Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο Εχούντ Μπάρακ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οδυνηρής εκλογικής ήττας
Ο Εχούντ Μπάρακ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οδυνηρής εκλογικής ήττας

(04/02/2001, 1700 GMT)

Εκλογές στο Ισραήλ
Δυο ημέρες πριν τις εκλογές στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Εχουντ Μπαρακ απηύθυνε έκκληση στους άραβες ισραηλινούς "να μην του γυρίσουν την πλάτη", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μπαράκ δήλωσε ότι μια δεξιά κυβέρνηση της οποίας θα ηγείται ο αντίπαλός του Αριέλ Σιαρόν θα είναι δυσμενής απέναντί τους. Οι αραβες ισραηλινοί έχουν ενθαρρυνθεί να μποϋκοτάρουν τις εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο 13 μελών της κοινότητας τους, που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με εβραίους στρατιώτες . Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ο σκληροπυρηνικός Αριελ Σαρον προηγείται του κ.  Μπάρακ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Αυξάνονται οι κίνδυνοι για επιδημίες στην Ινδία μετά τον σεισμό
Στην Ινδία οι εργαζόμενοι στις οργανώσεις αρωγής που βοηθούν την κυβέρνηση στην ανοικοδόμιση της επαρχίας Γκουντζαράτ ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό τoυ περασμένου μήνα, αναφέρουν ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος επιδημιών από τα αποσυντιθεμένα πτώματα τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων.

Οι ΗΠΑ υπεραμύνονται των σχεδίων για την αντιπυραυλική άμυνα
Ανώτερος Ρώσσος αξιωματούχος επέκρινε τα σχέδια της κυβέρνησης του Τζόρτζ Μπους να προχωρήσει στην εγκατάσταση του αμυντικού προγράμματος των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα υπονομεύσει την παγκόσμια σταθερότητα και θα οδηγήσει σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών. Χθες ο αμερικανός υπουργός άμυνας Ντόναλτ Ράμσφελντ, μιλώντας στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο της Γερμανίας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση του αμυντικού τους προγράμματος, μη αφηνοντας με τη δήλωσή του περιθώρια για διαπράγματευση.

Απεβίωσε ο Γιάννης Ξενάκης
Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε στο Παρίσι ο κατ εξοχήν εκπρόσωπος της σύγχρονης κλασικής μουσικής , ο συνθέτης Γιάννης Ξενάκης.  Ο Ξενάκης γόνος ελληνικής οικογένειας από τη Ρουμανία ήταν εγκατεστημένος στο Παρίσι από το 1947 και  ήταν ο "εφευρέτης" ενός νέου μουσικού είδους που βασίζεται στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ είπε ότι η χώρα έχασε έναν από τους πλέον λαμπρούς καλλιτέχνες της.

Καταπολέμιση της παράνομης μετανάστευσης αναλαμβάνουν Βρετανία και Ιταλία
Η Βρετανία και η Ιταλία αναλαμβάνουν κοινή πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την εξάρθρωση των παράνομων δικτύων διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού μεσω της Βοσνίας. Με αρθρο τους στην βρετανική εφημερίδα "Ομπζέρβερ", οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ιταλίας Τόνυ Μπλερ και Τζιουλιάνο Αμάτο αναγγέλουν την αποστολή ειδικής αστυνομικής δυναμης στα Βαλκάνια και ειδικά στα σύνορα της Κροατίας με την Βοσνία με στόχο την αναχαίτηση του κύματος παράνομων μεταναστών που διακινούνται μέσω του Σαράγιεβο.

Επίθεση εναντίον του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη εξαπέλυσε ο Μιλόσεβιτς
Καταμέτωπον επίθεση εναντίον του Διεθνούς Δικαστηρίου στην Χαγη, εξαπέλυσε χθες ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλομπονταν Μιλοσεβιτς. Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα "Λα Στάμπα", κατήγγηλε την σύσταση και τις ενέργιες του εν λόγω οργάνου παράνομες τόνιζοντας ότι μοναδικός του στόχος είναι ο εξευτελισμός του γιουγκοσλαβικού λαού. Μαλιστα ο κ. Μιλοσεβιτς δεν διστασε να συγκρίνει τις ενεργιες του Δικαστηρίου με εκεινες των ναζί, προσθέτοντας ότι οι δυτικές κυβερνήσεις τον υποστήριζαν όσο τους εξυπηρετούσε η σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Συνελήφθη στη Γερμανία Γάλλος φυγόδικος
Εγκλειστός σε γερμανική φυλακή παραμένει ο φυγόδικος Αλφρέν Σίρβεν, πρώην ανώτερο στέλεχος της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρίας Ελφ, ο οποίος κατεζητείτο αναφορικά με σκάνδαλο διαφθοράς. Ο Σίρβεν κατηγορείται ότι διακίνησε εκατομμύρια δολλάρια από αποθέματα της εταιρίας για να κερδίσει πολιτική επιρροή και έχει δικαστεί εν τη απουσία του.

Κατηγορίες εναντίον των Ινδιάνων εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ισημερινού
Στον Ισημερινό ο υπουργός εσωτερικών Χουάν Μανρίκε κατηγόρησε τους ηγέτες  των Ινδιάνων που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, ότι προσπαθούν να διαταράξουν την τάξη και να αναλάβουν παράνομα τον έλεγχο της χώρας.

Αποκλεισμό στην εισαγωγή βοδινού κρέατος από τη Βραζιλία
Το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν προσωρινό αποκλεισμό σε εισαγωγές βοδινού κρέατος από τη Βραζιλία, ύστερα από φόβους που έχουν εκφραστεί για μετάδοση της νόσου των τρελών αγελάδων, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί κρούσματα της ασθένειας στη χώρα αυτή.

Μεταμόσχευση χεριού
Ενας άνδρας, ο οποίος έγραψε ιστορία με το να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που του έγινε μεταμόσχευση χεριού, ζήτησε από τους γιατρούς του να του το κόψουν. Ο πενηντάχρονος Νεοζηλανδός, στον οποίο μεταμοσχεύθηκε το 1998, το δεξί χέρι και μπράτσο ενός ατόμου που σκοτώθηκε σε δυστύχημα, δήλωσε ένα χρόνο μετά ότι δεν αισθάνεται τίποτε με τα ξένα μέλη και ζήτησε από τους γιατρούς να του τα αφαιρέσουν.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.