Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνασπισμού στο Ισραήλ ο Εχούντ Μπάρακ
Δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνασπισμού στο Ισραήλ ο Εχούντ Μπάρακ

(Τετάρτη 21/02/2001, 14:00 GMT)

Δεν θα συμμετάσχει ο Μπαράκ στη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ.
Στο Ισραήλ, έκπληξη προκάλεσε η απόφαση του απερχόμενου πρωθυπουργού Εχούντ Μπάρακ να μη συμμετάσχει  στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Αριέλ Σαρόν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Εργατικού Κόμματος ο κύριος Μπάρακ  πρόκειται να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού κόμματος του Ισραήλ και να αποχωρήσει από την πολιτική. Ομως παρα΄την αποφαση του απερχόμενου πρωθυπουργού ,το κόμμα Λικούντ του κυρίου Σαρόν ανακοίνωσε ότι  εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση με την συμμετοχή του Εργατικού Κόμματος.
 

Εκρηκτική η κατάσταση στα Σκόπια.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εξέτασε την κατάσταση που εχει δημιουργηθεί με τις κινητοποιήσεις Αλβανοφώνων που ώθησαν την κυβέρνηση να θέσει σε επιφυλακη, χθες, τις ενοπλες δυνάμεις. Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στα συνορα του Κοσυφοπεδίου με την Πρώην Γιουγκοσλαβία και τώρα τα Σκοπια, τείνει να επισκιάσει τα θέματα της ατζέντας της Διαβαλκανικής Συνόδου που αρχιζει αυριο στα Σκοπια.

Την άκρη του νήματος για τη Τέλεκομ Σέρβια ψάχνουν οι Ιταλοί εισαγγελείς.
Η υπόθεση της αγοράς του 49% του πακέτου των μετοχών της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Τελεκομ Σερβια από την Τελεκομ Ιτάλια και τον ΟΤΕ συνεχίζει να απασχολεί τον ιταλικό τυπο. Συμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης La Republica που έφερε στην δημοσιότητα το ολο θέμα πριν τέσσερις ημέρες, οι ιταλοί εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι να βρούν το γρηγορότερο δυνατο την ακρη του νήματος.

Στα επίπεδα του 1999 τα χρηματιστήρια του κόσμου.
Αναταραχή σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου καθώς οι δείκτες των μετοχών έχουν  πέσει στα επίπεδα του 1999.Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η σημαντική πτώση που παρουσιάζουν τα χρηματηστήρια οφείλεται στις μεγάλες απώλειες των αμερικανικών χρηματιστηρίων χθές. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες της τάξεως των 0.64% και του Νάσντακ που υποχώρησε σημαντικά χθές κλείνοντας με μείωση 4.4 %. Οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έχει επιφέρει τεράστιες απώλειες στον Νάσντακ. Σημειώνουμε ότι τον περασμένο χρόνο οι αξίες των μετοχών μειώθηκαν κατά το ήμισυ -  3,5 τρισεκατομμύρια δολλάρια χάθηκαν απο τις μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Μοιραία για το χρηματιστήριο η πολιτική κρίση στη Τουρκία.
Δραματικός για την χρηματαγορα και τις τραπεζικές συναλλαγές αποδεικνύεται ο αποηχος της πολιτικής κρίσης στην Τουρκία που προκλήθηκε πριν από δυο ημέρες απο την εντονη διαφωνία του πρωθυπουργου Μπουλεντ Ετσεβιτ με τον πρόεδρο Αχμετ Σεζερ. Συμφωνα με τους οικονομικούς παρατηρητές η αγορά χρήματος εχει παγώσει σημερα καθώς οι τράπεζες δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν πλέον ρευστό.Η κυβέρνηση απεφάσισε να αυξήσει τις ώρες λειτουργίας του χρηματιστηρίου σε μια προσπάθεια ομαλοποιησης της αγορας. Παρολα αυτά ο δεικτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης μειώθηκε κατά 12% σημερα ενω  τα επιτόκια δανεισμού είχαν αυξηση  2000 τοις εκατο.

Αυθώδης πυρετός στη Βρετανία.
Μετά απο 20  χρονια εντοπίζονται στη Βρετανία τα πρώτα κρούσματα  Αυθώδους πυρετού σε γουρούνια,  σε σφαγείο και σε φάρμα του Έσεξ.
Η περιοχή έχει τεθεί σε καραντίνα και όπως είπε στο BBC  ο επικεφαλής της κτηνιατρικής επιτροπής θεωρείται πολύ πιθανό να απαγορευθούν όλες οι εξαγωγές ζώων απο τη Μ. Βρεατανία.

Τουλάχιστον 30 οι νεκροί στην Ινδονησία.
Νέες φυλετικές συγκρούσεις μεταξύ ιθαγενών και μεταναστών ξέσπασαν στην περιοχή Καλιμαντάν στην Ινδονησία. Τουλάχιστον 8 άτομα έχουν έχουν χάσει τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων απο την Κυρακή στα 30.

Θάνατος για τον κατάσκοπο.
Την ποινή του θανατου  αντιμετωπίζει ο ανώτατος πράκτορας του FBI Ρόμπερτ Φίλιπ Χάνσεν, που συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες  με την κατηγορία οτι παρείχε πληροφορίες επι σειρά ετών στη Ρωσία.

Αρχίζει το μοίρασμα των περιουσιακών στοιχείων της Γιουγκοσλαβίας.
Στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας αρχίζουν σήμερα οι διαπραγματεύσεις εκπροσώπων από όλες τις πρώην Γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες με στόχο τον διακανονισμό για το μοίρασμα των περιουσιακών στοιχείων της Γιουγκοσλαβίας.  Μετά την ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην Σερβία, η νέα κυβέρνηση της χώρας αποδέχθηκε τα αιτήματα των άλλων πρώην Γιουγκοσλαβικών δημοκρατιών και αποφάσησε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.