Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Σφαγιάζονται και καίγονται τα ζώα στη Βρετανία.
Σφαγιάζονται και καίγονται τα ζώα στη Βρετανία.







(26/02/2001, 16.00 GMT)
 

Ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Αυθώδη πυρετό.
Στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν  οι Υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαικής Ένωσης για να εξετάσουν τους κινδύνους μιάς πιθανής εξάπλωσης του ιού του Αυθώδους πυρετού. Εκτιμάται οτι έαν αυτό συμβεί θα πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή της κτηνοτροφίας. Εν τω μεταξύ και άλλες Ευρωπαικές χώρες μετά τη Βρετανία λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.  Στην Ολλανδία, τη Δανία και τη Γερμανία χιλιάδες ζώα θανατώνονται για προληπτικούς λόγους, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι άρρωστα ζώα εξήχθησαν σε αλλες Ευρωπαικές χώρες πριν την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε η Βρετανική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Κομμισιόν την περασμενη Τετάρτη.  Οι αρχές στη Μεγάλη Βρετανία έχουν αρχίσει την μαζική σφαγή και αποτέφρωση χιλιάδων χοίρων και βοοειδών, έχουν επιβάλλει καραντίνα σε πολλά αγροκτήματα  και έχουν απαγορεύσει την μεταφορά ζώων μέσα στην Βρετανία για μία εβδομάδα.
 

Κρίσιμες αποφάσεις για την Τουρκική οικονομία.
Στην Τουρκία στα πλαίσια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ και του προέδρου Αχμέτ Σεζέρ - η πρώτη συνάντηση των δύο ισχυρών ανδρών της χώρας μετά την δημόσια διένεξή τους για την πορεία των ερευνών υποθέσεων διαφθοράς, που πυροδότησε την ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας. Ο κύριος Ετσεβίτ χαρακτήρισε την συνάντηση "ιδιαιτέρως εποικοδομητική ".

Αποκαλυπτικό βιβλίο για το Κυπριακό απο τον Χίτσενς.
Στον τελευταίο του βιβλίο για το Κυπριακό, ο Βρετανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς  υποστηρίζει ότι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χένρυ Κίσινγκερ, πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τον ρόλο του στην Κυπριακή τραγωδία. Σε προδημοσιευμένο απόσπασμα, στην σημερινή Εφημερίδα Γκάρντιαν, με τίτλο "η προδοσία ενός εθνους", o  Κρίστοφερ Χίτσενς αναπτύσσει τα επιχειρήματά του, βάσει των οποίων θεωρεί τον χένρυ Κίσινγκερ υπεύθυνο για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Βαρυές ποινές για τους δύο Κροάτες.
Δύο Κροάτες της Βοσνίας καταδικάσθηκαν απο το διεθνές δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου σε βαριές ποινές φυλάκισης. Το δικαστήριο στη Χάγη απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πρωτοστατήσει στους διωγμούς κατά των μουσουλμάνων της Βοσνίας την περίοδο 1991 -1994. Ο Ντάριο Κόρντιτς, πρώην πολιτικός, καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 25 ετών ενώ ο Μάριο Τσέρκεζ, πρώην ανώτατος στρατιωτικός σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Σε στενό κλοιό ο Μιλόσεβιτς.
Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μετά την σύλληψη το Σάββατο του πρώην αρχηγού της μυστικής αστυνομίας της χώρας Ράντε Μάρκοβιτς. Επίμονες φήμες στο Βελιγράδι τονίζουν ότι ο κ Μιλόσεβιτς ενδέχεται να συλληφθεί σύντομα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας Βλαντάν Μπάτιτς δήλωσε ότι είναι λογικό να αναμένει κανείς ότι η σύλληψη του Μάρκοβιτς θα στενέψει τη θηλειά γύρω από τον λαιμό του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Επίσκεψη Πάουελ στη Σαουδική Αραβία.
O αμερικανός υπουργός των εξωτερικών Κόλιν Πάουελ συνεχίζει την περιοδία του στην Μέση Ανατολή και σήμερα είχε επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Σαουδική Αραβία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των συναντήσεων του κυρίου Πάουελ, αλλά όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές ο αμερικανός υπουργός των εξωτερικών προσπαθεί να πείσει τα αραβικά κράτη της περιοχής να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την αμερικανική πολιτική στο Ιράκ.

Η Βρετανία αρωγός για την παιδεία στην κοινοπολιτεία.
Η Βρετανία ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες της κοινοπολιτείας. Η απόφαση ανακοινώθηκε απο τον Υπουργό των Οικονομικών της χωρας Gordon Brown στο  συνέδριο για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Στόχος είναι η βασική εκπείδευση για όλα τα παιδιά της  κοινοπολιτείας.

Τουλάχιστον 300 οι νεκροί στην Ινδονησία.
Συνεχίζονται οι βίαιες φυλετικές  συγκρούσεις στην Ινδονησιακή πλευρά του νησιού Βόρνεο, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον τερματισμό τους. Τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισόδίων της περασμένης εβδομάδας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μπαμπάνγκ Σουσίλο Γιοντογιόνο,  δεσμέυθηκε εκ νέου να επαναφέρει τη σταθερότητα στην περιοχή μέχρι τα μέσα αυτής της εβδομάδας. Χιλιάδες στρατιώτες έχουν σταλεί στο Βόρνεο,  αλλά ο Υπουργός παραδέχθηκε οτι ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τις δυνάμεις ασφαλείας να θφάσουν σε κάποιες απόμακρες περιοχές του κεντρικού Καλιμαντάν. Ο ανταποκριτής του ΒΒC στην περιοχή αναφέρει οτι περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους  και βρίσκονται σε καταυλισμούς,  ενώ εκτιμάται οτι έιναι πολλοί οι μετανάστες που κρύβονται στη ζούγκλα καθώς τους κυνηγούν οι Ιθαγενείς Νταγιάκ.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.