Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 01-08-02

  1. Χάγη: Καταδίκη Σερβοβόσνιου στρατηγού για γενοκτονία
  2. Τεταμένη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
  3. Έκκληση Αραφάτ για διεθνείς παρατηρητές
  4. "Ναί" του Κογκρέσου στα σχέδια Μπους για γεωτρήσεις στην Αλάσκα
  5. Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Ζώνη του Ευρώ
  6. Στο Μεξικό ο Τόνι Μπλερ
  7. Νέο δικαστικό πλήγμα κατά της Microsoft
  8. ’ουσβιτς: Τελετή μνήμης για τους τσιγγάνους - θύματα των Ναζί
  9. Βρετανία: Βγήκε από το νοσοκομείο η βασιλομήτωρ Ελισάβετ
  10. Ένοχος γενοκτονίας Σερβοβόσνιος στρατηγός
  11. Νέες συγκρούσεις παρά τη συμφωνία
  12. Έκκληση Αραφάτ για διεθνείς παρατηρητές
  13. Σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις στην Κολομβία
  14. Ένοχος γενοκτονίας Σερβοβόσνιος στρατηγός
  15. Νέες συγκρούσεις παρά τη συμφωνία
  16. Έκκληση Αραφάτ για διεθνείς παρατηρητές
  17. Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα συζητά τα επιτόκια
  18. Πράσινο φως από το Κονγκρέσσο στα σχέδια Μπους για γεωτρήσεις στην Αλάσκα
  19. Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία στη Σμύρνη
  20. Ολοκληρώνεται η περιοδεία Μπλερ στη Λατινική Αμερική
  21. Περιορισμένη η εξάπλωση του ιού του διαδικτύου
  22. Δημογραφική αύξηση στον πλανήτη μέχρι το 2070
  23. Το Δικαστήριο της Χάγης αποφαίνεται για τον στρατηγό Κρίστικ
  24. πΓΔΜ: Υπό όρους συμφωνία για τη χρήση της Αλβανικής γλώσσας
  25. Πράσινο φως από το Κονγκρέσσο στα σχέδια Μπους για γεωτρήσεις στην Αλάσκα
  26. Νέα έκκληση Αραφάτ για διεθνείς παρατηρητές
  27. Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα συζητά τα επιτόκια
  28. Υποστήριξη Μπλέρ στην δοκιμαζόμενη οικονομία της Αργεντινής
  29. Στο νοσοκομείο η Βασίλισσα Μητέρα- έχει αναιμία λένε οι γιατροί
Χάγη: Καταδίκη Σερβοβόσνιου στρατηγού για γενοκτονία
BBC News
Συγγενείς των χιλιάδων θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα

2.8.2001 20:59 (Ωρα Λονδίνου)
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία καταδίκασε τον πρώην στρατηγό των Σερβοβοσνίων, Ράντισλαβ Κρίστιτς, σε 46 χρόνια καθειρξης, κρίνοντάς τον ένοχο για γενοκτονία σε βάρος χιλιάδων μουσουλμάνων στην πόλη Σρεμπρένιτσα το 1995, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας. Η μαζική εκτέλεση των θυμάτων αυτών θεωρείται η μεγαλύτερη σφαγή στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πολέμο.

Ο κ. Κρίστιτς είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν καν στη περιοχή κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Σερβοβοσνιακών δυνάμεων. Σύμφωνα με την εκδοχή του ίδιου, η διαταγή για εισβολή στη Σρεμπρένιτσα δόθηκε από τον Ράτκο Μλάντιτς, που ήταν επικεφαλής τότε των Σερβοβοσνιακών ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος ήταν παρών στη Σρεμπρένιτσα και ότι είναι ένοχος έστω και αν υπάκουσε σε εντολές ανωτέρων. Ο καταδικασθείς πρώην στρατηγός, ο οποίος είναι ο πρώτος που κρίνεται ένοχος για γενοκτονία, θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Τεταμένη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
BBC News
Με ελεγχόμενη πυροδότηση εξουδετερώθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός

2.8.2001 20:07 (Ωρα Λονδίνου)
Η Ισραηλινή αστυνομία λέει ότι απετράπη την τελευταία στιγμή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που στόχο είχε ένα λεωφορείο γεμάτο με Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ισραήλ ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους στρατιώτες έσπρωξε έναν νεαρό Παλαιστίνιο επιβάτη έξω από το όχημα, (το οποίο ταξίδευε από την Ιερουσαλήμ με κατεύθυνση την πόλη Κιριάτ Σιμόνα στο βόρειο Ισραήλ) όταν αντιλήφθηκε ότι ο επιβάτης αυτός μετέφερε μία τσάντα που τού κίνησε την υποψία.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Ισραήλ δύο στρατιώτες που επέβαιναν στο λεωφορείο ήρθαν στα χέρια με το νεαρό Παλαιστίνιο και κατάφεραν να αποσπάσουν από την κατοχή του την τσάντα.

Η αστυνομία προέβη αργότερα σε ελεγχόμενη πυροδότηση του ύποπτου δέματος, το οποίο περιείχε σύμφωνα με τους Ισραηλινούς βόμβα βάρους 10 κιλών, καρφιά και ρινίσματα μετάλλου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με Παλαιστινίους αξιωματούχους Ισραηλινοί καταδρομείς απήγαγαν σήμερα μέλος της οργάνωσης Φατάχ, του Γιασέρ Αραφάτ. Οι ίδιες πηγές λένε ότι Ισραηλινά ελικόπτερα προσγειώθηκαν κοντά στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης και συνέλαβαν τον Μουράντ Αμπντελαζίζ Μπισαράτ, την ώρα που όργωνε με τρακτέρ τη φάρμα του. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την είδηση της απαγωγής.

Έκκληση Αραφάτ για διεθνείς παρατηρητές
BBC News
Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Ισραηλινός στρατός στην πόλη Χεβρώνα

2.8.2001 20:54 (Ωρα Λονδίνου)

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ επανέλαβε το αίτημα του για την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κύριος Αραφάτ που επισκέπτεται την Ιταλία είπε ότι η δύναμη των παρατηρητών θα πρέπει να είναι ισχυρή και ζήτησε την άμεση ανάπτυξη τους, καθώς όπως τόνισε υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στη Ρώμη ο Παλεστίνιος ηγέτης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι αλλά και με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον δεύτερο. Ο Ποντίφικας καταδίκασε την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή χαρακτηρίζοντάς την "ανήκουστη" και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της. Ωστόσο, στη δήλωσή του δεν ξεκαθαρίζει εάν υποστηρίζει το αίτημα του κ.Αραφάτ για την αποστολή διεθνών παρατηρητών.

Εν τω μεταξύ ο ηγέτης της παλεστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Τζιχάντ, Ραμαντάν Αμπντουλάχ Σαλάχ, απείλησε το Ισραήλ με "αίμα και πόλεμο", ως εκδίκηση για το θάνατο οκτώ Παλεστινίων στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς, πριν από λίγες ημέρες.

Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός, μετά από πίεση οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνέλαβε έξι ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια Παλεστινίους στην πόλη Χεβρώνα.

"Ναί" του Κογκρέσου στα σχέδια Μπους για γεωτρήσεις στην Αλάσκα
BBC News
Αντίπαλος του ενεργειακού προγράμματος Μπους διαδηλώνει έξω από το Κογκρέσο

2.8.2001 20:51 (Ωρα Λονδίνου)
Τα σχέδια του αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπούς να προχωρήσει σε γεωτρήσεις για πετρέλαιο στο Εθνικό πάρκο αγρίων ζώων της Αλάσκας επικυρώθηκαν από την βουλή των Αντιπροσώπων, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Οπως όμως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον, η Γερουσία - που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς - αναμένεται να καταψηφίσει τα σχέδια του αμερικανού προέδρου.

Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Ζώνη του Ευρώ
BBC News
O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιμ Ντούϊζενμπεργκ

2.8.2001 20:47 (Ωρα Λονδίνου)
Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα στη Φρανκφούρτη να μην προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων στις 12 χώρες της Zώνης του Eυρώ, παρά τις σχετικές πιέσεις.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριζαν πριν από τη συνεδρίαση ότι το υπάρχον ύψος των επιτοκίων (4,5%) μπορούσε να εξασφαλίσει την ανάπτυξη χωρίς αύξηση των τιμών. Τα τελευταία στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Eυρωπαϊκής οικονομίας, με τις πωλήσεις και την παραγωγή να παρουσιάζουν κάμψη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πάντως έχει ως πρωταρχικό στόχο την αποτροπή αύξησης του πληθωρισμού.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, αντίθετα, μείωσε σήμερα - για τέταρτη φορά μέσα στο τρέχον έτος - τα επιτόκια, αυτή τη φορά κατά 0,25%. Έτσι τα επιτόκια στη Βρετανία διαμορφώνονται στο 5%.

Στο Μεξικό ο Τόνι Μπλερ
BBC News
Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Βρετανού πρωθυπουργού στη Λατινική Αμερική

2.8.2001 20:39 (Ωρα Λονδίνου)
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ επισκέπτεται το Μεξικό, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική και Καραϊβική, μια περιοδεία στην οποία κυριάρχησαν θέματα διεθνούς εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής του, ο κ. Μπλερ χαιρέτησε την αρχή -όπως είπε- μιας νέας εποχής οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας στις σχέσεις των δύο χωρών και έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου του Μεξικού, Βιθέντε Φοξ, για τις δημοκρατικές αλλαγές που εισήγαγε.

Ο ανταποκριτής του BBC στο Μεξικό λέει ότι τα μάτια των Βρετανών επενδυτών είναι στραμένα στην Μεξικανική οικονομία ( τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Αμερικανικής ηπείρου ), ενώ από την πλευρά τους οι Μεξικανοί θέλουν να αναπτύξουν στενότερες εμπορικές σχέσεις με την Ευρώπη για να εξισορροπήσουν την οικονομική τους εξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέο δικαστικό πλήγμα κατά της Microsoft
BBC News
Το λειτουργικό πρόγραμμα Windows της Microsoft βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης

2.8.2001 20:19 (Ωρα Λονδίνου)
Νέο πλήγμα δέχθηκε η γιγαντιαία εταιρεία λογισμικού υπολογιστών, η Microsoft, στη δικαστική μάχη που δίνει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία κατηγορεί την εταιρεία για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα Αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει η Microsoft, έφεση που στρεφόταν εναντίον πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου, που τον περασμένο Ιούνιο απεφάνθη ότι η Microsoft μονοπωλούσε κατά παράνομο τρόπο τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στους περισσότερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου σημαίνει ότι η υπόθεση τώρα θα παραπεμφθεί σε δικαστήριο κατώτερου βαθμού, το οποίο θα αποφασίσει για το ύψος της χρηματικής ποινής που θα επιβληθεί στην Microsoft.

’ουσβιτς: Τελετή μνήμης για τους τσιγγάνους - θύματα των Ναζί
BBC News
Χιλιάδες μέλη της φυλής των Ρόμα μεταφέρθηκαν από τους Ναζί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

2.8.2001 20:27 (Ωρα Λονδίνου)
Εκπρόσωποι τσιγγάνων από κοινότητες της φυλής Ρόμα σ' όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν σήμερα στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του ’ουσβιτς στην Πολωνία, με αφορμή τα εγκαίνια έκθεσης που με ντοκουμέντα περιγράφει τις διώξεις και εξολόθρευση χιλιάδων Ρόμα από τους Ναζί. Στην τελετή μνήμης ήταν παρόντες μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βλάντισλαβ Μπαρτοσιέφκσι, και η αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου, Πέτρα Μπλάς.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Τεκμηρίωσης των Ρόμα, Ρομάνι Ρόζε, είπε μιλώντας στην τελετή ότι είναι καλό να θυμόμαστε τα θύματα του ναζιστικού καθεστώτος, αλλά παράλληλα υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή μέλη της φυλής Ρόμα καταδιώκονται από Αλβανούς εθνικιστές στο Κοσυφοπέδιο και οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν παίρνουν τα παραίτητα μέτρα για την προστασία τους.

Βρετανία: Βγήκε από το νοσοκομείο η βασιλομήτωρ Ελισάβετ
BBC News
Στιγμιότυπο από την έξοδο της βασιλομήτορος Ελισάβετ από το νοσοκομείο

2.8.2001 20:42 (Ωρα Λονδίνου)
Στη Βρετανία η βασιλομήτωρ Ελισάβετ - το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της βασιλικής οικογένειας - βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο του κεντρικού Λονδίνου, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε μετάγγιση αίματος και γενικές εξετάσεις, λόγω της αναιμίας που τής είχε παρουσιαστεί.

Οι θεράποντες ιατροί λένε ότι η βασιλομήτωρ θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν η αδιαθεσία που τής είχε παρουσιαστεί οφειλόταν στην αναιμία που διαπιστώθηκε. Η βασιλομήτωρ παρέμεινε στο νοσοκομείο "Βασιλιάς Εδουάρδος ο 7ος" τη νύχτα της Τετάρτης για παρακολούθηση, αλλά όπως ανακοινώθηκε από τους αυλικούς σήμερα ένοιωσε καλύτερα και δεν υπήρχε λόγος παραμονής της στο νοσοκομείο.

Τα ανάκτορα λένε ότι η βασιλομήτωρ θα συμμετάσχει μεθαύριο Σάββατο στους εορτασμούς για την συμπλήρωσης των εκατοστών πρώτων γενεθλίων της.

Ένοχος γενοκτονίας Σερβοβόσνιος στρατηγός
BBC News
Συγγενείς των χιλιάδων θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα

2.8.2001 17:26 (Ωρα Λονδίνου)

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία καταδίκασε τον πρώην Σερβοβόσνιο στρατηγό Ράντισλαβ Κρίστιτς σε 46 χρόνια φυλάκισης, κρίνοντάς τον ένοχο για γενοκτονία σε βάρος χιλιάδων μουσουλμάνων στην πόλη Σρεμπρένιτσα το 1995. Η μαζική εκτέλεση των θυμάτων αυτών θεωρείται η μεγαλύτερη σφαγή στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πολέμο.

Ο κύριος Κρίστιτς είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν καν στη περιοχή κατά την επίθεση των σερβοβοσνιακών δυνάμεων. Σύμφωνα με την εκδοχή του ίδιου η διαταγή για εισβολή στη Σρεμπρένιτσα δόθηκε από τον Ράτκο Μλάντιτς, τον αρχηγό των σερβοβοσνιακών ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι ο σερβο-βόσνιος στρατηγός ήταν παρών στη Σρεμπρένιτσα και ότι είναι ένοχος έστω και αν υπάκουσε σε εντολές άνωθεν. Ο κατδικασθείς πρώην στρατηγός, ο οποίος είναι ο πρώτος που κρίνεται ένοχος για γενοκτονία, θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Νέες συγκρούσεις παρά τη συμφωνία
BBC News
Αλβανόφωνοι πρόσφυγες επιστρέφουν στα σπίτια τους στο χωριό Αρατσίνοβο

2.8.2001 17:52 (Ωρα Λονδίνου)

Η συμφωνία μεταξύ των ηγετών των Σλαβομακεδόνων και των Αλβανοφώνων στο θέμα της καθιέρωσης της Αλβανικής ως επίσημης γλώσσας του κράτους, δεν συνοδεύτηκε από τερματισμό των ενόπλων συγκρούσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Στην περιοχή του Τετόβου Αλβανόφωνοι αντάρτες άνοιξαν πύρ κατά δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, τραυματίζοντας σοβαρά έναν αστυνομικό.

Η νέα ένοπλη επίθεση σημειώθηκε ενώ οι συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών ηγετών των δύο πλευρών, που ξεκίνησαν πριν από πέντε ημέρες στην Οχρίδα, έχουν διακοπεί για σήμερα λόγω εθνικής εορτής. Όπως είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φρανσουά Λεοτάρ, είχε βρεθεί λύση στο ακανθώδες ζήτημα της αλβανικής γλώσσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει την επισημοποίηση της αλβανικής γλώσσας στις περιοχές όπου τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού αποτελείται από αλβανοφώνους. Επίσης προβλέπεται η χρησιμοποίηση της αλβανικής σε συναλλαγές μεταξύ αλβανοφώνων και δημοσίου και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, παρά τις όποιες προόδους στις συνομιλίες, η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει εδραιωθεί.

Έκκληση Αραφάτ για διεθνείς παρατηρητές
BBC News
Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Ισραηλινός στρατός στην πόλη Χεβρώνα

2.8.2001 17:55 (Ωρα Λονδίνου)

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ επανέλαβε το αίτημα του για την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κύριος Αραφάτ που επισκέπτεται την Ιταλία είπε ότι η δύναμη των παρατηρητών θα πρέπει να είναι ισχυρή και ζήτησε την άμεση ανάπτυξη τους, καθώς όπως τόνισε υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στη Ρώμη ο Παλεστίνιος ηγέτης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι αλλά και με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον δεύτερο. Ο Ποντίφικας καταδίκασε την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή χαρακτηρίζοντάς την "ανήκουστη" και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της. Ωστόσο, στη δήλωσή του δεν ξεκαθαρίζει εάν υποστηρίζει το αίτημα του κ.Αραφάτ για την αποστολή διεθνών παρατηρητών.

Εν τω μεταξύ ο ηγέτης της παλεστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Τζιχάντ, Ραμαντάν Αμπντουλάχ Σαλάχ, απείλησε το Ισραήλ με "αίμα και πόλεμο", ως εκδίκηση για το θάνατο οκτώ Παλεστινίων στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς, πριν από λίγες ημέρες.

Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός, μετά από πίεση οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνέλαβε έξι ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια Παλεστινίους στην πόλη Χεβρώνα.

Σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις στην Κολομβία

2.8.2001 17:24 (Ωρα Λονδίνου)

Οι στρατιωτικές αρχές στην Κολομβία ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από εκατό στρατιώτες και αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Ο στρατηγός Φερνάντο Τάπιας είπε ότι στις πιο σκληρές συγκρούσεις, στις νοτιοδυτικές επαρχίες της Αντιόκια και της Κόρδοβα, έντεκα στρατώτες και τουλάχιστον 60 αντάρτες που πρόσκεινται σε ακροαριστερές οργανώσεις έχασαν τη ζωή τους.

Ένοχος γενοκτονίας Σερβοβόσνιος στρατηγός
BBC News
Συγγενείς των χιλιάδων θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα

2.8.2001 15:48 (Ωρα Λονδίνου)

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία καταδίκασε τον πρώην Σερβοβόσνιο στρατηγό Ράντισλαβ Κρίστιτς σε 46 χρόνια φυλάκισης, κρίνοντάς τον ένοχο για γενοκτονία σε βάρος χιλιάδων μουσουλμάνων στην πόλη Σρεμπρένιτσα το 1995. Η μαζική εκτέλεση των θυμάτων αυτών θεωρείται η μεγαλύτερη σφαγή στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πολέμο.

Ο κύριος Κρίστιτς είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν καν στη περιοχή κατά την επίθεση των σερβοβοσνιακών δυνάμεων. Σύμφωνα με την εκδοχή του ίδιου η διαταγή για εισβολή στη Σρεμπρένιτσα δόθηκε από τον Ράτκο Μλάντιτς, τον αρχηγό των σερβοβοσνιακών ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι ο σερβο-βόσνιος στρατηγός ήταν παρών στη Σρεμπρένιτσα και ότι είναι ένοχος έστω και αν υπάκουσε σε εντολές άνωθεν. Ο κ.Κρίστιτς θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.

Νέες συγκρούσεις παρά τη συμφωνία
BBC News
Παρά τις συνομιλίες στην Οχρίδα, στην περιοχή του Τετόβου συνεχίζονται οι συγκρούσεις

2.8.2001 16:48 (Ωρα Λονδίνου)

Η συμφωνία μεταξύ των ηγετών των σλαβομακεδόνων και των αλβανοφώνων στο θέμα της μερικής επισημοποίησης της αλβανικής γλώσσας δε συνοδεύτηκε από τερματισμό των ενόπλων συγκρούσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.Στην περιοχή του Τετόβου αλβανόφωνοι αντάρτες άνοιξαν πυρ κατά δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, τραυματίζοντας σοβαρά έναν αστυνομικό.

Η νέα ένοπλη επίθεση σημειώθηκε ενώ οι συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών ηγετών των δύο πλευρών, που ξεκίνησαν πριν από πέντε ημέρες στην Οχρίδα, έχουν διακοπεί για σήμερα λόγω εθνικής εορτής. Όπως είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φρανσουά Λεοτάρ, είχε βρεθεί λύση στο ακανθώδες ζήτημα της αλβανικής γλώσσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει την επισημοποίηση της αλβανικής γλώσσας στις περιοχές όπου τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού αποτελείται από αλβανοφώνους. Επίσης προβλέπεται η χρησιμοποίηση της αλβανικής σε συναλλαγές μεταξύ αλβανοφώνων και δημοσίου και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, παρά τις όποιες προόδους στις συνομιλίες, η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει εδραιωθεί.

Αυτό ανακοίνωσαν οι Δυτικοί διαμεσολαβητές που συμεττέχουν στις συνομιλίες, χωρίς να δώσουν πάντως λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρανσουά Λεοτάρ είπε ότι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας εξαρτάται πλέον από ένα πολιτικό σύμφωνο για το θέμα της στελέχωσης της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ενώ ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέης Πάρντιου, είπε ότι για να υπάρξει τελική συμφωνία απομένει ακόμη πολλή σκληρή δουλειά στις διαπραγματεύσεις που θα επαναληφθούν την Παρασκευή.

Το θέμα της καθιέρωσης της Αλβανικής ως επίσημης γλώσσας στην πΓΔΜ αποτελούσε κλειδί για την πρόοδο των συνομιλιών.

Έκκληση Αραφάτ για διεθνείς παρατηρητές
BBC News
Η βία συνεχίζεται στη Χεβρώνα

2.8.2001 15:21 (Ωρα Λονδίνου)

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ επανέλαβε το αίτημα του για την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κύριος Αραφάτ που επισκέπτεται την Ιταλία είπε ότι η δύναμη των παρατηρητών θα πρέπει να είναι ισχυρή και ζήτησε την άμεση ανάπτυξη τους, καθώς όπως τόνισε υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στη Ρώμη ο Παλεστίνιος ηγέτης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι αλλά και με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον δεύτερο. Ο Ποντίφικας καταδίκασε την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή χαρακτηρίζοντάς την "ανήκουστη" και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της. Ωστόσο, στη δήλωσή του δεν ξεκαθαρίζει εάν υποστηρίζει το αίτημα του κ.Αραφάτ για την αποστολή διεθνών παρατηρητών.

Εν τω μεταξύ ο ηγέτης της παλεστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Τζιχάντ, Ραμαντάν Αμπντουλάχ Σαλάχ, απείλεισε το Ισραήλ με "αίμα και πόλεμο", ως εκδίκηση για το θάνατο οκτώ Παλεστινίων στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς, πριν από λίγες ημέρες.

Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός, μετά από πίεση οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνέλαβε έξι ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια Παλεστινίους στην πόλη Χεβρώνα.

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα συζητά τα επιτόκια
BBC News
O πρόεδρος της ΕΚΤ Βιμ Ντούισεμπεργκ

2.8.2001 15:45 (Ωρα Λονδίνου)

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα στη Φρανκφούρτη να μην προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων στις 12 χώρες της ζώνης του ευρώ, παρά τις σχετικές πιέσεις.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριζαν πριν από τη συνεδρίαση ότι το υπάρχον ύψος των επιτοκίων (4,5%) μπορούσε να εξασφαλίσει την ανάπτυξη χωρίς αύξηση των τιμών. Τα τελευταία στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, με τις πωλήσεις και την παραγωγή να παρουσιάζουν κάμψη. Η Ευρωπαίκή Κεντρική Τράπεζα πάντως έχει ως πρωταρχικό στόχο την αποτροπή αύξησης του πληθωρισμού.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, αντίθετα, μείωσε για τέταρτη φορά μέσα στο τρέχον έτος τα επιτόκια, αυτή τη φορά κατά 0,25%

Πράσινο φως από το Κονγκρέσσο στα σχέδια Μπους για γεωτρήσεις στην Αλάσκα

2.8.2001 16:01 (Ωρα Λονδίνου)

Τα σχέδια του αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπούς να προχωρήσει σε γεωτρήσεις για πετρέλαιο στο Εθνικό πάρκο αγρίων ζώων της Αλάσκας επικυρώθηκαν από την βουλή των Αντιπροσώπων, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις περιβαλλοντολογικών οργανώσεων.

Οπως όμως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC η Γερουσία -που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς - αναμένεται να καταψηφίσει τα σχέδια του αμερικανού προέδρου.

Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία στη Σμύρνη

2.8.2001 16:00 (Ωρα Λονδίνου)

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Σμύρνη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων. Τρία από τα θύματα υπέστησαν ηλεκτροπληξία, ενώ το τέταρτο έπεσε από ένα μπαλκόνι εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν πολλά δέντρα, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν αισθητά στην περιοχή.

Ολοκληρώνεται η περιοδεία Μπλερ στη Λατινική Αμερική

2.8.2001 17:05 (Ωρα Λονδίνου)

Το Μεξικό είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνυ Μπλαιρ στη Λατινική Αμερική. Ο κ.Μπλαιρ έχει σήμερα συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία και οικονομικούς παράγοντες της χώρας στοχεύοντας στη σύσφιγξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στον προηγούμενο σταθμό του, την Αργεντινή, ο Τόνυ Μπλαιρ ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιδράσει θετικά στις προσπάθειες που γίνονται για την έξοδο από την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και η οποία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να επηρεάσει όλο τον κόσμο.

Περιορισμένη η εξάπλωση του ιού του διαδικτύου
BBC News
BBC NEWS

2.8.2001 17:09 (Ωρα Λονδίνου)

Οι φόβοι για την επίδραση του ιού "CODE RED WORM", που στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να τον πούμε "Κωδικός Κόκκινο", στο Διαδίκτυο δεν επιβεβαιώθηκαν, τουλάχιστον όχι σε όλη τους την έκταση. Δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδων αντιμετώπισαν απλά μικροπροβλήματα καθώς περίπου ένα εκατομμύριο χρήστες υπολογιστών είχαν προμηθευθεί εγκαίρως προστατευτικά προγράμματα.

Πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο ιός θα συνεχίσει για λίγες ημέρες ακόμη να ψάχνει για ευάλωτους υπολογιστές.

Δημογραφική αύξηση στον πλανήτη μέχρι το 2070

2.8.2001 17:15 (Ωρα Λονδίνου)

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Νature, ο πληθυσμός της γης αναμένεται να φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια το 2070 και στη συνέχεια θα αρχίσει να μειώνεται. Στο τέλος του αιώνα οι κάτοικοι του πλανήτη θα είναι 8,4 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων το 40% άνω των εξήντα ετών.

Είναι η πρώτη φορά που ερευνητές προβλέπουν ότι ο συνολικός πληθυσμός της γης θα σταματήσει να αυξάνεται πριν από το τέλος του αιώνα, προειδοποιούν όμως ότι στη Νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, ο αριθμός των κατοίκων μπορεί να εξακολουθήσει την ανοδική του πορεία.

Το Δικαστήριο της Χάγης αποφαίνεται για τον στρατηγό Κρίστικ
BBC News
Συγγενείς των χιλιάδων θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα

2.8.2001 7:29 (Ωρα Λονδίνου)

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία αναμένεται να εκδόσει σήμερα την ετυμηγορία εναντίον του πρώην Σερβο-βόσνιου στρατηγού Ράντισλαβ Κρίστικ, ο οποίος κατηγορείται για τη γενοκτονία χιλιάδων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα που θεωρείται η μεγαλύτερη σφαγή στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πολέμο.

Ο κύριος Κρίστικ αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν καν στη περιοχή κατά την επίθεση των σερβοβοσνιακών δυάμεων πριν 6 χρόνια. Σύμφωνα με την εκδοχή του ίδιου η διαταγή για εισβολή στη Σρεμπρένιτσα δόθηκε από τον Ράτκο Μλάντιτς, τον αρχηγό των σερβοβοσνιακών ενόπλων δυνάμεων.

πΓΔΜ: Υπό όρους συμφωνία για τη χρήση της Αλβανικής γλώσσας
BBC News
Σλαβομακεδόνες πρόσφυγες από τα χωριά του Τετόβου

2.8.2001 4:21 (Ωρα Λονδίνου)

Στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, σε συμφωνία "υπό προυποθέσεις" στο ακανθώδες θέμα της χρήσης της Αλβανικής γλώσσας κατέληξαν οι πολιτικοί ηγέτες των Σλαβομακεδονικών και Αλβανικών κομμάτων της χώρας, που παίρνουν μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται έδώ και πέντε ημέρες στην Οχρίδα.

Αυτό ανακοίνωσαν οι Δυτικοί διαμεσολαβητές που συμεττέχουν στις συνομιλίες, χωρίς να δώσουν πάντως λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρανσουά Λεοτάρ είπε ότι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας εξαρτάται πλέον από ένα πολιτικό σύμφωνο για το θέμα της στελέχωσης της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ενώ ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέης Πάρντιου, είπε ότι για να υπάρξει τελική συμφωνία απομένει ακόμη πολλή σκληρή δουλειά στις διαπραγματεύσεις που θα επαναληφθούν την Παρασκευή.

Το θέμα της καθιέρωσης της Αλβανικής ως επίσημης γλώσσας στην πΓΔΜ αποτελούσε κλειδί για την πρόοδο των συνομιλιών.

Πράσινο φως από το Κονγκρέσσο στα σχέδια Μπους για γεωτρήσεις στην Αλάσκα
BBC News
Περιβαλλοντολογικές οργανώσεις αντιδρούν στα σχέδια Μπους

2.8.2001 7:34 (Ωρα Λονδίνου)

Τα σχέδια του αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπούς να προχωρήσει σε γεωτρήσεις για πετρέλαιο στο Εθνικό πάρκο αγρίων ζώων της Αλάσκας επικυρώθηκαν από την βουλή των Αντιπροσώπων, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις περιβαλλοντολογικών οργανώσεων.

Οπως όμως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC η Γερουσία -που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς - αναμένεται να καταψηφίσει τα σχέδια του αμερικανού προέδρου.

Νέα έκκληση Αραφάτ για διεθνείς παρατηρητές
BBC News
Οργή Παλαιστινιών στις κηδείες των 8

2.8.2001 3:48 (Ωρα Λονδίνου)

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ επανέλαβε το αίτημα του για την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κύριος Αραφάτ που επισκέπτεται την Ιταλία είπε ότι η δύναμη των παρατηρητών θα πρέπει να είναι ισχυρή και ζήτησε την άμεση ανάπτυξη τους.

Η έκκληση του Παλαιστίνιου ηγέτη πραγματοποιήθηκε καθώς δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίων παρακολούθησαν τη κηδεία των 8 ατόμων που σκοτώθηκαν από την Ισραηλινή επίθεση της Τρίτης στη Ναμπλούς. Πολλοί από αυτούς πυροβολούσαν στον αέρα και ζητούσαν εκδίκηση για τον θάνατο των 8.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη πολιτική των επιλεκτικών επιθέσεων κατά στόχων που το ίδιο θεωρεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα συζητά τα επιτόκια
BBC News
O πρόεδρος της ΕΚΤ Βιμ Ντούισεμπεργκ αντιμετωπίζει δύσκολες αποφάσεις για τα επιτόκια

2.8.2001 8:01 (Ωρα Λονδίνου)

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει στη Φρανκφούρτη για να εξετάσει εάν θα προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων στη ζώνη του Ευρώ.

Ο οικονομικός συντάκτης του BBC μεταδίδει ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες ενισχύουν τις ενδείξεις ότι σημειώνεται επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης των μεγάλων Ευρωπαικών οικονομιών, ενώ φαίνεται ότι μειώνονται και οι πληθωριστικές πιέσεις.

Ο συντάκτης μας σημειώνει ότι αυτά τα στοιχεία εντείνουν τις πιέσεις στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια, αλλά λίγοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα το πράξει.

Υποστήριξη Μπλέρ στην δοκιμαζόμενη οικονομία της Αργεντινής
BBC News
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να μην μιλήσουν για τα Φόκλαντς

2.8.2001 4:01 (Ωρα Λονδίνου)

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αργεντινή εξέφρασε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη του στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Αργεντινής για να αποτραπεί η χρεωκοπία της χώρας.

Μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της χώρας Φερνάντο ντε λα Ρούα, ο κύριος Μπλέρ είπε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βοηθήσει την Αργεντινή και υποσχέθηκε ότι θα συζηήσει το θέμα με άλλους ηγέτες τις επόμενες ημέρες.

Ο κύριος Μπλέρ είναι ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Αργεντινή. Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να μην συζητήσουν το θέμα των νησιών Φόκλαντς που αποτελεί το πιό ακανθώδες πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Στο νοσοκομείο η Βασίλισσα Μητέρα- έχει αναιμία λένε οι γιατροί
BBC News
Η βασιλομήτωρ μαζί με την κόρη της, βασίλισσα Ελισάβετ Β'

2.8.2001 3:40 (Ωρα Λονδίνου)

Η Βασιλομήτωρ της Μεγάλης Βρετανίας, εισήχθη χθες στο νοσοκομείο, καθώς σε ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι πάσχει από αναιμία.

Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε υπεβλήθη ήδη σε μετάγγιση αίματος, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε.

"Η Ελισάβετ η πρώτη", όπως είναι γνωστή, που συμπληρώνει 101 έτη ζωής το Σάββατο, υπεβλήθη στις ιατρικές εξετάσεις χθες όταν παρουσίασε συμπτώματα εξάντλησης λόγω της ζέστης.

Ο προσωπικός της γραμματέας, σερ ’λιστερ ’ιρντ, καθησύχασε τον κόσμο διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι οι συνήθεις εορτασμοί για τα γενέθλια της βασιλομήτορος θα διεξαχθούν κανονικά.

Κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο "Βασιλιάς Εδουάρδος VII", θα υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Η προχωρημένη ηλικία της βασιλομήτορος έχει επηρεάσει την κατάσταση της υγείας της, ενώ παράλληλα είναι και επιρρεπής στα ατυχήματα. Δύο πρόσφατες εγχειρήσεις στους γοφούς την υποχρεώνουν συχνά να κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι. Κατά καιρούς έχει νοσηλευθεί με κατάγματα, με βρογχίτιδα, με λαρυγγίτιδα, με μυϊκούς σπασμούς και για αφαίρεση καταράκτη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.