Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο διάδοχος του Πόλεμου των Αστρων
Ο διάδοχος του Πόλεμου των Αστρων

(03/02/2001, 1200 GMT)

Σφίγγει ο κλοιός για τον Μιλόσεβιτς
Το χρονοδιάγραμμα έρευνας για τις πράξεις του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς,εξέθεσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς στον νέο αμερικανό υπουργό εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Μετά την συνάντηση του στην Ουάσινγκτον με τον Κολιν Πάουελ ο πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση του θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες στην σύσταση ανακριτικής επιτροπής και δικαστηρίου που θα διερευνήσουν και εν συνεχεία θα κρίνουν τις πράξεις του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Πρώτες επαφές Rumsfeld στην Ευρώπη
Την πρώτη του επαφή με ευρωπαίους ομολόγους του έχει σήμερα ο νέος υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Ντοναλντ Rumsfeld. Ο αμερικανός αξιωματούχος θα παραβρεθεί σε διάσκεψη για την ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μοναχο. Ο κ. Rumsfield γνωστος ιερακας απο την εποχή του Ψυχρού πολέμου είναι ο κατ' εξοχήν αναρμόδιος για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για το Σχέδιο Εγκατάστασης Πυραυλικής Αμυντικής Ασπίδας εκτιμούν οι αναλυτές. Ο γερμανός καγκελλάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συζητήσουν το θέμα με τους ευρωπαίους και να γίνει εκτίμηση
του αντίκτυπου που θα έχει ενα αμερικανικό αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα στην Ρωσία, την Κίνα και το ΝΑΤΟ.

Νεα τροπή παίρνει η  υπόθεση Ρολάντ Ντυμά
Νεα τροπή παίρνει η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην υπουργού εξωτερικών της Γαλίας Ρολαντ Ντυμα που κατηγορείται για ανάμιξη σε σκάνδαλο διαφθοράς, μετα την απέλαση απο τις Φιλιππίνες ενός φυγόδικου επιχειρηματία που θεωρείται ο άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση. Ο Σιρβέν έφθασε στην Φραγκφούρτη, όπου και κρατείται, ενώ δήλωσε σε γερμανό δικαστή ότι είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στην Γαλλία. Ο Αλφρεντ Σιρβέν, υποδιοικητής του γαλλικού πετρελαικού γίγαντα Elf Aquitaine, που δικάζεται ερήμην μαζί με τον Ρολαν Ντυμά και την πρώην ερωμένη του, πιστεύεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο, η εκδίκαση του οποίου μονοπωλεί το ενδιαφέρον της γαλλικής κοινής γνώμης το τελευταίο δεκαήμερο. Ο Σιρβέν πιστευεται ότι εδωσε 20 εκατ. δολ. απο τα αποθεματικά της Elf για την αποκόμιση ευνοικής μεταχείρησης απο την πολιτεία στην διάρκεια της θητείας του κ. Ντυμά, συνεργάτη και προσωπικού φίλου του εκλειπόντος γαλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στον Ισημερινό
Ο πρόεδρος του Ισημερινού κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα λόγωτων μαζικών διαδηλώσεων ινδιάνων που εκφραζουν με κινητοποιήσεις την αντίθεση τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Καμπίλα θέλει ειρήνη στο Κογκό
Ο Τζόσεφ Καμπίλα, ο νέος ηγέτης του Κογκό και γιός του δολοφονηθέντος Λόραν Καμπίλα που επισκέφθηκε την έδρα των ΗΕ έκανε έκκληση πρός όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στον  εμφύλιο της χώρας του να ξεκινήσουν διάλογο με στόχο την επίτευξη ειρήνης. Ο πρόεδρος Καμπίλα ζήτησε χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση ξένων στρατευμάτων από το Κογκό και την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Υπό πίεση η κυβέρνηση της Ινδίας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων
Η κυβέρνηση στην Ινδία εχει γίνει στόχος εντονης κριτικής εξ αιτίας της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που δημιούργησε ο καταστροφικός σεισμός, που σκότωσε περισσότερους απο 20.000 ανθρωπους στην επαρχία Γκουτζαράτ. Ο Ινδός πρωθυπουργός, Αταλ Μπεχάρι Βαζπάντζι, ακύρωσε προκαθορισμένο ταξίδι του στην Μαλαισία και Ιαπωνία για να επιληφθεί της κατάστασης. Ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλή τον πρωθυπουργό, Κωστα Σημίτη, φθάνει στην Ινδία για συνομιλίες την Κυριακή.

Ακροδεξιά κυβέρνηση θα σχηματίσει ο Σαρόν αν κερδίσει, λέει ο Μπαράκ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, κατηγόρησε τον αντίπαλο του στις επερχόμενες εκλογές, Αριέλ Σαρόν, οτι  προτίθεται,αν κερδισει τις εκλογες, να σχηματίσει κυβέρνηση με ακροδεξιά στελέχη.

Αντι δυτικό κλίμα στη Λιβύη
Στην Λιβύη επικρατεί  έντονο αντι δυτικό κλίμα μετα  την έκβαση της δίκης του Λοκερμπυ και την καταδικη ενός Λιβυου. Τα μέσα ενημέρωσης χαρακτηριζουν την απόφαση ρατσιστική.

Αφγανοί πρόσφυγες πεθαίνουν από το κρύο
22 ακόμα Αφγανοί πρόσφυγες σε καταυλισμό στο  Χεράτ του Αφγανιστάν πέθαναν χθές βράδι από το κρύο .  Ο υπουργός πληροφοριών των Ταλιμπάν προειδοποίησε ότι πρέπει να αναμένονται και άλλοι θάνατοι στους έξι υπαίθριους καταυλισμούς αν δεν φτάσει σύντομα ανθρωπιστική βοήθεια από την διεθνή κοινότητα.

Κάθειρξη 15 ετών για αεροπειρατή της Υεμένης
Δεκα πέντε χρόνια φυλάκισης είναι η ποινή οπου επεβλήθει σε  πολίτη της Υεμένης ο οποίος είχε διεξάγη αεροπειρατεία σε αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας, στο οποίο επέβαιναν 91 άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα.

Η Τουρκία αντιδρά στο Αρμενικό, κλείνει αεροδιαδρόμους
Η Τουρκία έκλεισε τους αεροδιαδρόμους της σε πολιτικά αεροσκάφη της Αρμενίας, χωρίς να δώσει εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις Ερεβάν - Αθήνας, μεταξύ άλλων. Ο ευρωπαικός επίτροπος για θέματα διεύρυνσης, Γκούντερ Φερχόειγκεν, είπε στο CNN TURK, την Παρασκευή, ότι η γενοκτονία των Αρμενίων είναι θέμα για τους ιστορικούς και συμβούλευσε την Τουρκία να μείνει ψύχραιμη, μετά την επικύρωση της γενοκτονίας από την Γαλλική εθνοσυνέλευση.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.