Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Σωστικά συνεργεία περισυλλέγουν ναυαγούς.
Σωστικά συνεργεία περισυλλέγουν ναυαγούς.

(10/02/2001, 1930 GMT)

Εννέα αγνοούμενοι από σύγκρουση αμερικανικού υποβρυχίου με ιαπωνικό αλιευτικό
H Ιαπωνία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες εξηγήσεις για τη σύγκρουση πυρηνικού υποβρύχιου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με ιαπωνικό αλιευτικό την Παρασκευή. Το περιστατικό σημειώθηκε ανοικτά της Χονολουλού. Παρά τις πολύωρες έρευνες εξακολουθούν να αγνοούνται εννέα μέλη του πληρώματος του ιαπωνικού σκάφους. Το ιαπωνικό πλοίο ανήκε σε σχολή αλιείας και μετέφερε αρκετούς φοιτητές με τους καθηγητές τους. Το σκάφος βυθίστηκε όταν το πυρηνικό υποβρύχιο USS Greenville αναδύθηκε ξαφνικά από κάτω του. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το υποβρύχιο δεν υπέστη ζημιές.

Αποστολή του ΟΗΕ στη Γάζα
Ειδική ομάδα του ΟΗΕ φθάνει στη Λωρίδα της Γάζας  για να ερευνήσει καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η αποστολή αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες της την Κυριακή και να μείνει στην περιοχή για μια εβδομάδα. Αλλά το Ισραήλ έχει ήδη απορρίψει τις σχετικές έρευνες τις οποίες έχει χαρακτηρίσει μεροληπτικές. Η έρευνες διεξάγονται μετά την απόφαση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να καταγγείλει το Ισραήλ εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο πρόεδρος του Ιράν εκφράζεται υπέρ της ελευθερίας
Ο πρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί μιλώντας σε συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ιρανών στην Τεχεράνη, εκφράστηκε υπέρ των ατομικών πολιτικών ελευθεριών και καταφέρθηκε εναντίον εκείνων που επιχειρούν να επιβάλουν τις στενές και σκοτεινές θρησκευτικές τους απόψεις, όπως είπε.Τα σχόλια του που γίνονται κατά τους εορτασμούς για την επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του 1979 θεωρούνται από τους ανταποκριτές ως συγκαλυμένη επίθεση στα συντηρητικά τμήματα της ιρανικής ηγεσίας που ελέγχουν τη δικαιοσύνη και έχουν κλείσει πάνω από

Προσοχή στο θέμα Μιλόσεβιτς λέει γιουγκοσλάβος πρέσβης
Ο νέος πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στο Λονδίνο, σε συνέντευξή του στο BBC, συνέστησε προσοχή στο αίτημα των δυτικών χωρών για έκδοση του πρώην προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ειδικό διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο κ. Βλαντέτα Γιάνκοβιτς είπε ότι ο κ. Μιλόσεβιτς πρέπει να προσαχθεί σε δίκη όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά σημείωσε πως χωρίς τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου στη χώρα του που θα επιτρέπει κάτι τέτοιο κάθε προσπάθεια έκδοσης του πρώην γιουγκοσλάβου προέδρου κινδυνεύει να χαρακτηριστεί παράνομη.

20 εφημερίδες και φυλακίσει μεταρυθμιστές.

Αυξήσεις στους στρατιωτικούς υπόσχεται ο Μπους
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αυξήσει τους μισθούς των στρατιωτικών. Όπως είπε στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική ομιλία του η ειρήνη κερδίζεται με την ισχύ και ισχύς ξεκινά από τους εργαζομένους στις ένοπλες δυνάμεις. Νωρίτερα ο κ. Μπους είχε δώσει εντολή στο Υπουργεί Άμυνας να εξετάσει τρόπους για τη δραστική μείωση των αμερικανικών πυρηνικών κεφαλών.

Πολύνεκρες επιθέσεις στο Κασμίρ
Οι αρχές του υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ λένε ότι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε απομακρυσμένο χωριό. Πιστεύεται πως πρόκειται για έργο μουσουλμάνων ανταρτών. Η αστυνομία λέει ότι οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρία μέλη της ένοπλης τοπικής πολιτοφυλακής που είχε εκπαιδευτεί για την προστασία του χωριού και στη συνέχεια πυρπόλησαν τα σπίτια τους, καίγοντας ζωντανά δέκα μέλη της οικογενείας τους. Στο μεταξύ οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να αναζητούν τους δράστες άλλης επίθεσης σε αστυνομικό συγκρότημα στη Σριναγκάρ όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι.

Τελείωσε η απεργία των δημοσιογράφων στη Τσεχία
Ο πρέδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας Βάκλαβ Χάβελ χαιρέτισε τη συμφωνία των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης με τον νεοδιορισθέντα διευθυντή της, Γίρι Μπάλβιν. Η πολύμηνη απεργία των δημοροογράφων που κατήγγειλαν τον προηγούμενο διευθυντή για πολιτική μεροληψία είχε οδηγήσει στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση του 1989.

Αμφιλεγόμενο κυνήγι λύκου στη Νορβηγία
Άρχισε στη Νορβηγία το αμφιλεγόμενο κυνήγι εννέα λύκων που όπως λένε οι αρχές τρομοκρατούν μια περιοχή στα βόρεια της χώρας. Ομάδα κυνηγών αναζητά σε τα ζώα σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός κοντά στην ποόλη Χάνεσταντ. Ζωοφιλικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταδικάσει την ενέργεια, καθώς ο λύκος είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση -μόνο περί τα 100 ζώα έχουν απομείνει πλέον στη Σκανδιναβία.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.