Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο Αριέλ Σαρόν φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης
Ο Αριέλ Σαρόν φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης

(06/02/2001, 0730 GMT)

Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στο Ισραήλ
Ανοιξαν πριν από λίγο οι κάλπες για την πρωθυπουργικές εκλογές. Ολα δείχνουν ότι ο Αριέλ Σαρόν, ο ηγέτης της δεξιάς, θα επικρατήσει με σημαντική διαφορά του πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δημοσκοπήσεις δείνουν στον κύριο Σαρόν διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων. Εν τω μεταξύ, χθές ένας ισραηλινός στρατιώτης βρήκε το θάνατο και πολλοί Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ απάντησε κλείνοντας το το Παλαιστινιακό διεθνές αεροδρόμιο της Γάζας και εντείνοντας τα ήδη αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Λιβύης λένε ΗΠΑ, Βρετανία
Ο Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία δήλωσαν ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι δεν δείχνει να είναι διατεθειμένος να ικανοποιήσει τις προυποθέσεις που έχουν τεθεί για την άρση των κυρώσεων κατά της χώρας του. Χθές ο Μουαμάρ Καντάφι σε ομιλία του που διήρκησε τρείς ολόκληρες ώρες είπε ότι πολιτικά κίνητρα υπαγόρευσαν την καταδίκη τών δύο Λίβυων για την βομβιστική επίθεση κατά αεροπλάνου της Παν-Αμέρικαν στο Λόκερμπυ, αλλά δεν προσεκόμμισε αποδείξεις για την  αθωότητα των δύο συμπατριωτών του, όπως είχε υποσχεθεί .

Εκρηξη σε σταθμό του Μετρό της Μόσχας
Τουλάχιστον 9 άτομα τραυματίσθηκαν απο έκρηξη βόμβας χθες σε σταθμό του υπογειου σιδηροδρόμου στην Μοσχα. Ο δημαρχος της Μόσχας Γιούρυ Λουζκώφ χαρακτηρισε την ενεργια τρομοκρατικη.

Αρχισε η δίκη για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά αμερικανικών πρεσβειών
Ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη η δίκη τεσσάρων ανδρών που κατηγορούνται για τις βομβιστικές επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες της Κένυας και της Τανζανίας το 1998 που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 200 ατόμων. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι 4 κατηγορούμενοι είχαν έρθει σε συννενόηση με τον Σαουδάραβα αντικαθεστωτικό, Οσάμα Μπιν Λάντεν, να δολοφονούν αμερικανούς πολίτες σε διάφορες χώρες του κόσμου. Οι δικηγόροι υπεράσπισης παραδέχονται ότι οι τρείς εκ των κατηγορουμένων είχαν διασυνδέσεις με τον Μπιν Λάντεν, αλλά απορρίπτουν τις κατηγορίες των βομβιστικών επιθέσεων.

Εκδίδεται ο Σιρβάν στην Γαλλία
Δικαστήριο στη Γερμανία αποφάσισε την έκδοση του επιχειρηματία Αλφρέντ Σιρβάν, ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος σε μεγάλο  σκάνδαλο διαφθοράς, γύρω από τον πρώην υπουργό εξωτερικών της Γαλλίας, Ρολάν Ντυμά. Ο κ. Σιρβάν θα παραδοθεί στη γαλλική δικαιοσύνη σήμερα το απόγευμα, αλλά γερμανοί δικαστικοί δήλωσαν ότι θα ήθελαν να τον ανακρίνουν και αυτοί προηγουμένως.

"Σικάγο" στο Σικάγο
Η αμερικανική αστυνομία δήλωσε ότι 5 άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά άλλα τραυματίσθηκαν μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα εργοστάσιο κατασκευής φορτηγών αυτοκινήτων έξω από το Σικάγο. Τέσσερεις εξ αυτών εργάζονταν στο εργοστάσιο και ο πέμπτος ήταν ο οπλοφόρος. Πρόκειται γιά το τελευταίο μιάς σειράς επεισοδίων ανταλλαγής πυροβολισμών στους χώρους εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, επεισοδίων που έχουν να κάνουν με εργάτες που έχουν κάποια αντιδικία σχετικά με τους όρους της δουλειάς τους.

Η στέγαση των σεισμοπλήκτων η προτεραιότητα στην Ινδία
Μετά την απρόσμενη διάσωση δύο ατόμων 10 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι αρχές της Ινδίας επικεντρώνουν και πάλι την προσπάθεια τους στην βοήθεια εκατοντάδων χιλιάδων αστέγων. Χθές, ένας άνδρας και μία γυναίκα ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια της κατοικίας τους στην πόλη Μπουτζ. Τα 2 αδέλφια βρέθηκαν στο ισόγειο διαμέρισμα τους, κάτω από τα ερείπια τριόροφου κτιρίου, όπου είχαν πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα.

Πακέτο φοροαπαλλαγών προτείνει ο Τζώρτζ Μπούς
O Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε την προσπάθεια του του για να πείσει το κονγκρέσο να υποστηρίξει την προεκλογική του υπόσχεση για σημαντική μείωση της φορολογίας. Ο Τζώρτζ Μπους δήλωσε χθές ότι θα προωθήσει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για όλους τους φορολογούμενους τα επόμενα δέκα χρόνια.

Κινέζικο καράβι στην Ταιβάν
Ενα γκρούπ ηλικιωμένων Κινέζων έφτασε ακτοπλοικώς στην Ταιβάν. Πρόκειται για το πρώτο Κινεζικό πλοίο που μεταβαίνει στην Ταιβάν μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1949. Η κυβέρνηση της Ταιβάν επέτρεψε την μερική αποκατάσταση της σύνδεσης με την Κίνα μετά από πιέσεις του επιχειρηματικού κόσμου ο οποίος επιζητά πρόσβαση στην τεράστιαι Κινεζική αγορά.

Εκκληση του γ.γ. ΟΗΕ για μείωση των εκπομπών επιβλαβών αερίων
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί με σκοπό τη δραστική μείωση -μέσα στον επόμενο χρόνο- των εκπομπών επιβλαβών αερίων, που συμβάλλουν στην παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας -το αποκαλούμενο "φαινόμενο του θερμοκηπίου".  Σε μήνυμά του προς τη Διεθνή Διάσκεψη για το Περιβάλλον που πραγματοποιείται στο Ναϊρόμπι της Κένυας, ο κ. Ανάν σημειώνει ότι ο στόχος της προστασίας του περιβάλλοντος καθίσταται ολοένα και πιό επείγων.

Χωρίζουν Κρούζ και Κίντμαν
Οι αστέρες του κινηαμτογράφου Τομ Κρούζ και Νικόλ Κιντμαν ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να χωρίσουν. Ο γάμος τους έγινε το 1990, και αυτοί έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά. Εκπρόσωπος του ζεύγους δήλωσε ότι ο χωρισμός τους γίνεται υπό φιλικούς όρους, διότι οι σταδιοδρομίες τους δεν τους επιτρέπουν να βρίσκονται μαζύ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.