξάπλωση επιδημιών. Οι ελπίδες για την ανεύρεση άλλων επιζώντων στα συντρίμμια των κτιρίων εξανεμίζονται. Σύμφωνα με τον ινδό υπουργό Αμυνας, οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τους εκατό χιλιάδες. Στο μεταξύ, πολλές χώρες και οργανώσεις αρωγής προσέφεραν βοήθεια στα θύματα του σεισμού. Ανάμεσα τους είναι και το Πακιστάν, παραδοσιακός αντίπαλος της Ινδίας, που έστειλε αεροπλάνο με σκηνές και κουβέρτες.

Επεισόδια μεταξύ Αλβανών και στρατιωτών της K-FOR στο Κοσυφοπέδιο
Στο βόρειο Κοσυφοπέδιο γαλλικά στρατεύματα της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν συγκέντρωση εκατοντάδων Αλβάνων, στη διχοτομημένη πόλη Μιτροβίτσα. Αφορμή για τα βίαια επεισόδια υπήρξε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην πόλη, ο θάνατος ενός 15χρονου Αλβανού τη Δευτέρα στο σερβικό τμήμα της πόλης, μετά από επίθεση με χειροβομβίδα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας, περίπου 2 χιλιάδες Αλβανοί συγκρούσθηκαν κατ' επανάληψη με τα στρατεύματα της K-FOR κοντά στη γέφυρα Ιμπάρ, που χωρίζει τον αλβανικό από το σερβικό τομέα. Οι γάλλοι στρατιώτες κατόρθωσαν να σταματήσουν τους αλβανούς διαδηλωτές, που επιχειρούσαν να περάσουν στο σερβικό τμήμα της Μιτροβίτσα, ενώ δύο γαλλικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού πυρπολήθηκαν.

Βρετανία: Αποκαλύψεις για την αφαίρεση οργάνων από νεκρούς ασθενείς
Το νοσοκομείο Ωλντερ Χέυ του Λίβερπουλ δέχθηκε αυστηρή κριτική από τον υπουργό υγείας της χώρας, Αλαν Μίλμπερν, για την πρακτική της αφαίρεσης των οργάνων νεκρών παιδιών, χωρίς την συγκατάθεση των γονέων τους. Δικαστική έρευνα που παρουσιάσθηκε σήμερα στο κοινοβούλιο αποκαλύπτει ότι τα τελευταία χρόνια περισσότερα απο 1500 νεκρά έμβρυα και 2 χιλιάδες καρδιές και άλλα όργανα δίνονταν για έρευνα σε φαρμακευτικές εταιρείες, που ως αντάλλαγμα έκαναν χρηματικές δωρεές στο νοσοκομείο.

Κριτική ευρωπαίων ηγετών στο αμερικανικό σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας
Ευρωπαίοι ηγέτες άσκησαν κριτική στα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για ανάπτυξη νέου αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας. Ο γερμανός υπουργός άμυνας, Ρούντολφ Σάρπινγκ, μιλώντας μετά από συνάντηση του με τον ρώσο ομόλογό του, κάλεσε τις ΗΠΑ να σεβαστούν τις ισχύουσες συνθήκες που απαγορεύουν τέτοια συστήματα άμυνας. Παρόμοιες σκέψεις εκφράσθηκαν και στην γαλλοιταλική συνάντηση κορυφής του Τορίνο, όπου ο γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ και ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουλιάνο Αμάτο ζήτησαν από τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους συμμάχους τους για το ζήτημα.

Επικρίσεις Κόφι Ανάν για την ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της πολιτικής των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης στα θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Ο κύριος Ανάν δήλωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πολιτικές των Ευρωπαικών χωρών αντιβαίνουν ακόμα και τις διεθνείς συνθήκες. Συμπλήρωσε δε, ότι σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει σχεδόν απαγορευτικές προυποθέσεις για νέους μετανάστες, με αποτέλεσμα πολλοί να προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Συγκέντρωση στη Χιλή υπέρ του Πινοσέτ
Στη Χιλή 500 υποστηρικτές του πρώην δικτάτορα της χώρας, στρατηγού Αγκούστο Πινοσέτ, συμμετείχαν σε συγκέντρωση έξω από την εξοχική του κατοικία, διαμαρτυρόμενοι για τις ενέργειες της χιλιανής δικαιοσύνης εναντίον του. Οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της χώρας και επευφήμησαν την σύζυγο του πρώην δικτάτορα που βγήκε έξω για να τούς χαιρετήσει. Η συγκέντρωση έγινε μία ημέρα μετά την έκδοση -από χιλιανό δικαστή- εντάλματος κατά του στρατηγού Πινοσέτ, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Σιράκ υπέγραψε το ψήφισμα για την γενοκτονία των Αρμενίων
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ υπέγραψε σήμερα το ψήφισμα που είχε υιοθετήσει πριν από μερικές μέρες το γαλλικό κοινοβούλιο, αναγνωρίζοντας έτσι και αυτός την γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης Σιράκ, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ δήλωσε ότι οι οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι τίθενται υπό αναθεώρηση.

Ρωσία: Στο νοσοκομείο με πυρετό ο Μπορίς Γιέλτσιν
Πληροφορίες απο την Ρωσία αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπόρις Γιέλτσιν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρή ίωση, και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Εκπρόσωπος του κυρίου Γιέτσιν -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax - δήλωσε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, δύο μόλις μέρες πριν την 70η επέτειο των γενεθλίων του, πάσχει απο υψηλό πυρετό.

Τουρκία : Δικάζονται αστυνομικοί για βιασμό και βασανιστήρια
Αρχισε σήμερα στην Τουρκία η δίκη 8 αστυνομικών που κατηγορούνται ότι βίασαν και βασάνισαν κρατούμενη. Η γυναίκα αυτή, της οποίας το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη το 1997 στο Ντιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και κατέθεσε ότι βιάστηκε από αξιωματικό της αστυνομίας, τον οποίο μπόρεσε να αναγνωρίσει αργότερα. Στην συνέχεια βασανίστηκε και βιάστηκε εκ νέου. Πέρασε 3 χρόνια στη φυλακή μετά την καταδίκη της για υποστήριξη των Κούρδων αυτονομιστών του ΠΕ ΚΑ ΚΑ.

Ινδονησία: υπεύθυνος για διαφθορά ο πρόεδρος Γουαχίντ, λέει το κοινοβούλιο
Σύμφωνα με έκθεση επιτροπής του κοινοβουλίου της Ινδονησίας, ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντουραχμάν Γουαχίντ, ευθύνεται για 2 σκάνδαλα διαφθοράς ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κύριος Γουαχίντ, έκανε κατάχρηση του αξιώματος του, είπε ψεύδη και είναι υπεύθυνος για κρούσματα εκτεταμένης διαφθοράς και νεποτισμού στο προεδρικό μέγαρο.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης το Στέητ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζει αμερικανική έκθεση
Εκθεση του διακομματικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων προειδοποιεί ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω χρόνιας έλλειψης κονδυλίων. Η έκθεση, η οποία υπεβλήθη στον πρόεδρο Μπούς και στον υπουργό εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, επισημαίνει ότι στο 85% των αμερικανικών πρεσβειών δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας.

Κοινοπραξία σχεδιάζει να αρχίσει την κλωνοποίηση ανθρώπων
Μια διεθνής ιδιωτική ιατρική κοινοπραξία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλωνοποίησει άνθρωπο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Εκπρόσωπος της κοινοπραξίας δήλωσε στο Σικάγο ότι στόχος είναι η ανάπτυξη της διαδικασίας κλωνοποίησης ανθρώπου για τα ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά. Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η κοινοπραξία οργανώνει ειδικό συνέδριο το Μάρτιο στην Ρώμη, για να εξηγήσει την διαδικασία που θα είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την κλωνοποίηση ζώων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.