Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οι επιστήμονες φαίνεται ότι βρήκαν το τελευταίο κομμάτι στο παζλ της ζωής
Οι επιστήμονες φαίνεται ότι βρήκαν το τελευταίο κομμάτι στο παζλ της ζωής

(12/02/2001, 08:30 GMT)

Η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν καθορίζεται μόνο απο τα γονίδια.
Οι δύο εταιρείες που κατέγραψαν το γενετικό χάρτη του ανθρώπου ανακοινώνουν σήμερα στα περιοδικά Science  και Nature την πλήρη καταγραφή του ανθρώπινου γονιδιώματος. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός οτι τα γονίδια μας δεν είναι, όπως πιστεύαμε, εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά μόλις τριάντα χιλιάδες, διλαδή σχεδόν διπλάσια απο της μύγας. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς οτι δεν μας καθορίζουν μόνο τα γονίδια, αλλά σημαντικό ρόλο για το χαρακτήρα παίζει και το περιβάλλον.

Για ακήρυχτο πόλεμο φαρμάκων στις χώρες του τρίτου κόσμου κατηγορείται η Δύση.
Η Διεθνής Οργάνωση Αρωγής, Όξφαμ, κατηγορεί τις Δυτικές κυβερνήσεις και τις φαρμακοβιομηχανίες οτι κάνουν, όπως τον αποκαλεί, ακήρυχτο πόλεμο φαρμάκων στις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Η οργάνωση ισχυρίζεται οτι ο ανεπτυγμένος κόσμος πρέπει να επιτρέψει την παραγωγή φτηνών φαρμάκων για την καταπολέμηση ασθενειών, όπως το AIDS, που μαστίζουν τις φτωχές χώρες.

Οι επιλογές των Ελληνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων προβληματίζουν τις Βρυξέλλες.
Τη διοχέτευση κοινοτικών κονδυλίων για την κάλυψη των τεράστιων μεταφορικών αναγκών που θα δημιουργήσει η λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων ενδέχεται να εγείρει εκ νέου, σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Υφυπουργός εθνικής οικονομίας, Χρήστος Πάχτας στις συνομιλίες που θα έχει με τον κοινοτικό αρμόδιο. Η συνάντηση γίνεται καθώς έντονες διαφωνίες ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαική Επιτροπή εξακολουθούν να υπάρχουν όσον αφορά τις επιλογές των ελληνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα πρέπει να συγχρηματοδοτηθούν με κοινοτικούς πόρους.

Τουρκικές αντιδράσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας στη Μικρά Ασία.
Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να ορίσει ημέρα για τη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πενθήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στη Γαλλία.
Ξεκινάει την πενθήμερη επίσκεψη του στη Γαλλία ο πρόεδρος της Αρμενίας, Ρόμπερτ Κατσαριάν,  με αφορμή την αναγνώριση απο τη Γαλλική Βουλή της γενοκτονίας των Αρμενίων απο τους Τούρκους. Σε συνέντευξη του στη Γαλλική εφημερίδα Λε Φιγγαρό,  ο Αρμένιος πρόεδρος εκφράζει την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα της Γαλλίας, ενώ ισχυρίζεται οτι οι απόγονοι των  θυμάτων δικαιούνται αποζημίωσης.

Κοινή γραμμή του Αραβικού κόσμου απέναντι στη νέα ηγεσία του Ισραήλ.
Ο Παλαιστήνιος Αρχηγός Γιασέρ Αραφάτ βρίσκεται στο Κάιρο για συνομιλίες σχετικά με το πως θα αντιδράσει ο Αραβικός κόσμος στην εκλογή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν. Η Αίγυπτος έχει ήδη διαμηνύσει στον Αριέλ Σαρόν να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες του προκατόχου του αναφορικά με τις ειρηνευτικές διαδικασίες με τους Παλαιστίνιους

Αλβανόφωνο Πανεπιστήμιο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Το Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο πανεπιστήμιο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της  Μακεδονίας  που θα προσφέρει την ευκαιρία στους Αλβανόφωνους της περιοχής να σπουδάζουν στη γλώσσα τους και να πέρνουν αναγνωρισμένα πτυχία. Το νέο πανεπιστήμιο θα ονομαστεί Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα έχει έδρα του την πόλη Τέτοβο. Χρηματοδοτήθηκε απο τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και απο το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα πρώτα τμήματα στις Κοινωνικές επιστήμες, τις Τέχνες και στη Παιδαγωγική.
Πρίν απο 6 χρόνια, όταν η Αλβανική μειονότητα επιχείρησε να ιδρύσει το δικό της πανεπιστήμιο ξέσπασαν ταραχές που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων.

Συναγερμός για κρίση προσφύγων στην Δυτική Αφρική
Τουλάχιστον 40.000 πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύννορα της Νότιας Γουϊνέας μετά τις νέες συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών τις τελευταίες δύο ημέρες.Εν τω μεταξύ, η αποστολή βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών προσπαθεί να πλησιάσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και  κάνει έκκληση για τη δημιουργία ασφαλών περασμάτων. Ο επικεφαλής της Υπάτης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Ρούντ Λούμπερς προειδοποίησε τους ηγέτες των κρατών της Δυτικής Αφρικής να λύσουν τις διαφορές τους για να αποφύγουν την μεγαλύτερη, όπως την χαρακτήρισε, κρίση προσφύγων στον κόσμο.

Πολυάριθμη διαδήλωση εθνικιστών στην Κροατία.
Τουλάχιστον 100.000 Εθνικιστές στη Κροατία διαδήλωσαν εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να ανακρίνει τον εν αποστρατία στρατηγό Mirco Norac για τυχόν ανάμειξη του σε εγκλήματα πολέμου. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν τη διεξαγωγή εκλογών και τον τερματισμό της συνεργασίας της χώρας τους με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου.

80 συλλήψεις στη Βρετανία σε διαδήλωση για τα δικαιώματα των ζώων.
Η αστυνομία στη Βρετανία συνέλαβε 80 άτομα που συμμετείχαν σε διαδήλωση για τα δικαιώμτα των ζώων, όταν εισέβαλαν, με μία συντονισμένη ενέργεια, σε δύο φαρμακοβιομηχανίες του Λονδίνου, προκαλώντας φθορές στα εργαστήρια τους. Πρόκειται για την Bayer και τη Glaxo Smith Kline.

Ουκρανία: Αμφίρροπο το μέλλον του Λεονίντ Κούτσμα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πο΄θτιν βρίσκεται στην Ουκρανία για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Λεοντίν Κούτσμα, το πολιτικό μέλλον του οποίο κρέμεται από μια κλωστή καθώς δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να παραιτηθεί λόγω των καταγγελιών για ανάμειξή του στη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Ο αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος Γκεόχι Γκονγκάτζε απήχθη και δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο.

Ασκηση έκανε το υποβρύχιο το οποίο βύθισε το αλιευτικό
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν οτι το πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο βύθισε Ιαπωνικό αλιευτικό στην περιοχή της Χονολουλού εκτελούσε άσκηση έκτακτης ανάδυσης. Οι έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης συνεχίζονται, ενώ καμία πληροφορία δεν υπάρχει για την τύχη των 9 μελών του πληρώματος του εκπαιδευτικού σκάφους, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν αμέσως μετά από την βύθιση του αλιευτικού. Οι Αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν έρευνα για την υπόθεση.

Αναμνηστικό CD της δίκης του Μαντέλα
Η Βρετανική βιβλιοθήκη εξέδωσε τιμητικό CD με την ιστορική ομιλία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα κατά την διάρκεια της δίκης του το 1964, στην οποία ο κ. Μαντέλα τονίζει προς τους δικαστές τους ότι ειναι διατεθειμέμνος να πεθάνει για μια δημοκρατική και ελεύθερη Νότια Αφρική. Η Βρετανική βιλβιοθήκη εξέδωσε το CD με την πολιτική απολογία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής ενόψη της ενδεκάτης επετείου από την απελευθέρωση του.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.