Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


κηδεύονται σήμερα τα θύματα της χθεσινής επίθεσης στο Τέλ Αβίβ
κηδεύονται σήμερα τα θύματα της χθεσινής επίθεσης στο Τέλ Αβίβ

(15/02/2001  17.00 GMT)

Οξυμένα τα πνεύματα στο Ισραήλ
Οργή και θρήνος επικρατεί στο Ισραήλ που κηδεύει σήμερα τους οκτώ ισραηλινούς που σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο που οδηγούσε Παλαιστίνιος έπεσε εσκεμμένα επάνω τους. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός Παλαιστινίου που ντυμένος με στολή αστυνομικού επεχείρησε στη διάρκεια της νύχτας να διεισδύσει σε εβραϊκό οικισμό.

Κρίσιμη επίσκεψη της ΔΟΕ στην Αθήνα
Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα και αύριο αντιπροσωπεία της ΔΟΕ με επικεφαλής τον Ζακ Ρογκ. Η επίσκεψη  έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν σοβαρά ερωτήματα γιά την πορεία των ολυμπιακών έργων.  Η γραφειοκρατική δυσκαμψία, οι απομακρύνσεις και απολύσεις στελεχών του Οργανισμού Αθήνα 2004 καθώς και οι δικαστικές προσφυγές εχουν παρεμποδίσει  την ολοκλήρωση του Ολυμπιακού Χωρίου, μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC.  Η οργανωτική  επιτροπή του  Αθήνα 2004 αποφάσισε τώρα την επίσπευση των έργων, υπογραμμίζει ο Χάρι Πίερτς του BBC που υπογραμμίζει ωστόσο ότι το 70% της τεχνικής υποδομής των Ολυμπιακών έχει ολοκλήρωθεί.

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία
Αμελητέα φαίνεται να είναι η απήχηση που είχε στους Κούρδους το καλεσμα του PKK για μαζικές κινητοποιήσεις στην Τουρκία, επ΄ευκαιρία της συμπληρώσεως δύο χρόνων από τηνν σύλληψη του ηγέτη των Κούρδων αυτονομιστών Αμπνουλάχ Οτσαλάν. Ωστόσο η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ εξακολουθούν να ισχύουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στο Μαυροβούνιο η Εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου
Η Κλάρα Ντελ Πόντε,  γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για Εγκλήματα Πολέμου στην Πρώην Γιουγκοσλαβία βρίσκεται στο Μαυροβούνιο όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρόεδρο και ανώτατους αξιωματούχους. Η κ. Ντελ Πόντε αναμένεται να ζητήσει την άμεση έκδοση όλων όσων καταζητούνται για εγκλήματα πολέμου, στην περίπτωση που βρεθούν στο έδαφος της δημοκρατίας αυτής, συμπεριλάμβανομένου και του Ράντοβαν Κάρατζιτζ του οποίου η οικογένεια ζεί στο Μαυροβούνιο.

Στο επίκεντρο σκανδάλου και πάλι ο Μπιλ Κλίντον
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον υπεραμύνθηκε της απόφασης του να χορηγήσει, την υστάτη ώρα της προεδρίας του, χάρη στον φυγόδικο επιχειρηματία Μαρκ Ριτς που καταζητείται για φοροδιαφυγή ύψους 48 εκατ. δολλαρίων. Ο κ. Κλίντον είπε ότι η απάφαση του υπαγορεύθηκε αποκλειστικά  από το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ορθότητος.  Η αντίδραση του Μπιλ Κλίντον προκλήθηκε από την απόφαση της εισαγγελίας της Ν.Υόρκης να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Τραγική η κατάσταση των σεισμοπλήκτων στο Ελ Σαλβαδόρ
Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ επανέλαβε σήμερα τις εκκλήσεις της για την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μετά τον δεύτερο, σε ένα μήνα, ισχυρό σεισμό που έπληξε την χώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρατηρείται έλλειψη σε τρόφιμα και φάρμακα και πως έχουν οριστικά χαθεί οι ελπίδες για την εξεύρεση επιζόντων. Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού λέει πως τα νοσοκομεία εχουν εξαντλήσει ολα τα αποθέματα αίματος και δεν διαθέτουν κρεββάτια για την νοσηλεία των εκατοντάδων τραυματιών.

Καταδίκη του γερμανού συνεργάτη του Κάρλος
Δικαστήριο της Φρανκφούρτης καταδίκασε σε εννέα χρόνια φυλάκισης τον Γιοακίμ Κλάιν, πρώην φίλου και συνεργάτη του υπουργού εξωτερικών της γερμανίας Γιοσκα Φίσερ. Ο Κλάιν ομολόγησε την συμμετοχή του στην τρομοκρατική επίθεση του Κάρλος το 1975 εναντίον των εκπροσώπων του ΟΠΕΚ στην Βιέννη.

Κοστίζουν τα Σπάτα σε χρήμα και τουρισμό
Το τρίτο πιο ακριβό αεροδρόμιο στην Ευρώπη θα καταστεί το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων αν ισχύσουν τα σημερινά τέλη, αναφέρει σε ενημερωτικό του δελτίο ο διεθνής επενδυτικός οίκος Salomon Smith Barney.  Το αποτέλεσμα, λέει, θα είναι οι τιμές των εισητηρίων να αυξηθούν σημαντικά και η Ελλάδα να καταστεί λιγότερο δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.

Κόντρα Ιαπωνίας - ΗΠΑ
Η Ιαπωνία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τις σχεσεις των δύο χωρών η επιβεβαίωση ότι ήταν απλοί πολίτες οι χειριστές του πηλοτηρίου του πυρηνικού υποβρυχίου που διεμβόλισε  ιαπωνικό αλιευτικό σκάφος. Ο υπουργός εξωτερικών της Ιαπωνίας διαμαρτυρήθηκε έντονα στον αμερικανό ομολογό του Κολιν Παουελ για την παράλειψη, όπως την απεκάλεσε, των αμερικανικών αρχών να ενημερώσουν την χώρα του σχετικά με το θέμα.

Στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας - Ινδίας
Η Ινδία προτίθεται να αγοράσει περισσότερα από 300 ρωσικά άρματα μάχης τύπου Τ90 στα πλαίσια μιας συμφωνίας,  βάσει της οποίας η Μόσχα θά παραχωρήσει στην ινδική κυβέρνηση το δικαίωμα να κατασκευάζει τα εν λόγω αρματα μάχης εναντι 700 εκατ. δολ. Η συμφωνία υπεγράφει χθες από τον υπουργό αμυνας της Ινδίας Τζωρτζ Φερνάντες και τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας Ιλυα Κλεμπάνωφ.

Εστράντα θέτει θέμα νομιμότητας της αποπομπής του από την προεδρία
Το Ανώτατο Δικαστηριο των Φιλιππινων διέταξε την αναστολή ολων των νομικών διαδικασιών που εκκρεμούν κατά του πρώην προέδρου της χώρας, Τζότζεφ Εστράντα, καθ΄ον χρόνο θα εξετάζει την προσφυγή του κ. Εστράντα που αμφισβητεί την νομιμότητα της απομάκρυνσης του απο την εξουσία.

Το Καλλίνιγκραντ αγκάθι για την διεύρυνση της Ε.Ε.
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Ενωσης επισκέπτεται σήμερα το Καλλινιγκράντ, τον ρωσικό θύλακα που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία στην Θάλασσα της Βαλτικής. Η Ευρωπαική Ενωση ανησυχεί ότι με τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας που  καταγραφονται στο Καλλινιγκραντ, ο ρωσικός αυτός θυλακας θα μετατραπεί σε αγκάθι για την  προς ανατολάς διέυρυνση της Ενωσης.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.