Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Χρωμοσώματα
Χρωμοσώματα

(11/02/2001, 1200 GMT)

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή του ανθρώπινου γενετικού κώδικα
Ένα τεράστιο βήμα προς τη θεραπεία γενετικών ασθενειών συνετελέσθη με την πλήρη καταγραφή του ανθρώπινου γενετικού κώδικα, των πληροφοριών δηλαδή που καθορίζουν τα γενετικά χαρακτηριστικά κάθε ατόμου. Αμερικανοί και Βρετανοί επιστήμονες δημοσιεύουν στις επιθεωρήσεις Science και Nature τα αποτελέσματα μιας δεκάχρονης έρευνας, η οποία από το περασμένο καλοκαίρι χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό επιστημονικό εγχείρημα για την αποκωδικοποιήση της γενετικής ταυτότητας της ανθρώπινης φυλής.

Αμφίρροπο το μέλλον του Κούτσμα
Από μια κλωστή κρέμεται  το πολιτικό μέλλον του  προέδρου της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να παραιτηθεί λόγω των καταγγελιών για ανάμειξή του στη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Ο αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος, Χεόρχι Γκονγκάτζε απήχθη και δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο. Σήμερα, πάντως, στο Κίεβο φθάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να εξετάσει εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ουκρανός ομόλογός του.
 

Αναμνηστικό CD της δίκης του Μαντέλα
Η βρετανική βιβλιοθήκη εξέδωσε τιμητικό CD με την ιστορική ομιλία του Νέλσον Μαντέλα κατά την διάρκεια της δίκης του, το 1964, στην οποία ο Νέλσον Μαντέλα τονίζει προς τους  δικαστές τους οτι ειναι διατεθειμέμνος να πεθάνει για μιά δημοκρατική και ελεύθερη Νότια Αφρική. Η Βρετανική βιλβιοθήκη εξέδωσε το CD με την πολιτική απολογία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής  ενόψη της ενδεκάτης επετείου από την απελευθέρωση του.

Ασκηση έκανε το υποβρύχιο το οποίο βύθισε το αλιευτικό
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν οτι το πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο βύθισε Ιαπωνικό αλιευτικό στην περιοχή της Χονολουλού εκτελούσε άσκηση έκτακτης ανάδυσης. Οι έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης συνεχίζονται, ενώ καμία πληροφορία δεν υπάρχει για την τύχη των εννέα Ιαπώνων, μελών του πληρώματος του εκπαιδευτικού σκάφους, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν αμέσως μετά τη βύθιση του αλιευτικού.

Αραβες προς Σαρόν : Μην εγκαταλείψεις τις συνομιλίες
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντούλλα, κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, να μήν εγκαταλείψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχοςτου με τους Παλαιστίνιους, φοβούμενος την επιστροφή της αναρχίας και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή. Οι υπουργοί εξωτερικών των αραβικών χωρών, που συναντήθηκαν στην Ιορδανία, πρότειναν σειρά μέτρων για να πείσουν τον Σαρόν να συνεχίσει τον διάλογο με τους Παλαιστίνιους. Ας σημειωθεί ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να δώσει μια ευκαιρία στον Αριέλ Σαρόν να αποδείξει ότι επιθυμεί την επίτευξη της ειρήνης, ενώ ο Εχούντ Μπαράκ σε δήλωση του σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε οτι δεν ισχύουν πιά οι προτάσεις που είχε θέση στον Αραφάτ κατα τους τελευταίους γύρους των διαπραγματεύσεων.

Συναγερμός για κρίση προσφύγων στην Δυτική Αφρική
Ο επικεφαλής της Υπάτης αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, Ρούντ Λούμπερς, προειδοποίησε τους ηγέτες των κρατών της Δυτικής Αφρικής να λύσουν τις διαφορές τους για να αποφύγουν την μεγαλύτερη, όπως την αποκάλεσε, κρίση προσφύγων στον κόσμο.

23 νεκροί στην Αλγερία
Μουσουλμάνοι αντάρτες σκότωσαν 23 άτομα κατά την διάρκεια της νύχτας, κοντά στην πόλη Μπερουάγκια, νότια του Αλγερίου, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής.

Νέος θαλαμίσκος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Το διαστημικό λεωφορείο, Ατλαντίς, μετέφερε και προσέθεσε επιτυχώς ενα θαλαμίσκο - επιστημονικό εργαστήριο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.