Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 01-04-29

  1. Οργή για την δολοφονία των οκτώ στρατιωτών στην ΠΓΔΜ.
  2. Πρωτοβουλίες του Ισραήλ για εκεχειρία.
  3. Οκτώ ρώσσοι στρατιώτες νεκροί στην Τσετσενία.
  4. Αναμενόμενη επανεκλογή Ετσεβίτ στην ηγεσία του κόμματος
  5. Τουλάχιστον 30 νεκροί στην Αλγερία
  6. Διαδηλώσεις υπέρ του Ουαχίντ στην Ινδονησία
  7. Αρση των μέτρων και εκεχειρία στην Μεση Ανατολή
  8. 200 νεκροί από αποτυχημένη επίθεση στρατού στην Σρι Λάνκα
  9. Η Κίνα θα επιτρέψει σε αμερικανούς να εξετάσουν το κατασκοπευτικό αεροσκάφος
  10. Υπερψηφίστηκε νομοθεσία για τους Ινδιάνους του Μεχικού
  11. Ευρωπαικό όραμα του Σρέντερ
  12. Αναμενόμενη επανεκλογή Ετσεβίτ στην ηγεσία του κόμματος
  13. 200 νεκροί από αποτυχημένοι επίθεση στρατού στην Σρι Λάνκα
  14. Διαδηλώσεις υπέρ του Ουαχίντ στην Ινδονησία
  15. Υπερψηφίστηκε νομοθεσία για τους Ινδιάνους του Μεχικού
  16. Αρση των μέτρων και εκεχειρία στην Μεση Ανατολή
  17. Αρση των μέτρων και εκεχειρία στην Μεση Ανατολή
  18. 8 στρατιώτες της ΠΓΔΜ νεκροί από ενέδρα Αλβανών
  19. Τουλάχιστον 30 νεκροί στην Αλγερία
  20. G7 : Υπάρχουν προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης
  21. Αναμενόμενη επανεκλογή Ετσεβίτ στην ηγεσία του κόμματος
  22. 200 νεκροί από αποτυχημένοι επίθεση στρατού στην Σρι Λάνκα
  23. Διαδηλώσεις υπέρ του Ουαχίντ στην Ινδονησία
  24. Υπερψηφίστηκε νομοθεσία για τους Ινδιάνους του Μεχικού
Οργή για την δολοφονία των οκτώ στρατιωτών στην ΠΓΔΜ.
BBC News
Η ΠΓΔΜ θέλει να αποφύγει νέα έξαρση της βίας

29.4.2001 18:15 (Ωρα Λονδίνου)
Εκατοντάδες άτομα, στα Σκόπια, παρακολούθησαν την κηδεία ενός εκ τών οκτώ στρατιωτών της ΠΓΔΜ που σκότωθηκαν το Σάββατο όταν έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων.

Οι αρχές των Σκοπίων ανακοίνωσαν ότι την ευθύνη για την επίθεση φέρουν αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού.

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στο συνοριακό χωριό Βέιτσε στο οποίο είχαν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις τον Μάρτιο όταν ο στρατός της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε επιχείρηση εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών.

Ο ανταποκριτής του BBC στα Σκόπια μεταδίδει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την παραμονή της έναρξης ενδό-εθνοτικών συνομιλιών για το μελλοντικό καθεστώς της αλβανικής μειονότητας.

Ολα τα πολιτική κόμματα κατεδίκασαν την ένεργια, ενώ το Δημοκρατικών Αλβανικό Κόμμα, εξέφρασε τον αποτροπιασμό ου.

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαική Ενωση καταδίκασαν την επίθεση.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, Λόρδος Τζόρτζ Ρόμπερτσον καταδίκασε με ιδιαίτερα σκληρό υφος την επίθεση αποκαλόντας την άνανδρη.

Πρωτοβουλίες του Ισραήλ για εκεχειρία.
BBC News
Διαδήλωση της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς

29.4.2001 15:14 (Ωρα Λονδίνου)
Από το Κάιρο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες ανήγγειλε την "άμεση και άνευ όρων" άρση των μέτρων ασφαλείας που έχει επιβάλει η χώρα του στην Δυτική Οχθη και την Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός αξιωματούχος προέβει στην ανακοίνωση αυτή μετα την συναντησή του με τον Αιφύπτιο πρόεδρο Χόσνυ Μουμπάρακ.

Από την πλευρά του ο κ. Μουμπάρακ τόνισε ότι το Ισραηλ και η Αίγυπτος επεξεργάζονται προτάσεις για την κατάπαυση του πυρός με απώτερο στόχο την επανέναρξη του ειρηνευτικού διαλόγου Ισραηλινών και Παλαιστινίων μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους δεν πιστεύουν πλέον στην ειρηνευτική διαδικασία και δηλώνουν αποφασισμένοι να μπουκοτάρουν κάθε προσπάθεια εκεχειρίας, υπογραμμίζει ο ανταποκριτής του BBC στην Μέση Ανατολή.

Και ενώ το Ισραήλ και η Αίγυπτος μελετούν τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης, ισραηλινά στρατεύματα βομβάδισαν με ρουκέτες παλαιστινιακές περιοχές σε αντίποινα για προηγούμενη παλαιστινιακή επίθεση με όλμο εναντίον οικισμού εβραίων εποίκων.

Οκτώ ρώσσοι στρατιώτες νεκροί στην Τσετσενία.

29.4.2001 18:06 (Ωρα Λονδίνου)
Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον οκτώ ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εικοσιτεσσερις ώρες απο επιθέσεις ισλαμιστών αναρτών στην Τσετσενία. Οι ίδιοι αξιωματούχοι είπαν ότι ο ρωσικός στρατός σκότωσε δύο αντάρτες και συνέλαβε άλλους ενδεκα. Οπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές οι ρωσικές δυνάμεις στην Τσετσενία έχουν τεθεί σε επιφυλακή εν όψη της Πρωτομαγιάς.

Αναμενόμενη επανεκλογή Ετσεβίτ στην ηγεσία του κόμματος

29.4.2001 15:44 (Ωρα Λονδίνου)
Ένας ακόμα κρατούμενος στις Τουρκικές φυλακές πέθανε μετά απο 187 ημέρες απεργίας πείνας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 20.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπουλέντ Ετσεβίτ αναμένεται να εκλεγεί και πάλι, με συντριπτική πλειοψηφία, αρχηγός του Δημοκρατικού Αριστερού κόμματος. Στην ομιλία του ο κ. Ετσεβίτ υπογράμμισε ότι είναι αποφασισμένος να υιοθετήσει μια πολύ επιθετική στάση απέναντι στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα του. "Κηρύττω πόλεμο για την απελευθερωση της χώρας από την οικονομική κρίση" είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρωθυπουργός

Τουλάχιστον 30 νεκροί στην Αλγερία
BBC News
Αγριες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Αλγερία

29.4.2001 11:06 (Ωρα Λονδίνου)
Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην Αλγερία, στην περιοχή Καμπύλι- μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 30 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους χθές ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 40 μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Tα αιματηρά επεισόδια πυροδότησε ο θάνατος 15χρονου μαθητή, που σκοτώθηκε, κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση

Διαδηλώσεις υπέρ του Ουαχίντ στην Ινδονησία

29.4.2001 11:17 (Ωρα Λονδίνου)
Χιλιάδες υποστηρικτές του Προέδρου της Ινδονησίας, Αμπντουραχμάν Ουαχίντ, συμμετείχαν σε μεγάλη διαδήλωση,στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, μία ημέρα πρίν η ινδονησιακή βουλή αποφασίσει εάν θα παραπέμψει τον πρόεδρο Ουαχίντ σε δίκη. Ο πρόεδρος Ουαχίντ έκανε έκκληση προς τους οπαδούς του γιά ηρεμία.

Αρση των μέτρων και εκεχειρία στην Μεση Ανατολή
BBC News
Τραυματισμένος έποικος μεταφέρεται στο νοσοκομείο

29.4.2001 12:36 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Αίγυπτο μετέβη σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, όπου είχε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μουμπάρακ για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαδικασιών, καθώς οι Παλαιστινιακές αρχές συνέλλαβαν υψηλόβαθμο στέλεχος της Φατάχ τον οποίο θεωρούν υπαίτιο για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, καθώς και ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς.

Μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος Μουμπάρακ, είπε στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ θα αρχίσει να άρει τα μέτρα εναντίων των Παλαιστινίων και ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κυρήξουν εκεχειρία. Δεν ξεκαθάρισε το χρόνοδιάγραμμα άρσης των μέτρων, προσέθεσε όμως ότι οι ειρηνευτικές διαδικασίες θα επαναρχίσουν 4 εβδομάδες μετά την κύρηξη εκεχειρίας. Ο Αιγύπτιος υπουργός εξωτερικών Αμρ Μούσσα, είπε αργότερα ότι άρχισαν οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων για τους όρους της εκεχειρίας. Ο Σιμόν Πέρες αποχώρησε από την Αίγυπτο μετά τις επαφές του εκαί για την Ιορδανία και επαφές με τον βασιλιά της χώρας, Αμπντάλα τον Δεύτερο, στην Άκαμπα.

Η Ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα οτι Παλαιστίνιοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Ισραηλινό μέσα στο αυτοκίνητο του. Την ίδια περίπου ώρα , ένας Παλαιστίνιος έπεφτε νεκρός μέσα στο δικό του αυτοκίνητο, κοντά στην πόλη της Βηθλεέμ, από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών και ακόμα ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε έκρηξη καθώς περνούσε από την Δυτική Όχθη σχολικό λεωφορείο ισραηλινών εποίκων. Ενας δεκαεξάχρονος Λιβανέζος σκοτώθηκε κατα την διάρκεια της νύχτας από έκρηξη νάρκης κοντά σε εγκαταλελημένο ισραηλινό φυλάκιο στο νότιο Λίβανο.

200 νεκροί από αποτυχημένη επίθεση στρατού στην Σρι Λάνκα

29.4.2001 12:30 (Ωρα Λονδίνου)
Στους 200 αναμένεται να ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από αποτυχημένη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας της Σρι Λάνκα εναντίον θέσεων των ανταρτών Τίγρεις Ταμίλ. Οι τραυματίες από την επιχείρησε ανέρχονται στους 1600.

Η Κίνα θα επιτρέψει σε αμερικανούς να εξετάσουν το κατασκοπευτικό αεροσκάφος

29.4.2001 12:52 (Ωρα Λονδίνου)
Η Κίνα θα επιτρέψει σε αμερικανούς εμπειρογνώμονες να εξετάσουν το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος το οποίο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση σε κινεζικό έδαφος μετά από σύγκρουση με κινέζικό μαχητικό καθώς ολοκληρώθηκε η έρευνα κινέζων ειδικών. Ανακοίνωση του πρακτορείου Ξινχουά, λέει οτι κατόπιν εξέτασης και περισυλλογής αποδεικτικών στοιχείων από κινέζους εμπειρογνώμονες, θα επιτραπεί σε αμερικανούς εμπειρογνώμονες να εξετάσουν το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι σε συνομιλίες, οι αμερικανοί δέχθηκαν να εξετάσουν το θέμα χρηματικής αποζημίωσης προς την Κίνα, το ακριβές ποσό θα προσδιορισθεί σε μετέπειτα συνομιλίες.

Υπερψηφίστηκε νομοθεσία για τους Ινδιάνους του Μεχικού

29.4.2001 10:55 (Ωρα Λονδίνου)
Το κογκρέσο του Μεξικού υπερψήφισε νομοθεσία η οποία παραχωρεί αυξημένα δικαιώματα στα 10 εκατομύρια ιθαγενών ινδιάνων της χώρας.

Ευρωπαικό όραμα του Σρέντερ

29.4.2001 11:39 (Ωρα Λονδίνου)
Ο γερμανός καγκελλάριος Γκέρχαρ Σρέντερ πρότεινε διαρθρωτικές αλλαγές στην δομή της Ευρωπαικής ένωσης, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την ίδρυση Ευρωπαικής κυβέρνησης σαν μετεξέλιξη της Κομισιόν. Στις προτάσεις τους προς το κόμμα του, των Σοσιαλοδημοκρατών, ο Γερμανός καγκελάριος, προτείνει την δημιουργία δεύτερης αίθουσαςστην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των μελών κρατών, κάτι ανάλογο με την γερμανική Μπούντεσρατ. Ο Σρέντερ προωθεί επίσης την ιδέα του πλήρους ελέγχου των οικονομικών της Ενωσης από το ευρωπαικό κοινοβούλιο .

Αναμένεται ότι οι σκεπτικιστές της Ευρώπης θα ταραχθούν απο τις εισηγήσεις, λέει ανταποκριτής του Μπι Μπι Σί.

Αναμενόμενη επανεκλογή Ετσεβίτ στην ηγεσία του κόμματος

29.4.2001 10:41 (Ωρα Λονδίνου)
Ένας ακόμα κρατούμενος στις Τουρκικές φυλακές πέθανε μετά απο 187 ημέρες απεργίας πείνας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 20.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπουλέντ Ετσεβίτ αναμένεται να εκλεγεί και πάλι, με συντριπτική πλειοψηφία, αρχηγός του Δημοκρατικού αριστερού κόμματος.

200 νεκροί από αποτυχημένοι επίθεση στρατού στην Σρι Λάνκα

29.4.2001 11:20 (Ωρα Λονδίνου)
Στους 200 αναμένεται να ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από αποτυχημένη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας της Σρι Λάνκα εναντίον θέσεων των ανταρτών Τίγρεις Ταμίλ. Οι τραυματίες από την επιχείρησε ανέρχονται στους 1600.

Διαδηλώσεις υπέρ του Ουαχίντ στην Ινδονησία

29.4.2001 11:17 (Ωρα Λονδίνου)
Χιλιάδες υποστηρικτές του Προέδρου της Ινδονησίας, Αμπντουραχμάν Ουαχίντ, συμμετείχαν σε μεγάλη διαδήλωση,στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, μία ημέρα πρίν η ινδονησιακή βουλή αποφασίσει εάν θα παραπέμψει τον πρόεδρο Ουαχίντ σε δίκη. Ο πρόεδρος Ουαχίντ έκανε έκκληση προς τους οπαδούς του γιά ηρεμία.

Υπερψηφίστηκε νομοθεσία για τους Ινδιάνους του Μεχικού

29.4.2001 10:55 (Ωρα Λονδίνου)
Το κογκρέσο του Μεξικού υπερψήφισε νομοθεσία η οποία παραχωρεί αυξημένα δικαιώματα στα 10 εκατομύρια ιθαγενών ινδιάνων της χώρας.

Αρση των μέτρων και εκεχειρία στην Μεση Ανατολή
BBC News
Τραυματισμένος έποικος μεταφέρεται στο νοσοκομείο

29.4.2001 10:36 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Αίγυπτο μετέβη σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, όπου είχε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μουμπάρακ για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαδικασιών, καθώς οι Παλαιστινιακές αρχές συνέλλαβαν υψηλόβαθμο στέλεχος της Φατάχ τον οποίο θεωρούν υπαίτιο για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, καθώς και ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς.

Μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος Μουμπάρακ, είπε στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ θα αρχίσει να άρει τα μέτρα εναντίων των Παλαιστινίων και ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κυρήξουν εκεχειρία. Δεν ξεκαθάρισε το χρόνοδιάγραμμα άρσης των μέτρων, προσέθεσε όμως ότι οι ειρηνευτικές διαδικασίες θα επαναρχίσουν 4 εβδομάδες μετά την κύρηξη εκεχειρίας.

Η Ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα οτι Παλαιστίνιοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Ισραηλινό μέσα στο αυτοκίνητο του. Την ίδια περίπου ώρα , ένας Παλαιστίνιος έπεφτε νεκρός μέσα στο δικό του αυτοκίνητο, κοντά στην πόλη της Βηθλεέμ, από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών και ακόμα ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε έκρηξη καθώς περνούσε από την Δυτική Όχθη σχολικό λεωφορείο ισραηλινών εποίκων. Ενας δεκαεξάχρονος Λιβανέζος σκοτώθηκε κατα την διάρκεια της νύχτας από έκρηξη νάρκης κοντά σε εγκαταλελημένο ισραηλινό φυλάκιο στο νότιο Λίβανο.

Αρση των μέτρων και εκεχειρία στην Μεση Ανατολή
BBC News
Τραυματισμένος έποικος μεταφέρεται στο νοσοκομείο

29.4.2001 10:36 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Αίγυπτο μετέβη σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, όπου είχε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μουμπάρακ για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαδικασιών, καθώς οι Παλαιστινιακές αρχές συνέλλαβαν υψηλόβαθμο στέλεχος της Φατάχ τον οποίο θεωρούν υπαίτιο για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, καθώς και ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς.

Μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος Μουμπάρακ, είπε στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ θα αρχίσει να άρει τα μέτρα εναντίων των Παλαιστινίων και ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κυρήξουν εκεχειρία. Δεν ξεκαθάρισε το χρόνοδιάγραμμα άρσης των μέτρων, προσέθεσε όμως ότι οι ειρηνευτικές διαδικασίες θα επαναρχίσουν 4 εβδομάδες μετά την κύρηξη εκεχειρίας.

Η Ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα οτι Παλαιστίνιοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Ισραηλινό μέσα στο αυτοκίνητο του. Την ίδια περίπου ώρα , ένας Παλαιστίνιος έπεφτε νεκρός μέσα στο δικό του αυτοκίνητο, κοντά στην πόλη της Βηθλεέμ, από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών και ακόμα ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε έκρηξη καθώς περνούσε από την Δυτική Όχθη σχολικό λεωφορείο ισραηλινών εποίκων. Ενας δεκαεξάχρονος Λιβανέζος σκοτώθηκε κατα την διάρκεια της νύχτας από έκρηξη νάρκης κοντά σε εγκαταλελημένο ισραηλινό φυλάκιο στο νότιο Λίβανο.

8 στρατιώτες της ΠΓΔΜ νεκροί από ενέδρα Αλβανών
BBC News
Η ΠΓΔΜ θέλει να αποφύγει νέα έξαρση της βίας

29.4.2001 11:02 (Ωρα Λονδίνου)
Οκτώ στρατιώτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σκοτώθηκαν σε ένεδρα Αλβανών ανταρτών κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Οι αρχές των Σκοπίων ανακοίνωσαν ότι την ευθύνη για την επίθεση φέρουν αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού. Η επίθεση σημείωθηκε κοντά στο συνοριακό χωριό Βέιτσε στο οποίο είχαν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις τον Μάρτιο όταν ο στρατός της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε επιχείρηση εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών.

Ο ανταποκριτής του BBC στα Σκόπια μεταδίδει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την παραμονή της έναρξης συνομιλιών για την διευθέτηση της διένεξης.

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαική Ενωση καταδίκασαν την επίθεση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Λόρδος Τζόρτζ Ρόμπερτσον εξέφρασε την απέχθεια του και αποκάλεσε την επίθεση άνανδρη.

Τουλάχιστον 30 νεκροί στην Αλγερία
BBC News
Αγριες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Αλγερία

29.4.2001 11:06 (Ωρα Λονδίνου)
Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην Αλγερία, στην περιοχή Καμπύλι- μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 30 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους χθές ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 40 μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Tα αιματηρά επεισόδια πυροδότησε ο θάνατος 15χρονου μαθητή, που σκοτώθηκε, κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση

G7 : Υπάρχουν προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης
BBC News
Η συνάντηση στην Ουάσιγκτον

29.4.2001 11:08 (Ωρα Λονδίνου)
Οι υπουργοί Οικονομικών των 7 πλουσιοτέρων κρατών του κόσμου, που είχαν χθές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον, εξέφρασαν την πεποίθηση οτι μακροπρόθεσμα υπάρχουν προοπτικές για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε κοινή δήλωση τους, οι Υπουργοί των οικονομικών και η διοίκηση της κεντρικής τράπεζας, ανακοίνωσαν οτι παρά την ύφεση που παρουσιάζει προς στιγμήν η παγκόσμια οικονομία, πιστεύεται οτι υπάρχει μιά σταθερή βάση που θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη. Η ομάδα των 7 επανέλαβε τους ισχυρισμούς της οτι η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ θα επηρρεάσει ελάχιστα την οικονομία της Ευρώπης. Ωστόσο επεσήμαναν οτι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Αναμενόμενη επανεκλογή Ετσεβίτ στην ηγεσία του κόμματος

29.4.2001 10:41 (Ωρα Λονδίνου)
Ένας ακόμα κρατούμενος στις Τουρκικές φυλακές πέθανε μετά απο 187 ημέρες απεργίας πείνας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 20.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπουλέντ Ετσεβίτ αναμένεται να εκλεγεί και πάλι, με συντριπτική πλειοψηφία, αρχηγός του Δημοκρατικού αριστερού κόμματος.

200 νεκροί από αποτυχημένοι επίθεση στρατού στην Σρι Λάνκα

29.4.2001 11:20 (Ωρα Λονδίνου)
Στους 200 αναμένεται να ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από αποτυχημένη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας της Σρι Λάνκα εναντίον θέσεων των ανταρτών Τίγρεις Ταμίλ. Οι τραυματίες από την επιχείρησε ανέρχονται στους 1600.

Διαδηλώσεις υπέρ του Ουαχίντ στην Ινδονησία

29.4.2001 11:17 (Ωρα Λονδίνου)
Χιλιάδες υποστηρικτές του Προέδρου της Ινδονησίας, Αμπντουραχμάν Ουαχίντ, συμμετείχαν σε μεγάλη διαδήλωση,στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, μία ημέρα πρίν η ινδονησιακή βουλή αποφασίσει εάν θα παραπέμψει τον πρόεδρο Ουαχίντ σε δίκη. Ο πρόεδρος Ουαχίντ έκανε έκκληση προς τους οπαδούς του γιά ηρεμία.

Υπερψηφίστηκε νομοθεσία για τους Ινδιάνους του Μεχικού

29.4.2001 10:55 (Ωρα Λονδίνου)
Το κογκρέσο του Μεξικού υπερψήφισε νομοθεσία η οποία παραχωρεί αυξημένα δικαιώματα στα 10 εκατομύρια ιθαγενών ινδιάνων της χώρας.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.