Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Mεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η οικονομία της Τουρκίας
Mεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η οικονομία της Τουρκίας

(Πέμπτη 22/02/2001, 13:00 GMT)

Μετέωρη η Τουρκική Οικονομία.
Βαθαίνει η κρίση στην τουρκική οικονομία μετά την οξύτατη πολιτική κρίση που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της διένεξης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ και τον πρόεδρο Αχμέντ Σεζέρ. Η Τουρκική κυβέρνηση απεφάσισε να αφήσει ελεύθερη τη διακύμανση της τιμής της Τουρκικής λίρας γεγονός που προκάλεσε την κατακόρυφη πτώση και ουσιαστική υποτίμηση του νομίσματος στις αγορές συναλλάγματος. Σημαίνοντες Τούρκοι επιχειρηματίες και τα εργατικά σωματεία καλούν τους κυρίους Ετσεβίτ και Σεζέρ να θέσουν τέρμα στις διαφορές τους και ζητούν επίσης την αντικατάσταση των υπουργών που φέρονται υπεύθυνοι για την κρίση.

Στη σκιά των συγκρούσεων η Διαβαλκανική Διάσκεψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ενοπλοι Αλβανοί επετέθησαν τα ξημερώματα σήμερα εναντίον Σέρβων αστυνομικών στο χωριό Βελίκι Τρόνατς, που βρίσκεται στα σύνορα της Σερβίας με το Κοσυφοπέδιο. Κινητοποιήσεις ενόπλων Αλβανών σημειώνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και στα συνορα του Κοσυφοπεδίου με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι ανησυχητικές αυτές εξελίξεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, αναμένεται να επισκιάσουν τα θέματα της ατζέντας στην Διαβαλκανική Διάσκεψη.

Δεν βρήκαν τους στόχους τους οι βόμβες ακριβείας.
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι το αποτέλεσμα της πρόσφατης επίθεσης Αμερικανικών και Βρετανικών βομβαρδιστικών κατα της Βαγδάτης, δεν ήταν το αναμενόμενο.  Εκπρόσωπος του Πενταγώνου απεκάλυψε ότι οι περισσότερες βόμβες-ακριβείας που έριξαν τα Αμερικανικά και Βρετανικά αεροπλάνα δεν βρήκαν το στοχο τους.

Βομβιστική επίθεση στην Ισπανία με 2 νεκρούς.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 4 ακόμα τραυματίστηκαν όταν εξεράγει βόμβα σε αυτοκίνητο στη Βασκική πόλη Σάν Σεμπαστιάν στην Ισπανία. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που σύμφωνα με την αστυνομία δεν εποκλείεται να ήταν ο στόχος καθώς τα χαρακτηριστικά αυτής της επίθεσης θυμίζουν προηγούμενες επιθέσεις της οργάνωσης ΕΤΑ.

Ένα ακόμα πλήγμα για τη Βρετανική κτηνοτροφία.
Ένα ακόμα τεράστιο πλήγμα δέχθηκε χθές η Βρετανική κτηνοτροφία με την ανακάλυψη ζώων μολυσμένων με το μικροβιο του Αφθώδους πυρετού. Οι επομενες 24 ώρες θα είναι πολύ κρίσιμες αφού θα φανεί το μεγεθος της κρίσης,αν δηλαδή τα κρουσματα Αφθώδους πυρετού είναι μεμονωμένα ή αν η ασθένεια εχει λάβει διαστασεις επιδημίας. Προς το παρόν η Μεγάλη Βρετανία έχει απαγορεύσει την εξαγωγή ζώων.

Εντός ολίγου η ετοιμηγορία για τους τρείς Σέρβους.
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την ετοιμηγορία του για τους τρείς Σέρβους της Βοσνίας, που κατηγορούνται οτι χρησιμοποιούσαν Μωαμεθανές γυναίκες ως ερωτικές σκλάβες τους κατά τη διάρκεια του πολέμου Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. Είναι η πρώτη φορά που το Διεθνές Διακτήριο της Χάγης αναγνωρίζει το βιασμό ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Άγνοια δηλώνει ο Μπίλ Κλίντον για το νέο σκάνδαλο.
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της χάριτος που χορήγησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον, λίγες ώρες πριν εγκαταλείψει τον Λευκο Οικο, σε ορισμένα άτομα που καταζητούνταν απο τις Αμερικανικές αρχες . Συμφωνα με πληροφορίες ο γαμπρος του Μπιλ Κλίντον, αδελφός της συζύγου του Χίλαρι, που εξελέγει Γερουσιαστής στις πρόσφατες εκλογές, εισέπραξε 200.000 για να εξασφαλίσει την αμνηστεία του Γκλεν Μπράσγουελ που καταδικάστηκε για απατάτη και τον έμπορο ναρκωτικών Κάρλος Βινάλι. Ο πρώτος αμνηστεύθηκε και η ποινή του δεύτερου μειώθηκε σημαντικά. Σε ανακοινωση του ο κ. Κλίντον, δηλώνει αγνοια για την ανάμιξη του γαμπρού του στην υπόθεση και καταγγέλει, ως ύποπτη, την όλη έκταση που έχει λάβει το θέμα.

Βία στην Ινδονησία.
Αξιωματικοί στην Ινδονησία αναφέρουν οτι τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν  την περιοχή Καλιμαντάν, όπου οι φυλετικές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 50 και πλεόν ανθρώπων.

Φιλόδοξο σχέδιο για καθαρό νερό στο Κουβέιτ.
Δυο δισεκατομμύρια δολλάρια αναμένεται να στοιχίσει η κατασκευή υπόγειου δικτύου για τη μεταφορά καθαρού, πόσιμου νερού απο το Βόρειο Ιράν στην ακτή του Κουβέιτ. Το δίκτυο, μήκους 540 χιλιομέτρων, θα προμηθεύει το Κουβέιτ με 240 χιλιάδες λίτρα πόσημο νερό ημερησίως.
 

Τρία Γκράμι για τον Εμινέμ
Τρία βραβεία Γκράμι απονεμήθηκαν στον αμφιλεγόμενο λευκό καλλιτέχνη της ραπ Εμινέμ χθες το βράδυ στο Λος Αντζελες. Περίπου 200 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω απο το χώρο απονομής των βραβείων γιά να διαμαρτυρηθούν γιά τους στίχους των τραγουδιών του Εμινέμ που στρέφονται κατά των γυναικών και των ομοφυλοφίλων. Οι "U2" με το "It's a beautiful day" κέρδισαν το βραβείο γιά το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.