Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Χιλιάδες ζώα σφάζονται
Χιλιάδες ζώα σφάζονται


(25/02/2001, 15:00 GMT)

Φόβοι για νέα εξάπλωση του αφθώδους πυρετού στην Βρετανία
Νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού σημειώθηκαν στην νοτιοδυτική Αγγλία αυτή την φορά, εντείνοντας τους φόβους ότι η ασθένεια έχει εξαπλωθεί περισσότερο από ότι αρχικά πιστεύετο. Εν τω μεταξύ, σφάζονται χιλιάδες ζώα σε μιά προσπάθεια να περιορισθεί η εξάπλωση του αφθώδους πυρετού που εμφανίστηκε στη χώρα πριν από μερικές ημέρες, ενώ η κυβέρνηση έχει επιβάλλει απαγόρευση της μεταφοράς ζώων γιά μία εβδομάδα. Μπορεί, όπως λένε οι επιστήμονες, ο αφθώδης πυρετός να αποτελεί μικρή μόνο απειλή για τον άνθρωπο, όμως η ασθένεια αυτή - που μεταδίδεται πολύ εύκολα - μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τα ζώα.

Εκκληση Πάουελ για άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών περιοχών
Ο υπουργός των εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κόλιν Πάουελ, απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να άρει άμεσα τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στις Παλαιστινιακές περιοχές. Ο κύριος Πάουελ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ραμάλα της Δυτικής Οχθης όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Την ίδια ώρα όμως, ένας Ισραηλινός έποικος τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι.

Εντείνονται οι φυλετικές συγκρούσεις στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία, δυνάμεις ασφαλείας της χώρας σπεύδουν στην περιοχή Καλιμαντάν για να καταστείλουν τα αιματηρά επεισόδια που έχουν ξεσπάσει μεταξύ ντόπιων κατοίκων και μεταναστών τις τελευταίες ημέρες. Πάνω από 200 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο από τις συγκρούσεις στην περιοχή μέσα σε μία εβδομάδα. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, χιλιάδες ντόπιοι της φυλής Νταγιάκ -πολλοί απο τους οποίους είναι βαριά οπλισμένοι - έχουν βγεί στους δρόμους της πρωτεύουσας της επαρχίας και καταστρέφουν και λεηλατούν τα σπίτια των μεταναστών.

Παραίτηση υπέβαλε ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας
Πληροφορίες απο την Τουρκία αναφέρουν ότι ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Γκαζί Ερσέλ, υπέβαλε την παραίτηση του καθώς συνεχίζεται η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα την τελευταία εβδομάδα. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό εάν η παραίτηση του κυρίου Ερσέλ έγινε αποδεκτή. Ο κύριος Ερσέλ θεωρείται ο αρχιτέκτονας της αντι-πληθωριστικής πολιτικής η οποία ουσιαστικά κατέρρευσε μετά την δραστική υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Συνελλήφθη ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας
O άνθρωπος που ήταν επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας σε όλη την περίοδο που στην εξουσία στη Γιουγκοσλαβία ήταν ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς συνελλήφθη χθες στο Βελιγράδι. Οι αρχές στη Σερβία έκαναν γνωστό ότι ο Ράντε Μάρκοβιτς συνελλήφθη με την κατηγορία της ανάμειξης στην απόπειρα δολοφονίας ενός από τους πολιτικούς ηγέτες της Γιουγκοσλαβίας - τού Βουκ Ντράσκοβιτς - το 1999. Στην απόπειρα αυτή 4 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κόμματός του είχαν βρει τον θάνατο.

Διακίνηση γυναικών στο Κοσσυφοπέδιο
Την κατηγορία ότι το κύκλωμα διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών από την ανατολική Ευρώπη έχει εξαπλωθεί και στο Κοσσυφοπέδιο για τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ που βρίσκονται εκεί κάνει η αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή Αλα Μιντιτσάνου. Εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο απάντησε ότι θα ήταν πολύ αφελές να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει πορνεία στην περιοχή, υποστήριξε, όμως, ότι το 60% των ανδρών που εκμεταλλεύονται τις γυναίκες αυτές είναι Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου.

Βόμβα εξεράγη στη Βαγδάτη
Βόμβα εξεράγη σε κατοικημένη περιοχή της Βαγδάτης τραυματίζοντας ένα άτομο και προκαλώντας ζημιές σε παράπλευρα κτίρια. Οι Ιρακινές αρχές κατηγόρησαν πράκτορες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ για την έκρηξη.

Υπερχειλίζει φράγμα στη Μοζαμβίκη
Οι αρχές της Μοζαμβίκης προειδοποίησαν ότι ενα μεγάλο φράγμα στα κεντρικά της χώρας κοντεύει να υπερχειλήσει με καταστρεπτικές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που ζούν στις όχθες του ποταμού Ζαμπίζι.

Βουλευτικές εκλογές σήμερα στη Μολδαβία
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Μολδαβία καθώς το κοινοβούλιο της χώρας δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο. Αναμένεται οτι οι κομμουνιστές  θα διατηρήσουν την θέση τους ως το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και θα σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας αναδεικνύοντας πιθανότατα τον ηγέτη τους, Βλαντιμίρ Μπορορίν, στην προεδρία.

Αμάτο, Μόουλαμ στο Ιράν
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουλιάνο Αμάτο, εξήρε τις προοδευτικές αρχές του Ιρανού προέδρου Κατάμι, σε επίσκεψη του στο Ιράν το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ιταλικό κοινοβούλιο. Στο Ιράν για να συζητήσει την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών βρίσκεται και η βρετανίδα υπουργός, Μό Μόουλαμ, η ανώτερη αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης που επισκέφτεται την χώρα από το 1979.

Συνάντηση D-8 στο Κάιρο
Ηγέτες και αντιπρόσωποι οκτώ αναπτυσόμενων μουσουλμανικών κρατών, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, συναντώνται σήμερα στο Κάιρο για να συζητήσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζει η παγκοσμιοποίηση.

Στο Πεκίνο η ΔΟΕ
Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι επιθεωρητές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τα όσα είδαν στο Πεκίνο το οποίο επισκέφθηκαν σχετικά με την υποψηφιότητα που έχει θέση για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Όμως, το μεγάλο "αγκάθι" για την Κίνα - μέχρι να ληφθεί η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το καλοκαίρι - αποτελούν οι καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Κίνα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αρσεναλ 6-1
Αποδίδοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε την Αρσεναλ με 6-1 στο ντέρμπυ της πρέμιερσιπ, με χατ-τρικ του Ντουάιντ Γιόρκ.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.