Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


κηδεύονται σήμερα τα θύματα της χθεσινής επίθεσης στο Τέλ Αβίβ
κηδεύονται σήμερα τα θύματα της χθεσινής επίθεσης στο Τέλ Αβίβ

(15/02/2001 8000 GMT)

Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στη Μέση Ανατολή.
Ένας ακόμα Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός απο τα πυρά Ισραηλινών. Όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός, ό άνδρας φορούσε στολή αστυνομικού και προσπαθούσε να διεισδύσει σε Εβραϊκό οικισμό.

Έκκληση του Αμερικανού προέδρου για τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή.
Ο  Αμερικανός πρόεδρος  Τζώρτζ Μπούς, έκανε  εκκληση προς κάθε κατεύθυνση  για τον τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή, μετά τη χθεσινή επίθεση Παλαιστινίου στο Τέλ Αβίβ, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ Ισραηλινοί.

Επίσκεψη Αραφάτ στην Τουρκία.
 Εν τω μεταξύ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, επισκέφθηκε την Άγκυρα για διαβουλεύσεις με την Τουρκική ηγεσία.  Στην ίδια τη χώρα ασκείται έντονη κριτική για την πολιτική και στρατιωτική προσέγγιση της Τουρκίας με το Ισραήλ.

Κι άλλο σκάνδαλο για τον Μπίλ Κλίντον.
Ανακριτική έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον σχετικά με τη χάρη που απένειμε λίγο πριν ολοκληρώσει τη θητεία του στον φυγάδα μεγαλοεπιχειρηματία, Μαρκ Ριτς, διέταξε η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης. Υπάρχουν υπόνοιες οτι η απόδοση χάρης του Ρίτς έγινε με χρηματικό αντάλλαγμα.
Ο Ριτς είχε εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν 17 χρόνια καταφεύγοντας στην Ελβετία, επειδή εκρεμούσαν σε βάρος του πάνω από 50 υποθέσεις φοροδιαφυγής και παράνομης εμπορίας πετρελαίου. Η πρώην σύζυγός του, Ντενίς, ήταν βασική χορηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, στενή φίλη του ζεύγους Κλίντον

Κοστίζουν τα Σπάτα σε χρήμα και τουρισμό.
Το τρίτο πιο ακριβό αεροδρόμιο στην Ευρώπη θα καταστεί το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων αν ισχύσουν τα σημερινά τέλη, αναφέρει σε ενημερωτικό του δελτίο ο διεθνής επενδυτικός οίκος Salomon Smith Barney.  Το αποτέλεσμα, λέει, θα είναι οι τιμές των εισητηρίων να αυξηθούν σημαντικά και η Ελλάδα να καταστεί λιγότερο δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.

Αντίθετη με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η μή αναγνώριση των Βρετανικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Παραβιάζει τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απροθυμία των Ελληνικών αρχών να αναγνωρίσουν τα πτυχία των Βρετανικών Πανεπιστημίων στα προγράμματα που έχουν συνάψει με Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα, υποστηρίζει, μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου τουΠλίμουθ, που για διάστημα περίπου 5 χρόνων είχε συνεργασία με Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα.

Εκδικάζεται η προσφυγή του Ζόζεφ Εστράδα
Υψηλά μέτρα ασφαλείας έχουν ληθφεί γύρω απο το ανώτατο δικαστήριο των Φιλιππίνων, καθώς αρχίζει η εκδίκαση της προσφυγής του πρώην προέδρου Ζόσεφ Εστράδα κατά της διαδόχου του Γκλόρια Αρόγιο

Ξεπερνούν τους 250 οι νεκροί στο Ελ Σαλβαδόρ.
Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ, μετά το δεύτερο μεγάλο σεισμό που έπληξε τη χώρα μέσα έναν μήνα. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 250, ενώ υπολογίζεται οτι το 1/4 του πληθυσμού είναι πλέον άστεγοι.Σε ορισμένες περιοχές έχουν ισοπεδωθεί περισσότερα απο τα μισά σπίτια και δεκάδες άνθρωποι είναι θαμμένοι στα ερείπια.  Οι κάτοικοι μιάς περιοχής που βρίσκεται κοντά σε  σβησμένο ηφαίστειο λένε οτι ακούν έναν υπόκωφο θόρυβο απο το βουνό. Οι γεωλόγοι διαβεβαιώνουν οτι δεν υπάρχει περίπτωση να εκραγεί το ηφαίστειο  αλλά  προειδοποιούν τους κατοίκους για πιθανές κατολισθήσεις.

Το ΡΚΚ καλεί τα μέλη του σε διαδηλώσεις.
Δύο χρόνια συμπληρώνονται απο τη σύλληψη του αρχηγού του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, απο τις Τουρκικές αρχές και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν καλεί όλους τους Κούρδους σε παγκόσμια ημέρα διαμαρτυρίας. Ζήτησε μάλιστα απο τους κουρδους αντάρτες που βρίσκονται σε φυλακές να ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ειρήνευση στο Κογκό
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες των Αφρικανικών χωρών στη Ζάμπια, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στη δημοκρατία του Κογκό.

Αναστολή όλων των πτήσεων αποφασίζει η Balkan Airlines
Η διοίκηση του Εθνικού Αερομεταφορέα της Βουλγαρίας, της Balkan Airlines, απεφάσισε  την αναστολή όλων όλων των πτήσεων  εξ αιτίας της υπερχρεωσής της. Τα χρέη της Balkan ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολλάρια. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ιβάν Κοστώφ δηλωσε ότι η ισραηλινή εταιρία που είχε αναλάβει την διαχείρηση της Balkan πριν απά δύο χρόνια δηλώνει αδυναμία να αποτρέψει την πλήρη χρεοκοπία της εταιρείας.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.