Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


 Σωστικά συνεργεία περισυλλέγουν ναυαγούς.
Σωστικά συνεργεία περισυλλέγουν ναυαγούς.

(10/02/2001, 0630 GMT)

Σύγκρουση υποβρυχίου με αλιευτικό στη Χαβάη
Πυρηνικό Υποβρύχιο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού συγκρούσθηκε με ιαπωνικό αλιευτικό νοτίως της Χαβάης εχθές. Το ιαπωνικό πλοίο, που ανήκε σε σχολή αλιείας και μετέφερε αρκετούς φοιτητές, βυθίστηκε και τουλάχιστον 9 από τα 35 μέλη του πληρώματος αγνοούνται μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το υποβρύχιο δεν υπέστη ζημιές.

Αναθεώρηση του αμερικανικού εξοπλιστικού προγράμματος
Τη δραστική μείωση των αμερικανικών πυρηνικών κεφαλών πρόκειται να εξετάσει το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης, ύστερα από προτροπή του Τζώρτζ Μπους του νεώτερου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε τη νέα στρατιωτική ηγεσία να επανεξετάσει την αμυντική πολιτική της χώρας, και οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση μπορεί να καταλήξει σε ριζικές αλλαγές τόσο στο εξοπλιστικό πρόγραμμα όσο και στη δομή του αμερικανικού στρατεύματος.

Συναγερμός για το Ηφαίστειο Μεράπι
Η λάβα από το ενεργό ηφαίστειο στο Όρος Μεράπι της Κεντρικής Ιάβα στην Ινδονησία, άρχισε πάλι να απλώνεται απειλητικά και ήδη έχει φτάσει σε ακτίνα 6.5 χιλιομέτρων. Οι επιστήμονες που μελετούν την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή διέταξαν την εκκένωση αρκετών χωριών στους πρόποδες του βουνού νωρίς το πρωϊ σήμερα, φοβούμενοι μια νέα μεγάλη έκρηξη. Το ηφαίστειο είχε εκραγεί απροειδοποίητα το Νοέμβριο του 1994, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο εξήντα άνθρωποι.

Συγκρούσεις στο Κασμίρ
Τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν εχθές το βράδυ στην πρωτεύουσα του Κασμίρ Σριναγκάρ, όταν αυτονομιστές αντάρτες εισέβαλαν στα κεντρικά κτίρια της ινδικής αστυνομίας της πόλης. Σύμφωνα με τις αρχές, οι αυτονομιστές ανήκουν στην φιλοπακιστανική οργάνωση Lashkar-e-Toyeba.

Τέλος Φεβρουαρίου ο Πάουελ στη Μέση Ανατολή
Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να επισκεφθεί επισήμως τη Μέση Ανατολή στο τέλος του μηνός. Εκτός από το Ισραήλ και τις αυτοδιοικούμενες Παλαιστινιακές περιοχές, ο κύριος Πάουελ θα πάει επίσης στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέϊτ. Η νέα προτεραιότητα των ΗΠΑ στην περιοχή φαίνεται να είναι, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, να εντείνουν τις κυρώσεις κατά του Ιράκ, και να πάρουν μεγαλύτερες αποστάσεις στη διαφορά Ισραηλινών Παλαιστινίων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.