Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συνεχίζει τις επαφές του για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ο Σαρόν
Συνεχίζει τις επαφές του για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ο Σαρόν
(08/02/2001, 14.30 GMT)
 

Ισραήλ: Εντείνονται οι προσπάθειες του νέου πρωθυπουργού για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν έχει ξεκινήσει προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Για αυτό το σκοπό συναντώνται σήμερα στελέχη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του Ισραήλ: του Λικούντ του Αριέλ Σαρόν και του Εργατικού Κόμματος, του Εχούντ Μπαράκ.
 Η πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ μετά τις πρωθυπουργικές εκλογές της Τρίτης είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Το Λικούντ ανέδειξε πρωθυπουργό, αλλά το Εργατικό Κόμμα παραμένει η πρώτη δύναμη στο κοινοβούλιο, την Κνεσέτ. Η συνεργασία ανάμεσα στους μεγάλους αυτούς αντιπάλους θα είναι δύσκολη.Ο νέος πρωθυπουργός υποσχέθηκε να δώσει θέσεις κλειδιά στα μέλλη του Εργατικού Κόμματος, εάν τελικά συμφωνήσουν. Ωστόσο,  Ρουβέν Ριβλίν, στενός συνεργάτης του Αριέλ Σαρόν τόνισε στο ΒΒC ότι ο νέος πρωθυπουργός θα σχηματίσει κυβέρνηση ακόμα και χωρίς την υποστήριξη του Εχούντ Μπαράκ και των Εργατικών.

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαδηλώσεις στο Βελιγράδι.
Με παλμό αλλά χωρίς μεγάλη συμμετοχή είναι σήμερα στο Βελιγράδι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη στη Γιουγκοσλαβία  του κοινοτικού επιτρόπου, αρμόδιου για τις εξωτερικές υποθέσεις Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ την εποχή των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας πρίν δύο χρόνια.  Δεν έλλειψαν όμως και τα επεισόδια. Η αστυνομία συνέλαβε τον διοργανωτή των διαδηλώσεων.

Να εξαγοράσει τις ποινές του ο Χέλμουντ Κόλ, προτείνουν οι Γερμανοί δικαστές.
Στη Γερμανία οι ανακριτές που διερευνούν το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης των Χριστιαννοδημοκρατών επί Καγκελαρίας Χέλμουντ Κόλ προτείνουν να απαλλαχθεί ο  πρώην καγκελάριος τουλάχιστον από τις ποινικές κατηγορίες που εκκρεμούν εναντίον του και αντ' αυτού να κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 150 χιλιάδων δολλαρίων.

Κοινή πολιτική για τους μετανάστες στην Ευρώπη.
Οι υπουργοί εσωτερικών και δικαιοσύνης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στη Στοκχόλμη για να υιοθετήσουν μιά κοινή πολιτική στο τρόπο μεταχείρισης των προσφύγων.  Οι οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων λένε ότι οι κοινοτικές χώρες ίσως προσπαθήσουν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε απόρθητο φρούριο, που δεν θα επιτρέπει την μετανάστευση.
Όμως, ο Βρεατνός Υπουργός Τζάκ Στρό θα προτείνει να μή παρέχεται άσυλο σε πρόσφυγες που θα προέρχονται απο συγκεκριμένες χώρες, στις οποίες επικρατεί πολιτική σταθερότητα και γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πρώτη ανεπίσημη προεκλογική ομιλία για τον Τόνι Μπλέρ.
Βαρυσήμαντη ομιλία  θα  εκφωνήσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ  σκιαγραφώντας το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη δεύτερη τετραετία, εφόσον βέβαια εκλεγεί στην εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο. Αιχμή του δόρατος στην ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού θα είναι τα ζητήματα της εκπαίδευσης, της εγκληματικότητας, της υγείας και του φορολογικού συστήματος. Ο Τόνι Μπλερ χθες κατέστησε επίσης σαφές ότι η κυβέρνησή του, αν επανεκλεγεί , θα αποφασίσει εντός δύο χρόνων αν θα υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπλερ θέτει χρονικά όρια για την διαδικασία υιοθέτησης του ενιαίου νομίσματος, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με τη ετυμηγορία των Βρετανών πολιτών σε δημοψήφισμα.

Βουτία στο Χρηματιστήριο του Τόκιο
Στο χαμηλότερο σημείο τους τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκαν σήμερα οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Η κατακόρυφη πτώση του δείκτη Νικέι αποδίδεται εν μέρει στην δημοσίευση οικονομικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία η Ιαπωνία μπορεί να οδηγείται σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου
Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς εκτοξέυθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, μεταφέροντας την πρώτη από μιά σειρά έξη εργαστηριακών εγκαταστάσεων στον νέο διεθνή διαστημικό σταθμό. Στόχος του εγχειρήματος είναι η διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας σε συνθήκες εκτός βαρύτητας. Ο διαστημικός αυτός σταθμός θα αποπερατωθεί μέσα σε 5 χρόνια.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.