Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

 

Ο Ρόμπερτσον προτείνει Ρωσικό αμυντικό σύστημα
Ο Ρόμπερτσον προτείνει Ρωσικό αμυντικό σύστημα






(Τρίτη 20/02/2001,  13.30 GMT)

Η Ρωσία προτείνει τώρα στο ΝΑΤΟ το δικό της αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα.
Ο υπουργος Αμυνας της Ρωσίας Ιγκορ Σεργκέγιεφ παρουσίασε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζωρτζ Ρόμπερσον που επισκέπτεται απο χθες την Μόσχα,  τις προτάσεις της  για ένα δικό της σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας ως απάντηση στά Αμερικανικά σχέδια για αντιστοιχο σύστημα. Σύμφωνα με τους Ρώσους, το Ρωσικό συστημα αντιπυραυλικής προστασίας είναι εξίσου αποτελεσματικό με το Αμερικανικό, πολύ φθηνότερο και δεν υπονομεύει, τις ισχυουσες συνθήκες πυρηνικού αφοπλισμού.  Η Γερμανία και η Γαλλία  εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ρωσική πρόταση.
 
Βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία.
Στην Τουρκία το Υπουργικό Συμβούλιο  αποφάσισε την απομόνωση του πρόεδρου της χώρας Αχμέτ Σεζέρ, ως αποτέλεσμα της χθεσινής εντονης διένεξης μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργου. Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικο κανάλι NTV μεταξύ των προτάσεων που εξετάζει το υπουργικό συμβούλιο είναι να σαμποτάρει όλες τις δεξιώσεις και τις εκδηλώσεις της Προεδρίας και να εισηγηθεί άμεσα συνταγματικες μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών του προέδρου.

Επίσκεψη του Σέρβου Αντιπροέδρου στο Κοσσυφοπέδιο.
Το Κοσσυφοπέδιο επισκέπτεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Σερβικής κυβέρνησης, Νεμπόισα Τσόβιτς, για να συναντησει τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης κατά λεωφορείου που εγινε την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ανώτατου Σέρβου αξιωματούχου στο Κοσσυφοπέδιο μετά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς πρίν απο δύο περίπου χρόνια. Η επίσκεψη του κυρίου Τσόβιτς πραγματοποιείται την στιγμή που τα Ηνωμένα Έθνη ανακοινώνουν ότι  δεκα είναι τελικά οι Σέρβοι που σκοτώθηκαν απο την βομβιστική επίθεση.

Νέα συνορικά φυλάκια στη Βοσνία.
Σε μιά προσπάθεια να περιορισθεί η διέλευση λαθρομεταναστών απο την Βοσνία, οι αρχές της χώρας εγκαινιάζουν τέσσερα νέα διασυνοριακά φυλάκια αυτήν την εβδομάδα.  Τα Ηνωμένα Εθνη υπολογίζουν ότι τον περασμένο χρόνο περισσότεροι απο  50 χιλιάδες λαθρομετανάστες πέρασαν απο την Βοσνία με τελικό προορισμό την δυτική Ευρώπη.

Δοκιμές με απεμπλουτισμένο Ουράνιο στη Σκωτία.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, η Βρετανική κυβέρνηση υπεραμύνθηκε της απόφασης της να ξαναναρχίσει δοκιμές όπλων με απεμπλουτισμένο Ουράνιο στην νοτιο-δυτική Σκωτία. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην Ευρώπη που χρησιμοποιούνται όπλα απεμπλουτισμένου Ουρανίου μετά  το "Σύνδρομο των Βαλκανίων ".
Ο Υφυπουργός Αμύνης της Βρετανικής κυβέρνησης μιλώντας στο ΒΒC επανέλαβε την γνωστή θέση της κυβέρνησης αλλά και του ΝΑΤΟ ότι δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και στον Καρκίνο..

Αλλαζουν στάση ένατι του Ιράκ οι ΗΠΑ και η Βρετανία.
Σε διακριτική αλλαγή πολιτικής εναντι του Ιρακ προσανατολίζονται, συμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ και η Βρετανία μετα τον καταιγισμό των επικρίσεων που δεχτηκαν για την επίθεση εναντίον της Βαγδάτης. Ταυτόχρονα, ομως,ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να αποδυναμώσουν τις πιέσεις κατά του καθεστώτος του Σανταμ Χουσείν, ενω παράλληλα θα λάβουν μέτρα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των απλών Ιρακινών πολιτών.

Οι πιό εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη είναι οι έφηβοι της Βρετανίας.
Νέα έρευνα απέδειξε οτι οι έφηβοι στη Βρετανία είναι οι πλέον εξαρτημένοι χρήστες οινοπνευματοδών ποτών, τσιγάρων και παράνομων ναρκωτικών ουσιών σε ολη την Ευρώπη. Η έρευνα διεξήχθη σε 30 χώρες ανάμεσα σε νέους ηλικίας 15 και 16 χρόνων. Ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου για το Αλκοόλ και την  Υγεία, δόκτωρ Μάρτιν Πλάντ διαπίστωσε οτι οι νέοι στη Βρετανία κάνουν χρήση υποκατάστατων ουσιών, όπως η Κάνναβις και τα χάπια Έκστασι επειδή κάτι τέτοιο είναι κοινωνικά αποδεκτό.

Η ΔΟΕ στο Πεκίνο.
Ειδική αποστολή απο την  Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή επισκέπτεται σήμερα το Πεκίνο για να αξιολογήσει τη δυνατότητα συμμετοχής της Κίνας για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2008.
Ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή επισημαίνει οτι η Κίνα διεκδικεί απεγνωσμένα τους αγώνες.

Κατάπαυση του πυρός στις Φιλιππίνες.
Η Νέα πρόεδρος των Φιλιππίνων, Γκλόρα Αρόγιο, ανακοίνωσε οτι διέταξε την διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των μουσουλμάνων ανταρτών αυτονομιστών στα νότια της χώρας με στόχο να ανοιξει οι δρόμος για την επανάληψη των ειρηνευτικών  διαπραγματεύσεων.

Νότιος Αφρική: πλήρωσαν ακριβά τις καθυστερήσεις των τρένων.
Εξαγριωμένοι επιβάτες στον υπόγειο σιδηροδρομικό σταθμό της Πρετόρια, στη Νότιο Αφρική, έβαλαν φωτιά στο κτίριο και επιτέθηκαν στους υπαλλήλους, εξαιτίας των ματαιώσεων τρένων . Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς οι ζημιές ανέρχονται στα 6,5 εκατομμύρια δολλάρια.

Έφυγε ο σκηνοθέτης Στάνλευ Κράμερ.
Πέθανε στο Χόλυγουντ σε ηλικία 87 ετών ο σκηνοθέτης  Στάνλευ Κράμερ. Απο τις πιό γνωστές ταινίες του είναι το κλασικό γουέστερν Ηigh Νοοn.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.