Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο Κόλιν Πάουελ με τον Τζώρτζ Μπούς
Ο Κόλιν Πάουελ με τον Τζώρτζ Μπούς

(05/02/2001, 0530 GMT)

Παραμένουν τα αμερικανικά στρατεύματα στα Βαλκάνια λέει ο Πάουελ
Μερική στροφή από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Τζωρτζ Μπους στα θέματα εξωτερικής πολιτικής έκανε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, υπό την ιδιότητα του υπουργού εξωτερικών, ο Κόλιν Πάουελ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκληση των αμερικανικών στρατευμάτων από τα Βαλκάνια στο άμεσο μέλλον. Ο κύριος Πάουελ τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να μεταφερεί στο άμεσο μέλλον η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Οι ΗΠΑ υπεραμύνονται των σχεδίων για την αντιπυραυλική άμυνα
Ανώτερος Ρώσσος αξιωματούχος επέκρινε τα σχέδια της κυβέρνησης του Τζόρτζ Μπους να προχωρήσει στην εγκατάσταση του αμυντικού προγράμματος των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα υπονομεύσει την παγκόσμια σταθερότητα και θα οδηγήσει σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών. Ο αμερικανός υπουργός άμυνας Ντόναλτ Ράμσφελντ, μιλώντας στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση του αμυντικού τους προγράμματος.

Στο σκοτάδι περιοχές της νοτίου Σερβίας
Επτά χωριά στην περιοχή Μπουγιάνοβατς της νοτίου Σερβίας έμειναν στο σκοτάδι μετά από επίθεση ενόπλων αλβανών αυτονομιστών στον υποσταθμό ηλεκτρικού της περιοχής. Οπως μετέδωσαν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, οι αλβανοί ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα.

Φαβορί ο Σαρόν στις αυριανές εκλογές στο Ισραήλ
Ενα εικοσιτετράωρο πριν τις κρίσιμες εκλογές στο Ισραήλ ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Λικούντ, Αριέλ Σαρόν, προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 20 και πλέον ποσοστίαιες μονάδες του αντιπάλου του και σημερινού πρωθυπουργού Εχουντ Μπαράκ. Ο κύριος Σαρόν στην τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση χθές το βράδυ είπε ότι θα επιδιώξει την ειρήνη, αλλά μόνο όταν εξασφαλίσει την ασφάλεια του Ισραήλ.

Διεθνείς προεκτάσεις στο Γαλλικό σκάνδαλο διαφθοράς
Ενα μέλος της επιτροπής του Γερμανικού κοινοβουλίου που εξετάζει τις κατηγορίες διαφθοράς κατά του πρώην καγκελαρίου της χώρας Χέλμουτ Κόλ δήλωσε ότι θέλει να ανακρίνει τον Γάλλο επιχειρηματία Αλφεντ Σιρβέν, πρώην ανώτατο στέλεχος της Γαλλικής εταιρείας πετρελαίου Elf, ο οποίος κρατείται στην Φρανκφούρτη. Η Γαλλική κυβέρνηση έχει ζητήσει την έκδοση του κυρίου Σιρβέν ο οποίος κατηγορείται ότι είχε πρωταρχικό ρόλο στα σκάνδαλα στα οποία είναι ανεμειγμένος και ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, Ρολάν Ντυμά.

300 χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν στον τραπεζικό τομέα
Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι έως το 2002 θά χαθούν στην Δυτική Ευρώπη πάνω απο 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τραπεζικό τομέα, λόγω του κύματος συγχωνεύσεων. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας επισημαίνει ότι στο δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας του '90 οι απωλεσθείσες θέσεις εργασίας στον κλάδο τών τραπεζών έφθασε τις 130 χιλιάδες.

Χάκερς "χτύπησαν" το δικτυακό τόπο του Νταβός
Χάκερς εισέβαλαν στον δικτυακό τόπο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός και έκλεψαν προσωπικά στοιχεία πολλών προσωπικοτήτων της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ζωής. Ανάμεσα στα στοιχεία που έκλεψαν οι χάκερς ήταν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών και τα κινητά τηλέφωνα του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ και του Μπίλ Γκέιτς της Μάικροσοφτ.

Αρχίζει η μάχη για την διαδοχή του Σάμαρανκ
Αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συναντώνται σήμερα στο Ντακάρ της Σενεγάλης και μεταξύ των θέματων που θα συζητήσουν είναι και η προετοιμασία της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς του 2004. Ομως, όπως μεταδίδει ο αθλητικός συντάκτης του BBC αυτό που επισκιάζει τις διεργασίες της ΔΟΕ αυτήν την περίοδο είναι η μάχη για την διαδοχή του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ ο οποίος αποσύρεται  τον Ιούνιο μετά από 21 χρόνια στο πηδάλιο της ΔΟΕ.

Απεβίωσε ο Γιάννης Ξενάκης
Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε στο Παρίσι ο κατ εξοχήν εκπρόσωπος της σύγχρονης κλασικής μουσικής , ο συνθέτης Γιάννης Ξενάκης.  Ο Ξενάκης γόνος ελληνικής οικογένειας από τη Ρουμανία ήταν εγκατεστημένος στο Παρίσι από το 1947 και  ήταν ο "εφευρέτης" ενός νέου μουσικού είδους που βασίζεται στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ είπε ότι η χώρα έχασε έναν από τους πλέον λαμπρούς καλλιτέχνες της.

Παράσταση Κλίντον στο Σαν Ρέμο;
Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εξετάζει το ενδεχόμενο να παίξει σαξόφωνο - το αγαπημένο του μουσικό όργανο - στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο της Ιταλικής Ριβιέρας στο τέλος του μήνα. Eκπρόσωπος του κυρίου Κλίντον αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του Ιταλικού τύπου που λέει ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ προσέφεραν 250 χιλιάδες δολάρια στον τέως πρόεδρο.

Συλλήψεις δυτικών στη Σαουδική Αραβία
Οι αρχές στη Σαουδική Αραβία συνέλλαβαν ένα Βρετανό, έναν Καναδό και έναν Βέλγο που θεωρούνται υπεύθυνοι για δύο βομβιστικές επιθέσεις κατά Βρετανών πολιτών που ζούν στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυξάνονται οι κίνδυνοι για επιδημίες στην Ινδία μετά τον σεισμό
Στην Ινδία οι εργαζόμενοι στις οργανώσεις αρωγής που βοηθούν την κυβέρνηση στην ανοικοδόμιση της επαρχίας Γκουντζαράτ ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό τoυ περασμένου μήνα, αναφέρουν ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος επιδημιών από τα αποσυντιθεμένα πτώματα τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.