Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η ένταση παραμένει στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σκοπίων
Η ένταση παραμένει στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σκοπίων

(Τρίτη  06/03/2001, 14:30 GMT)

Συνεχίζεται η ένταση στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου και Σκοπίων
Στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ του στρατού της χώρας και των Αλβανών αυτονομιστών ανταρτών. Πάντως, η κυβέρνηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας διέψευσε ότι έχει αρχίσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Αλβανών στο Τανούσεβτσι. Την ίδια ώρα εντείνονται οι προσπάθειες για μια διπλωματική διέξοδο με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκεται στα Σκόπια σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης, αλλά και με τον υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέ Σολάνα να απευθύνει, μιλώντας στο BBC, έκκληση για τερματισμό των συγκρούσεων και να καταδικάζει την δράση των Αλβανών ανταρτών. Για την κατάσταση στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκφράζουν την ανησυχία τους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αλβανίας που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ιντερνετ
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απαντάει σήμερα σε ερωτήσεις απλών ανθρώπων από όλον τον κόσμο μέσω του Ιντερνετ. Το εγχείρημα έχει οργανωθεί από τον δικτυακό τόπο του BBC, το BBC News Online, και από δύο Ρωσικούς δικτυακούς τόπους. Εχουν ήδη σταλεί χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα με ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο τί μπορεί να ερωτηθεί. Επιτροπή τριών δημοσιογράφων ομαδοποίησε και να επέλεξε τις ερωτήσεις προς τον κ. Πούτιν.

Αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες η Κίνα
Αύξηση κατά 18% στις στρατιωτικές δαπάνες της ανακοίνωσε η Κίνα. Οι αξιωματούχοι της χώρας χαρακτήρισαν την αύξηση ως αναγκαία για να ανταπεξέλθει, όπως είπαν χαρακτηριστικά, η Κίνα στις στρατιωτικές αλλαγές που συντελούνται σε όλο τον κόσμο. Στο μεταξύ, το Πεκίνο απέρριψε κατηγορηματικά τις Αμερικανικές κατηγορίες ότι Κινεζικές εταιρείες βοήθησαν το Ιράκ να βελτιώσει την αεροπορική άμυνά του του παρά τις κυρώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εναντίον της Βαγδάτης.

Δηλώσεις Παπαντωνίου στο Λονδίνο
Την βεβαιότητά του ότι η συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας στον τομέα αξιολόγησης των δημοσίων δαπανών και της φορολογίας θα αποβεί ευεργετική για τους Ελληνες πολίτες, και ιδιαίτερα για τους ασφαλισμένους και τους καταθέτες, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της επίσκεψής του στη Βρετανική πρωτεύουσα και των επαφών του με τον ομόλογό του της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Συλλήψεις μελών της ΕΤΑ στην Ισπανία
H αστυνομία στην βόρεια Ισπανία προχώρησε στη σύλληψη στην διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 15 νεαρών μελών της αυτονομιστικής ομάδας των Βάσκων ΕΤΑ.

Πρόταση για τον αυθώδη πυρετό
Η κυβέρνηση της Ιταλίας πρότεινε την απαγόρευση για 2 εβδομάδες της κίνησης των ζώων κατά μήκος των συνόρων ως ένα προληπτικό μέτρο για να μην εξαπλωθεί ο αφθώδης πυρετός. Η πρόταση αυτή συζητείται σήμερα σε συνεδρίαση ειδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Σύγχυση για τα μνημεία στο Αφγανιστάν
Στο Αφγανιστάν εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που είχε συνομιλίες με το καθεστώς των Ταλεμπάν, δήλωσε ότι υπάρχουν λίγες ελπίδες για να αποτραπεί η καταστροφή χιλιάδων μη Ισλαμικών θρησκευτικών μνημείων τα οποία οι Ταλεμπάν έχουν δηλώσει ότι θα καταστρέψουν. Πάντως, ακόμα είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το αν έχει αρχίσει η καταστροφή των ιστορικών αυτών μνημείων.

Ερευνα για την σύγκρουση Αμερικανικού υποβρυχίου με Ιαπωνικό πλοίο
Νέες διαστάσεις στην υπόθεση της σύγκρουσης Αμερικανικού υποβρυχίου με πλοίο από την Ιαπωνία τον περασμένο μήνα δίνει η μαρτυρία, που κατατέθηκε στην έρευνα που συνεχίζεται για το θέμα, σύμφωνα με την οποία οι λόγοι για την σύγκρουση ήταν ότι ο εξοπλισμός του υποβρυχίου είχε υποστεί βλάβη και ότι υπήρχαν πολίτες μέσα στο υποβρύχιο. Εννιά άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο είχαν βρει τότε τον θάνανο σε ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει την οργή σε όλη την Ιαπωνία.

Δύο νεκροί από επίθεση μαθητή σε Αμερικανικό σχολείο
Στην κατάσχεση 7 όπλων προχώρησαν οι Αμερικανικές αρχές από το σπίτι του αγοριού που χθες άρχισε να πυροβολεί εναντίον των συμμαθητών του σε σχολείο της Καλιφόρνια. O 15χρονος νεαρός, του οποίου το όνομα δεν έχει δωθεί στην δημοσιότητα και συνελλήφθη μετά από το περιστατικό αυτό, κατηγορείται ότι σκότωσε 2 συμμαθητές του και τραυμάτισε άλλους 13. Η αστυνομία λέει ότι πυροβόλησε - χαμογελώντας, μάλιστα - συνολικά πάνω από 30 φορές.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.