Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 01-04-22

  1. Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Ισραήλ
  2. Εκλογές στο Μαυροβούνιο
  3. Επεισοδιακή η Σύνοδος Κορυφής στο Κεμπέκ
  4. Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την απεργία πείνας για τις φυλακές στην Τουρκία
  5. Πλοίο από την Τουρκία με 600 παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε στην Ιταλία
  6. Πιέζει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την επικύρωση της Συνθήκης του Κιότο
  7. Μαζικός τάφος στην Τσετσενία
  8. Ο πρώην πρόεδρος της Ταϊβάν στην Ιαπωνία
  9. Νέος ηγέτης στο Βιετνάμ
  10. Η Αφρική κυριάρχησε στο μαραθώνιο του Λονδίνου
  11. Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Ισραήλ
  12. Εκλογές στο Μαυροβούνιο
  13. Με επεισόδια η Σύνοδος Κορυφής στο Κεμπέκ
  14. Δύο ακόμα φυλακισμένοι έχασαν την ζωή τους από την απεργία πείνας στην Τουρκία
  15. Πλοίο από την Τουρκία με 600 παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε στην Ιταλία
  16. Πιέζει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την επικύρωση της Συνθήκης του Κιότο
  17. Μαζικός τάφος στην Τσετσενία
  18. Ο πρώην πρόεδρος της Ταϊβάν στην Ιαπωνία
  19. Νέος ηγέτης στο Βιετνάμ
  20. Η Αφρική κυριάρχησε στο μαραθώνιο του Λονδίνου
  21. Δύο νεκροί από έκρηξη στο Ισραήλ
  22. Εκσυγχρονιστής ηγέτης στο Βιετνάμ
  23. Ο Πρώην πρόεδρος της Ταιβάν στην Ιαπωνία
  24. Δύο νεκροί από έκρηξη στο Ισραήλ
  25. Τα μή δημοκρατικά κράτη εκτός Οργανισμού Αμερικανικών Κράτων
  26. Εκλογές στο Μαυροβούνιο
  27. Η Ευρωπαική Ενωση θα επικυρώσει τη συνθήκη του Κυότο
  28. Αμερικανική υπαιτιότητα για το αεροσκάφος που κατερρίφθει από το Περού
Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Ισραήλ
BBC News
Σχεδόν αμέσως αποκλείστηκε όλη η περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης

22.4.2001 19:25 (Ωρα Λονδίνου)
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Κφαρ Σάμπα του Ισραήλ. Η βόμβα εξεράγη σε στάση λεωφορείου την ώρα της κυκλοφοριακής αιχμής. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους δύο νεκρούς μπορεί να είναι ο δράστης της βομβιστικής αυτής επίθεσης. H Ισλαμική οργάνωση Χαμάς - που στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις - εξέδωσε ανακοινώση με την οποία υποστηρίζει την τελευταία αυτή επίθεση παρότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν απέδωσε την ευθύνη στους Παλαιστινίους, κάτι όμως που οι ηγέτες των Παλαιστινίων αρνούνται. Ο ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει ότι ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν είχαν ως αποτέλεσμα αντίποινα από την πλευρά του Ισραήλ.

Εκλογές στο Μαυροβούνιο
BBC News
Κρίσιμες θεωρούνται οι βουλευτικές εκλογές στο Μαυροβούνιο

22.4.2001 19:27 (Ωρα Λονδίνου)
Στο Μαυροβούνιο, με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής του κόσμου, διεξήχθησαν βουλευτικές εκλογές. Οι εκλογές αυτές θεωρούνται από τους αναλυτές καθοριστικές για το μέλλον της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, που σήμερα αποτελείται από την Σερβία και το Μαυροβούνιο. Αν νικήσουν, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τα κόμματα του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, αναμένεται να καλέσουν τον λαό σύντομα σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.

Επεισοδιακή η Σύνοδος Κορυφής στο Κεμπέκ
BBC News
Παρών και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού των κρατών της Αμερικανικής Ηπείρου στο Κεμπέκ του Καναδά

22.4.2001 19:31 (Ωρα Λονδίνου)
Οι ηγέτες του Οργανισμού των κρατών της Αμερικανικής Ηπείρου, που πραγματοποίησαν Σύνοδο Κορυφής στο Κεμπέκ του Καναδά, επεκύρωσαν συμφωνία με την οποία αποκλείουν τα μη δημοκρατικά κράτη, όπως χαρακτηρίζονται, από την Αμερικανική ζώνη ελευθέρου εμπορίου - που φιλοδοξούν να την κάνουν την μεγαλύτερη του κόσμου - που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μέχρι το 2005. Η Κούβα είναι η μόνη χώρα της περιοχής που έχει αποκλειστεί από τη Σύνοδο Κορυφής των 34 κρατών επειδή η ηγεσία της κατηγορείται ότι δεν διεξάγει δημοκρατικές εκλογές. Στο μεταξύ, η αστυνομία, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, αντλίες νερού και πλαστικές σφαίρες, ήρθε αντιμέτωπη με χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την παγκοσμιοποίηση με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής.

Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την απεργία πείνας για τις φυλακές στην Τουρκία

22.4.2001 19:36 (Ωρα Λονδίνου)
Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Τουρκία από την απεργία πείνας που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση της Τουρκίας. Συνολικά, 17 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Οκτώβριο του 2000 όταν και άρχισε η μαζική αυτή απεργία πείνας για τις φυλακές της Τουρκίας.

Πλοίο από την Τουρκία με 600 παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε στην Ιταλία

22.4.2001 19:32 (Ωρα Λονδίνου)
Πλοίο που ξεκίνησε από την Τουρκία με 600 παράνομους μετανάστες - οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Κούρδοι - εντοπίστηκε και κρατείται στα νότια της Ιταλίας. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι οι επετράπη στους μετανάστες - ανάμεσά τους και 200 παιδιά - να αποβιβαστούν από το πλοίο. Οι ανταποκριτές από την περιοχή μεταδίδουν ότι οι παράνομοι αυτοί μετανάστες πλήρωσαν περίπου 2.000 δολλάρια ο καθένας για να φύγουν από την Τουρκία. Τα μέλη του πληρώματος δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, αφού θεωρείται ότι εγκατέλειψαν το πλοίο όταν εντοπίστηκαν ή έχουν καταφέρει να χαθούν, μέχρι στιγμής, μέσα στο πλήθος των μεταναστών για να αποφύγουν την σύλληψη.

Πιέζει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την επικύρωση της Συνθήκης του Κιότο

22.4.2001 19:32 (Ωρα Λονδίνου)
Η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως έγινε γνωστό, θα επικυρώσει τη Συνθήκη του Κιότο για τις κλιματολογικές αλλαγές ακόμη και στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εμμείνουν στην απόφασή τους να μην την εφαρμόσουν. Ο συντάκτης του BBC για θέματα περιβάλλοντος μεταδίδει ότι στη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα συμφωνήθηκαν συμβιβαστικές προτάσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο αρμόδιος αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για θέματα κλιματολογικών αλλαγών Ιαν Προνκ δήλωσε ότι είναι τώρα πιο αισιόδοξος ότι θα επικυρωθεί η Συνθήκη του Κιότο και ότι κάποια στιγμή θα την εφαρμόσουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μαζικός τάφος στην Τσετσενία

22.4.2001 19:36 (Ωρα Λονδίνου)
Ρώσοι φύλακες των συνόρων στην Τσετσενία εντόπισαν, κοντά στα σύνορα με την Γεωργία, μαζικό τάφο όπου βρίσκονται θαμένα τα πτώματα τουλάχιστον 18 ανθρώπων. Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου δήλωσαν ότι τα θύματα πιθανότατα σκοτώθηκαν πριν από 4 ή 5 χρόνια και, ίσως, όπως είπαν, να ήταν όμηροι ή αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο πρώην πρόεδρος της Ταϊβάν στην Ιαπωνία

22.4.2001 19:32 (Ωρα Λονδίνου)
Ο πρώην πρόεδρος της Ταϊβάν Λι Τενγκ-Χούι βρίσκεται στη Ιαπωνία για ιατρικούς λόγους. Η επίσκεψή του αυτή, όμως, προκάλεσε την οργή της Κίνας, καθώς θεωρείται σημαντικός παράγοντας της Ταϊβάν για ανεξαρτησία. Μάλιστα, το Πεκίνο προειδοποίησε ότι η επίσκεψη αυτή μπορεί να δημιουργήσιε προβλήματα στις Κινεζοϊαπωνικές σχέσεις.

Νέος ηγέτης στο Βιετνάμ

22.4.2001 19:32 (Ωρα Λονδίνου)
Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Βιετνάμ τοποθέτησε τον θεωρούμενο ως εκσυγχρονιστή Νονγκ Ντουκ Μανχ στη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, που θεωρείται η πιο ισχυρή ηγετική θέση στην χώρα. Ο κ. Μανχ είναι τα τελευταία 9 χρόνια πρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας. Είναι 61 χρόνων και ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ με πτυχίο. Επίσης, είναι ο πρώτος ηγέτης του Βιετνάμ που δεν έχει εμπειρία των αγώνων της χώρας αυτής για ανεξαρτησία.

Η Αφρική κυριάρχησε στο μαραθώνιο του Λονδίνου

22.4.2001 19:36 (Ωρα Λονδίνου)
Περίπου 30.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας έλαβαν μέρος στο μαραθώνιο του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανική πρωτεύουσα. Στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο Μαροκινός Αμπντελκαντέρ Ελ-Μουαζίζ που κάλυψε την διαδρομή των 42 χιλιομέτρων σε 2 ώρες 7 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα. Στις γυναίκες επεκράτησε η Ολυμπιονίκης στα 10.000 μέτρα του στίβου Ντεράρτου Τούλου από την Αιθιοπία με χρόνο λίγο μικρότερο από 2 ώρες και 24 λεπτά.

Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Ισραήλ
BBC News
Σχεδόν αμέσως αποκλείστηκε όλη η περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης

22.4.2001 15:28 (Ωρα Λονδίνου)
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Κφαρ Σάμπα του Ισραήλ. Η βόμβα εξεράγη σε στάση λεωφορείου την ώρα της κυκλοφοριακής αιχμής. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους δύο νεκρούς μπορεί να είναι ο δράστης της βομβιστικής αυτής επίθεσης. Τόσο η οργάνωση Χαμάς όσο και η Ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ - που στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις - εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες υποστηρίζουν την τελευταία αυτή επίθεση παρότι καμία από τις οργανώσεις αυτές δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν απέδωσε την ευθύνη στους Παλαιστινίους, κάτι όμως που οι ηγέτες των Παλαιστινίων αρνούνται. Ο ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει ότι ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν είχαν ως αποτέλεσμα αντίποινα από την πλευρά του Ισραήλ.

Εκλογές στο Μαυροβούνιο
BBC News
Κρίσιμες θεωρούνται οι βουλευτικές εκλογές στο Μαυροβούνιο

22.4.2001 15:44 (Ωρα Λονδίνου)
Στο Μαυροβούνιο διεξάγονται σήμερα βουλευτικές εκλογές. Οι εκλογές αυτές θεωρούνται από τους αναλυτές καθοριστικές για το μέλλον της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, που σήμερα αποτελείται από την Σερβία και το Μαυροβούνιο. Αν νικήσουν, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τα κόμματα του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, αναμένεται να καλέσουν τον λαό σύντομα σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.

Με επεισόδια η Σύνοδος Κορυφής στο Κεμπέκ
BBC News
Παρών και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού των κρατών της Αμερικανικής Ηπείρου στο Κεμπέκ του Καναδά

22.4.2001 15:40 (Ωρα Λονδίνου)
Οι ηγέτες του Οργανισμού των κρατών της Αμερικανικής Ηπείρου, που πραγματοποιούν Σύνοδο Κορυφής στο Κεμπέκ του Καναδά, επεκύρωσαν συμφωνία με την οποία αποκλείουν τα μη δημοκρατικά κράτη, όπως χαρακτηρίζονται, από τη Αμερικανική ζώνη ελευθέρου εμπορίου που θέλουν να δημιουργήσουν μέχρι το 2005. Η Κούβα είναι η μόνη χώρα της περιοχής που έχει αποκλειστεί από τη Σύνοδο Κορυφής των 34 κρατών επειδή η ηγεσία της κατηγορείται ότι δεν διεξάγει δημοκρατικές εκλογές. Στο μεταξύ, η αστυνομία, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, αντλίες νερού και πλαστικές σφαίρες, ήρθε αντιμέτωπη με χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την παγκοσμιοποίηση με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής.

Δύο ακόμα φυλακισμένοι έχασαν την ζωή τους από την απεργία πείνας στην Τουρκία

22.4.2001 16:15 (Ωρα Λονδίνου)
Δύο ακόμα φυλακισμένοι έχασαν την ζωή τους στην Τουρκία από την απεργία πείνας που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση της Τουρκίας. Συνολικά, 16 φυλακισμένοι έχουν πεθάνει από τον Οκτώβριο του 2000 όταν και άρχισε η μαζική αυτή απεργία πείνας στις φυλακές της Τουρκίας.

Πλοίο από την Τουρκία με 600 παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε στην Ιταλία

22.4.2001 16:10 (Ωρα Λονδίνου)
Πλοίο που ξεκίνησε από την Τουρκία με 600 παράνομους μετανάστες - οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Κούρδοι - εντοπίστηκε και κρατείται στα νότια της Ιταλίας. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι οι επετράπη στους μετανάστες - ανάμεσά τους και 200 παιδιά - να αποβιβαστούν από το πλοίο. Οι ανταποκριτές από την περιοχή μεταδίδουν ότι οι παράνομοι αυτοί μετανάστες πλήρωσαν περίπου 2.000 δολλάρια ο καθένας για να φύγουν από την Τουρκία. Τα μέλη του πληρώματος δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, αφού θεωρείται ότι εγκατέλειψαν το πλοίο όταν εντοπίστηκαν ή έχουν καταφέρει να χαθούν, μέχρι στιγμής, μέσα στο πλήθος των μεταναστών για να αποφύγουν την σύλληψη.

Πιέζει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την επικύρωση της Συνθήκης του Κιότο

22.4.2001 15:51 (Ωρα Λονδίνου)
Η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως έγινε γνωστό, θα επικυρώσει τη Συνθήκη του Κιότο για τις κλιματολογικές αλλαγές ακόμη και στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εμμείνουν στην απόφασή τους να μην την εφαρμόσουν. Ο συντάκτης του BBC για θέματα περιβάλλοντος μεταδίδει ότι στη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα συμφωνήθηκαν συμβιβαστικές προτάσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο αρμόδιος αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για θέματα κλιματολογικών αλλαγών Ιαν Προνκ δήλωσε ότι είναι τώρα πιο αισιόδοξος ότι θα επικυρωθεί η Συνθήκη του Κιότο και ότι κάποια στιγμή θα την εφαρμόσουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μαζικός τάφος στην Τσετσενία

22.4.2001 16:27 (Ωρα Λονδίνου)
Ρώσοι φύλακες των συνόρων στην Τσετσενία εντόπισαν, κοντά στα σύνορα με την Γεωργία, μαζικό τάφο όπου βρίσκονται θαμένα τα πτώματα τουλάχιστον 18 ανθρώπων. Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου δήλωσαν ότι τα θύματα πιθανότατα σκοτώθηκαν πριν από 4 ή 5 χρόνια και, ίσως, όπως είπαν, να ήταν όμηροι ή αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο πρώην πρόεδρος της Ταϊβάν στην Ιαπωνία

22.4.2001 16:01 (Ωρα Λονδίνου)
Ο πρώην πρόεδρος της Ταϊβάν Λι Τενγκ-Χούι βρίσκεται στη Ιαπωνία για ιατρικούς λόγους. Η επίσκεψή του αυτή, όμως, προκάλεσε την οργή της Κίνας, καθώς θεωρείται σημαντικός παράγοντας της Ταϊβάν για ανεξαρτησία. Μάλιστα, το Πεκίνο προειδοποίησε ότι η επίσκεψη αυτή μπορεί να δημιουργήσιε προβλήματα στις Κινεζοϊαπωνικές σχέσεις.

Νέος ηγέτης στο Βιετνάμ

22.4.2001 15:56 (Ωρα Λονδίνου)
Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Βιετνάμ τοποθέτησε τον θεωρούμενο ως εκσυγχρονιστή Νονγκ Ντουκ Μανχ στη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, που θεωρείται η πιο ισχυρή ηγετική θέση στην χώρα. Ο κ. Μανχ είναι τα τελευταία 9 χρόνια πρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας. Είναι 61 χρόνων και ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ με πτυχίο. Επίσης, είναι ο πρώτος ηγέτης του Βιετνάμ που δεν έχει εμπειρία των αγώνων της χώρας αυτής για ανεξαρτησία.

Η Αφρική κυριάρχησε στο μαραθώνιο του Λονδίνου

22.4.2001 16:21 (Ωρα Λονδίνου)
Περίπου 30.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας έλαβαν μέρος στο μαραθώνιο του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανική πρωτεύουσα. Στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο Μαροκινός Αμπντελκαντέρ Ελ-Μουαζίζ που κάλυψε την διαδρομή των 42 χιλιομέτρων σε 2 ώρες 7 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα. Στις γυναίκες επεκράτησε η Ολυμπιονίκης στα 10.000 μέτρα του στίβου Ντεράρτου Τούλου από την Αιθιοπία με χρόνο λίγο μικρότερο από 2 ώρες και 24 λεπτά.

Δύο νεκροί από έκρηξη στο Ισραήλ
BBC News
Οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο

22.4.2001 11:59 (Ωρα Λονδίνου)
Ενας βομβιστής και ακόμα ένα άτομο σκοτώθηκαν, ενώ 40 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη Κφάρ Σάμπα του Ισραήλ. Ο βομβιστής πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε στάση λεωφορείου καθώς έφτανε το λεωφορείο. Καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα ευθύνη για την επίθεση. Η πόλη Κφάρ Σάμπα βρίσκεται 20 χλμ βόρεια του Τελ Αβίβ, κοντά στα σύνορα με την Δυτική Όχθη και δέχεται συχνά επιθέσεις από Παλαιστίνιους εξτρεμιστές. Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν. απέδωσε ευθύνη για τηνεπίθεση στην Παλαιστινιακή αρχή του Γιασέρ Αραφάτ, προσθέτοντας ότι οι υπαίτιοι "θα πληρώσουν το τίμημα".

Η Ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης, σήμερα το πρωί ότι βρέθηκε η σωρός ενός εποίκου στο αυτοκίνητο του κοντά στην Ράμαλα της δυτικής όχθης. Το σώμα του νεκρού έποικου έφερε ενδείξεις άγριου ξυλοδαρμού.

Αμφιλεγόμενο ήταν το αποτέλεσμα συνάντησης μεταξύ των Ισραηλινών και Παλαιστινίων αρχηγών ασφάλειας στη Γάζα. Εκπρόσωπος των Ισραηλινών αποκάλεσε τις συνομιλίες σοβαρές και είπε ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία για νέα μέτρα καταστολής της βίας. Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, όμως, είπε ότι οι Ισραηλινοί δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε Παλαιστινιακές ανησυχίες αναφορικά με τις στρατιωτικές διεισδύσεις σε Παλαιστινιακό έδαφος.

Εκσυγχρονιστής ηγέτης στο Βιετνάμ

22.4.2001 11:44 (Ωρα Λονδίνου)
Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Βιετνάμ τοποθέτησε εναν εκσυγχρονιστή, τον Νόνγκ Ντούκ Μάνχ, στη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, την πιό ισχυρή ηγετική θέση στην χώρα. Ο κύριος Μάνχ είναι για τα τελευταία 9 χρόνια πρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας. Ο Μάνχ, 61 χρόνων και ο πρώτος ποτέ Γενικός Γραμματέας με πτυχίο (σπούδασε Δασολογική Τεχνολογία στην Πρώην Σοβιετική Ένωση) είναι ο πρώτος ηγέτης χωρίς εμπειρία των αγώνων της χώρας για ανεξαρτησία.

Ο Πρώην πρόεδρος της Ταιβάν στην Ιαπωνία

22.4.2001 11:55 (Ωρα Λονδίνου)
Ο πρώην πρόεδρος της Ταιβάν, Λή Τένγκ-Χούι, ο οποίος αν και βρίσκεται στη Ιαπωνία για ιατρικούς λόγους, προκάλεσε την οργή της Κίνας με την επίσκεψη του στη χώρα, καθώς θεωρείται σημαντικός παράγοντας της Ταιβάν για ανεξαρτησία και αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε επίσκεψη του σε "μεγάλες χώρες", όπως τις χαρακτηρίζουν Κινέζοι αξιωματούχοι.

ΟΙ ΗΠΑ, εξάλλου, ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στον Κύριο Λή να επισκεφθεί το παλαιό του Πανεπιστήμιο στην χώρα τους τον Μάιο.

Δύο νεκροί από έκρηξη στο Ισραήλ
BBC News
Οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο

22.4.2001 10:23 (Ωρα Λονδίνου)
Ενας βομβιστής και ακόμα ένα άτομο σκοτώθηκαν, ενώ 40 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη Κφάρ Σάμπα του Ισραήλ. Ο βομβιστής πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε στάση λεωφορείου καθώς έφτανε το λεωφορείο. Καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα ευθύνη για την επίθεση. Η πόλη Κφάρ Σάμπα βρίσκεται 20 χλμ βόρεια του Τελ Αβίβ, κοντά στα σύνορα με την Δυτική Όχθη και δέχεται συχνά επιθέσεις από Παλαιστίνιους εξτρεμιστές.

Η Ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης, σήμερα το πρωί ότι βρέθηκε η σωρός ενός εποίκου στο αυτοκίνητο του κοντά στην Ράμαλα της δυτικής όχθης. Το σώμα του νεκρού έποικου έφερε ενδείξεις άγριου ξυλοδαρμού.

Αμφιλεγόμενο ήταν το αποτέλεσμα συνάντησης μεταξύ των Ισραηλινών και Παλαιστινίων αρχηγών ασφάλειας στη Γάζα. Εκπρόσωπος των Ισραηλινών αποκάλεσε τις συνομιλίες σοβαρές και είπε ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία για νέα μέτρα καταστολής της βίας. Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, όμως, είπε ότι οι Ισραηλινοί δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε Παλαιστινιακές ανησυχίες αναφορικά με τις στρατιωτικές διεισδύσεις σε Παλαιστινιακό έδαφος.

Τα μή δημοκρατικά κράτη εκτός Οργανισμού Αμερικανικών Κράτων
BBC News
Ο πρόεδρος Μπούς προωθεί την δημοκρατία στο Κεμπέκ

22.4.2001 9:42 (Ωρα Λονδίνου)
Οι ηγέτες του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών που πραγματοποιούν σύνοδο κορυφής στο Κεμπέκ του Καναδά επικύρωσαν συμφωνία με την οποία αποκλείουν τα μη δημοκρατικά κράτη από τη αμερικανική ζώνη ελευθέρου εμπορίου που θέλουν να δημιουργήσουν μέχρι το 2005. Η Κούβα είναι η μόνη αμερικανική χώρα που έχει αποκλειστεί από τη σύνοδο κορυφής των τριάντα τεσσάρων κρατών, επειδή δεν διεξάγει δημοκρατικές εκλογές. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία, με δακρυγόνα, αντλίες νερού και πλαστικές σφαίρες, ήρθε αντιμέτωπη με χιλιάδες διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την παγκοσμιοποίηση.

Εκλογές στο Μαυροβούνιο
BBC News
Διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας

22.4.2001 9:58 (Ωρα Λονδίνου)
Στο Μαυροβούνιο διεξάγονται σήμερα βουλευτικές εκλογές καθοριστικές για το μέλλον της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας. Αν νικήσουν, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τα κόμματα του απρχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, αναμένεται να καλέσουν τον λαό σύντομα σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Η Ευρωπαική Ενωση θα επικυρώσει τη συνθήκη του Κυότο

22.4.2001 10:20 (Ωρα Λονδίνου)
Η Ευρωπαική Ενωση ανακοίνωσε ότι θα επικυρώσει τη συνθήκη του Κυότο, ακόμη και στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμείνουν στην απόφασή τους να μην την εφαρμόσουν. Ο συντάκτης του BBC για θέματα περιβάλλοντος μεταδίδει ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκαν συμβιβαστικές προτάσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο αρμόδιος των Ηνωμένων Εθνών για θέματα κλιματολογικών αλλαγών, ο Ολλανδός Ιαν Προνκ, είπε ότι είναι τώρα πιο αισιόδοξος ότι θα επικυρωθεί η συμφωνία του Κυότο και ότι κάποια στιγμή θα την εφαρμόσουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερικανική υπαιτιότητα για το αεροσκάφος που κατερρίφθει από το Περού

22.4.2001 10:17 (Ωρα Λονδίνου)
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε ότι ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος το οποίο έκανε περιπολίες γιά να εντοπίσει αεροσκάφη διακίνησης ναρκωτικών, καθοδήγησε την Παρασκευή την πολεμική αεροπορία του Περού να το καταρρίψει. Το εν λόγω αεροσκάφος μετέφερε ιεροκύρηκες και στην αναγκαστική προσγείωση του βρήκαν το θάνατο μία γυναίκα και η εφτάχρονη κόρη της.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.