Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οι Παλαιστίνιοι καίνε ομοίωμα του Σαρόν
Οι Παλαιστίνιοι καίνε ομοίωμα του Σαρόν

(Κυριακή 25/02/2001, 09:00 GMT)

Συνελλήφθη ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας επί Milosevic
O άνθρωπος που ήταν επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας σε όλη την περίοδο που στην εξουσία στη Γιουγκοσλαβία ήταν ο Slobodan Milosevic συνελλήφθη χθες στο Βελιγράδι. Οι αρχές στη Σερβία έκαναν γνωστό ότι ο Rade Markovic συνελλήφθη με την κατηγορία της ανάμειξης στην απόπειρα δολοφονίας ενός από τους πολιτικούς ηγέτες της Γιουγκοσλαβίας - τού Vuc Draskovic - το 1999. Στην απόπειρα αυτή 4 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κόμματός του είχαν βρει τον θάνατο.

Περιοδεία Powell στη Μέση Ανατολή, συζητήσεις με Ρώσους για το αντιπυραυλικό
OΙ Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε επίπεδο ειδικών σχετικά με το Αμερικανικό σχέδιο για την δημιουργία αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος. Αυτό αποφασίσθηκε στη συνάντηση που είχαν στο Cairo της Αιγύπτου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Colin Powell με το Ρώσο ομόλογό του Igor Ιvanov. O κ. Powell πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή και σήμερα το πρωί συναντήθηκε με το νέο Πρωθυπουργό του Ισραήλ Ariel Sharon στην Ιερουσαλήμ για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό, ενώ αργότερα αναμένεται να συναντηθεί και με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Yasser Arafat. Στο μεταξύ, χθες στο Cairo, o κ. Powell κάλεσε τις Αραβικές χώρες να αναλογισθούν, όπως είπε χαρακτηριστικά, το μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονεί για την περιοχή ο ηγέτης του Iraq Saddam Hussein, ενώ σήμερα είπε ότι οι πληροφορίες ότι το Iraq  μπορεί να διαθέτει πυρηνικά όπλα σε 3 χρόνια δικαιολογούν την Αμερικανική πολιτική κατά της Βαγδάτης. Αυτά, ενώ σήμερα γιορτάζεται επίσημα στο Κουβέιτ η δέκατη επέτειος από την αποχώρηση των δυνάμεων του Iraq.

Συνεχίζονται οι σφαγές ζώων στην Βρετανία
Σε σφαγές χιλιάδων ζώων προχωρούν οι κτηνοτρόφοι, εδώ στην Βρετανία, για να αποφύγουν την εξάπλωση του αφθώδους πυρετού που εμφανίστηκε στη χώρα πριν από μερικές ημέρες. Μπορεί, όπως λένε οι επιστήμονες, ο αφθώδης πυρετός να αποτελεί μικρή μόνο απειλή για τον άνθρωπο, όμως η ασθένεια αυτή - που μεταδίδεται πολύ εύκολα - μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τα ζώα.

Δεν γίνεται ανασχηματισμός στην Τουρκία
Στην Τουρκία, ο Πρωθυπουργός της χώρας Bulent Ecevit τελικά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, όπως δήλωσε χθες μετά από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε για να συζητήσει τις συνέπειες από την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα από τις αρχές της εβδομάδας όταν δημοσιοποιήθηκε η αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ahmet Sezer.

Συνεχίζονται οι φυλετικές συγκρούσεις στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία, δυνάμεις ασφαλείας της χώρας σπεύδουν στην περιοχή Kalimantan για να προσφέρουν βοήθεια στους χιλιάδες κατοίκους που αποχωρούν εσπευσμένα λόγω των φυλετικών συγκρούσεων μεταξύ ντόπιων κατοίκων και μεταναστών τις τελευταίες ημέρες. Πάνω από 200 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο από τις συγκρούσεις στην περιοχή μέσα σε μία εβδομάδα.

Βόμβα εξεράγη στη Βαγδάτη
Βόμβα εξεράγη σε κατοικημένη περιοχή της Βαγδάτης τραυματίζοντας ένα άτομο και προκαλώντας ζημιές σε παράπλευρα κτίρια. Οι Ιρακινές αρχές κατηγόρησαν πράκτορες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ για την έκρηξη.

Υπερχειλίζει φράγμα στη Μοζαμβίκη
Οι αρχές της Μοζαμβίκης προειδοποίησαν ότι ενα μεγάλο φράγμα στα κεντρικά της χώρας κοντεύει να υπερχειλήσει με καταστρεπτικές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που ζούν στις όχθες του ποταμού Ζαμπίζι.

Βουλευτικές εκλογές σήμερα στη Μολδαβία
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Μολδαβία καθώς το κοινοβούλιο της χώρας δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο. Αναμένεται οτι οι κομμουνιστές  θα διατηρήσουν την θέση τους ως το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και θα σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας αναδεικνύοντας πιθανότατα τον ηγέτη τους, Βλαντιμίρ Μπορορίν, στην προεδρία.

Αμάτο, Μόουλαμ στο Ιράν
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουλιάνο Αμάτο, εξήρε τις προοδευτικές αρχές του Ιρανού προέδρου Κατάμι, σε επίσκεψη του στο Ιράν το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ιταλικό κοινοβούλιο. Στο Ιράν για να συζητήσει την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών βρίσκεται και η βρετανίδα υπουργός, Μό Μόουλαμ, η ανώτερη αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης που επισκέφτεται την χώρα από το 1979.

Συνάντηση D-8 στο Κάιρο
Ηγέτες και αντιπρόσωποι οκτώ αναπτυσόμενων μουσουλμανικών κρατών, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, συναντώνται σήμερα στο Κάιρο για να συζητήσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζει η παγκοσμιοποίηση.

Στο Πεκίνο η ΔΟΕ
Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι επιθεωρητές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τα όσα είδαν στο Πεκίνο το οποίο επισκέφθηκαν σχετικά με την υποψηφιότητα που έχει θέση για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Όμως, το μεγάλο "αγκάθι" για την Κίνα - μέχρι να ληφθεί η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το καλοκαίρι - αποτελούν οι καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Κίνα.

Διακίνηση γυναικών στο Κοσσυφοπέδιο
Την κατηγορία ότι το κύκλωμα διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών από την ανατολική Ευρώπη έχει εξαπλωθεί και στο Κοσσυφοπέδιο για τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ που βρίσκονται εκεί κάνει η αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στηνν περιοχή Ala Mindicanu. Εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο απάντησε ότι θα ήταν πολύ αφελές να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει πορνεία στην περιοχή, υποστήριξε, όμως, ότι το 60% των ανδρών που εκμεταλλεύονται τις γυναίκες αυτές είναι Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.