Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η βομβιστική επίθεση έγινε σε συνοικία ορθόδοξων εβραίων
Η βομβιστική επίθεση έγινε σε συνοικία ορθόδοξων εβραίων

(08/02/2001, 2345 GMT)

Το Ισραήλ κατηγορεί παλαιστίνιους εξτρεμιστές για τη βομβιστική επίθεση
Η ισραηλινή κυβέρνηση απέδωσε τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη σε συνοικία της Ιερουσαλήμ όπου κατοικοιύν ορθόδοξοι εβραίοι, σε παλαιστίνιους εξτρεμιστές. Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Μια άγνωστη μέχρι τώρα παλαιστινιακή οργάνωση ανέλβαε την ευθύνη της επίθεσης. Λίγο πριν την επίθεση ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ και τον είχε καλέσει να βοηθήσει στον τερματισμό της βίας. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε μόλις δύο μέρες μετάτην εκλογή του Αριέλ Σαρόν, ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ, στην πρωθυπουργία του Ισραήλ. Το Λικούντ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Εργατικό κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ, για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Η Ε.Ε. καλοσωρίζει τη Γιουγκοσλαβία στην ευρωπαϊκή οικέγενεια
Υψηλή αντιπροσωπεία της  Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκλήρωσε τις συνομιλίες της στο Βελιγράδι καλώντας τη Γιουγκοσλαβία να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η ευρωπαϊκή αποστολή είπε στον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Βόισλαβ Κοστούνιτσα ότι αναμένει την πλήρη συνεργασία του με το ειδικό διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά δεν έθεσε προθεσμία για την προσαγωγή του πρώην προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ενώπιόν του.

Διάσκεψη Στοκχόλμης: Κοινή πολιτική για τους μετανάστες στην Ευρώπη
Οι υπουργοί εσωτερικών και δικαιοσύνης των χωρών της Ευρωπαϊκής Eνωσης σε συνάντησή τους στη Στοκχόλμη δέχτηκαν θετικά τις βρετανικές και ιταλικές προτάσεις για περιορισμό του αριθμού λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Κοινότητα. Στα σχέδια τους περιλαμβάνεται η αποστολή αστυνομικών δυνάμεων και μονάδων ελέγχου των συνόρων στη Βοσνία, που αποτελεί κύρια δίοδο για είσοδο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δέκα χώρες συμφώνησαν να στείλουν αντιπροσώπους τους στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα για συζητήσουν το θέμα. Τα σχέδια έγιναν  δεκτά με επιφυλάξεις από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Αντιδράσεις για τις συμβιβαστικές προτάσεις στο σκάνδαλο Κολ
Οι αντίπαλοι του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ αντέδρασαν έντονα σε πρόταση των ανακριτών που διερευνούν την παράνομη χρηματοδότηση των Χριστιανοδημοκρατών επί καγκελαρίας Κολ να απαλλαχθεί ο πρώην καγκελάριος από τις ποινικές κατηγορίες εναντίον του, καταβάλοντας πρόστιμο ύψους 150 χιλιάδων δολαρίων. Πυρήνα του σκανδάλου αποτελεί η παράνομη διοχέτευση δωρεών σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Η Βρετανία μπαίνει -ανεπίσημα- σε προεκλογικό πυρετό
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ σε ομιλία του στο Λονδίνο ανέπτυξε τα σχέδια του Εργατικού Κόμματος για την δεύτερη θητεία του στην κυβέρνηση, εφ' όσον βέβαια εκλεγεί. Είπε ότι επιδιώκει τη δημιουργία μιας πιό δίκαιης κοινωνίας και επικεντρώθηκε στην παιδεία και στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η ομιλία Μπλερ έδωσε το έναυσμα για την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, που οι πολιτικοί αναλυτές τοποθετούν στις αρχές Μαϊου. Ο Τόνι Μπλερ την Τετάρτη είχε καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνησή του, αν επανεκλεγεί , θα αποφασίσει εντός δύο χρόνων αν θα υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.