Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ολοκληρώθηκε η προσεδάφιση του διαστημικού οχήματος στον αστεροειδή Ερως
Ολοκληρώθηκε η προσεδάφιση του διαστημικού οχήματος στον αστεροειδή Ερως

(12/02/2001, 22:00 GMT)

Προσεδαφίστηκε το διαστημικό όχημα στον αστεροειδή "Ερως"
Ενα μη επανδρωμένο Αμερικανικό διαστημικό όχημα προσεδαφίστηκε στον αστεροειδή "Ερως", που βρίσκεται πάνω από 300.000 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια προσεδάφιση. Νωρίτερα οι επιστήμονες της ΝΑΣΑεξέφραζαν φόβους ότι υπήρχε κίνδυνος να χάσουν επαφή με το διαστημικό όχημα. Ομως, μετά από μια μακρά πορεία καθόδου, το κέντρο ελέγχου της ΝΑΣΑ έλαβε σήμα από το διαστημικό όχημα που προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του αστεροειδούς "Ερως".

Η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν καθορίζεται μόνο απο τα γονίδια.
Οι επικεφαλής των δύο προγραμμάτων που αποκωδικοποίησαν τον ανθρώπινο γενετικό κώδικα απηύθυναν έκκληση για την δημιουργία νομοθεσίας που θα απαγορεύει στις εταιρείες να πραγματοποιούν διακρίσεις στους υπαλλήλους της για γενετικούς λόγους. Σύμφωνα με τα δύο αυτά προγράμματα, που κατέγραψαν το γενετικό χάρτη του ανθρώπου και τον δημοσιοποίησαν στα επιστημονικά περιοδικά "Science" και "Nature", το περιβάλλον μπορεί να είναι τόσο σημαντικό όσο και τα γονίδια στην διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Δικαστική απόφαση κατά του "Napster"
Αμερικανικό Εφετείο αποφάσισε ότι είναι νόμιμη προηγούμενη απόφαση που είχε εκδωθεί κατά της μουσικής σελίδς στο Ιντερνετ "Napster" που δίνει την δυνατότητες στους χρήστες να "κατεβάζουν" δωρεάν τα τραγούδια που επιθυμούν. Ομως, οι δικαστές αρνήθηκαν, προς το παρόν, να κρίνουν ότι ο "Napster" πρέπει να κλείσει. Η Αμερικανική μοσυσική βιομηχανία χαρακτήρισε την απόφαση ως νίκη, όμως οι ειδικοί λένε ότι οι επιπτώσεις από την απόφαση αυτή δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει. Ο υπεύθυνοι του "Napster" δήλωσαν ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής.

Ταραχές στη Μέση Ανατολή
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δυτική Οχθη, τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τον στρατό του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον στρατό του Ισραήλ ότι άνοιξε πυρ με αυτόματα όπλα, κάτι, όμως, που αρνείται το Ισραήλ που υποστηρίζει ότι οι Παλαιστίνιοι προκάλεσαν τα επεισόδια όταν επετέθησαν σε στρατιωτική βάση.

Επικρίνει την Ιρλανδία η Ευρωπαϊκή Ενωση
Η Ευρωπαική Ενωση επέκρινε δριμύτατα την Ιρλανδία γιά την οικονομική πολιτική την οποία ακολουθεί. Είναι η πρώτη φορά που οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προβαίνουν σε μια τέτοια ενέργεια, η οποία γίνεται μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υπερψηφίσθηκε από όλες τις χώρες-μέλη εκτός της Ιρλανδίας. Οι επικρίσεις αφορούν την πολιτική περικοπής των φόρων και αύξησης των δημοσίων δαπανών, η οποία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, οδηγεί σε πληθωριστικές τάσεις.

Πενθήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στη Γαλλία
Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Ρόμπερτ Κατσαριάν άρχισε πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία. Η επίσκεψη του κ. Κατσαριάν πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά από την απόφαση του Κοινοβουλίου της Γαλλίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Οθωμανούς Τούρκους. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αγκυρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Κατσαριάν θα επιδιώξει την υπογραφή συμφωνιών για την διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα, αναμένεται ότι θα προσπαθήσει να πετύχει την αύξηση των επενδύσεων της Γαλλίας στην Αρμενία.

Οι γιατροί καθησυχάζουν για την υγεία του Χάβελ
Οι γιατροί λένε ότι η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ δεν είναι σοβαρή. Ο κ. Χάβελ διέκοψε περιοδεία που πραγματοποιούσε στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κ. Χάβελ βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της πνευμονίας και υποφέρει από βρογχίτιδα. Ομως, πρόσθεσαν ότι η υγεία του 64χρονου προέδρου της Τσεχίας, που στο παρελθόν έχει προσβληθεί από μια σειρά ασθενειών μετά από την εγχείρηση για καρκίνο του πνεύμονος στην οποία υπεβλήθη το 1996, προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία.

Για ακήρυχτο πόλεμο φαρμάκων κατηγορείται η Δύση
Η Διεθνής Οργάνωση Αρωγής Οξφαμ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των χωρών της Δύσης και τις φαρμακοβιομηχανίες ότι κάνουν ακήρυχτο πόλεμο φαρμάκων στις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι ο αναπτυγμένος κόσμος πρέπει να επιτρέψει την παραγωγή φτηνών φαρμάκων για την καταπολέμηση ασθενειών, όπως το AIDS, που μαστίζουν τις φτωχές χώρες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.