Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 01-03-27

  1. Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
  2. Νέα επεισόδια στην Δυτική Οχθη
  3. Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
  4. Πάλι ξέφυγε το... τρένο
  5. Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
  6. Νέα επεισόδια στην Δυτική Οχθη
  7. Δυνάμεις της πΓΔΜ ελέγχουν την κατασταση στο Τέτοβο
  8. Νέα επεισόδια στην Δυτική Οχθη
  9. Συγκρούσεις μεταξύ αλβανοφώνων και δυνάμεων ασφαλείας της πΓΔΜ στα σύνορα Σερβίας Κοσόβου
  10. Ενοπλοι στη Σομαλία επιτίθενται σε ομάδα των Γιατρών χωρίς Σύνορα
  11. Πάλι ξέφυγε το... τρένο
  12. Δύο άτομα ευθύνονται για τη δολοφονία του Τζ.Φ. Κένεντι υποστήριζει νέα μελέτη
  13. Τρία αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα πέφτουν στην Ευρώπη
  14. Ενοπλοι στη Σομαλία επιτίθενται σε ομάδα των Γιατρών χωρίς Σύνορα
  15. Δύο άτομα ευθύνονται για τη δολοφονία του Τζ.Φ. Κένεντι υποστήριζει νέα μελέτη
  16. Πάλι ξέφυγε το... τρένο
  17. Οι δυάμεις της πΓΔΜ ελέγχουν την κατασταση στο Τέτοβο
  18. Νέα επεισόδια στην Δυτική Οχθη
  19. Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
  20. Σύγκρουση τραίνων στο Βέλγιο
  21. Πάλι ξέφυγε το... τρένο
  22. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι απογράφηκαν στην Ινδία
  23. Πενήντα οκτώ μαθητές κάηκαν ζωντανοί στην Κένυα
  24. Τρία αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα πέφτουν στην Ευρώπη
  25. Αλλαγή πλεύσης ΗΠΑ για το εμπάργκο στο ΙΡΑΚ
  26. Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε προάστειο της Ιερουσαλήμ
  27. Οι αντάρτες αποχωρούν, το ΝΑΤΟ επαινεί.
  28. Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
  29. Νέα αιματηρά επεισόδια στην Δυτική Οχθη
  30. Αλλαγή πλεύσης ΗΠΑ για το εμπάργκο στο Ιράκ.
  31. Συνάντηση Παπανδρέου-Κούκ στο Λονδίνο
  32. Πάλι ξέφυγε το... τρένο
  33. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι απογράφηκαν στην Ινδία
  34. Πενήντα οκτώ μαθητές κάηκαν ζωντανοί στην Κένυα
  35. Τρία αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα πέφτουν στην Ευρώπη
Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
BBC News
Ζώα περιμένουν σφαγή

27.3.2001 23:26 (Ωρα Λονδίνου)
Καθώς ο αφθώδης πυρετός δεν δείχνει σημάδια ύφεσης ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ άφησε σε συνέντευξη του να εννοηθεί ότι για πρώτη φορά εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμβολιασμού ζώων. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε εχθές κατά 27. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση απέρριπτε τον εμβολιασμό προτιμώντας την πολιτική του σφαγιασμού όλων των ζώων στις περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ίσως η πολιτική αυτή αλλάξει καθώς η επιδημία φαίνεται αδύνατο να ελεγχθεί, και άλλες χώρες όπως η Ολλανδία και η Ιρλανδία, όπου σημειώθηκαν κρούσματα, φαίνεται να υποστηρίζουν τώρα τον εμβολιασμό.

Ας σημειωθεί ότι αν η επιδημία δεν υποχωρήσει σύντομα, είναι πιθανό να προκαλέσει αναβολή των βρετανικών βουλευτικών εκλογών που αναμενόταν να οριστούν για τις 3 Μαϊου.

Νέα επεισόδια στην Δυτική Οχθη
BBC News
Δεύτερη βόμβα στην Ιερουσαλήμ

27.3.2001 22:34 (Ωρα Λονδίνου)
Δύο βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν την Ιερουσαλήμ μέσα σε διάστημα 8 ωρών. Νωρίτερα το μεσημέρι βόμβα εξερράγη σε αυτοκίνητο στα βόρεια της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα ένα άτομο να σκοτωθεί και 7 να τραυματισθούν. Σήμερα το πρωί εξερράγη βόμβα στο εμπορικό κέντρο της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ατόμων. Η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων άρχισε πάλι να κλιμακώνεται από εχθές όταν μωρό 10 μηνών σε εβραϊκό οικισμό σκοτώθηκε από πυροβολισμούς παλαιστινίου ελεύθερου σκοπευτή. O πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν κατηγόρησε και πάλι τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ ότι υποστηρίζει τη βία. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ήταν το κύριο θέμα της διάσκεψης των Αραβικών κρατών στο Αμάν της Ιορδανίας.

Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
BBC News
Ζώα περιμένουν σφαγή

27.3.2001 23:21 (Ωρα Λονδίνου)
Καθώς ο αφθώδης πυρετός δεν δείχνει σημάδια ύφεσης ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ άφησε σε του να εννοηθεί ότι για πρώτη φορά εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμβολιασμού ζώων. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε εχθές κατά 27. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση απέρριπτε τον εμβολιασμό προτιμώντας την πολιτική του σφαγιασμού όλων των ζώων στις περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ίσως η πολιτική αυτή αλλάξει καθώς η επιδημία φαίνεται αδύνατο να ελεγχθεί, και άλλες χώρες όπως η Ολλανδία και η Ιρλανδία, όπου σημειώθηκαν κρούσματα, φαίνεται να υποστηρίζουν τώρα τον εμβολιασμό.

Ας σημειωθεί ότι αν η επιδημία δεν υποχωρήσει σύντομα, είναι πιθανό να προκαλέσει αναβολή των βρετανικών βουλευτικών εκλογών που αναμενόταν να οριστούν για τις 3 Μαϊου.

Πάλι ξέφυγε το... τρένο
BBC News
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

27.3.2001 23:13 (Ωρα Λονδίνου)
Μετά από επιχείρηση τριών ωρών η αστυνομία στην πόλη Lueneburg της Γερμανίας κατόρθωσε να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών που είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να εμποδίσουν τη διέλευση ενός τρένου φορτωμένου με επανεπεξεργασμένα πυρηνικά απόβλητα που έχει ξεκινήσει από τη Γαλλία με προορισμό τις αποθήκες πυρηνικών της πόλης Gorleben στη βόρεια Γερμανία. Είναι σίγουρο ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν μέσα στην εβδομάδα, καθώς περιβαλλοντικές και αντιπυρηνικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να διακόψουν το δρομολόγιο του τρένου πάση θυσία. Η γερμανική αστυνομία, σημειώνουν οι ανταποκριτές, είναι έτοιμη να απαντήσει με ένα από τα πιο εκτεταμένα σχέδια επέμβασης στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
BBC News
Ζώα περιμένουν σφαγή

27.3.2001 21:49 (Ωρα Λονδίνου)
Καθώς ο αφθώδης πυρετός δεν δείχνει σημάδια ύφεσης ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ άφησε σε του να εννοηθεί ότι για πρώτη φορά εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμβολιασμού ζώων. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε εχθές κατά 27- 634 συνολικά από την αρχή της επιδημίας. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση απέρριπτε τον εμβολιασμό προτιμώντας την πολιτική του σφαγιασμού όλων των ζώων στις περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ίσως αυτό τώρα αλλάξει καθώς η επιδημία φαίνεται αδύνατο να ελεγχθεί, και άλλες χώρες όπως η Ολλανδία και η Ιρλανδία, όπου σημειώθηκαν κρούσματα, κλίνουν υπέρ του εμβολιασμού.

Ας σημειωθεί ότι αν η επιδημία δεν υποχωρήσει σύντομα, είναι πιθανό να προκαλέσει αναβολή των βρετανικών βουλευτικών εκλογών που αναμενόταν να οριστούν για τις 3 Μαϊου.

Νέα επεισόδια στην Δυτική Οχθη
BBC News
Δεύτερη βόμβα στην Ιερουσαλήμ

27.3.2001 20:32 (Ωρα Λονδίνου)
Δύο βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν την Ιερουσαλήμ μέσα σε διάστημα 8 ωρών. Νωρίτερα το μεσημέρι βόμβα εξερράγη σε αυτοκίνητο στα βόρεια της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα ένα άτομο να σκοτωθεί. Σήμερα το πρωί στις 6 (τοπική ώρα) εξερράγη βόμβα στο εμπορικό κέντρο της Ιερουσαλήμ. O αριθμός των τραυματιών ανέρχεται τουλάχιστον σε τριάντα. Η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων άρχισε πάλι να κλιμακώνεται από εχθές όταν μωρό 10 μηνών σε εβραϊκό οικισμό σκοτώθηκε από πυροβολισμούς παλαιστινίου ελεύθερου σκοπευτή. Εν τω μεταξύ στο Αμάν της Ιορδανίας συνεχίζεται η Σύνοδος Κορυφής των Αραβικών κρατών με κύριο θέμα την υποστήριξη προς τους Παλαιστινίους.

Δυνάμεις της πΓΔΜ ελέγχουν την κατασταση στο Τέτοβο
BBC News
O Χαβιέ Σολάνα στο Τέτοβο

27.3.2001 17:23 (Ωρα Λονδίνου)
Τον έλεγχο της κατάστασης φαίνεται να έχει ανακτήσει η κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μετά την εκκαθάριση όλων των αντάρτικων εστιών στην περιοχή γυρω από το Τέτοβο. Ο Υπευθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα της Ευρωπαίκής Ενωσης, Χαβιέ Σολάνα επισκέφθηκε το Τέτοβο και εξέφρασε για πολλοστή φορά την υποστήριξή του στην κυβέρνηση των Σκοπίων επισήμανε όμως τους κινδύνους νέας κρίσης αν δεν επιτευχθεί η σύγκλιση των δυο κοινοτήτων. "Οι αντάρτες έχουν πάρει ένα σημαντικό μήνυμα, ελπίζω να το λάβουν σοβαρά υπ όψιν, να καταθέσουν τα όπλα και να ενταχθούν στον πολιτικό διάλογο για το πολυεθνικό μέλλον της Δημοκρατίας", υπογραμμισε ο Χαβιέ Σολάνα. Η υποχώρηση των ανταρτών και η ομαλοποίηση της κατάστασης δεν αποτελεί απαραίτητα και εγγύηση για εφησυχασμό, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτες, που εκφράζουν σοβαρούς φόβους ότι οι αντάρτες υποχώρησαν μεν, αλλά παραμένουν σε κατάσταση αναμονής για τον επομενο γύρο.

Νέα επεισόδια στην Δυτική Οχθη
BBC News
Δεύτερη βόμβα στην Ιερουσαλήμ

27.3.2001 17:24 (Ωρα Λονδίνου)
Δύο βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν την Ιερουσαλήμ μέσα σε διάστημα 8 ωρών. Νωρίτερα το μεσημέρι βόμβα εξερράγη σε αυτοκίνητο στα βόρεια της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα ένα άτομο να σκοτωθεί και 7 να τραυματισθούν. Σήμερα το πρωί στις 6 (τοπική ώρα) εξερράγη βόμβα στο εμπορικό κέντρο της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ατόμων. Η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων άρχισε πάλι να κλιμακώνεται από εχθές όταν μωρό 10 μηνών σε εβραϊκό οικισμό σκοτώθηκε από πυροβολισμούς παλαιστινίου ελεύθερου σκοπευτή. Εν τω μεταξύ στο Αμάν της Ιορδανίας συνεχίζεται η Σύνοδος Κορυφής των Αραβικών κρατών με κύριο θέμα την υποστήριξη προς τους Παλαιστινίους.

Συγκρούσεις μεταξύ αλβανοφώνων και δυνάμεων ασφαλείας της πΓΔΜ στα σύνορα Σερβίας Κοσόβου

27.3.2001 16:54 (Ωρα Λονδίνου)

Οι Σερβικές αρχές δήλωσαν ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων ασφαλείας και αλβανοφώνων ανταρτών στη ζώνη ασφαλείας που χωρίζει το Κοσσυφοπέδιο απο την Σερβία.Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι αντάρτες άνοιξαν πυρ κατά Σέρβων αστυνομικών σε σημείο ελέγχου στην στρατηγικής σημασίας, οδική αρτηρία που συνδέει την Γκνιλάνε, την κυριότερη πόλη του νοτιοανατολικού Κοσσυφοπεδίου με τη νότια Σερβία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν παρατηρητές της Ευρωπαϊκης Ενωσης. Ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σερβίας χαρακτήριζε την επίθεση κατάφορη παραβίαση της ειρηνευτικής συμφωνίας για το Κοσσυφοπέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή το 1999.

Ενοπλοι στη Σομαλία επιτίθενται σε ομάδα των Γιατρών χωρίς Σύνορα

27.3.2001 15:22 (Ωρα Λονδίνου)
Αγνοείται η τύχη περισσότερων από 20 εργαζομένων της οργάνωσης αρωγής Γιατροί χωρίς Σύνορα ύστερα από επίθεση ενόπλων σε οχήματα της οργάνωσης στην πρωτέυουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών 8 άτομα σκοτώθηκαν σε συμπλοκή των αστυνομικών με τους ενόπλους που ανήκουν στην παραστρατιωτική οργάνωση με ηγέτη τον Μουσά Σουέντ Γιαλαχάου.

Πάλι ξέφυγε το... τρένο
BBC News
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

27.3.2001 2:51 (Ωρα Λονδίνου)
Μετά από επιχείρηση τριών ωρών η αστυνομία στην πόλη Lueneburg της Γερμανίας κατόρθωσε να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών που είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να εμποδίσουν τη διέλευση ενός τρένου φορτωμένου επανεπεξεργασμένα πυρηνικά απόβλητα που έχει ξεκινήσει από τη Γαλλία με προορισμό τις αποθήκες πυρηνικών της πόλης Gorleben στη βόρεια Γερμανία. Είναι σίγουρο ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν μέσα στην εβδομάδα, καθώς περιβαλλοντικές και αντιπυρηνικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να διακόψουν το δρομολόγιο του τρένου πάση θυσία. Η γερμανική αστυνομία, σημειώνουν οι ανταποκριτές, είναι έτοιμη να απαντήσει με ένα από τα πιο εκτεταμένα σχέδια επέμβασης στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Δύο άτομα ευθύνονται για τη δολοφονία του Τζ.Φ. Κένεντι υποστήριζει νέα μελέτη

27.3.2001 15:37 (Ωρα Λονδίνου)
Ο Λη Χαρβέυ Οσβαλντ είναι πολύ απιθανο να ήταν ο μόνος δράστης της δολοφονιας του προέδρου Τζον Κενεντι στο Νταλλας το 1963, συμφωνα με μια νέα μελέτη. Ο αμερικανός επιστήμονας Ντόναλντ Τόμας στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο εγκληματολογικό περιοδικό Science and Justice, υποστηρίζει ότι εξετάζοντας τις μαγνητοταινίες της αστυνομίας που είχαν καταγραψει τη δολοφονία, διαπίστωσε ότι είχαν πέσει πέντε πυροβολισμοι και όχι τρεις όπωςέχει επικρατήσει να πιστεύεται μέχρι τώρα. Πειράματα που έκανε στον τόπο της δολοφονίας έδειξαν ότι ένας από τους πέντε πυροβολισμούς προερχόταν από μπροστά από το αυτοκινητο του Κένεντι, γεγονός που υποδεικνύει την παρουσίακαι δεύτερου σκοπευτή. Σε παρόμοιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και επιτροπή του Κογκρέσου το 1978, αλλά είχε απορριφθεί απο τους ειδικούς της αμερικανικής κυβέρνησης που επέμειναν στην αρχική εκδοχή ότι ο Οσβαλντ ήταν ο μόνος δράστης και είχε πυροβολήσει τρεις φορές από αποθήκη που βρισκόταν πίσω από το προεδρικό αυτοκίνητο.

Τρία αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα πέφτουν στην Ευρώπη
BBC News
Τα δύο F-15 συμμετείχαν σε ασκήσεις στην κεντρική Σκωτία

27.3.2001 5:35 (Ωρα Λονδίνου)
Ένα αμερικανικό αναγνωριστικό συνετρίβη εχθές το απόγευμα στη νότια Γερμανία, κοντά στη Νυρεμβέργη. Και οι δύο πιλότοι που επέβαιναν σε αυτό θεωρούνται νεκροί. Παρόμοια τύχη φοβούνται οι βρετανικές αρχές ότι είχαν και οι πιλότοι των δύο αμερικάνικων F-15 που συνετρίβησαν περίπου την ίδια ώρα στην κεντρική Σκωτία. Τα συνεργεία διάσωσης θα συνεχίσουν εντούτοις τια προσπάθειές τους σήμερα το πρωϊ.

Ενοπλοι στη Σομαλία επιτίθενται σε ομάδα των Γιατρών χωρίς Σύνορα

27.3.2001 15:23 (Ωρα Λονδίνου)
Αγνοείται η τύχη περισσότερων από 20 εργαζομένων της οργάνωσης αρωγής Γιατροί χωρίς Σύνορα ύστερα από επίθεση ενόπλων σε οχήματα της οργάνωσης στην πρωτέυουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών 8 άτομα σκοτώθηκαν σε συμπλοκή των αστυνομικών με τους ενόπλους που ανήκουν στην παραστρατιωτική οργάνωση με ηγέτη τον Μουσά Σουέντ Γιαλαχάου.

Δύο άτομα ευθύνονται για τη δολοφονία του Τζ.Φ. Κένεντι υποστήριζει νέα μελέτη

27.3.2001 15:37 (Ωρα Λονδίνου)
Ο Λη Χαρβέυ Οσβαλντ είναι πολύ απιθανο να ήταν ο μόνος δράστης της δολοφονιας του προέδρου Τζον Κενεντι στο Νταλλας το 1963, συμφωνα με μια νέα μελέτη. Ο αμερικανός επιστήμονας Ντόναλντ Τόμας στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο εγκληματολογικό περιοδικό Science and Justice, υποστηρίζει ότι εξετάζοντας τις μαγνητοταινίες της αστυνομίας που είχαν καταγραψει τη δολοφονία, διαπίστωσε ότι είχαν πέσει πέντε πυροβολισμοι και όχι τρεις όπωςέχει επικρατήσει να πιστεύεται μέχρι τώρα. Πειράματα που έκανε στον τόπο της δολοφονίας έδειξαν ότι ένας από τους πέντε πυροβολισμούς προερχόταν από μπροστά από το αυτοκινητο του Κένεντι, γεγονός που υποδεικνύει την παρουσίακαι δεύτερου σκοπευτή. Σε παρόμοιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και επιτροπή του Κογκρέσου το 1978, αλλά είχε απορριφθεί απο τους ειδικούς της αμερικανικής κυβέρνησης που επέμειναν στην αρχική εκδοχή ότι ο Οσβαλντ ήταν ο μόνος δράστης και είχε πυροβολήσει τρεις φορές από αποθήκη που βρισκόταν πίσω από το προεδρικό αυτοκίνητο.

Πάλι ξέφυγε το... τρένο
BBC News
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

27.3.2001 14:26 (Ωρα Λονδίνου)
Μετά από επιχείρηση τριών ωρών η αστυνομία στην πόλη Lueneburg της Γερμανίας κατόρθωσε να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών που είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να εμποδίσουν τη διέλευση ενός τρένου φορτωμένου επανεπεξεργασμένα πυρηνικά απόβλητα που έχει ξεκινήσει από τη Γαλλία με προορισμό τις αποθήκες πυρηνικών της πόλης Gorleben στη βόρεια Γερμανία. Είναι σίγουρο ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν μέσα στην εβδομάδα, καθώς περιβαλλοντικές και αντιπυρηνικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να διακόψουν το δρομολόγιο του τρένου πάση θυσία. Η γερμανική αστυνομία, σημειώνουν οι ανταποκριτές, είναι έτοιμη να απαντήσει με ένα από τα πιο εκτεταμένα σχέδια επέμβασης στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Οι δυάμεις της πΓΔΜ ελέγχουν την κατασταση στο Τέτοβο
BBC News
O Χαβιέ Σολάνα στο Τέτοβο

27.3.2001 14:50 (Ωρα Λονδίνου)
Τον έλεγχο της κατάστασης φαίνεται να έχει ανακτήσει η κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μετά την εκκαθάριση όλων των αντάρτικων εστιών στην περιοχή γυρω από το Τέτοβο. Ο Υπευθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα της Ευρωπαίκής Ενωσης, Χαβιέ Σολάνα επισκέφθηκε το Τέτοβο και εξέφρασε για πολλοστή φορά την υποστήριξή του στην κυβέρνηση των Σκοπίων επισήμανε όμως τους κινδύνους νέας κρίσης αν δεν επιτευχθεί η σύγκλιση των δυο κοινοτήτων. "Οι αντάρτες έχουν πάρει ένα σημαντικό μήνυμα, ελπίζω να το λάβουν σοβαρά υπ όψιν, να καταθέσουν τα όπλα και να ενταχθούν στον πολιτικό διάλογο για το πολυεθνικό μέλλον της Δημοκρατίας", υπογραμμισε ο Χαβιέ Σολάνα. Η υποχώρηση των ανταρτών και η ομαλοποίηση της κατάστασης δεν αποτελεί απαραίτητα και εγγύηση για εφησυχασμό, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτες, που εκφράζουν σοβαρούς φόβους ότι οι αντάρτες υποχώρησαν μεν, αλλά παραμένουν σε κατάσταση αναμονής για τον επομενο γύρο.

Νέα επεισόδια στην Δυτική Οχθη
BBC News
Δεύτερη βόμβα στην Ιερουσαλήμ

27.3.2001 15:06 (Ωρα Λονδίνου)
Δύο βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν την Ιερουσαλήμ μέσα σε διάστημα 8 ωρών. Νωρίτερα το μεσημέρι βόμβα εξερράγη σε αυτοκίνητο στα βόρεια της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα ένα άτομο να σκοτωθεί και 7 να τραυματισθούν. Σήμερα το πρωί στις 6 (τοπική ώρα) εξερράγη βόμβα στο εμπορικό κέντρο της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ατόμων. Η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων άρχισε πάλι να κλιμακώνεται από εχθές όταν μωρό 10 μηνών σε εβραϊκό οικισμό σκοτώθηκε από πυροβολισμούς παλαιστινίου ελεύθερου σκοπευτή. Εν τω μεταξύ στο Αμάν της Ιορδανίας συνεχίζεται η Σύνοδος Κορυφής των Αραβικών κρατών με κύριο θέμα την υποστήριξη προς τους Παλαιστινίους.

Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
BBC News
Ζώα περιμένουν σφαγή

27.3.2001 14:42 (Ωρα Λονδίνου)
Καθώς ο αφθώδης πυρετός δεν δείχνει σημάδια ύφεσης ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλeρ άφησε σε χθεσινή συνέντευξή του να εννοηθεί ότι για πρώτη φορά εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμβολιασμού ζώων. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε εχθές κατά 27- 634 συνολικά από την αρχή της επιδημίας. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση απέρριπτε τον εμβολιασμό προτιμώντας την πολιτική του σφαγιασμού όλων των ζώων στις περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ομως αυτό τώρα ίσως αλλάξει καθώς η επιδημία φαίνεται αδύνατο να ελεγχθεί, και άλλες χώρες όπως η Ολλανδία και η Ιρλανδία, όπου σημειώθηκαν κρούσματα, κλίνουν υπέρ του εμβολιασμού.Ας σημειωθεί ότι αν η επιδημία δεν υποχωρήσει σύντομα, είναι πιθανό να προκαλέσει αναβολή των βρετανικών βουλευτικών εκλογών που αναμενόταν να οριστούν για τις 3 Μαϊου.

Σύγκρουση τραίνων στο Βέλγιο

27.3.2001 14:59 (Ωρα Λονδίνου)
Τουλάχιστον 8 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες ύστερα από σύγκρουση τραίνων στο Βέλγιο σήμερα το πρωί. Το δυστύχημα συνέβει κοντά στο χωριό Pecrot 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βρυξελλών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα άδειο τραίνο μπήκε στη λάθος σιδηροδρομική γραμμή και συγκρούστηκε μετωπικά με το τραίνο που βρισκόταν κανονικά στην πορεία του. Εκπρόσωπος του σιδηροδρομικού δικτύου είπε ότι ο οδηγός του άδειου τραίνου, που σκοτώθηκε, παραβίασε πολλά σήματα. Οι αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιζώντες από τα βαγόνια και υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει.

Πάλι ξέφυγε το... τρένο
BBC News
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

27.3.2001 14:26 (Ωρα Λονδίνου)
Μετά από επιχείρηση τριών ωρών η αστυνομία στην πόλη Lueneburg της Γερμανίας κατόρθωσε να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών που είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να εμποδίσουν τη διέλευση ενός τρένου φορτωμένου επανεπεξεργασμένα πυρηνικά απόβλητα που έχει ξεκινήσει από τη Γαλλία με προορισμό τις αποθήκες πυρηνικών της πόλης Gorleben στη βόρεια Γερμανία. Είναι σίγουρο ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν μέσα στην εβδομάδα, καθώς περιβαλλοντικές και αντιπυρηνικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να διακόψουν το δρομολόγιο του τρένου πάση θυσία. Η γερμανική αστυνομία, σημειώνουν οι ανταποκριτές, είναι έτοιμη να απαντήσει με ένα από τα πιο εκτεταμένα σχέδια επέμβασης στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι απογράφηκαν στην Ινδία

27.3.2001 5:30 (Ωρα Λονδίνου)
Τα πρώτα, ανεπίσημα στοιχεία από την απογραφή που έγινε στην Ινδία, δείχνουν ότι ο πληθυσμός έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο. Πρόκειται για τη δεύτερη μετά την Κίνα χώρα που περνά αυτό το πληθυσμιακό όριο. Μολονότι ο ρυθμός των γεννήσεων μειώθηκε, ο πληθυσμός της Ινδίας αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία κατά 180 εκατομμύρια.

Πενήντα οκτώ μαθητές κάηκαν ζωντανοί στην Κένυα
BBC News
Ο κατεστραμένος απο την πυρκαγιά μαθητικός κοιτώνας

27.3.2001 5:35 (Ωρα Λονδίνου)
Τουλάχιστον πενήντα οκτώ παιδιά καηκαν ζωντανα και τριαντα αλλα τραυματισθηκαν σοβαρα στην Κένυα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολείο εχθές. H φωτιά εκδηλώθηκε στην διάρκεια της νύχτας και εξαπλώθηκε αστραπιαία στο οικοτροφείο του γυμνασίου της πόλης Κιανγκούλι 60 χιλιόμετρα μακρυά από το Ναιρόμπι. Το σχολείο είναι μεικτό αλλά οι φλόγες τύλιξαν τον ξενώνα των αγοριών. Τα πτώματα των 58 μαθητών έχουν μεταφερθεί σε νεκτροτομείο ενώ έχει αρχίσει ανακρίση για τον εντοπισμό των αιτίων της πυρκαγιάς. Συμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC ερωτηματικά εγείρονται για το πώς τόσοι πολλοί νεαροι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να διαφύγουν απο τις φλόγες. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Τρία αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα πέφτουν στην Ευρώπη
BBC News
Τα δύο F-15 συμμετείχαν σε ασκήσεις στην κεντρική Σκωτία

27.3.2001 5:35 (Ωρα Λονδίνου)
Ένα αμερικανικό αναγνωριστικό συνετρίβη εχθές το απόγευμα στη νότια Γερμανία, κοντά στη Νυρεμβέργη. Και οι δύο πιλότοι που επέβαιναν σε αυτό θεωρούνται νεκροί. Παρόμοια τύχη φοβούνται οι βρετανικές αρχές ότι είχαν και οι πιλότοι των δύο αμερικάνικων F-15 που συνετρίβησαν περίπου την ίδια ώρα στην κεντρική Σκωτία. Τα συνεργεία διάσωσης θα συνεχίσουν εντούτοις τια προσπάθειές τους σήμερα το πρωϊ.

Αλλαγή πλεύσης ΗΠΑ για το εμπάργκο στο ΙΡΑΚ

27.3.2001 5:18 (Ωρα Λονδίνου)
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συμφωνήσουν με τη Γαλλία ώστε να αλλάξει το καθεστώς των κυρώσεων εναντίον του Ιράκ. Τούτο προκύπτει από τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, έπειτα από τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτων με το Γάλλο ομόλογό του Hubert Vedrine. Οι ΗΠΑ, εκτιμούν οι αναλυτές, είναι έτοιμες να χαλαρώσουν τον εμπορικό αποκλεισμό του Ιράκ, με αντάλλαγμα μεγαλύτερο έλεγχο στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε προάστειο της Ιερουσαλήμ
BBC News
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Χεβρώνα, μετά τη χθεσινή δολοφονία του ισραηλινού βρέφους.

27.3.2001 8:44 (Ωρα Λονδίνου)
Ισχυρή έκρηξη βόμβας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, σημειώθηκε νωρίς το πρωϊ στο προάστειο Ταλπιότ της Δυτικής Ιερουσαλήμ. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν σε διερχόμενα οχήματα. Η ανακοίνωση της Ισραηλινής αστυνομίας αναφέρει ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο όπου κυρίως πηγαίνουν Ισραηλινοί. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ταυτότητα ή η εθνικότητα των θυμάτων.

Η ένταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί από εχτές, έπειτα από τη δολοφονία ενός βρέφους δέκα μηνών σε συνοικισμό εποίκων, τον βομβαρδισμό με τανκς και τον αποκλεισμό της Χεβρώνας από τους Ισραηλινούς, που επακολούθησε ως αντίποινα. Τουλάχιστον δεκαέξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς, μεταξύ των οποίων και ένα τρίχρονο αγόρι.

Σήμερα συναντώνται οι ηγέτες των Αραβικών κρατών στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, και αναμένεται ότι θα εκφράσουν σε κοινό ανακοινωθέν τη συμπαράστασή τους προς τους Παλαιστινίους.

Οι αντάρτες αποχωρούν, το ΝΑΤΟ επαινεί.
BBC News
Ο κ.Ρόμπερτσον τόνισε ότι υποστηρίζει τον διάλογο με την αλβανική μειονότητα.

27.3.2001 5:51 (Ωρα Λονδίνου)
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ George Robertson, που επισκέφθηκε χθες την ΠΓΔΜ, εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά την, κατά τα φαινόμενα, αποχώρηση των Αλβανοφώνων ανταρτών γύρω από την πόλη του Tetovo. Τώρα το ΝΑΤΟ προχωρά στην αύξηση των περιπολιών των στρατευμάτων του στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου ώστε να αποφευχθεί μελλοντική ανάπτυξη αυτονομιστών, και οι αναλυτές εκτιμούν ότι στόχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι να ενισχυθεί η μετριοπαθής πλειοψηφία που επιθυμεί μια πολυεθνική κοινωνία στη χώρα.

Πάντως, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων περνάνε τα σύνορα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας μπαίνοντας στο Κοσσυφοπέδιο. Μόνο χθες πάνω από 2.000 πρόσφυγες που προέρχονταν από χωριά που υπέστησαν βομβαρδισμούς κατέφυγαν στο Κοσσυφοπέδιο.

Αλλαγή κυβερνητικής στρατηγικής για τον αφθώδη
BBC News
Ζώα περιμένουν σφαγή

27.3.2001 3:15 (Ωρα Λονδίνου)
Καθώς ο αφθώδης πυρετός δεν δείχνει σημάδια ύφεσης ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλαιρ άφησε σε χθεσινή συνέντευξή του να εννοηθεί ότι για πρώτη φορά εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμβολιασμού ζώων. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε εχθές κατά 27- 634 συνολικά από την αρχή της επιδημίας. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση απέρριπτε τον εμβολιασμό προτιμώντας την πολιτική του σφαγιασμού όλων των ζώων στις περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ίσως αυτό τώρα αλλάξει καθώς η επιδημία φαίνεται αδύνατο να ελεγχθεί, και άλλες χώρες όπως η Ολλανδία και η Ιρλανδία, όπου σημειώθηκαν κρούσματα, κλίνουν υπέρ του εμβολιασμού.

Ας σημειωθεί ότι αν η επιδημία δεν υποχωρήσει σύντομα, είναι πιθανό να προκαλέσει αναβολή των βρετανικών βουλευτικών εκλογών που αναμενόταν να οριστούν για τις 3 Μαϊου.

Νέα αιματηρά επεισόδια στην Δυτική Οχθη
BBC News
Σοβαρά τραυματισμένος και ο πατέρας του μωρού

27.3.2001 5:32 (Ωρα Λονδίνου)
Ο ισραηλινός στρατός έχει επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στην μετακίνηση των Παλαιστινίων στην Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης μετά τον χθεσινό θάνατο ενός μωρού από πυροβολισμούς Παλαιστινίου ελεύθερου σκοπευτή. Μετά τον αιματηρό αυτό επεισόδιο, ξέσπασαν μάχες καθώς ο Ισραηλινός στρατός βομβάρισε ακατάπαυστα με βαρύ πυροβολικό πολές συνοικίες της Χεβρώνας. Εν τω μεταξύ, μάχες ξέσπασαν χθες και στην Ιεριχώ ενώ στην Λωρίδα της Γάζας ένας 15χρονος Παλαιστίνιος τραυματίσθηκε σοβαρά από τα πυρά του Ισραηλινού στρατού.

Τα αιματηρά αυτά επεισόδια συνέβησαν καθώς οι ηγέτες του Αραβικού κόσμου φθάνουν στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν, για συνάντηση κορυφής κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκδηλώσουν την υποστήριξη τους προς τους Παλαιστινίους.

Αλλαγή πλεύσης ΗΠΑ για το εμπάργκο στο Ιράκ.

27.3.2001 5:51 (Ωρα Λονδίνου)
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συμφωνήσουν με τη Γαλλία ώστε να αλλάξει το καθεστώς των κυρώσεων εναντίον του Ιράκ. Τούτο προκύπτει από τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, έπειτα από τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτων με το Γάλλο ομόλογό του Hubert Vedrine. Οι ΗΠΑ, εκτιμούν οι αναλυτές, είναι έτοιμες να χαλαρώσουν τον εμπορικό αποκλεισμό του Ιράκ, με αντάλλαγμα μεγαλύτερο έλεγχο στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

Συνάντηση Παπανδρέου-Κούκ στο Λονδίνο
BBC News
Ο κύριος Κούκ εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια

27.3.2001 5:28 (Ωρα Λονδίνου)
Η κρίση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν στο επίκεντρο των χθεσινών συνομιλιών του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Βρετανό ομολογό του Ρομπιν Κούκ. Στόχος της συνάντησης, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι ήταν μια γενικότερη αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης στην Στοκχόλμη, η διεύρυνση της Ευρωπαικής Ενωσης, το Κυπριακό και η καταπολέμιση της τρομοκρατίας. Ο κ. Κούκ εξήρε τον ρόλο της Ελλάδος για την ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια. Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη του προς της κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να στοχεύουν, αποκλειστικά, στην εξάρθρωση των ανταρτών και να εχουν γνώμονα την προστασία του αλβανόφωνου πληθυσμού. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον ομολογό του για την πρόοδο των ερευνών σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του ταξιάρχου Στήβεν Σώντερς.

Το βράδυ οι κύριοι Παπανδρέου και Cook μίλησαν σε ανοιχτή κομματική συγκέντρωση στο βόρειο Λονδίνο. Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου, ο Βρετανός Υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι θα είναι "άδικο" να μείνει η Μεγαλόννησος έξω απο την πρώτη φάση διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάλι ξέφυγε το... τρένο
BBC News
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

27.3.2001 2:51 (Ωρα Λονδίνου)
Μετά από επιχείρηση τριών ωρών η αστυνομία στην πόλη Lueneburg της Γερμανίας κατόρθωσε να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών που είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να εμποδίσουν τη διέλευση ενός τρένου φορτωμένου επανεπεξεργασμένα πυρηνικά απόβλητα που έχει ξεκινήσει από τη Γαλλία με προορισμό τις αποθήκες πυρηνικών της πόλης Gorleben στη βόρεια Γερμανία. Είναι σίγουρο ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν μέσα στην εβδομάδα, καθώς περιβαλλοντικές και αντιπυρηνικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να διακόψουν το δρομολόγιο του τρένου πάση θυσία. Η γερμανική αστυνομία, σημειώνουν οι ανταποκριτές, είναι έτοιμη να απαντήσει με ένα από τα πιο εκτεταμένα σχέδια επέμβασης στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι απογράφηκαν στην Ινδία

27.3.2001 5:30 (Ωρα Λονδίνου)
Τα πρώτα, ανεπίσημα στοιχεία από την απογραφή που έγινε στην Ινδία, δείχνουν ότι ο πληθυσμός έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο. Πρόκειται για τη δεύτερη μετά την Κίνα χώρα που περνά αυτό το πληθυσμιακό όριο. Μολονότι ο ρυθμός των γεννήσεων μειώθηκε, ο πληθυσμός της Ινδίας αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία κατά 180 εκατομμύρια.

Πενήντα οκτώ μαθητές κάηκαν ζωντανοί στην Κένυα
BBC News
Ο κατεστραμένος απο την πυρκαγιά μαθητικός κοιτώνας

27.3.2001 5:35 (Ωρα Λονδίνου)
Τουλάχιστον πενήντα οκτώ παιδιά καηκαν ζωντανα και τριαντα αλλα τραυματισθηκαν σοβαρα στην Κένυα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολείο εχθές. H φωτιά εκδηλώθηκε στην διάρκεια της νύχτας και εξαπλώθηκε αστραπιαία στο οικοτροφείο του γυμνασίου της πόλης Κιανγκούλι 60 χιλιόμετρα μακρυά από το Ναιρόμπι. Το σχολείο είναι μεικτό αλλά οι φλόγες τύλιξαν τον ξενώνα των αγοριών. Τα πτώματα των 58 μαθητών έχουν μεταφερθεί σε νεκτροτομείο ενώ έχει αρχίσει ανακρίση για τον εντοπισμό των αιτίων της πυρκαγιάς. Συμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC ερωτηματικά εγείρονται για το πώς τόσοι πολλοί νεαροι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να διαφύγουν απο τις φλόγες. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Τρία αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα πέφτουν στην Ευρώπη
BBC News
Τα δύο F-15 συμμετείχαν σε ασκήσεις στην κεντρική Σκωτία

27.3.2001 5:35 (Ωρα Λονδίνου)
Ένα αμερικανικό αναγνωριστικό συνετρίβη εχθές το απόγευμα στη νότια Γερμανία, κοντά στη Νυρεμβέργη. Και οι δύο πιλότοι που επέβαιναν σε αυτό θεωρούνται νεκροί. Παρόμοια τύχη φοβούνται οι βρετανικές αρχές ότι είχαν και οι πιλότοι των δύο αμερικάνικων F-15 που συνετρίβησαν περίπου την ίδια ώρα στην κεντρική Σκωτία. Τα συνεργεία διάσωσης θα συνεχίσουν εντούτοις τια προσπάθειές τους σήμερα το πρωϊ.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.