Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Σφαγιάζονται και καίγονται τα ζώα στη Βρετανία.
Σφαγιάζονται και καίγονται τα ζώα στη Βρετανία.



(26/02/2001, 22.00 GMT)

Ανησυχία στην Ευρώπη για τον Αφθώδη Πυρετό
Εντείνονται τα μέτρα στην Ευρωπαική Ενωση για την απομόνωση της επιδημίας Αφθώδους Πυρετού που εκφράζονται φόβοι ότι έχει περάσει από την Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη.  Δύο ακόμη κρούσματα της τόσο μεταδοτικής αυτης ασθένειας εντοπίσθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο οπου ο κτηνοτροφικός τομέας, πριν συνέλθει απο το σοκ του BSE, υφίσταται τώρα επιπλέον απώλειες που ξεπερνούν τα 11 εκατ. δολλάρια την εβδομάδα. Κοπάδια θανατώνονται και αποτεφρώνονται μαζικά ενώ η κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις μετακινήσεις ζώων για μια εβδομάδα.

Ενταση στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με τα Σκόπια
Συγκρούσεις αλβανών αυτονομιστών με στρατιώτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σημειώνεται στην συνοριακή μεθόριο με της FYROM με το Κοσσυφοπέδιο. Ο πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μπόρις Τραικόφσκυ, επιβεβαιωσε  την ενίσχυση των δυνάμεων της χώρας του στα συνορα με το Κοσυφοπέδιο επειδή όπως υπογράμμισε η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμη.

Τουρκία: Παραίτηση οικονομικών στελεχών της κυβέρνησης
Υπέβαλαν αργά το απόγευμα την παραίτηση τους ο Διοικητής της Κέντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Γκάζι Ερτσέλ και ο Σελτζούκ Ντεμιραλπ, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Οι δύο άνδρες θεωρούνται αρχιτέκτονες του σχεδίου οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζεται απο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η κυβέρνηση επείγεται να βρεί το συντομώτερο δυνατό αντικαταστάτες των παραιτηθέντων καθώς η χρηματαγορά αναμένει τα πρώτα σημάδια της νέας οικονομικής πολιτικής της Τουρκίας.

Ναι στην κυβέρνηση συνασπισμού, λέει το Εργατικό Κόμμα του Ισραήλ
Το Εργατικό Κόμμα στο Ισραήλ, απεφάσισε με πλειοφηφία να αποδεχθεί την πρόταση του νέου πρωθυπουργού Αριελ Σαρόν για συμμετοχή του σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Ο πρώην πρωθυπουργός Εχουντ Μπαράκ, που είχε αρχικά δεχθεί να συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση, απεσύρθει τελικά από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και την πολιτική.  Ο Γιόσι Μπειλίν και ο Σλόμο Μπεν-Αμι, συνεργάτες του κ. Μπαράκ και πρώην υπουργοί προειδοποιησαν ότι το Εργατικό Κόμμα απειλείται με διάσπαση.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κόλιν Πάουελ στην Μέση Ανατολή
Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στόχος της επισκεψης του κ. Πάουελ ήταν να πεισθούν οι αραβικές χώρες ότι οι οικονομικές κυρώσεις επί του Ιράκ πρέπει να διατηρηθούν.

Αποκαλυπτικό βιβλίο για το Κυπριακό απο τον Χίτσενς.
Στο τελευταίο του βιβλίο που έχει τίτλο "Η δίκη του Χένρυ Κίσσινγκερ" ο Βρετανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς  υποστηρίζει ότι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τον ρόλο του στην ανατροπή του Σαλβαδόρ Αγιέντε στη Χιλή το 1973, την συμμετοχή του στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στην Κύπρο καθώς και την ανάμιξη του σε σειρά επεμβάσεις των ΗΠΑ στην Νοτιο-Ανατολική Ασία .

Βαριές ποινές για τους δύο Κροάτες.
Δύο Κροάτες της Βοσνίας καταδικάσθηκαν απο το Διεθνές Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στην Πρώην Γιουγκοσλαβία σε πολυετείς ποινές φυλάκισης. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πρωτοστατήσει στους διωγμούς κατά μουσουλμάνων της Βοσνίας την περίοδο 1991 -1994. Ο Ντάριο Κόρντιτς, πρώην πολιτικός, καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 25 ετών ενώ ο Μάριο Τσέρκεζ, πρώην ανώτατος στρατιωτικός σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Σε στενό κλοιό ο Μιλόσεβιτς.
Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μετά την σύλληψη το Σάββατο του πρώην αρχηγού της μυστικής αστυνομίας της χώρας Ράντε Μάρκοβιτς. Επίμονες φήμες στο Βελιγράδι τονίζουν ότι ο κ Μιλόσεβιτς ενδέχεται να συλληφθεί σύντομα.

Εκατοντάδες οι νεκροί των φυλετικών συγκρούσεων στην Ινδονησία
Συνεχίζονται οι βίαιες φυλετικές  συγκρούσεις στη νήσο Βόρνεο παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η  ινδονησιακή κυβέρνηση για τον τερματισμό τους. Τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισόδίων της περασμένης εβδομάδας.  Ο ανταποκριτής του ΒΒC στην περιοχή αναφέρει οτι πάνω από 20 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους  και βρίσκονται σε καταυλισμούς,  ενώ εκτιμάται οτι πολλοί έποικοι έχουν καταφύγει στη ζούγκλα για να γλυτώσουν απο την μήνιν  των αυτοχθονων της φυλής Νταγιάκ που τους κυνηγούν για να τους σκοτώσουν.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.