Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Σαρόν και Μπαράκ μπροστά σε μια συμφωνία.
Σαρόν και Μπαράκ μπροστά σε μια συμφωνία.

(13/02/2001, 08:00 GMT)

Πρόοδος στις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ.
Πρόοδος ανακοινώθηκε οτι έχει σημειωθεί στις προσπάθειες του Αριέλ Σαρόν να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού του κόμματος του, Λικούντ, με το Εργατικό κόμμα του Εχούντ Μπάρακ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές κατέλειξαν σε μία πρώτη συμφωνία μέρος της οποίας είναι ο σεβασμός απο την πλευρά του κυρίου Σαρόν των προηγούμενων ειρηνευτικών διαδικασιών και η συνέχηση τους.

70 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε νέες συγκρούσεις.
Τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν απο τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσεων που σημειώθηκαν  χθές αργά τη νύχτα σε προσφυγικό καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας. Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται οτι τα επεισόδια προκλήθηκαν οταν οι Παλαιστίνιοι  επιτέθησαν σε στρατιωτική βάση. Ο ανταποκριτής του BBC  στην Ιερουσαλήμ επισημαίνει  οτι απο την ημέρα της εκλογής του Αριέλ Σαρόν στην πρωθυπουργία του Ισραήλ, υπάρχει κλιμάκωση της βίας, καθώς οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να στείλουν  μήνυμα προς τη νέα ηγεσία πως δεν πτοούνται.

Νέοι κανονισμοί για τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει σήμερα το ενδεχόμενο επιβολής νέων κανονισμών στην αγορά των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Έχει ήδη προταθεί να ζητηθεί απο τις εταιρείες να προειδοποιούν τους καταναλωτές για τους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να κρύβουν τα προιόντα αυτά, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Σκάνδαλο στη Βρετανία με πλαστά διαβατήρια ποδοσφαιριστών.
Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει στη Βρετανία το ζήτημα των ποδοσφαιριστών από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγωνίζονται σε αγγλικές ομάδες ως κοινοτικοί, έχοντας δηλαδή διαβατήρια χωρών μελών της Ένωσης. Το πρόβλημα προκύπτει από τις πολλές καταγγελίες ότι τα κοινοτικά διαβατήρια αρκετών από  αυτούς τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές είναι είτε πλαστά είτε έχουν εκδοθεί με παράνομα μέσα. Η όλη υπόθεση, όπως τόνισε στην ελληνική υπηρεσία του ΒΒC εκπρόσωπος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αφορά  άμεσα και την Ελλάδα καθώς δύο ποδοσφαιριστές, ένας από τη Λιθουανία και ένας από το Περού αγωνίζονται σε αγγλικές ομάδες  με ελληνικά διαβατήρια.

Σήμερα οι κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση παιδοφιλίας.
Το Δικαστήριο του Λονδίνου θα απαγγείλει σήμερα τις κατηγορίες σε επτά άνδρες που παραδέχτηκαν οτι αντάλλασαν και εμπορεύονταν χιλιάδες φωτογραφίες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών μέσω ειδικού προγράμματος  του Ίντερνετ, στο οποίο η Αστυνομία δεν είχε εύκολη πρόσβαση. Και οι επτά είναι μέλη μιάς διεθνούς  λέσχης, που είναι γνωστή ώς ' Χώρα των Θαυμάτων'.

Προσεδαφίστηκε το διαστημικό σκάφος NEAR.
Κατάφερε να προσεδαφιστεί ομαλά στο αστεροειδή του έρωτα το αμερικανικό μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος NEAR   Πρόκειται για την πρώτη προσεδάφιση διαστημικού σκάφους σε αστεροειδή, ο οποίος και αποτελεί κοσμική μάζα που απέμεινε από την δημιουργία του ηλιακού συστήματος.

Tέλος στη δωρεάν ανταλλαγή μουσικής μέσω του Διαδικτύου.
Νίκη για τις δισκογραφικές εταιρείες θεωρείται η απόφαση του δικαστηρίου στο Σαν Φραντσίσκο να απαγορεύσει στην υπηρεσία του Ίντερνετ, Νάπστερ, να παρέχει στους χρήστες δωρεάν πρόσβαση στη μουσική. Το συγκρότημα της ρόκ Μετάλικα δήλωσε οτι το διακστήριο με αυτή του την απόφαση προστατεύει τα δικαιώματα των τραγουδιστών.

Αντιδρά η Άγκυρα στη επίσκεψη του Αρμένιου προέδρου στη Γαλλία.
Να κολουθήσουν κι άλλες χώρες το παράδειγμα της Γαλλίας δήλωσε απο το Παρίσι ο πρόεδρος της Αρμενίας. Ωστόσο η Άγκυρα αντιδρά στην πενθήμερη επίσκεψη στην Γαλλία του Αρμένιου προέδρου,  λίγες μόνο εβδομάδες μετά την αναγνώριση απο τη Γαλλική Βουλή της  γενοκτονίας των Αρμενίων, το 1915 από την Τουρκία.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Λιβάνου στη Γαλλία.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ραφίκ Αλ  Χαρίρι ξεκινάει σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, τη συμμαχό του στην Ευρώπη. Ο κύριος Χαρίρι θα είναι επικεφαλής μια οικονομικής ομάδας που έχει στόχο την  εξασφάλιση οικονομικής βοήθειας απο τη Γαλλία.

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του προέδρου της Τσεχίας.
Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ , λένε οι γιατροί. Παρά τις αντιρρήσεις που είχε ο Τσέχος πρόεδρος, αναγκάστηκε να διακόψει την περιοδεία που πραγματοποιούσε στη Μέση Ανατολή, και επέστρεψε στην Πράγα, μετά απο εντολή των γιατρών του. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο κ. Χάβελ βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της πνευμονίας και υποφέρει απο βρογχίτιδα,  αλλά προς το παρόν η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.
 

Προσωρινό τέλος των κινητοποιήσεων στη Κροατία.
Αναστάλησαν στη Κροατία οι μαζικές διαδηλώσεις  που έιχαν ως στόχο να αποτρέψουν την παραπομπή του απόστρατου Αξιωματικού Μίρκο Νόρατς στη δικαιοσύνη για εγκληματα πολέμου, καθώς το θέμα συζητείται στη Βουλή.  Οι οργανωτές των διαδηλώσεων αποφάσισαν να ματαιώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς το θέμα συζητείται στη Βουλή. Ο απόστρατος αξιωματικός Μίρκο Νόρατς έχει κατηγορηθεί για πιθανή ανάμειξη στη δολοφονία 60 Σέρβων, όταν οι Κροάτες πολεμούσαν για την ανεξαρτησία τους με τον Γιουγκοσλαβικό στρατό. Ωστόσο οι διαδηλωτές απειλούν οτι θα επαναλλάβουν τις κινητοποιήσεις τους εάν η κυβέρνηση παραπέμψει το στρατηγό στη δικαιοσύνη.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.