Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ισραηλινός αστυνομικός απομακρύνει τον κόσμο από το σημείο έκρηξης
Ισραηλινός αστυνομικός απομακρύνει τον κόσμο από το σημείο έκρηξης

(Κυριακή 04/03/2001, 1230 GMT)

Τρείς νεκροί από έκρηξη στο  Ισραήλ, τρείς παλαιστίνιοι τραυματίες σε αντίποινα
Έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Νετάνια του Ισραήλ και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι υπάρχουν τρείς νεκροί και τουλάχιστον 45 τραυματίες, τρείς απο τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η αστυνομία πιστεύει οτι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εφρέμ Σνέ, κατηγόρησε τον Γιασέρ Αραφάτ ότι απελευθερώνει τρομοκράτες και υποσχέθηκε αντίποινα, ενω οι παλαιστινιακές αρχές αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη και κατηγόρησαν το Ισραήλ για την επιδείνωση της κατάστασης στη περιοχή. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη, όμως, χθές η ισλάμική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας όταν αναλάβει καθήκοντα ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν. Τρείς παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στην Ιερουσαλήμ μετά από επίθεση Ισραηλινού με μαχαίρι, ενώ καταφθάνουν αναφορές γιά σποραδικές επιθέσεις εναντίων παλαιστινίων και σε άλλα μέρη της χώρας.

Δύο στρατιώτες της ΠΓΔΜ νεκροί σε συγκρούσεις με αλβανόφωνους αντάρτες
Δύο στρατιώτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στα σύνορα της χώρας με το Κόσσυφοπέδιο κατά την διάρκεια συγκρούσεων με αλβανόφωνους αντάρτες. Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή και ο άλλος από νάρκη.

Προοπτικές ειρήνης στη νότια Σερβία
Οι Σερβικές αρχές αντέδρασαν θετικά στις προτάσεις των αλβανοφώνων για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην νότιο Σερβία.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σερβικής κυβέρνησης Νεμπόισα Κόβιτς είπε σε συνέντευξη του, οτι πολλές απο τις προτάσεις των αλβανοφώνων συμπίπτουν με τους όρους του ειρηνευτικού σχεδίου που ειχε προτείνει το Βελιγράδι. Ωστόσο ανταποκριτές επισημαίνουν οτι  είναι πολύ απίθανο το Βελιγράδι να ικανοποιήσει το αίτημα των αλβανοφώνων της νοτίου Σερβίας για αυτο-διάθεση.

Βόμβα εξεράγγει έξω από το Μπι Μπι Σί
Βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ταξί, εξερράγει έξω από το κτίριο της τηλεόρασης του Μπι Μπι Σί στο δυτικό Λονδίνο. Ενα άτομο τραυματίσθηκε καθώς οι ειδικοί της αστυνομίας προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν την βόμβα. Το προσωπικό του Μπι Μπι Σί είχε απομακρυνθεί μετά απο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, το οποίο υποδήλωσε οτι την βόμβα είχε τοποθετήσει ρεπουμπλικανική οργάνωση που  διαφωνεί με την ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρειο Ιρλανδία.

2 Βέλγοι νεκροί σε ατύχημα στη Γαλλία, 29 τραυματίες
2 Βέλγοι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίσθηκαν όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν για την επιστροφή τους στο Βέλγιο από διακοπές για σκί στην Ανδόρα, ανετράπηκε στη νότια Γαλλία. 13 από τους νεαρούς επιβάτες τραυματίσθηκαν σοβαρά. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι ακόμα γνωστά.

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των πλημμυροπαθών στην Μοζαμβίκη
Στην Μοζαμβίκη συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των πλημμυροπαθών, τους οποίους η κυβέρνηση της χώρας υπολογίζει σε  100 χιλιαδες. Στους καταυλισμούς των οργανώσεων αρωγής καταφεύγουν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ πολλοί πλημμυροπαθείς διστάζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

21 νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβει στην Πολιτεία της Γεωργίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι εικοσιένα επιβάτες και πλήρωμα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωση του.

Ευρωπαικό δημοψήφισμα στην Ελβετία : Λιγότεροι απο 30% υπέρ
Οί πρώτες ενδείξεις από την Ελβετία, όπου συνεχίζεται σήμερα το δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να αρχίσουν αμέσως διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι οτι λιγότερο από το 30% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ. Την πρόταση υποστηρίζουν κυρίως αριστερές οργανώσεις. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι η Ελβετία πρέπει να ενταχθεί στην Κοινότητα αλλά όχι τώρα.

Αποζημίωση για τον αφθώδη πυρετό
Η βρετανική κυβέρνηση εξασφάλισε την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν απο την ασθένεια του αφθώδους πυρετου, ύψους διακοσίων είκοσι εκατομμυρίων δολλαρίων.

Ιράν : Φυλάκιση ενός έτους γιά τον Υφυπουργό εσωτερικών
Δικαστήριο της Τεχεράνης καταδίκασε τον υφυπουργό εσωτερικών της χώρας και στενό συνεργάτη του προέδρου Κατάμι, Μοσταφά Ταζαντέ, σε φυλάκιση ενός έτους για παρατυπίες κατά την διάρκεια των περσυνών εκλογών στο Ιράν. Ο Ταζαντέ ήταν μέχρι τώρα ύπευθυνος για την διοργάνωση των φετινών προεδρικών εκλογών της χώρας τον Ιούνιο.

Συνέδριο Ζαπατίστα στο Μεξικό
Στο Μεξικό ο ηγέτης των Ζαπατίστα, ο υποδιοικητής Μάρκος κήρυξε την έναρξη διήμερου συνεδρίου στο οποίο μετέχουν χιλιάδες ιθαγενείς Ινδιάνοι, φοιτητές και ξένοι παρατηρητές. Το συνέδριο, και η πορεία που άρχισε πριν μια εβδομάδα και θα καταλήξει στην πρωτεύουσα του Μεξικού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχουν στόχο να πειστεί το κογκρέσο να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των Ινδιάνων.

Καταστροφές αγαλμάτων στο Αφγανιστάν
Ο εκπρόσωπος της Ουνέσκο Πιέρ Λαφράνς δήλωσε ότι έλαβε αντικρουόμενες πληροφορίες από το καθεστώς των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν για το αν άρχισε η καταστροφή των δύο ιστορικών αγαλμάτων του Βούδα που είχαν λαξευτεί σε βουνό πριν απο 2 χιλιάδες χρόνια. Ο κ. Λαφράνς είπε ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες να διασωθούν και κάλεσε τις μουσουλμανικές χύρες να ασκήσουν την επιρροή τους στο καθεστώς των Ταλεμπάν που χαρακτήρισε τα αγάλματα "ειδωλολατρικά σύμβολα που προσβάλλουν το Ισλάμ".

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.