Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 01-06-17

  1. Κοσσυφοπέδιο: Απειλή γιά τη σταθερότητα στα Βαλκάνια
  2. Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή ο γγ.του ΟΗΕ
  3. Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή ο γγ.του ΟΗΕ
  4. Βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία
  5. Κοσσυφοπέδιο: Απειλή γιά τη σταθερότητα στα Βαλκάνια
  6. Εκκληση γιά εθνική ομοψυχία κάνει η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές.
  7. Κοσσυφοπέδιο: Απειλή γιά τη σταθερότητα στα Βαλκάνια
  8. Βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία
  9. Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή ο γγ.του ΟΗΕ
  10. Εκκληση γιά εθνική ομοψυχία κάνει η πρωθυπουργός του Μπανγκλαβντέ.
  11. Γκότεμπεργκ : Επικρίνεται η σουηδική αστυνομία
  12. Στην Αλγερία δύο βουλευτές παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για το χειρισμό της κυβέρνησης στην πρόσφατη βία.
  13. Στο Βελιγράδι βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας για συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας.
  14. Οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν χθες στο Γκέτενμποργκ τα βίαια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στην Σουηδία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
  15. BBC News
  16. Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Βουλγαρίας για ανάδειξη νέου κοινοβουλίου και εκλογή κυβέρνησης.
  17. Αλλος ένας Τούρκος φυλακισμένος έχασε σήμερα τη ζωή του λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί με άλλους συναδέλφους του.
  18. Εικοσιένα άτομα έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μπαγκλαντέζ.
  19. Εξαπλώνεται η βία στην Αλγερία ειδικά σε περιοχές όπου κατοικούν Βερβερίνοι.
  20. Οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν χθες στο Γκέτενμποργκ τα βίαια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στην Σουηδία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
  21. Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Βουλγαρίας για ανάδειξη νέου κοινοβουλίου και εκλογή κυβέρνησης.
  22. Ο Κόφι Αναν κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να αδράξουν την ευκαιρία της εκεχειρίας και να λύσουν τις διαφορές τους.
  23. Στο Βελιγράδι θα βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας για συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας.
  24. Τη διεξαγωγή εκλογών, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των μειονοτήτων εξετάζει στο Κοσσυφοπέδιο αντιπροσωπεία του Σ.Α. του ΟΗΕ.
  25. Εξαπλώνεται η βία στην Αλγερία ειδικά σε περιοχές όπου κατοικούν Βερβερίνοι.
  26. Στη Κολομβία κυβέρνηση και αντάρτες προχωρούν σε απελευθέρωση αιχμαλώτων..
  27. Εικοσιένα άτομα έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μπαγκλαντέζ.
  28. Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 15 όμηροι που είχαν απαχθεί την Παρασκευή σε περιοχή του Τατζικιστάν.
Κοσσυφοπέδιο: Απειλή γιά τη σταθερότητα στα Βαλκάνια
BBC News
Τα βαλκανικά θέματα κυριάρχησαν στις συνολίες Πούτιν - Κουστούνιτσα

17.6.2001 22:09 (Ωρα Λονδίνου)
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε επίκεψη στο Κοσσυφοπέδιο γιά να συναντήσει τους Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη και γιά να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους των ΗΕ. Νωρίτερα ο κ. Πούτιν είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα στο Βελιγράδι. Οι δύο ηγέτες ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να φροντίσει γιά την παράδοση των όπλων από την πλευρά των Αλβανών ανταρτών στο Κοσσυφοπέδιο. Οι κκ. Πούτιν και Κοστούνιτσα υπογράμμισαν ότι οι Αλβανοί αντάρτες είναι "τρομοκράτες". Επίσης σε συνέντευξη που παρεχώρησε στους δημοσιογράφους, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε η διεθνής κοινότητα να λάβει μέτρα και γιά την ΠΓΔ της Μακεδονίας, δεν προδιόρισε όμως τι ακριβώς θα ήθελε να γίνει γιά την αποκλιμάκωση της κρίσης στη χώρα αυτή.

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή ο γγ.του ΟΗΕ
BBC News
Ο Κόφι Ανάν και ο Σιμόν Πέρεζ

17.6.2001 22:14 (Ωρα Λονδίνου)
O γγ. των ΗΕ Κόφι Ανάν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία γιά το μέλλον. Στην Ιερουσαλήμ, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή, ο κ. Ανάν είπε ότι επιδιώκει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα γιά την επανάληψη του ειρηνευτικού διαλόγου. Προηγουμένως ο γγ. του ΟΗΕ είχε γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό υπουργό των Εξωτερικών Σιμόν Πέρεζ. Σε δηλώσεις τους πρός τους δημοσιογράφους, οι δύο άνδρες τόνισαν ότι στις προσπάθειες γιά ειρήνη στη Μέση Ανατολή ουσιαστικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι ΗΠΑ, τα ΗΕ, η ΕΕ και η Ρωσία. Εν τω μεταξύ συνεχίσθηκαν τα επεισόδια βίας. Οι Παλαιστίνιοι είπαν ότι ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο στρατόπεδο προσφύγων Χαν Γιούνις στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ένα Βεδουίνο. Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ζήτησε να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες γιά τον τερματισμό της βίας.

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή ο γγ.του ΟΗΕ
BBC News
Ο Κόφι Ανάν και ο Σιμόν Πέρεζ

17.6.2001 20:50 (Ωρα Λονδίνου)
O γγ. των ΗΕ Κόφι Ανάν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία γιά το μέλλον. Στην Ιερουσαλήμ, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή, ο κ. Ανάν είπε ότι επιδιώκει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα γιά την επανάληψη του ειρηνευτικού διαλόγου. Προηγουμένως ο γγ. του ΟΗΕ είχε γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό υπουργό των Εξωτερικών Σιμόν Πέρεζ. Σε δηλώσεις τους πρός τους δημοσιογράφους, οι δύο άνδρες τόνισαν ότι στις προσπάθειες γιά ειρήνη στη Μέση Ανατολή ουσιαστικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι ΗΠΑ, τα ΗΕ, η ΕΕ και η Ρωσία. Εν τω μεταξύ συνεχίσθηκαν τα επεισόδια βίας. Οι Παλαιστίνιοι είπαν ότι ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο στρατόπεδο προσφύγων Χαν Γιούνις στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ένα Βεδουίνο.

Βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία
BBC News
Ο πρώην βασιλιάς Συμεών Β'

17.6.2001 19:45 (Ωρα Λονδίνου)
Στη Βουλγαρία μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας είναι σχεδόν βέβαιη η επάνοδος του πρώην βασιλιά Συμεών του Β' στην εξουσία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του πρώην βασιλιά- Η Εθνική Κίνηση Συμεών Β' - προηγείται με μεγάλη διαφορά των υπολοίπων κομμάτων. Οι παρατηρητές εκτιμούν ότι η Εθνική Κίνηση θα συγκεντρώσει πλέον του 40% των ψήφων με αποτέλεσμα ο Συμεών Β' να είναι ο πρώτος πρώην μονάρχης που θα επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο της μετακομμουνιστικής Ευρώπης. Ο πρώην βασιλιάς δεν συμμετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος, επομένως δεν είναι σαφές ποιό ρόλο θα παίξει όταν το κόμμα του εκλεγεί στην εξουσιά . Η σημερινή κυβέρνηση της κεντροδεξιάς ανήλθε στην εξουσία πρίν από τέσσερα χρόνια. Η κυβέρνηση αυτή με την πολιτική της συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη, στη σταθερότητα του εθνικού νομίσματος και στη μείωση του πληθωρισμού. Τα αυστηρά όμως οικονομικά μέτρα που επέβαλε οδήγησαν στην αύξηση της φτώχειας, με την ανεργία να κυμαίνεται στο επίπεδο του 20%.

Κοσσυφοπέδιο: Απειλή γιά τη σταθερότητα στα Βαλκάνια
BBC News
Τα βαλκανικά θέματα κυριάρχησαν στις συνολίες Πούτιν - Κουστούνιτσα

17.6.2001 16:37 (Ωρα Λονδίνου)
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αφιχθεί στο Κοσσυφοπέδιο γιά να συναντήσει τους Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη και γιά να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους των ΗΕ. Νωρίτερα ο κ. Πούτιν είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα στο Βελιγράδι. Οι δύο ηγέτες ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να φροντίσει γιά την παράδοση των όπλων από την πλευρά των Αλβανών ανταρτών στο Κοσσυφοπέδιο. Οι κκ. Πούτιν και Κοστούνιτσα υπογράμμισαν ότι οι Αλβανοί αντάρτες είναι "τρομοκράτες". Επίσης σε συνέντευξη που παρεχώρησε στους δημοσιογράφους, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε η διεθνής κοινότητα να λάβει μέτρα και γιά την ΠΓΔ της Μακεδονίας, δεν προδιόρισε όμως τι ακριβώς θα ήθελε να γίνει γιά την αποκλιμάκωση της κρίσης στη χώρα αυτή.

Εκκληση γιά εθνική ομοψυχία κάνει η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές.
BBC News
Οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος διαμαρτύρονται γιά τη βομβιστική επίθεση

17.6.2001 19:41 (Ωρα Λονδίνου)
Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές, η σείχης Χασίνα, συνέστησε εθνική ομοψυχία μετά τη βομβιστική επίθεση του Σαββάτου σε γραφείο του κυβερνώτος κόμματος και ζήτησε από τον πληθυσμό να συνεργασθεί με τις διωκτικές αρχές γιά τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων. Εικοσιδύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη - λιμάνι Ναραγιανγκάνζ , όπου έγινε η επίθεση. Η σείχης Χασίνα είπε ότι την ευθύνη γιά τη βομβιστική επίθεση φέρουν άτομα που θέλουν να προκαλέσουν πανικό πρίν από τις βουλευτικές εκλογές. Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές δεν κατονόμασε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα η κάποια αντιπολιτευόμενη ομάδα, σύμφωνα όμως με τους ανταποκριτές η σείχης Χασίνα δεν αποκλείει η βομβιστική επίθεση να συνδέεται με το κόμμα της αντιπολίτευσης BNP.

Κοσσυφοπέδιο: Απειλή γιά τη σταθερότητα στα Βαλκάνια
BBC News
Τα βαλκανικά θέματα κυριάρχησαν στις συνολίες Πούτιν - Κουστούνιτσα

17.6.2001 16:37 (Ωρα Λονδίνου)
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αφιχθεί στο Κοσσυφοπέδιο γιά να συναντήσει τους Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη και γιά να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους των ΗΕ. Νωρίτερα ο κ. Πούτιν είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα στο Βελιγράδι. Οι δύο ηγέτες ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να φροντίσει γιά την παράδοση των όπλων από την πλευρά των Αλβανών ανταρτών στο Κοσσυφοπέδιο. Οι κκ. Πούτιν και Κοστούνιτσα υπογράμμισαν ότι οι Αλβανοί αντάρτες είναι "τρομοκράτες". Επίσης σε συνέντευξη που παρεχώρησε στους δημοσιογράφους, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε η διεθνής κοινότητα να λάβει μέτρα και γιά την ΠΓΔ της Μακεδονίας, δεν προδιόρισε όμως τι ακριβώς θα ήθελε να γίνει γιά την αποκλιμάκωση της κρίσης στη χώρα αυτή.

Βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία
BBC News
Ο πρώην βασιλιάς Συμεών Β'

17.6.2001 17:14 (Ωρα Λονδίνου)
Bουλευτικές εκλογές διεξάγονται στη Βουλγαρία και δεν αποκλείεται η επάνοδος του πρώην βασιλιά Συμεών του Β' στην εξουσία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του πρώην βασιλιά- Η Εθνική Κίνηση Συμεών Β' - προηγείται με μεγάλη διαφορά των υπολοίπων κομμάτων. Αν η Εθνική Κίνηση συγκεντρώσει την πλειοψηφία, τότε ο Συμεών Β' θα είναι ο πρώτος πρώην μονάρχης που θα επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο της μετακομμουνιστικής Ευρώπης. Ο πρώην βασιλιάς δεν συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφιος, επομένως δεν είναι σαφές ποιό ρόλο θα παίξει αν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές. Η σημερινή κυβέρνηση της κεντροδεξιάς ανήλθε στην εξουσία πρίν από τέσσερα χρόνια. Η κυβέρνηση αυτή με την πολιτική της συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη, στη σταθερότητα του εθνικού νομίσματος και στη μείωση του πληθωρισμού. Τα αυστηρά όμως οικονομικά μέτρα που επέβαλε οδήγησαν στην αύξηση της φτώχειας, με την ανεργία να κυμαίνεται στο επίπεδο του 20%.

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή ο γγ.του ΟΗΕ
BBC News
Ο Κόφι Ανάν και ο Σιμόν Πέρεζ

17.6.2001 17:39 (Ωρα Λονδίνου)
O γγ. των ΗΕ Κόφι Ανάν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία γιά το μέλλον. Στην Ιερουσαλήμ, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή, ο κ. Ανάν είπε ότι επιδιώκει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα γιά την επανάληψη του ειρηνευτικού διαλόγου. Προηγουμένως ο γγ. του ΟΗΕ είχε γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό υπουργό των Εξωτερικών Σιμόν Πέρεζ. Σε δηλώσεις τους πρός τους δημοσιογράφους, οι δύο άνδρες τόνισαν ότι στις προσπάθειες γιά ειρήνη στη Μέση Ανατολή ουσιαστικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι ΗΠΑ, τα ΗΕ, η ΕΕ και η Ρωσία. Νωρίτερα, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ένα Βεδουίνο. Χθες τη νύχτα οι Ισραηλινοί πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα νεαρό Παλαιστίνιο στη Ραφάχ.

Εκκληση γιά εθνική ομοψυχία κάνει η πρωθυπουργός του Μπανγκλαβντέ.
BBC News
Οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος διαμαρτύρονται γιά τη βομβιστική επίθεση

17.6.2001 18:13 (Ωρα Λονδίνου)
Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές, η σείχης Χασίνα, συνέστησε εθνική ομοψυχία μετά τη βομβιστική επίθεση του Σαββάτου σε γραφείο του κυβερνώτος κόμματος και ζήτησε από τον πληθυσμό να συνεργασθεί με τις διωκτικές αρχές γιά τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων. Εικοσιδύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη - λιμάνι Ναραγιανγκάνζ , όπου έγινε η επίθεση. Η σείχης Χασίνα είπε ότι την ευθύνη γιά τη βομβιστική επίθεση φέρουν άτομα που θέλουν να προκαλέσουν πανικό πρίν από τις βουλευτικές εκλογές. Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές δεν κατονόμασε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα η κάποια αντιπολιτευόμενη ομάδα, σύμφωνα όμως με τους ανταποκριτές η σείχης Χασίνα δεν αποκλείει η βομβιστική επίθεση να συνδέεται με το κόμμα της αντιπολίτευσης BNP.

Γκότεμπεργκ : Επικρίνεται η σουηδική αστυνομία
BBC News
Διαδηλωτές στο Ευρωπαικό Συμβούλιο Κορυφής

17.6.2001 18:33 (Ωρα Λονδίνου)
Aξιωματικοί της σουηδικής αστυνομίας υπεραμύνθηκαν του τρόπου που οι ειδικές δυνάμεις καταστολής αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές στο Γκότεμπεργκ κατά τη διάρκεια του Ευρωπαικού Συμβουλίου Κορυφής. Την Παρασκευή το βράδυ, η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε τρείς διαδηλωτές. Ο ένας απ' αυτούς είναι Σουηδός και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Την τακτική της αστυνομίας επικρίνουν πολλές σουηδικές εφημερίδες. Το κόστος των ζημιών υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια και περισσότερα από 500 άτομα έχουν συλληφθεί. Ο Σουηδός πρωθυπουργός είπε ότι η κατάσταση το Γκότεμπεργκ μετά τα επεισόδια ήταν "τραγική".

Στην Αλγερία δύο βουλευτές παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για το χειρισμό της κυβέρνησης στην πρόσφατη βία.

17.6.2001 12:51 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Αλγερία δύο βουλευτές παραιτήθηκαν εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται την πρόσφατη βία που ξέσπασε εδώ και δύο περίπου μήνες στην περιοχή όπου κατοικούν κυρίως Βερβερίνοι. Χιλιάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης Αναμπα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και ζητώντας δουλειά και στέγαση. Πενήντα περίπου άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους δύο μήνες κατά τη διάρκεια καθημερινών σχεδόν διαδηλώσεων, υπέρ της αναγνώρισης περισσοτέρων πολιτικών δικαιωμάτων στους Βερβερίνους, από την κυβέρνηση της Αλγερίας. Οι τελευταίες συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν τις αρχές της Αλγερίας να αρχίσει πολιτικό διάλογο προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην αναταραχή που έχει ξεσπάσει στη χώρα..

Στο Βελιγράδι βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας για συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας.
BBC News
Οι Πρόεδροι Βλαντιμίρ Πούτιν και Βόϊσλαβ Κουστούνιτσα.

17.6.2001 12:03 (Ωρα Λονδίνου)
Οι Πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Γιουγκοσλαβίας Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αφοπλίσουν τους Αλβανούς τρομοκράτες, όπως τους αποκάλεσαν στο Κόσοβο. Οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν την επαρχία αυτή που βρίσκεται υπό την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών, ως την κύρια αιτία της αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια, προσθέτοντας πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να σεβαστούν πλήρως τους όρους της εντολής τους για παρουσία τους στην περιοχή. Σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, ανέφερε πως αυτοί που διοικούν το Κόσοβο απέτυχαν να εγγυηθούν την επιστροφή των προσφύγων και έχουν εκτοπίσει αρκετό κόσμο ενώ απέτυχαν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις δηλώσεις του κάλεσε την διεθνή κοινότητα να προβεί σε ενέργειες στα Σκόπια, όπου υπάρχει όπως είπε, ακόμα μια Αλβανική εξέγερση. Ωστόσο ο Πρόεδρος Πούτιν απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με τη δήλωσή του.

Οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν χθες στο Γκέτενμποργκ τα βίαια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στην Σουηδία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
BBC News
Xιλιάδες αναρχικοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία στους δρόμους του Γκέτενμποργκ.

17.6.2001 9:38 (Ωρα Λονδίνου)
Ανοιχτές πολιτικές και οικονομικές πληγές άφησαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας οι βίαιες, εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ των χιλιάδων διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης και της αστυνομίας, συγκρούσεις που επεσκίασαν πλήρως τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής. Οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες ολοκλήρωσαν τη Σύνοδο χθες το απόγευμα σπεύδοντας οργισμένοι να καταδικάσουν τα επεισόδια στα οποία τραυματίσθηκαν 3 διαδηλωτές, ο ένας σοβαρά, 12 αστυνομικοί, ενώ έγιναν και περίπου εξακόσιες συλλήψεις. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, απεκάλεσε τους διαδηλωτές ένα περιφερόμενο τσίρκο αναρχικών και τόνισε πως οι πράξεις τους αμαύρωσαν τις εργασίες του Συμβουλίου, οι οποίες όπως είπε ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για εκατομμύρια Ευρωπαίων. Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής υπογραμμίζεται ότι η διεύρυνση της Κοινότητας είναι μη αναστρέψιμη, παρά το όχι των Ιρλανδών στη Συνθήκη της Νίκαιας. Οι 15 όρισαν μάλιστα και ημερομηνία, το τέλος του 2002 για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ένταξης των χωρών του πρώτου κύματος, με την ελπίδα ότι οι χώρες αυτές, ανάμεσά τους και η Κύπρος, θα μπορέσουν ίσως να λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές του 2004.

BBC News
BBC News
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Βουλγαρίας για ανάδειξη νέου κοινοβουλίου και εκλογή κυβέρνησης.
17.6.2001 11:31 (Ωρα Λονδίνου)
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκλογές που πραγματοποιούνται σήμερα στη Βουλγαρία για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου και την εκλογή κυβέρνησης, με την προσοχή στραμμένη στα αποτελέσματα που θα φέρει το νεοσυσταθέν Κίνημα του Συμεών του Β, του τέως Μονάρχη. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν περίπου το 40% των ψήφων στο Κίνημα του Συμεών του Β, τοποθετώντας το Κίνημα πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Τα άλλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των Βούλγαρων εκλογέων είναι ο κυβερνών κεντροδεξιός συνασπισμός Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων του πρωθυπουργού Ιβάν Κοστόφ και το κόμμα των Σοσιαλιστών. Πριν από δύο μήνες, ο Συμεών ήταν διευθυντής μια εταιρείας παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις στη Μαδρίτη, όπου είχε καταφύγει σε ηλικία εννέα ετων το 1946, αμέσως μετά την ανατροπή του από τους Κομμουνιστές. Ο Συμεών δεν έχει διασαφηνίσει ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του αν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές. Τονίζει, όμως, ότι κορυφαία προτεραιότητά του θα είναι η ανακούφιση των φτωχών, η πάταξη της διαφθοράς κι όχι η αποκατάσταση της μοναρχίας. Πάντως, τα συνθήματα, οι εξαγγελίες και οι αλληλοκατηγορίες των υποψηφίων δεν μπορούν να κρύψουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή βουλγαρική κοινωνία.

Αλλος ένας Τούρκος φυλακισμένος έχασε σήμερα τη ζωή του λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί με άλλους συναδέλφους του.

17.6.2001 11:42 (Ωρα Λονδίνου)
Αλλος ένας Τούρκος φυλακισμένος έχασε σήμερα τη ζωή του λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιούσε με άλλους συναδέλφους του διαμαρτυρόμενοι για την εισαγωγή μικρών κελιών στις τουρκικές φυλακές. Πρόκειται για τον 45χρονο Βελί Γκιουνές ο οποίος φυλακίστηκε επειδή ήταν μέλος μιας εξτρεμιστικής αριστερής οργάνωσης. 24 συνολικά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την απεργία πείνα που άρχισαν τον περασμένο Οκτώβριο. Περισσότερα από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων φυλακισμένοι, φίλοι και συγγενείς, εξακολουθούν να αρνούνται την λήψη φαγητού. Οι απεργοί πείνας υποστηρίζουν ότι το νέο σύστημα των τουρκικών φυλακών, το οποίο θέλει τους φυλακισμένους να είναι σε μικρά κελιά, τους αφήνει εκτειθειμένους σε κακή μεταχείρηση από τους φρουρούς.

Εικοσιένα άτομα έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μπαγκλαντέζ.

17.6.2001 11:17 (Ωρα Λονδίνου)
Ο Πρωθυπουργός του Μπαγκλαντέζ, Σεϊχης Χασίνα, κάλεσε τον λαό της χώρας να ενωθεί προκειμένου να συλληφθούν οι υπεύθυνοι της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος του συνασπισμού Αουάμι. 21άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ περισσότερα από 100 άλλα τραυματίστηκαν, μερικά μάλιστα σοβαρά από την βομβιστική επίθεση. Ο Πρωθυπουργός Χασίνα χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε στην παραλιακή πόλη Ναραγιανγκάτζ, ως μία από τις χειρότερες επιθέσεις που έγιναν στη χώρα. Πρόσθεσε ότι οι βομβιστές ήθελαν να προκαλέσουν πανικό κατά τη διάρκεια του διαστήματος που παραμένει μέχρι τις γενικές εκλογές. Εξάλλου σε άλλο περιστατικό, άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χαλέντα Ζία, ενώ διέσχιζε τα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντάκα. Σημειώνεται ότι η βομβιστική επίθεση της περασμένης Παρασκευής είναι η τρίτη που πραγματοποιείται στο Μπαγκλαντέζ από τον περασμένο Απρίλιο. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση.

Εξαπλώνεται η βία στην Αλγερία ειδικά σε περιοχές όπου κατοικούν Βερβερίνοι.

17.6.2001 8:41 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Αλγερία εξαπλώνεται η βία η οποία ξέσπασε πριν δύο περίπου μήνες στην περιοχή όπου κατοικούν κυρίως Βερβερίνοι. Χιλιάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης Αναμπα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και ζητώντας δουλειά και στέγαση. Πενήντα περίπου άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους δύο μήνες κατά τη διάρκεια καθημερινών σχεδόν διαδηλώσεων, υπέρ της αναγνώρισης περισσοτέρων πολιτικών δικαιωμάτων στους Βερβερίνους, από την κυβέρνηση της Αλγερίας. Οι τελευταίες συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν τις αρχές της Αλγερίας να αρχίσει πολιτικό διάλογο προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην αναταραχή που έχει ξεσπάσει στη χώρα. .

Οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν χθες στο Γκέτενμποργκ τα βίαια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στην Σουηδία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
BBC News
Xιλιάδες αναρχικοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία στους δρόμους του Γκέτενμποργκ.

17.6.2001 9:38 (Ωρα Λονδίνου)
Ανοιχτές πολιτικές και οικονομικές πληγές άφησαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας οι βίαιες, εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ των χιλιάδων διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης και της αστυνομίας, συγκρούσεις που επεσκίασαν πλήρως τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής. Οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες ολοκλήρωσαν τη Σύνοδο χθες το απόγευμα σπεύδοντας οργισμένοι να καταδικάσουν τα επεισόδια στα οποία τραυματίσθηκαν 3 διαδηλωτές, ο ένας σοβαρά, 12 αστυνομικοί, ενώ έγιναν και περίπου εξακόσιες συλλήψεις. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, απεκάλεσε τους διαδηλωτές ένα περιφερόμενο τσίρκο αναρχικών και τόνισε πως οι πράξεις τους αμαύρωσαν τις εργασίες του Συμβουλίου, οι οποίες όπως είπε ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για εκατομμύρια Ευρωπαίων. Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής υπογραμμίζεται ότι η διεύρυνση της Κοινότητας είναι μη αναστρέψιμη, παρά το όχι των Ιρλανδών στη Συνθήκη της Νίκαιας. Οι 15 όρισαν μάλιστα και ημερομηνία, το τέλος του 2002 για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ένταξης των χωρών του πρώτου κύματος, με την ελπίδα ότι οι χώρες αυτές, ανάμεσά τους και η Κύπρος, θα μπορέσουν ίσως να λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές του 2004.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Βουλγαρίας για ανάδειξη νέου κοινοβουλίου και εκλογή κυβέρνησης.
BBC News
Ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών ο Β, χαιρετά οπαδούς του.

17.6.2001 9:38 (Ωρα Λονδίνου)
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Βουλγαρίας για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου και την εκλογή κυβέρνησης. Η καλοκαιρία που επικρατεί πιστεύεται ότι θα ανεβάσει το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων πάνω από το 70%. Από τις παρατάξεις και κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των Βούλγαρων εκλογέων, οι δημοσκοπήσεις έφερναν σταθερά πρώτο το πρωτοεμφανιζόμενο Κίνημα Συμεών ο Β του τέως Μονάρχη, ενώ ακολουθούσε δεύτερος ο κυβερνών κεντροδεξιός συνασπισμός Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων του πρωθυπουργού Ιβάν Κοστόφ. Πριν από δύο μήνες, ο Συμεών ήταν διευθυντής μια εταιρείας παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις στη Μαδρίτη, όπου είχε καταφύγει σε ηλικία εννέα ετων το 1946, αμέσως μετά την ανατροπή του από τους Κομμουνιστές. Ο Συμεών δεν έχει διασαφηνίσει ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του αν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές. Τονίζει, όμως, ότι κορυφαία προτεραιότητά του θα είναι η ανακούφιση των πτωχών, η πάταξη της διαφθοράς κι όχι η αποκατάσταση της μοναρχίας. Πάντως, τα συνθήματα, οι εξαγγελίες και οι αλληλοκατηγορίες των υποψηφίων δεν μπορούν να κρύψουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή βουλγαρική κοινωνία.

Ο Κόφι Αναν κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να αδράξουν την ευκαιρία της εκεχειρίας και να λύσουν τις διαφορές τους.
BBC News
Πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν παρά την επίτευξη εκεχειρίας.

17.6.2001 9:38 (Ωρα Λονδίνου)
Η Ισραηλινή ηγεσία αναμένεται να έχει σήμερα νέες συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν, ο οποίος βρίσκεται στη Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια υποστήριξης της εύθραυστης εκεχειρίας με τους Παλαιστινίους. Ο κ. Ανάν κάλεσε τις δύο πλευρές να αδράξουν την μόνη ευκαιρία που τους απομένει για να επιλύσουν τις διαφορές τους. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν ο οποίος δήλωσε πως δεν θα εξετάσει ειρηνευτικές πρωτοβουλίουν προτού περάσουν ορισμένες εβδομάδες χωρίς βίαια επεισόδια. Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ δήλωσε ότι το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο την εκεχειρία, αφού όπως είπε, δεν κάνει αρκετά για να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στις Παλαιστινιακές περιοχές.

Στο Βελιγράδι θα βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας για συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας.

17.6.2001 7:39 (Ωρα Λονδίνου)
Τις βάσεις για τη δημιουργία μιας σχέσης αλληλοσεβασμού έθεσαν ο προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν στη πρώτη συνάντησή τους πρόσωπο με πρόσωπο χθες στη Σλοβενία. Οι δύο ηγέτες εξακολουθούν να διαφωνούν σφόδρα ως προς την αμερικανική απόφαση για την ανάπτυξη αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος. Έσπευσαν πάντως να μιλήσουν με θερμά λόγια ο ένας για τον άλλο και να τονίσουν την απόφασή τους να συνεργασθούν όσο το δυνατόν καλύτερα ως εταίροι. O κ. Πούτιν επισκέπτεται σήμερα το Βελιγράδι, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Τη διεξαγωγή εκλογών, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των μειονοτήτων εξετάζει στο Κοσσυφοπέδιο αντιπροσωπεία του Σ.Α. του ΟΗΕ.

17.6.2001 7:45 (Ωρα Λονδίνου)
Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο και αναμένεται να εξετάσει θέματα όπως η διεξαγωγή εκλογών, η ασφάλεια και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Αργότερα σήμερα η αντιπροσωπεία αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους της Σερβικής και της Αλβανικής κοινότητας στην πόλη Μιτροβίτσα, η οποία ήταν το επίκεντρο ορισμένων από τις πιο βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων από το τέλος του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Εξαπλώνεται η βία στην Αλγερία ειδικά σε περιοχές όπου κατοικούν Βερβερίνοι.

17.6.2001 8:41 (Ωρα Λονδίνου)
Στην Αλγερία εξαπλώνεται η βία η οποία ξέσπασε πριν δύο περίπου μήνες στην περιοχή όπου κατοικούν κυρίως Βερβερίνοι. Χιλιάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης Αναμπα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και ζητώντας δουλειά και στέγαση. Πενήντα περίπου άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους δύο μήνες κατά τη διάρκεια καθημερινών σχεδόν διαδηλώσεων, υπέρ της αναγνώρισης περισσοτέρων πολιτικών δικαιωμάτων στους Βερβερίνους, από την κυβέρνηση της Αλγερίας. Οι τελευταίες συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν τις αρχές της Αλγερίας να αρχίσει πολιτικό διάλογο προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην αναταραχή που έχει ξεσπάσει στη χώρα. .

Στη Κολομβία κυβέρνηση και αντάρτες προχωρούν σε απελευθέρωση αιχμαλώτων..

17.6.2001 8:58 (Ωρα Λονδίνου)
Για πρώτη φορά στην ιστορία του 37χρονου εμφυλίου πολέμου στην Κολομβία, η κυβέρνηση απελευθέρωσε μια ομάδα ανταρτών της οργάνωσης Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολοβίας, με αντάλλαγμα την παράδοση αιχμαλώτων στρατιωτών. Εντεκα μέλη της οργάνωσης ΕΕΔΚ μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε περιοχή των ανταρτών που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Μπογκοτά. Οι έντεκα αντάρτες συναντήθηκαν με τον ηγέτη της οργάνωσής τους Μανουέλ Μαρουλάντα. Την ίδια ώρα αφέθηκαν ελεύθερα 29 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας. Μερικοί από τους Κολομβιανούς στρατιώτες κρατούνταν σε φυλακές στη ζούγκλα για περίπου 3 χρόνια. Αναμένεται ότι θα γίνουν και άλλες ανταλλαγές αιχμαλώτων, οι οποίες εντάσσονται σε ένα σχέδιο για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης της Κολομβίας.

Εικοσιένα άτομα έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μπαγκλαντέζ.

17.6.2001 9:11 (Ωρα Λονδίνου)
Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντέζ δήλωσε ότι πραγματοποιεί έρευνες για να ανακαλύψει τους ενόχους που βρίσκονται πίσω από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε τοπικά γραφεία του κυβερνητικού συνασπισμού Αουάμι. Από την βομβιστική επίθεση 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ περισσότερα από 100 άλλα τραυματίστηκαν, μερικά μάλιστα σοβαρά. Ο Υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Νασίμ που επισκέφθηκε τη σκηνή λίγο μετά την έκρηξη βόμβας, χαρακτήρισε την επίθεση φρικτή. Σύμφωνα με την αστυνομία μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ένα μέλος του τοπικού κοινοβουλίου. Πρόκειται για την τρίτη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιείται στο Μπαγκλαντέζ από τον περασμένο Απρίλιο. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση.

Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 15 όμηροι που είχαν απαχθεί την Παρασκευή σε περιοχή του Τατζικιστάν.

17.6.2001 9:37 (Ωρα Λονδίνου)
Πληροφορίες από το Τατζικιστάν αναφέρουν ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και οι 15 όμηροι που είχαν απαχθεί την Παρασκευή. Οι απαχθέντες μεταξύ των οποίων ήταν δύο Γερμανοί και ένας Αμερικανός, συνελήφθηκαν την Παρασκευή σε περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της πρωτεύουσας του Τατζικιστάν, Ντασχάνμπε. Οι όμηροι που εργάζονται για ένα γερμανικό οργανισμό αρωγής, αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με την κυβέρνηση του Τατζικιστάν. Οι απαγωγείς ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση τεσσάρων μελών της ομάδας τους που συνελήφθηκαν τον περασμένο μήνα και κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών, στρατηγού Χαμπίμπ Σανγκίνοφ. Δεν έχει ωστόσο ξεκαθαριστεί κατά πόσον το αίτημα των απαγωγέων έγινε αποδεκτό.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.