Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οι επιστήμονες φαίνεται ότι βρήκαν το τελευταίο κομμάτι στο παζλ της ζωής
Οι επιστήμονες φαίνεται ότι βρήκαν το τελευταίο κομμάτι στο παζλ της ζωής

(11/02/2001, 15:00 GMT)

Στη δημοσιότητα η καταγραφή του ανθρώπινου γενετικού κώδικα
Ενα τεράστιο βήμα προς τη θεραπεία γενετικών ασθενειών αναμένεται ότι συντελείται με την δημοσιοποίηση της πλήρους καταγραφής του ανθρώπινου γενετικού κώδικα, δηλαδή των πληροφοριών που καθορίζουν τα γενετικά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου. Τα επιστημονικά περιοδικά "Science" και "Nature" δημοσιοποιούν αυτή την εβδομάδα τα αποτέλεσματα της δεκάχρονης έρευνας Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων. Η έρευνα αυτή από το περασμένο καλοκαίρι χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό επιστημονικό εγχείρημα για την αποκωδικοποιήση της γενετικής ταυτότητας της ανθρώπινης φυλής. Ομως, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσουν χρόνια μέχρι να "μεταφραστεί" η ανακάλυψη αυτή σε φάρμακα, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για τις νομικές, ηθικές και οικονομικές επιπτώσεις από την καταγραφή του ανθρώπινου γενετικού κώδικα.

Ουκρανία: Αμφίρροπο το μέλλον του Λεονίντ Κούτσμα
Από μια κλωστή κρέμεται  το πολιτικό μέλλον του προέδρου της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να παραιτηθεί λόγω των καταγγελιών για ανάμειξή του στη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Ο αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος Γκεόχι Γκονγκάτζε απήχθη και δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο.

Πληροφορίες για τουλάχιστον 23 νεκρούς από επίθεση στην Αλγερία
Πληροφορίες από την Αλγερία αναφέρουν ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν - πιθανότατα μετά από επίθεση μουσουλμάνους ανταρτών - κατά την διάρκεια της νύχτας κοντά στην πόλη Μπερουάγκια, που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας της χώρας, τού Αλγερίου. Από το 1992 έχουν σκοτωθεί στην Αλγερία πάνω από 100.000 άνθρωποι σε συγκρούσεις μεταξύ στρατευμάτων της κυβέρνησης και ενόπλων ομάδων Ισλαμιστών.

Ασκηση έκανε το υποβρύχιο το οποίο βύθισε το αλιευτικό
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν οτι το πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο βύθισε Ιαπωνικό αλιευτικό στην περιοχή της Χονολουλού εκτελούσε άσκηση έκτακτης ανάδυσης. Οι έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης συνεχίζονται, ενώ καμία πληροφορία δεν υπάρχει για την τύχη των 9 Γιαπωνέζων μελών του πληρώματος του εκπαιδευτικού σκάφους, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν αμέσως μετά από την βύθιση του αλιευτικού.

Εκκλήσεις στον Αριέλ Σαρόν να μην εγκαταλείψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας κάλεσε το νέο Πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν να μην εγκαταλείψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός του με τους Παλαιστινίους. Οι υπουργοί Εξωτερικών των Αραβικών χωρών, που συναντήθηκαν στην Ιορδανία, πρότειναν σειρά μέτρων για να πείσουν τον κ. Σαρόν να συνεχίσει τον διάλογο με τους Παλαιστινίους. Ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να δώσει μια ευκαιρία στον κ. Σαρόν να αποδείξει ότι επιθυμεί την επίτευξη της ειρήνης. Σήμερα ο νέος Πρωθυπουργός του Ισραήλ συναντάται για δεύτερη φορά με τον προκάτοχό του και ηττημένο των εκλογών Εχούντ Μπάρακ σε μια προσπάθεια να σχηματίσει κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ισραήλ.

Συναγερμός για κρίση προσφύγων στην Δυτική Αφρική
Ο επικεφαλής της Υπάτης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Ρούντ Λούμπερς προειδοποίησε τους ηγέτες των κρατών της Δυτικής Αφρικής να λύσουν τις διαφορές τους για να αποφύγουν την μεγαλύτερη, όπως την χαρακτήρισε, κρίση προσφύγων στον κόσμο.

Αναμνηστικό CD της δίκης του Μαντέλα
Η Βρετανική βιβλιοθήκη εξέδωσε τιμητικό CD με την ιστορική ομιλία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα κατά την διάρκεια της δίκης του το 1964, στην οποία ο κ. Μαντέλα τονίζει προς τους δικαστές τους ότι ειναι διατεθειμέμνος να πεθάνει για μια δημοκρατική και ελεύθερη Νότια Αφρική. Η Βρετανική βιλβιοθήκη εξέδωσε το CD με την πολιτική απολογία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής ενόψη της ενδεκάτης επετείου από την απελευθέρωση του.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.