Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Το αεροσκάφος της PΑΝΑΜ έπεσε πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας
Το αεροσκάφος της PΑΝΑΜ έπεσε πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας

(31/01/2001, 16:00 GMT)

Ισόβια κάθειρξη για τον Λίβυο βομβιστή
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ένας απο τους δύο Λίβυους που κατηγορείτο για τη βομβιστική επίθεση κατά του αεροσκάφους  της ΡΑΝΑΜ πάνω απο το Λόκερμπι της Σκωτίας το 1988. Ωστόσο η τηλεόραση στη Λιβύη ανακοίνωσε οτι ο Αμπντέλ Μπασέτ Αλ Μεγκραχί θα ασκήσει έφεση. Η δίκη των δύο Λιβύων που διήρκησε περισσότερο απο εννέα μήνες, διεξήχθη σε ειδικό δικαστήριο υψύστης ασφαλείας στην Ολλανδία. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε.
Tόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία λένε οτι η Λιβύη πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθένες της για την επίθεση. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε οτι η καταδίκη του κατηγορουμένου δε σημαίνει το τέλος των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών  εναντίων της Λιβύης. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στην Τρίπολη δήλωσε οτι σέβεται την απόφαση του διακστηρίου και την ετοιμηγορία.

Βίαια επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας
Παλεστήνιοι αξιωματικοί ανέφεραν οτι ένας άνδρας έπεσε νεκρός απο τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Στους τέσσερεις αυτούς μήνες των συγκρούσεων, πάνω απο 370 άνθρωποι, στην πλειοωηφία τους Παλεστήνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τεράστια αερογέφυρα για τη βοήθεια των προσφύγων στην Ινδία
Έξι μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας, οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και των εθελοντών επικεντρώνονται στην φροντίδα των αστέγων και των τραυματισμένων, καθώς οι ελπίδες πλέον για την ανεύρεση επιζώντων εξανεμίζονται.
Ωστόσο, νωρίς το πρωί ανασύρθηκε ζωντανή απο τα ερείπια του σπιτιού της στην πόλη Αχμένταμπάτ μία 55χρονη γυναίκα.

Ξύλο μέχρι θανάτου στην Τουρκική Βουλή
Στην Τουρκία, απίστευτες σκηνές εκτυλίχθησαν χθές τη νύχτα μέσα στο Κοινοβούλιο. Βουλευτές, που διαφωνούσαν, αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με τα χέρια.Ακολούθησαν γροθιές, ανταλλαγή ύβρεων και άγριος ξυλοδαρμός ορισμένων μελών του κοινοβουλίου από συναδέλφους τους. Ως αποτέλεσμα ένας Τούρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Φενζί Σιχανλίογλου, βρήκε το θάνατο απο καρδιακή προσβολή. Οι δικαστικές αρχές της χώρας διέταξαν έρευνα για το θέμα.

Καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο από το Στρασβούργο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για "απάνθρωπη μετχείριση" και επεδίκασε αποζημίωση ύψους 69 χιλιάδων δολλαρίων στην κάτοικο ενός κουρδικού χωριού η οποία έχασε τα πάντα τον Νοέμβριο του 1993 όταν Τούρκοι χωροφύλακες μπήκαν στο χωριό της κι άρχισαν να καίνε τα σπίτια αναγκάζοντας την ίδια και τους συγχωριανούς της να φύγουν. Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις.

"'Εγκλημα πολέμου" η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου, λέει πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού
"Εγκλημα πολεμου" χαρακτήρισε την συνεχιζόμενη χρήση πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής μονάδας που είχε αναλάβει την επιχείρηση καθαρισμού από τα όπλα αυτά μετά τον Πόλεμο του Περσικού Κολπου. Ο Δρ Doug Rokke, απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού και πρώην επικεφαλής του προγράμματος απεμπλουτισμένου ουρανίου του Πενταγώνου, μιλώντας στο BBC, είπε επίσης ότι τα πυρομαχικά αυτά θα πρέπει να καταργηθούν αμέσως

Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει τη δράση των Αλβανών ανταρτών
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις από Αλβανούς αντάρτες στη Νότιο Σερβία κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένας Γιουγκοσλάβος στρατιώτης και τραυματίσθηκαν 4 άλλοι. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε τον τερματισμό της βίας και τη διάλυση των "εξτρεμιστικών αλβανικών ομαδων".Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στο Βελιγράδι, η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μέτρα στη Γερμανία για την αντιμετώπιση της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας
Οι αρχές στην Γερμανία σήμερα έκαναν γνωστό ότι η χώρα θα λάβει μέρος στο σχέδιο που καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο προβλέπει την σφαγή μέχρι 2 εκατομμυρίων βοοειδών για να αντιμετωπισθεί η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια. Αλλά και στη νότια Κορέα οι αρχές της χώρας υποψιάζονται ότι ένας 30χρονος άνδρας μπορεί να έχει προσβληθεί από την ανθρώπινη μορφή της ασθένειας των τρελλών αγελάδων. Αν επιβεβαιωθεί η είδηση, θα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας εκτός Ευρώπης.

Βρετανία: Αποκαλύψεις για την αφαίρεση οργάνων από νεκρούς
Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία απο την αποκάλυωη οτι 100 χιλιάδες και πλέον ανθρώπινα όργαναβρίσκονται στα ψυγεία νοσοκομείων χωρίς τα περισσότερα απο αυτά να έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις οι συγγενείς των νεκρών, απο τους οποίους είχαν αφεραιθεί τα όργανα  δεν είχαν ενημερωθεί για την πρακτική αυτή των βρετανικών νοσοκομείων. Για το θέμα έχουν ήδη γίνει δύο επίσημες εκθέσεις και η μία απο αυτές αφορά την αφαίρεση οργάνων απο νεκρά νεογνά στο νοσοκομείο Άλντερ Χέι στο Λίβερπουλ.

Στον ανακριτή ο γιός του Φρανσουά Μιτεράν
Ο Ζαν-Κριστόφ Μιτεράν, γιός του πρώην προέδρου της Γαλλίας, θ'ανακριθεί σήμερα από τις αρχές στο Παρίσι για την ανάμιξή του σε εμπόριο όπλων προς την Αγκόλα. Ο ανακριτής θα ρωτήσει τον κ. Μιτεράν, που ήταν επί 6 χρόνια σύμβουλος του πατέρα του για αφρικανικές υποθέσεις, γιατί η εταιρεία όπλων Brenco International κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία 1,8 εκατομμύρια δολλάρια. Οι αρχές ερευνούν την εταιρεία αυτή  οποία λέγεται πως πώλησε, χωρίς άδεια, όπλα αξίας 500 εκατομμυρίων δολλαρίων στην Αγκόλα.

Απώλεια θέσεων εργασίας στην Amazon.com
Η γνωστή αμερικανική εταιρεία του Διαδικτύου, Amazon.com, ανακοίνωσε ότι μειώνει το προσωπικό της κατά 15%. Η εταιρεία που πουλάει από βιβλία έως ηλεκτρονικά προϊόντα, δήλωσε ότι με την περικοπή 13 χιλιάδων θέσεων θα μπορέσει να γίνει επικερδής μέχρι το τέλος του χρόονου. Η απόφαση της Amazon.com έρχεται ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Πάντως χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι τιμές των μετοχών σημείωσαν άνοδο καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα νέα μείωση των αμερικανικών τραπεζικών επιτοκίων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.