Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Εχούντ Μπάρακ και Αριέλ Σαρόν συμφώνησαν κατ' αρχήν να συνεργαστούν
Εχούντ Μπάρακ και Αριέλ Σαρόν συμφώνησαν κατ' αρχήν να συνεργαστούν

(16/02/2001  13.23 GMT)

Τουλάχιστον 7 νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Κοσσυφοπέδιο
Σύμφωνα με αξιωματούχους της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, τουλάχιστον επτά άτομα βρήκαν το θάνατο στην περιοχή από δύο βομβιστικές επιθέσεις ενώ δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν. Πιστεύεται ότι όλα τα θύματα είναι Σέρβοι. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε κοντά στα σύνορα της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο και ειδικότερα κοντά στο Πρέσεβο της Σερβίας όπου τις τελευταίες εβδομάδες αλβανοί αντάρτες που ζητούν την προσάρτηση της περιοχής στο Κοσσυφοπέδιο,  συγκρούονται με τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις. Τηλεκατευθυνόμενη βόμβα έπληξε το πρώτο από κονβόι λεωφορείων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άτομα και να τραυματιστούν περισσότερα από τριάντα πέντε, δέκα από τους οποίους όπως λένε οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα. Επίσης στον δρόμο για την πόλη Σπρέτς στο Νότιο Κοσσυφοπέδιο, λεωροφείο που συνόδευε ομάδα της διεθνής ειρηνευτικής δύναμης, έπεσε και αυτό θύμα επίθεσης με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον τέσσερα άτομα, λέει εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.
 

Συμφώνησαν Σαρόν και Μπαράκ στο σχηματισμό κυβέρνησης.
Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας κατέληξαν  ο απερχόμενος πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ και ο διάδοχός του Αριέλ Σαρόν. Ο Κ. Μπαράκ δέχθηκε να αναλαβει τη θέση του Υπουργού Αμύνης. Ενα αλλο ιστορικο στελεχος του Εργατικου Κομματος, ο Σιμόν Πέρες, αναμενεται να αναλαβει Υυπουργός Εξωτερικων.  Την τελική απόφαση για τη συμμετοχή τους στη νέα κυβέρνηση, θα λάβει σε λίγες ημέρες το Εργατικό κόμμα σε συνοδό του, αλλά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΒΒC, Πολ Άνταμς απο την Ιερουσαλήμ, η ανακοίνωση του κυρίου Μπαράκ αναμένεται να εξαγριώσει πολλούς μέσα στο Εργατικό Κόμμα.

Σύντομα τα αποτελέσματα της μελέτης για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού Ασφαλιστικού Συστήματος.
Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στην Ελληνική κυβέρνηση η μελέτη βιωσιμότητας για το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα που ανέλαβε η Βρετανική εταιρεία Government Actuary's. Εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στην Ελληνική υπηρεσία του BBC, δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα πακέτο προτάσεων για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.  Αντίθετα - είπε ο εκπρόσωπος της Government Actuary's- η εταιρεία ετοιμάζει μιά μελέτη βιωσημότητας των κατευθυντήριων γραμμών που πήραν απο την  Ελληνική κυβέρνηση.Ο εκπρόσωπος της Government Actuary's δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των κυβερνητικών ιδεών παραπέμποντας στην ολοκλήρωση της μελέτης τις επόμενες "ημέρες το πολύ εβδομάδες", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Φώς στην υπόθεση του Αμερικάνικου υποβρυχίου ζητάει η Ιαπωνία.
Την απαγόρευση της συμμετοχής των πολιτών σε στρατιωτικές ασκήσεις σκέφτεται τώρα να επιβάλει ο αμερικανός πρόεδρος Τζώρτζ Μπούς μετά το δυστύχημα στη Χαβάι, όπου Αμερικάνικο υποβρύχιο εμβόλισε και βύθισε Ιαπωνικό αλιευτικό.,Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε οτι την μοιραία εκείνη στιγμή ένας απλός πολίτης βρισκόταν στα  συστήματα ελέγχου του υποβρυχίου.  Σήμερα απεσταλμένος της Ιαπωνικής κυβέρνησης επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εξετάσει υπο ποιές συνθήκες έγινε το δυστύχημα. Η Ιαπωνία έχει ήδη ζητήσει απο τις ΗΠΑ να ξαναρχίσουν οι έρευνες, που είχαν διακόπει, για τον εντοπισμό των εννέα αγνοουμένων απο το Ιαπωνικό αλλιευτικό.

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Αμερικής στο Μεξικό.
Για το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό ξεκινάει ο Τζόρτ Μπούς μετά την εκλογή του στην προεδρία  των ΗΠΑ. Προορισμός του το Μεξικό, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Βισέντε Φόξ για το θέμα των ναρκωτικών και της λαθρομετανάστευσης. Χθές ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζώρτζ Μπούς δήλωσε οτι το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό του Καναδά και της Λατινικής Αμερικής. Πρόσθεσε μάλιστα οτι σκοπός της διακυβέρνησης του θα είναι η δημιουργία ενός δυτικού ημισφαιρίου που θα το χαρακτηρίζει η ελευθερία και η ευημερία.
 

Την καταπολέμηση του ΡΚΚ ζήτησε και πάλι η Άγκυρα
Ιδαίτερη έμφαση στη συνεργασία της Αγκυρας με τη Σόφια και το Βουκουρέστι για την καταπολέμηση του ΠΕ ΚΑ ΚΑ, έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Αχμέτ Νεζντέτ Σεζέρ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους ηγέτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, στην αρχαία Φιλιππούπολη.

Εντείνονται οι προσπάθειες για ειρήνευση στη Δημοκρατία του Κογκό.
Ο πρόεδρος της Ρουάντα Πόλ Καγκάμε δέχεται διπλωματικές πιέσεις προκειμένου να στηρίξει τις ειρηνευτικές διαδικασίες στο Κογκό. Οι στρατιώτες του Καγκάμε υποστηρίζουν τους Κογκολέζους αντάρτες. Χθές στη συνάντηση κορυφής στη Ζάμπια  ο νέος ηγέτης του Κογκό Ζόζεφ Καμπίλα δέχτηκε να αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέρη  ο πρόεδρος της Μποτσουάνα, Κετουμίλε Μασίρε.

Τραγική η κατάσταση στο Έλ Σαλβαδόρ.
Τραγική είναι η κατάσταση των σεισμόπληκτων στο Έλ Σαλβαδόρ. Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ελλείψεις σε νερό, τροφές και φάρμακα, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός κάνει έκκληση για αίμα, καθώς είναι χιλιάδες οι τραυματίες. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 300, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

Πλημμύρες στη Μοζαμβίκη.
30.000 οικογένειες έχουν μείνει άστεγες στη Μουταράρα της Μοζαμβίκης εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και της υπερχείλισης των ποταμών. Οι αρχές της χώρας έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους και άλλων περιοχών οτι ίσως αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Είδος υπο εξαφάνιση τα Γιγαντιαία Πάντα.
Νέα έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση αναφέρει οτι το Γιγαντιαίο Πάντα παραμένει είδος υπο εξαφάνιση παρά τις προσπάθεις για τη διάσωση του.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.