Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 01-03-07

  1. Ορκίσθηκε πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Αριέλ Σαρόν
  2. Μικρότερα κέρδη προβλέπει η "Yahoo"
  3. Ορκίθηκε πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Αριέλ Σαρόν
  4. Νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Βρετανία
  5. Αποπομπή ηγέτη των κροατών από το προεδρείο της Βοσνίας
  6. Συμβιβαστική πρόταση του Διεθνούς Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου για το θέμα Μιλόσεβιτς
  7. Κατάθεση του Προϋπολογισμού της Βρετανίας
  8. ΗΠΑ: Νέο κρούσμα βίας σε σχολείο
  9. ΟΗΕ: Κυρώσεις στη Λιβερία
  10. Απειλείται απ'τις κατολισθήσεις το αρχαίο φρούριο των Ινκας
  11. Αμείωτη η ένταση στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σκοπίων
  12. Ορκίζεται Πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Αριέλ Σαρόν
  13. Επέκταση των μέτρων για τον αφθώδη πυρετό
  14. Στις Βρυξέλλες ο Καραμανλής
  15. Σε πυροτεχνήματα μπορεί να οφείλονται οι νεκροί στην Κίνα
  16. Αμερικανική αντίδραση στην αύξηση των Κινεζικών στρατιωτικών δαπανών
  17. Βοήθεια για τις φυσικές καταστροφές ζητούν χώρες της Κεντρικής Αμερικής
  18. Απόφαση για τα δίδυμα κοριτσάκια που υιοθετήθηκαν από το Ιντερνετ
  19. Κατάθεση του Προϋπολογισμού της Βρετανίας
  20. Περισσότεροι οι Τούρκοι από τους Τουρκοκύπριους στη βόρεια Κύπρο

Ορκίσθηκε πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Αριέλ Σαρόν
BBC News
BBC News
Πρεμιέρα εξουσίας σήμερα για τον Αριέλ Σαρόν

7.3.2001 23:18 (Ωρα Λονδίνου)
Εγινε απόψε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν. Η Βουλή ενέκρινε επίσης, με ψήφους 72 υπέρ και 21 κατά, τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Σε λόγο που εκφώνησε πριν από την ορκωμοσία, ο κ. Σαρόν απηύθυνε μήνυμα ενότητας στον ισραηλινό λαό και πρόσθεσε ότι τείνει χείρα ειρήνης προς τους Παλαιστινίους τους οποίους κάλεσε ν'αποκηρύξουν τη χρήση βίας. Αλλά όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ, έχουν ήδη φανεί οι πρώτες διαφωνίες στους κόλπους του νέου κυβερνητικού συνασπισμού: ο Σιμόν Πέρες, που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, δεν συμφωνεί με την δεδηλωμένη άρνηση του κ. Σαρόν να διαπραγματευθεί με τους Παλαιστινίους εφόσον συνεχίζεται η βία. Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κ. Σαρόν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ σε 2 εβδομάδες..

Μικρότερα κέρδη προβλέπει η "Yahoo"

7.3.2001 23:27 (Ωρα Λονδίνου)
Πολλοί αναλυτές ανέμεναν ότι τα έσοδα της γνωστής εταιρείας του Διαδικτύου, "Yahoo", θα έφταναν το πρώτο τρίμηνο του 2001 τα 232 εκατομμύρια δολάρια. Ετσι, εκπληξη προκάλεσε σε όλους η προειδοποίηση της εταιρείας ότι τα κέρδη της θα είναι πολύ χαμηλότερα και θα κυμανθούν μεταξύ 170 και 180 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 90 τοις εκατό των εσόδων της "Yahoo" προέρχεται απ'τις διαφημίσεις και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001 οι διαφημίσεις.

Ορκίθηκε πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Αριέλ Σαρόν
BBC News
BBC News
Πρεμιέρα εξουσίας σήμερα για τον Αριέλ Σαρόν

7.3.2001 21:53 (Ωρα Λονδίνου)
Εγινε απόψε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν. Η Βουλή ενέκρινε επίσης, με ψήφους 72 υπέρ και 21 κατά, τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Σε λόγο που εκφώνησε πριν από την ορκωμοσία, ο κ. Σαρόν απηύθυνε μήνυμα ενότητας στον ισραηλινό λαό και πρόσθεσε ότι τείνει χείρα ειρήνης προς τους Παλαιστινίους τους οποίους κάλεσε ν'αποκηρύξουν τη χρήση βίας. Αλλά όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ, έχουν ήδη φανεί οι πρώτες διαφωνίες στους κόλπους του νέου κυβερνητικού συνασπισμού: ο Σιμόν Πέρες, που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, δεν συμφωνεί με την δεδηλωμένη άρνηση του κ. Σαρόν να διαπραγματευθεί με τους Παλαιστινίους εφόσον συνεχίζεται η βία. Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κ. Σαρόν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ σε 2 εβδομάδες..

Νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Βρετανία
BBC News
BBC News
Επεκτείνονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού

7.3.2001 22:51 (Ωρα Λονδίνου)
Το βρετανικό υπουργείο Γεωργίας επιβεβαίωσε ότι άλλες 15 περιοχές έχουν προσβληθεί από τη νόσο του αφθώδους πυρετού. Συνολικά, έχουν εντοπισθεί κρούσματα της νόσου σε 100 περίπου σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ιταλία, εν τω μεταξύ, αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές ζώων, που μπορούν να προσβληθούν από τον ιό, από το εξωτερικ. Χθες, ως γνωστόν, η Ευρωπαϊκή Ενωση απαγόρευσε τη λειτουργία όλων των αγορών ζώων στις χώρες-μέλη της για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να μην εξαπλωθεί ο αφθώδης πυρετός από τη Βρετανία στηην ηπειρωτική Ευρώπη.

Αποπομπή ηγέτη των κροατών από το προεδρείο της Βοσνίας

7.3.2001 22:31 (Ωρα Λονδίνου)
Ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία, Βόλφγκανγκ Πέτριτς, απέπεμψε τον εκπρόσωπο των κροατών στο συλλογικό προεδρείο της χώρας, Αντε Γέλαβιτς. Νωρίτερα, το κόμμα του κ. Γέλαβιτς, η Δημοκρατική Ενωση των Κροατών της Βοσνίας, είχε απειλήσει πως θα κηρύξει μονομερώς αυτόνομες τις κροατικές περιοχές της Βοσνίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Ανακοίνωση που εξέδοσε το γραφείο του κ. Πέτροβιτς αναφέρει ότι οι απειλές αυτές συνιστούν παραβίαση της συμφωνίας του Ντέιτον με την οποία ετέθη τέρμα στον εμφύλιο πόλεμο της Βοσνίας το 1995.

Συμβιβαστική πρόταση του Διεθνούς Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου για το θέμα Μιλόσεβιτς

7.3.2001 22:37 (Ωρα Λονδίνου)
Ανώτερος αηιωματούχος του Διεθνούς Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου δήλωσε πως το Δικαστήριο είναι έτοιμο να δεχθεί να γίνει μέρος κάπιοιας δίκης του πρώηνξ προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στο Βελιγράδι. Ο αμναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, Γράχαμ Μπλιούιτ, δήλωσε πως η ιδέα αυτή συζητήθηκε με αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, αλλά όχι λεπτομερώς. Ο κ. Μπλιούιτ πρόσθεσε ότι είναι νόμιμο να παραπεμφθεί ο κ. Μιλόσεβιτς σε δίκη για οικονομικά εγκλήματα στη Σερβία πριν οδηγηθερί ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου.

Κατάθεση του Προϋπολογισμού της Βρετανίας

7.3.2001 18:25 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Βρετανία ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γκόρντον Μπράουν κατέθεσε σήμερα τον Προϋπολογισμό, που αναμένεται ότι είναι ο τελευταίος πριν από την προκήρυξη εκλογών στη χώρα. Οπως αναμενόταν, ο κ. Μπράουν συμπεριέλαβε στον Προϋπολογισμό περικοπές σε φόρους, καθώς και νέες παροχές για τους συνταξιούχους και τις οικογένειες. Πάντως, το κόμμα των Συντηρητικών της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Μπράουν ότι έχει επιβάλλει 45 νέα είδη φόρων τα τελευταία 4 χρόνια.

ΗΠΑ: Νέο κρούσμα βίας σε σχολείο

7.3.2001 22:56 (Ωρα Λονδίνου)
Νέο κρούσμα βίας σημειώθηκε σε ρωμαιοκαθολικό γυμνάσιο θηλέων της Πενσιλβανίας των ΗΠΑ, με δράστη αυτή τη φορά μία μαθήτρια. Ενα κορίτσι 13 ετών τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομε΄λιο. Ένα άλλο κορίτσαι έχει συλληφθε. Την περασμένη Δυετέρα δύο μαθητές σχολείου στην Καλιφόρνια τραυματίσθηκαν θανάσιμα από συμμαθητή τους.

ΟΗΕ: Κυρώσεις στη Λιβερία

7.3.2001 22:25 (Ωρα Λονδίνου)
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στη Λιβερία την οποία κατηγορεί ότι υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται στη Δ. Αφρική. Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε έτσι ομόφωνα ν'απαγορεύσει την εξαγωγή διαμαντιών απ΄τη Λιβερία γιατί τα κέρδη από τις πωλήσεις των πολύτιμων αυτών λίθων διατίθενται για την αγορά όπλων για τους αντάρτες που αγωνίζονται κατά της κυβέρνησης της γειτονικής Σιέρα Λεόνε.

Απειλείται απ'τις κατολισθήσεις το αρχαίο φρούριο των Ινκας

7.3.2001 23:02 (Ωρα Λονδίνου)
Γεωλόγοι του πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία προειδοποίησαν ότι διατρέχει τον κίνδυνο να καταστραφεί απ'τις κατολισθήσεις το αρχαίο φρούριο των Ινκας στο Περού, το περίφημο Ματσου Πιτσου. Εκεί κατέφευγαν οι Ινκας για να σωθούν από τους ισπανούς κατακτητές τον 16ο αι. Σήμερα, το Ματσου Πιτσου είναι το σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο του Περού.

Αμείωτη η ένταση στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σκοπίων
BBC News
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι λόγω της έξαρσης της βίας

7.3.2001 17:05 (Ωρα Λονδίνου)
Για πρώτη φορά σήμερα δυνάμεις της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπεδιο - της K-FOR - ενεπλάκησαν σε ένοπλη σύγκρουση με Αλβανόφωνους αυτονομιστές αντάρτες που πραγματοποιούν επιθέσεις στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το Κοσσυφοπέδιο. Η εμπλοκή αυτή κάνει ορατό τον κίνδυνο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στις συγκρούσεις στην περιοχή. Αμερικανοί στρατιώτες της Κ-FOR αντάλλαξαν πυρά με Αλβανόφωνους αντάρτες στα σύνορα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με αποτέλεσμα δύο Αλβανόφωνοι να τραυματιστούν. Τα Αμερικανικά στρατεύματα έχουν συλλάβει αρκετούς Αλβανόφωνους ως υπόπτους. Υπό αυτές τις συνθήκες το ΝΑΤΟ συζητά στις Βρυξέλλες το ενδεχόμενο να επιτρέψει στον στρατό της Γιουγκοσλαβίας να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των Αλβανοφόνων ανταρτών. Στο μεταξύ, η Βουλγαρία αποστέλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή, καθώς η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου της χώρας φαίνεται ότι στηρίζει τις προσπάθειες ενίσχυσης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αλλά διαφωνεί με την αποστολή στρατευμάτων. Στο μεταξύ, σε ένα άλλο περιστατικό στα σύνορα της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο, δύο στρατιώτες της Γιουγκοσλαβίας σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πάτησε σε νάρκη.

Ορκίζεται Πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Αριέλ Σαρόν
BBC News
Πρεμιέρα εξουσίας σήμερα για τον Αριέλ Σαρόν

7.3.2001 17:06 (Ωρα Λονδίνου)
Στο Ισραήλ, μετά από σχεδόν ένα μήνα σκληρών διαπραγματεύσεων, ο Αριέλ Σαρόν ορκίζεται νέος Πρωθυπουργός του Ισραήλ. Χθες ο κ. Σαρόν παρουσίασε στο Κοινοβούλιο του Ισραήλ την σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας της οποίας θα ηγείται. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κυβέρνηση συνεργασίας που έχει σχηματιστεί ποτέ στο Ισραήλ. Στόχος του κ. Σαρόν, λένε οι αναλυτές, είναι να διαλύσει την εικόνα του σκληροπυρηνικού αρχηγού και να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, ικανή να επιβιώσει στο ασταθές πολιτικό σκηνικό της Μέσης Ανατολής.

Επέκταση των μέτρων για τον αφθώδη πυρετό
BBC News
Επεκτείνονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού

7.3.2001 17:06 (Ωρα Λονδίνου)
Απαγόρευση στη λειτουργία όλων των αγορών ζώων στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για δύο εβδομάδες επιβλήθηκε χθες σε μια προσπάθεια να μην εξαπλωθεί ο αφθώδης πυρετός. Η Κτηνιατρική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισε, επίσης, να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση των ζώων στα σύνορα και να επεκτείνει την απαγόρευση στις εξαγωγές Βρετανικού κρέατος και ζώων - απαγόρευση που έληγε την Παρασκευή - μέχρι τις 27 Μαρτίου. Συνολικά, μέχρι στιγμής, περίπου 80 είναι τα κρούσματα που έχουν βρεθεί σε όλη την Βρετανία.

Στις Βρυξέλλες ο Καραμανλής

7.3.2001 14:38 (Ωρα Λονδίνου)
Επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπης Ρομάνο Πρόντι είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής συζήτησε θέματα σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει την χθεσινή παρουσίαση του νέου κόμματος υπό τον δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σε πυροτεχνήματα μπορεί να οφείλονται οι νεκροί στην Κίνα

7.3.2001 14:10 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Ανατολική Κίνα αξιωματούχοι έκαναν γνωστό ότι η έκρηξη σε δημοτικό σχολείο της περιοχής που στοίχησε την ζωή σε πάνω από 40 ανθρώπους μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι μαθητές εκείνη την ώρα συγκέντρωναν πυροτεχνήματα από ένα τοπικό εργοστάσιο για να μαζέψουν χρήματα.

Αμερικανική αντίδραση στην αύξηση των Κινεζικών στρατιωτικών δαπανών

7.3.2001 14:43 (Ωρα Λονδίνου)
Αμερικανός εκπρόσωπος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν μπορούν να αγνοήσουν την απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε αύξηση των αμυντικών της δαπανών όταν θα κληθεί να εξετάσει αν θα δώσει στην Ταϊβάν Αμερικανικά όπλα υψηλής τεχνολογίας.

Βοήθεια για τις φυσικές καταστροφές ζητούν χώρες της Κεντρικής Αμερικής

7.3.2001 14:45 (Ωρα Λονδίνου)
Hγέτες χωρών της Κεντρικής Αμερικής βρίσκονται στη Μαδρίτη της Ισπανίας ζητώντας μεγαλύτερη διεθνή αρωγή για να ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπιση των πρόσφατων φυσικών καταστροφών που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Απόφαση για τα δίδυμα κοριτσάκια που υιοθετήθηκαν από το Ιντερνετ

7.3.2001 14:49 (Ωρα Λονδίνου)
Αμερικανός δικαστής έκρινε ότι τα δίδυμα κοριτσάκια, που υιοθετήθηκαν και άλλαξαν χέρια κηδεμόνων δύο φορές μέσω του Ιντερνετ, πρέπει να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τα δίδυμα είναι στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα στους βιολογικούς γονείς τους και σε δύο ζευγάρια - ένα Βρετανικό και ένα Αμερικανικό - που πλήρωσαν μεγάλα ποσά για να τα υιοθετήσουν μέσω του Ιντερνετ. Προς το παρόν παραμένουν στην Βρετανία εν αναμονή τελεσίδικης απόφασης.

Κατάθεση του Προϋπολογισμού της Βρετανίας

7.3.2001 18:25 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Βρετανία ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γκόρντον Μπράουν κατέθεσε σήμερα τον Προϋπολογισμό, που αναμένεται ότι είναι ο τελευταίος πριν από την προκήρυξη εκλογών στη χώρα. Οπως αναμενόταν, ο κ. Μπράουν συμπεριέλαβε στον Προϋπολογισμό περικοπές σε φόρους, καθώς και νέες παροχές για τους συνταξιούχους και τις οικογένειες. Πάντως, το κόμμα των Συντηρητικών της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Μπράουν ότι έχει επιβάλλει 45 νέα είδη φόρων τα τελευταία 4 χρόνια.

Περισσότεροι οι Τούρκοι από τους Τουρκοκύπριους στη βόρεια Κύπρο

7.3.2001 14:17 (Ωρα Λονδίνου)
Οι Τούρκοι έποικοι στη Βόρεια Κύπρο είναι περισσότεροι σε αριθμό από τους Τουρκοκύπριους αναφέρει σε εισήγησή του προς το Συμβούλιο της Ευρώπης ο Φινλανδός βουλευτής Λάξο. Είναι η πρώτη φορά που αναγωρίζεται επίσημα από διεθνή οργανισμό το μέγεθος της δημογραφικής αλλοίωσης στα βόρεια του νησιού.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.