Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Διαδηλωτές στη Γιουγκοσλαβία κατά της επίσκεψης Σολάνα.
Διαδηλωτές στη Γιουγκοσλαβία κατά της επίσκεψης Σολάνα.

(09/02/2001, 14.00 GMT)
 

Χαβιέ Σολάνα: Η εποχή της βίας έχει περάσει.
Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  αρμόδιος για θέματα ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής , Χαβιέ Σολάνα, που επισκέπτεται σήμερα τα Τίρανα κάλεσε τους Αλβανόφωνους αυτονομιστές που δρούν στην κοιλάδα του Πρέσεβο, στη Νότια Σερβία, να παραδώσουν τα όπλα τους διότι, οπως τόνισε  υπάρχει μόνο μια επιλογή: η πολιτική λύση. Η εποχή της βίας έχει περάσει, πρόσθεσε.
Εχθές,  η υψηλή αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκλήρωσε τις συνομιλίες της στο Βελιγράδι καλώντας τη Γιουγκοσλαβία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Ευρωπαϊκή αποστολή δήλωσε στον Γιουφκοσλάβο Πρόεδρο, Βόισλαβ Κοστούνιτσα οτι αναμένει την πλήρη συνεργασία του  με το ειδικό διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου, αλλά δεν έθεσε χρονοδιάγραμμα για την προσαγωγή του πρώην προέδρου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ενώπιον του.
 

Διαψεύδεται η συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων για το όνομα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας διαψεύδει το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ντνέβνικ, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει ανεπίσημα πακέτο προσφορών με αντάλλαγμα την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Ισραήλ: Συνάντηση Αριέλ Σαρόν - Εχούντ Μπαράκ.
Ο νεοεκλεγής πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν είχε συνάντηση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ  για συνομιλίες με θέμα το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κυρίου Μπάρακ ήταν η συνέχεια μιάς σειράς συναντήσεων των μελών των δύο κομμάτων που ξεκίνησαν εχθές.
Ο κ. Μπαράκ ενημέρωσε τον κ.Σαρόν για την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας .

Διαμαρτυρίες Παλαιστινίων.
Εν τω μεταξύ στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ήρθαν αντιμέτωποι με Ισραηλινούς στρατιώτες. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΒΒC στην περιοχή, στόχος των Παλαιστηνίων είναι  να δώσουν στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό του Ισραήλ το μήνυμα οτι η εξέγερση τους θα συνεχιστεί μέχρι να κερδίσουν τα δικαιώματα τους.

Πιθανά κρούσματα Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας στη Ταϊλάνδη.
Τα πρώτα κρούσματα Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας είναι πιθανό να έχουν εντοπιστεί στην Ταϊλάνδη. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Mάχιντολ ανέφεραν οτι τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της ανθρώπινης μορφής της νόσου των Τρελών Αγελάδων.

Η Ταϊβάν απαγορεύει τα καλλυντικά απο την Ευρώπη.
Η Ταϊβάν ανακοίνωσε οτι μετά την απαγόρευση του μοσχαρίσιου κρέατος απο την Ευρώπη, θα απαγορεύσει τώρα την εισαγωγή καλλυντικών απο τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε πως τα καλλυντικά ορισμένων εταιρειών περιέχουν κολλαγόνο απο βοοειδή. Τα ονόματα των εταιρειών δε  δώθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά το υπουργείο συνέστησε στους καταναλωτές να μή χρησιμοποιούν κρέμες προσώπου και βαφές μαλλιών απο τις χώρες αυτές. 
 
Έκκληση Ουαχίντ για τερματισμό της βίας.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας  Αμπντουραχμάν Ουαχίντ είπε στους οπαδούς του οτι οι πρσπάθειες προσαγωγής του ίδιου στη δικαιοσύνη θα αποτύχουν. Ο κ Ουαχίντ επισκεύθηκε σήμερα την Ανατολική Ιάβα για να απευθύνει έκκληση στους οπαδούς του να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.

Νέος σεισμός στην δυτική Ινδία
Πανικός επικράτησε το βράδυ στη Δυτική Ινδία απο νέο δυνατό χτύπημα το εγκέλαδου στην ίδια περιοχή που επλήγη πριν δύο εβδομάδες απο τον καταστροφικό σεισμό. Οι Ινδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο νέος σεισμός ήταν ισχύος 5,3 βαθμών της κλιμακας ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.   Οι τραυματιές είναι εκατοντάδες.

Απογραφή πληθυσμού στην Ινδία.
Στην Ινδία, άρχισε η απογραφή του πληθυσμού. Η τελευταία απογραφή έγινε πριν από δέκα χρόνια, μέσα στα οποία έχουν σημειωθεί  σημαντικές δημογραφικές αλλαγές. Πέρυσι, για παράδειγμα, ήρθε στη ζωή ένα παιδάκι που ανέβασε τον πληθυσμό της Ινδίας στο ένα δισεκατομμύριο. Η Ινδία είναι τόσο πολυπληθύς χώρα, που μόνο οι άνθρωποι που διενεργούν την απογραφή είναι δύο εκατομμύρια. Η απογραφή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, αν και δεν θα περιληφθούν οι περιοχές της πολιτείας Γκουτζαράτ που καταστράφηκαν από το σεισμό.

Μουσείο γιά την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
Στην Κίνα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δόθηκε, γιά πρώτη φορά, η άδεια γιά την διαφήμιση μουσείου με αντικείμενο την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, και ότι οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν επίσης και γιά την προσέλκυση τουριστών.

Χιλιάδες γλώσσες χάνονται κάθε χρόνο
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι το γεγονός ότι χάνονται χιλιάδες γλώσσες ανά τον κόσμο κάθε χρόνο αποτελεί απειλή γιά το περιβάλλον. Αυτά διότι οι διάφορες γλώσσες των ιθαγενών ωρισμένων περιοχων περιέχουν πληροφορίες γιά τα μυστικά της φύσης, με τη μορφή προφορικών παραδόσεων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.