Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο
Οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο

(14/02/2001, 23.45 GMT)

Εκκληση των ΗΠΑ για τερματισμό των συγκρούσεων
Εκκληση για τον  τερματισμό της βίας στην Μέση Ανατολή απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους. Την παρέμβαση του αμερικανού προέδρου προκάλεσε ο θάνατος οκτώ ισραηλινών σήμερα, μετά την σύγκρουση τους με λεωφορείο που οδηγούσε  τριανταπεντάχρονος Παλαιστίνιος ο οποίος οδήγησε εσκεμμένα το όχημα σε στάση λεωφορείων όπου περίμεναν ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες. Ο αμερικανός υπουργός των εξωτερικών Κόλιν Πάουελ τηλεφώνησε στον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ και του ζήτησε να πάρει μέτρα για να τερματίσει τις βίαιες συγκρούσεις στην περιοχή.

Εκατοντάδες οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες στο Ελ Σαλβαδόρ.
Ξεπερνούν τους 250 οι νεκροί απο  τη σεισμική δόνηση ισχύος 6.1 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ  που  έπληξε το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι απο 2000. Στην πόλη Κοχούτεπεκ, πολλά παιδιά σκοτώθηκαν όταν τρία σχολεία κατέρρευσαν. Ο πρόεδρος του Έλ Σαλβαδόρ, Φρανσίσκο Φλόρες, έκανε έκκληση για βοήθεια για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι στα ερείπια. Πρόκειται για την δεύτερη ισχυρή σεισμική δονηση που πλήττει το Ελ Σαλβαδόρ τον τελευταίο μήνα. Οι νεκροί από τον προηγούμενο σεισμό ξεπερνούν τους 1000.

Μεταρρυθμίσεις στο Βελιγράδι
Το σερβικό κοινοβούλιο απέλυσε μιά ομάδα επιφανών δικαστών και εισαγγελέων που θεωρούντο προσκείμενοι στον πρώην πρόεδρο της χώρας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ταυτόχρονα οι βουλευτές κατήργησαν και μιά σειρά νόμων που περιόριζαν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Αναστολή όλων των πτήσεων αποφασίζει η Balkan Airlines
Η διοίκηση του Εθνικού Αερομεταφορέα της Βουλγαρίας, της Balkan Airlines, απεφάσισε  την αναστολή όλων όλων των πτήσεων  εξ αιτίας της υπερχρεωσής της. Τα χρέη της Balkan ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολλάρια. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ιβάν Κοστώφ δηλωσε ότι η ισραηλινή εταιρία που είχε αναλάβει την διαχείρηση της Balkan πριν απά δύο χρόνια δηλώνει αδυναμία να αποτρέψει την πλήρη χρεοκοπία της εταιρείας.

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει για τα Γενετικά Μεταλλαγμένα Προιόντα
Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την προταση αναθεωρησης του κανονισμού που διέπει την αγορά των Γενετικά Μεταλλαγμένων Προιόντων. Με 338 ψηφους υπέρ και μολις 52 κατά το Κοινοβούλιο υιοθέτησε τους νέους κανονισμούς βάσει των οποίων θα ενταθούν  οι έλεγχοι στα Γενετικά Μεταλλαγμένα Προιόντα.

Έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Αγοράς Βοοειδών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Αγοράς Βοοειδών που έχει σχεδόν καταρρεύσει.Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα γεωργίας. Φράνς Φίσλερ,  δήλωσε οτι η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος έχει μειωθεί κατά 30% σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά τους φόβους για τη μετάδωση της ασθένειας των Τρελών Αγελάδων.

Αποζημιώσεις της βρετανικής κυβέρνησης στα θύματα της νόσου των τρελών αγελάδων
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την χορήγηση χρηματικής αποζημίωσης ύψους 40.000 δολ στις οικογένειες των θυμάτων της ασθενειας Κρωυτσφετ-Γιάκομπ, ανθρώπινης παραλλαγής της Νόσου των Τρελών Αγελάδων.

Την διαφορά της με την Ευρωπαική Ενωση επιχειρεί να γεφυρώσει η FIFA
Σε μια προσπάθεια γεφύρωσης της διαφοράς με την Ευρωπαική Ενωση που δημιουργησε το θέμα των μεταγραφών στο ποδόσφαιρο, οι επικεφαλής της FIFA και της UEFA, Σεπ Μπλάτερ και  Λέναρντ Τζόχανσον είχαν  συνομιλίες διάρκειας τριών ωρών  με τρείς κοινοτικούς επιτρόπους στις Βρυξέλλες .

Συνελλήφθη ο δημιουργός του ιού "Κουρνικόβα"
Η Ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλλαβε τον υπεύθυνο του ηλεκτρονικού ιού "Αννα Κουρνικόβα" που έπληξε τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία πολλών εκατομμυριών χρηστών του ίντερνετ την τελευταία εβδομάδα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο 22χρονος χάκερ παραδόθηκε μόνος του.

Συνταγματική μεταρρύθμιση στο Μπαχρέιν
Δημοψήφισμα διεξαγεται σήμερα στο Μπαχρέιν για την ριζική αναθεώρηση του συντάγματος. Αν τελικά υπερψηφισθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, το Μπαχρέιν θα γίνει το πιό δημοκρατικό κρατίδιο του Περσικού Κόλπου.

Στην δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Φουτζιμόρι
Επιτροπή του Κογκρέσου στο Περού ενέκρινε πρόταση για την παραπομπή του πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι στην δικαιοσύνη με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιου χρήματος. Ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι που βρίσκεται στην Ιαπωνία, αρνείται να επιστρέψει στο Περού  για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Επανάληψη των συνομιλιών κυβέρνησης-ανταρτών στην Κολομβία
Επαναλαμβάνονται στην Κολομβία οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, της παλαιότερης αντάρτικης οργάνωσης στον κόσμο, γνωστής  με τα αρχικά FARC. Ο Μανουέλ Μαρουλάντα, ηγέτης των FARC δέχτηκε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά την διαβεβαίωση του προέδρου της Κολομβίας Αντρές Παστράνα, ότι θα πατάξει την δράση των ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.