Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η βομβιστική επίθεση έγινε σε συνοικία ορθόδοξων εβραίων
Η βομβιστική επίθεση έγινε σε συνοικία ορθόδοξων εβραίων

(09/02/2001, 0800 GMT)

Συνάντηση Σαρόν-Μπαράκ
Ο νεο-εκλεγείς πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν πρόκειται να συναντηθεί με τον ηττηθέντα αντίπαλό του Εχούντ Μπαράκ εντός ολίγου, γιά συνομιλίες με θέμα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Εκπρόσωποι του εργατικού κόμματος δήλωσαν ότι θα ήθελαν να ξέρουν τα σχέδια του κ. Σαρόν γιά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους, πριν δεσμευθούν  σε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας. Αγνωστημέχρι τώρα παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη γιά την έκρηξη βόμβας, χθές, σε συνοικία της Ιερουσαλήμ, όπου κατοικούν ορθόδοξοι εβραίοι.

Αλλαγή πορείας της Ουάσιγκτον στο Μεσανατολικό
Εκπρόσωπος του State Department στην Ουάσιγκτων δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ΔΕΝ ασπάζονται πιά τις προτάσεις του προέδρου Κλίντον για την ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή. Ο αμερικανός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση του Τζώρτζ Μπους δεν έχει καταλήξει ακόμη στα βήματα που πρέπει να γίνουν για να επαναληφθεί ο διάλογος Ισραήλ-Παλαιστινίων μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Ισραήλ απο τον Αριέλ Σαρόν.

Απόστάσεις από τον Γουέην Μέρρυ παίρνει το Στέητ Ντηπάρτμεντ
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέητ Ντηπάρτμεντ, άφησε ακάλυπτο τον αμερικανό αξιωματούχο Γουέην Μέρρυ, ο οποίος σε πρόσφατο δημοσίευμα στην Los Angleles Times, είχε κάνει λογο για κινδύνους από τρομοκρατικές επιθέσεις κατά την Ολυμπιάδα  της Αθηνας, και είχε υπαινιχθεί σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία.  Οπως σχολιάζει ο ανταποκριτής μας απο την Ουάσιγκτων , οι δηλώσεις του State Department  είναι ένδειξη δυσφορίας της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις κατηγορίες απου απευθύνει ο κύριος Μέρρυ μέσω του αμερικανικού τύπου οι οποίες προκαλούν δυσκολίες στη συνεργασία των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Νέος σεισμός στην δυτική Ινδία
Πληροφορίες απο την δυτική Ινδία αναφέρουν νέα σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή που επλήγη πριν δύο εβδομάδες απο τον καταστροφικό σεισμό. Οι Ινδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο νέος σεισμός ήταν ισχύος 5,3 βαθμών της κλιμακας ρίχτερ - μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα αλλά τα διεθνή ειδησειογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.
 

Μπλαίρ και Σιράκ συζητούν το θέμα της λαθρομετανάστευσης
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνυ Μπλαίρ βρίσκεται στη γαλλική πόλη Καόρ στη νότιο Γαλλία, γιά συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και τον πρωθυπουργό Ζοσπέν. Το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη, αναμένεται να κυριαρχήσει στις συζητήσεις. Χθές οι υπουργοί εσωτερικών και δικαιοσύνης των χωρών της Ευρωπαϊκής Eνωσης που συναντήθηκαν στη Στοκχόλμη δέχτηκαν θετικά τις βρετανικές και ιταλικές προτάσεις για περιορισμό του αριθμού λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Κοινότητα.

Αυστηρώτεροι έλεγχοι στα σύνορα της Βοσνίας
Στα σχέδια των ευρωπαίων αξιωματούχων περιλαμβάνεται η αποστολή αστυνομικών δυνάμεων και μονάδων ελέγχου των συνόρων στη Βοσνία, που αποτελεί κύρια δίοδο για είσοδο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δέκα χώρες συμφώνησαν να στείλουν αντιπροσώπους τους στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα για συζητήσουν το θέμα. Τα σχέδια έγιναν δεκτά - με επιφυλάξεις - από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η Ευρώπη γίνεται "φρούριο".

Επαφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Γιουγκοσλαβία
Υψηλή αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκλήρωσε χθές τις συνομιλίες της στο Βελιγράδι καλώντας τη Γιουγκοσλαβία να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η ευρωπαϊκή αποστολή είπε στον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Βόισλαβ Κοστούνιτσα ότι αναμένει την πλήρη συνεργασία του με το ειδικό διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά δεν έθεσε χρονοδιάγραμμα για την προσαγωγή του πρώην προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ενώπιόν του.

Αθήνα-Σκόπια:επίκειται συμφωνία γιά το όνομα
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτωρείου Reuters απο τα Σκόπια, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δήλωσε ότι η Αθήνα και τα Σκόπια συμφώνησαν να ολοκληρώσουν σύντομα την συμφωνία για μιά κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος της χωρας. Εν τω μεταξύ χθεσινό δημοσίευμα της ανεξάρτητης εφημερίδας Ντνέβικ επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές στα Σκόπια αναφέρεται σε ένα πακέττο προσφορών της Ελλάδας με αντάλλαγμα την διευθέτηση του ονόματος.

Σκάνδαλο γιά εκμετάλλευση παιδιών στον Καναδά
Ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά έδωσε εντολή να διεξαχθούν ανακρίσεις σχετικά με τις κατηγορίες περί διαφθοράς και παράνομης εκμετάλλευσης παιδιών από μέλη των ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών στη χώρα. Ο κ. Μάνλεϋ δήλωσε ότι όποιοι διπλωμάτες αποδειχθεί ότι είναι αναμεμιγμένοι σε τέτοιου είδους δραστηριότητες θα απελαθούν.
Αυτά μετά την δημοσίευση πληφοροφοριών σε εφημερίδα, σύμφωνα με τις οποίες παιδιά μεταφέρονται κρυφά  από το εξωτερικό στον Καναδά, όπου είτε υποβάλονται σε σεξουαλική κακοποίηση είτε αναγκάζονται να εργάζονται ως υπηρέτες από μέλη του διπλωματικού σώματος. Συγκεκριμένες πρεσβείες δεν αναφέρθηκαν, διότι, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι αξιωματούχοι του υπουργείου των εξωτερικών δεν θέλησαν να επισύρουν την δυσαρέσκεια των εν λόγω χωρών.

Εκκληση Ουαχίντ γιά τερματισμό της βίας
Ο πρόεδρος Ουαχίντ της Ινδονησίας μεταβαίνει στην Ανατολική Ιάβα, απευθύνοντας έκκληση τους οπαδούς του γιά τερματισμό των βιαιοτήτων , που αφορούν τις προσπάθειες τους να αποτραπεί η προσαγωγή του ιδίου στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της διαφθοράς.

Συνάντηση Πάουελ με συγγενείς των θυμάτων του Λόκερμπι
Αμερικανοί συγγενείς των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στο αεροσκάφος της Παναμέρικαν στο Λόκερμπι συναντήθηκαν με τον υπουργο εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κόλιν Πάουελ, ζητώντας την συνέχιση της άσκησης πίεσης ώστε η Λιβύη να αναλάβει πλήρως την ευθύνη γιά το συμβάν.

Μουσείο γιά την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
Στην Κίνα τα κρατικά μεσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δόθηκε, γιά πρώτη φορά, η άδεια γιά την διαφήμιση μουσείου με αντικείμενο την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, και ότι οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν επίσης και γιά την προσέλκυση τουριστών.

Χιλιάδες γλώσσες χάνονται κάθε χρόνο
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι το γεγονός ότι χάνονται χιλιάδες γλώσσες ανά τον κόσμοκάθε χρόνο αποτελεί απειλή γιά το περιβάλλον. Αυτά διότι οι διάφορες γλώσσες των ιθαγενών ωρισμένων περιοχων περιέχουν πληροφορίες γιά τα μυστικά της φύσης, με τη μορφή προφορικών παραδόσεων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.