Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Σφαγιάζονται και καίγονται τα ζώα στη Βρετανία.
Σφαγιάζονται και καίγονται τα ζώα στη Βρετανία.






(26/02/2001, 13.30 GMT)
 

Εξαπλώνεται ο αυθώδης πυρετός στη Βρετανία.
Απρόβλεπτες διαστάσεις πέρνει η ασθένεια του αφθώδους πυρετού στην Βρετανία. Παρά τα μέτρα που έχει πάρει η Βρετανική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας δύο νέα κρούσματα  εντοπίσθηκαν σε δύο διαφορετικές φάρμες στην νοτιοδυτική Αγγλία - φάρμες που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά απο τη φάρμα στα βορειοδυτικά της χώρας όπου πρωτοεμφανίσθηκε ο αφθώδης πυρετός. Οι αρχές έχουν αρχίσει την μαζική σφαγή και αποτέφρωση χιλιάδων χοίρων και βοοειδών, έχουν επιβάλλει καραντίνα σε πολλές φάρμες και έχουν απαγορεύσει την μεταφορά ζώων μέσα στην Βρετανία για μία εβδομάδα.

Προληπτικά μέτρα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Εκφράζονται φόβοι ότι άρρωστα ζώα εξήχθησαν σε αλλες Ευρωπαικές χώρες πριν την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε η Βρετανική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Κομμισιόν την περασμενη Τετάρτη. Οπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές, τόσο στην Ολλανδία, όσο και στη  Γερμανία, χιλιάδες ζώα θαντώνονται για προληπτικούς λόγους.
Σήμερα συναντώνται στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαικής Ένωσης για να εξετάσουν τους κινδύνους μιάς πιθανής εξάπλωσης. Εκτιμάται οτι έαν αυτό συμβεί θα πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή της κτηνοτροφίας

Κρίσιμες στιγμές για την Τουρκική Οικονομία.
Βαρυσήμαντες αποφάσεις καλείται να λάβει σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ. Η κυβέρνησή του ανακοινώνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση την οξύτατατης οικονομικής κρίσης που έπληξε την Τουρκία την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας με τον πρόεδρο Αχμέντ Σεζέρ. Είναι η πρώτη φορά που θα συνομιλήσουν οι δύο άνδρες έπειτα από την δημόσια διένεξή τους για την πορεία των ερευνών υποθέσεων διαφθοράς, που πυροδότησε την ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Αποκαλυπτικό βιβλίο για το Κυπριακό απο τον Χίτσενς.
Στον τελευταίο του βιβλίο για το Κυπριακό, ο Βρετανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς  υποστηρίζει ότι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χένρυ Κίσινγκερ, πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τον ρόλο του στην Κυπριακή τραγωδία. Σε προδημοσιευμένο απόσπασμα, στην σημερινή Εφημερίδα Γκάρντιαν, με τίτλο "η προδοσία ενός εθνους", o  Κρίστοφερ Χίτσενς αναπτύσσει τα επιχειρήματά του, βάσει των οποίων θεωρεί τον χένρυ Κίσινγκερ υπεύθυνο για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σε στενό κλοιό ο Μιλόσεβιτς.
Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μετά την σύλληψη το Σάββατο του πρώην αρχηγού της μυστικής αστυνομίας της χώρας Ράντε Μάρκοβιτς. Επίμονες φήμες στο Βελιγράδι τονίζουν ότι ο κ Μιλόσεβιτς ενδέχεται να συλληφθεί σύντομα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας Βλαντάν Μπάτιτς δήλωσε ότι είναι λογικό να αναμένει κανείς ότι η σύλληψη του Μάρκοβιτς θα στενέψει τη θηλειά γύρω από τον λαιμό του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Τουλάχιστον 300 οι νεκροί στην Ινδονησία.
Συνεχίζονται οι βίαιες φυλετικές  συγκρούσεις στην Ινδονησιακή πλευρά του νησιού Βόρνεο, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον τερματισμό τους. Τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισόδίων της περασμένης εβδομάδας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μπαμπάνγκ Σουσίλο Γιοντογιόνο,  δεσμέυθηκε εκ νέου να επαναφέρει τη σταθερότητα στην περιοχή μέχρι τα μέσα αυτής της εβδομάδας. Χιλιάδες στρατιώτες έχουν σταλεί στο Βόρνεο,  αλλά ο Υπουργός παραδέχθηκε οτι ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τις δυνάμεις ασφαλείας να θφάσουν σε κάποιες απόμακρες περιοχές του κεντρικού Καλιμαντάν. Ο ανταποκριτής του ΒΒC στην περιοχή αναφέρει οτι περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους  και βρίσκονται σε καταυλισμούς,  ενώ εκτιμάται οτι έιναι πολλοί οι μετανάστες που κρύβονται στη ζούγκλα καθώς τους κυνηγούν οι Ιθαγενείς Νταγιάκ.

Ο Πάουελ στο Κουβέιτ δέκα χρόνια από τη λήξη του πολέμου
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Μέση Ανατολή, τόνισε για άλλη μία φορά την ανάγκη να συνεχιστούν οι πιέσεις που ασκούνται στο Ιράκ για τις προσπάθειές της χώρας αυτής, όπως είπε χαρακτηριστικά, να κατασκευάσει όπλα μαζικού ολέθρου. Ο κ. Πάουελ βρίσκεται σήμερα στο Κουβέιτ. Η συμβολική αξία της επίσκεψης αυτής είναι σαφής καθώς σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την νίκη των συμμάχων επί του Ιράκ στον πόλεμο του Περσικού. Ο κ. Πάουελ άλλαξε τα σχέδιά του και θα μεταβεί στην συνέχεια στην Σαουδική Αραβία και όχι στην Συρία όπως ήταν προγραμματισμένο
 

Σύνοδος για τη φτώχια στις Βρυξέλλες.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαικής Ένωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες  με αντικέιμενο μιά αμφιλεγόμενη πρόταση  για την άρση όλων των περιορισμών που αφορούν  στις είσαγωγές που προέρχονται απο τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.  Αλλά κάποια μέλη της ένωσης, όπως η Ισπανία και η Γαλλία απειλούν να μπλοκάρουν τη συμφωνία γιατί όπως λένε  θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις δικές τους οικονομίες.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.