Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Σε αυτοκίνητα είχαν τοποθετηθεί οι βόμβες που συγκλόνισαν τη δυτική Ιερουσαλήμ
Σε αυτοκίνητα είχαν τοποθετηθεί οι βόμβες που συγκλόνισαν τη δυτική Ιερουσαλήμ

(08/02/2001, 18.00 GMT)

Εκρήξεις 2 βομβών σε εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ
Δύο διαδοχικές εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τουλάχιστον 3 ατόμων. Οι βόμβες ήταν τοποθετημένες σε αυτοκίνητα που πυροδοτήθηκαν από απόσταση, λένε οι πρώτες πληροφορίες. Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC η περιοχή αποκλείσθηκε αμέσως από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ισραηλινοί κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο των εκρήξεων και εξέφρασαν την οργή τους για τις βομβιστικές επιθέσεις. Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί οι δράστες των επιθέσεων, αλλά σύμφωνα με τους ανταποκριτές αυτοί θα πρέπει να αναζητηθούν στις εξτρεμιστικές παλαιστινιακές οργανώσεις. Ο αποχωρών ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Μπάρακ, είπε ότι οι εκρήξεις στέλνουν ένα μήνυμα για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας, προς τον διάδοχο του στην πρωθυπουργία, Αριέλ Σαρόν.

Ισραήλ: Προσπάθειες Αριέλ Σαρόν για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας
Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, πραγματοποιεί σειρά επαφών και διαβουλεύσεων με σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Γαι το σκοπό αυτό σήμερα συναντώνται στελέχη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του Ισραήλ: του Λικούντ του Αριέλ Σαρόν και του Εργατικού Κόμματος, του Εχούντ Μπάρακ. Η πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ μετά τις πρωθυπουργικές εκλογές της Τρίτης είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Το Λικούντ ανέδειξε πρωθυπουργό, αλλά το Εργατικό Κόμμα παραμένει η πρώτη δύναμη στο κοινοβούλιο, την Κνεσέτ. Η συνεργασία ανάμεσα στους μεγάλους αυτούς αντιπάλους θα είναι δύσκολη. Ο κ. Σαρόν υποσχέθηκε να δώσει στα μέλη του Εργατικού Κόμματος θέσεις-κλειδιά στη νέα κύβερνηση, εάν τελικά συμφωνήσουν. Ωστόσο,  ο Ρουβέν Ριβλίν, στενός συνεργάτης του Αριέλ Σαρόν τόνισε στο ΒΒC ότι ο ηγέτης του Λικούντ θα σχηματίσει κυβέρνηση ακόμα και χωρίς την υποστήριξη του Εχούντ Μπάρακ και των Εργατικών.

Διαδηλώσεις κατά Σολάνα επισκίασαν επίσκεψη κοινοτικής αντιπροσωπείας στο Βελιγράδι
Χωρίς μεγάλη συμμετοχή του κόσμου έγιναν το τελευταίο 24ωρο στο Βελιγράδι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη στη Γιουγκοσλαβία του κοινοτικού επιτρόπου, αρμόδιου για τις εξωτερικές υποθέσεις, Χαβιέ Σολάνα. Ο κ .Σολάνα ηγείται αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μετέβη στο Βελιγράδι για συνομιλίες με τη γιουγκοσλαβική ηγεσία, και διετέλεσε  γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ την εποχή των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, πρίν 2 χρόνια. Παρά το μικρό μέγεθος των διαδηλώσεων δεν έλλειψαν τα επεισόδια, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να πλησιάσουν στο κτίριο όπου συναντήθηκε η αντιπροσωπεία με τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο, Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα. Η αστυνομία απώθησε τους 200 περίπου διαδηλωτές και συνέλαβε τον επικεφαλής της συγκέντρωσης.

Γερμανία: Απαλλαγή του Χέλμουτ Κολ από ποινικές κατηγορίες προτείνουν οι ανακριτές
Στη Γερμανία οι ανακριτές που διερευνούν την παράνομη χρηματοδότηση των Χριστιανοδημοκρατών επί καγκελαρίας Χέλμουντ Κολ προτείνουν να απαλλαχθεί ο πρώην καγκελάριος τουλάχιστον από τις ποινικές κατηγορίες που εκκρεμούν εναντίον του και αντ' αυτού να κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 150 χιλιάδων δολαρίων. Πυρήνα του σκανδάλου αποτελεί η παράνομη διοχέτευση δωρεών σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Ο Χέλμουτ Κόλ έχει παραδεχθεί ότι από τη θέση του προέδρου του κόμματος επέβλεπε τη διαδικασία αυτή, αλλά παράλληλα εμμένει στο να μην αποκαλύπτει τους δωρητές αυτούς.

Διάσκεψη Στοκχόλμης: Κοινή πολιτική για τους μετανάστες στην Ευρώπη
Οι υπουργοί εσωτερικών και δικαιοσύνης των χωρών της Ευρωπαϊκής Eνωσης συναντώνται σήμερα στη Στοκχόλμη για να υιοθετήσουν μιά κοινή πολιτική στο τρόπο μεταχείρισης των προσφύγων. Οι οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων λένε ότι οι κοινοτικές χώρες ίσως προσπαθήσουν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε απόρθητο φρούριο, που δεν θα επιτρέπει την μετανάστευση. O βρετaνός υπουργός εσωτερικών Τζακ Στρο αναμένεται να προτείνει να μή παρέχεται άσυλο σε πρόσφυγες που προέρχονται απο συγκεκριμένες χώρες.

Βρετανία: Ανεπίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα από Μπλέρ
Βαρυσήμαντη ομιλία εκφωνεί σήμερα εδώ στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ. Η ομιλία αυτή αναμένεται να δώσει το έναυσμα για την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, που οι πολιτικοί αναλυτές τοποθετούν στις αρχές Μαϊου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπλερ θα επιδιώξει να αναπτύξει τα σχέδια του Εργατικού Κόμματος για την δεύτερη θητεία του στην κυβέρνηση, εφ' όσον βέβαια εκλεγεί. Ο Τόνι Μπλερ χθες κατέστησε επίσης σαφές ότι η κυβέρνησή του, αν επανεκλεγεί , θα αποφασίσει εντός δύο χρόνων αν θα υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ.

Συνομιλίες κορυφής κυβέρνησης - ανταρτών στην Κολομβία
Αναπτερώνονται οι ελπίδες για πιθανό τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στην Κολομβία, μετά τη μετάβαση του προέδρου της χώρας, Αντρες Παστράνα, σε περιοχή που αποτελεί καταφύγιο αριστερών ανταρτών, με σκοπό την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο πρόεδρος Παστράνα έχει αυτή την ώρα συνομιλίες με τον ηγέτη των "Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας", Μανουέλ Μαρουλάντα, κάτι που ελπίζεται ότι θα οδηγήσει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Βουτιά των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τόκιο
Στο χαμηλότερο σημείο τους τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκαν σήμερα οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Η κατακόρυφη πτώση του δείκτη Νικέϊ αποδίδεται εν μέρει στην δημοσίευση οικονομικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία η Ιαπωνία μπορεί να οδηγείται σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Εξονυχιστικός έλεγχος των ΜΜΕ στη Νότια Κορέα
Στο στόχαστρο της εφορίας βρέθηκαν τα συγκροτήματα του τύπου στη Κορέα. Περισσότεροι απο τους μισούς εφοριακούς της χώρας, λαμβάνουν μέρος σε μια τεράστια επιχείρηση οικονομικού ελέγχου, την μεγαλύτερη ίσως που έχει γίνει στον επιχειρηματικό κόσμο. Τα κορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν λόγο για καταπάτηση της ελευθερίας του τύπου, ενώ και η αντιπολίτευση κατηγορεί τη κυβέρνηση οτι προσπαθεί να ελέγχει τα μήντια και κατά συνέπεια να μετριάσει τη σφοδρή κριτική που δέχεται.

Εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου
Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς εκτοξέυθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, μεταφέροντας την πρώτη από μιά σειρά έξη εργαστηριακών εγκαταστάσεων στον νέο διεθνή διαστημικό σταθμό. Στόχος του εγχειρήματος είναι η διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας σε συνθήκες εκτός βαρύτητας. Ο διαστημικός αυτός σταθμός θα αποπερατωθεί μέσα σε 5 χρόνια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.