Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 01-09-08

  1. Συμφωνία στη διάσκεψη για το ρατσισμό στο Ντέρμπαν
  2. Επίθεση του Ισραήλ κατά γραφείων της οργάνωσης Φατάχ
  3. Νέα επέμβαση των αρχών της Αυστραλίας κατά λαθρομεταναστών
  4. Ικανοποιημένο το ΝΑΤΟ από τη συλλογή όπλων στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας
  5. Απορρίπτει τους διορισμένους συνηγόρους ο Μιλόσεβιτς
  6. Η Ζιμπάμπουε υπόσχεται να σταματήσει η βία - τα περιστατικά, όμως, δεν σταματούν
  7. Χτύπημα της Κολομβίας στο καρτέλ των ναρκωτικών
  8. Διαμάχη Ο. Α. Σ. Ε. - Λευκορωσίας
  9. Δολοφονία υπουργού του Τατζικιστάν
  10. Εκκλήσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εκεχειρίας
  11. Συμφωνία για το δουλεμπόριο στη διάσκεψη του Ντέρμπαν
  12. Νέα σύλληψη λαθρομεταναστών με προορισμό την Αυστραλία
  13. Νέα σύλληψη λαθρομεταναστών με προορισμό την Αυστραλία
  14. Παράταση μιας ημέρας στο συνέδριο του Ντέρμπαν
  15. Ικανοποιημένο το ΝΑΤο και από τη δεύτερη φάση συλλογής όπλων στην πΓΔΜ
  16. Διεθνής Ημέρα Εκεχειρίας η σημερινή
  17. Απορρίπτει τους διορισμένους συνηγόρους ο Μιλόσεβιτς
  18. Διαμάχη ΟΑΣΕ- Λευκορωσίας
  19. Η Κολομβία εκδίδει στις ΗΠΑ έναν από τους 'βαρώνους των ναρκωτικών'
  20. Η Ζιμπάμπουε υπόσχεται να σταματήσει η βία
  21. Δολοφονική επίθεση εναντίον υπουργού στο Τατζικιστάν
Συμφωνία στη διάσκεψη για το ρατσισμό στο Ντέρμπαν
BBC News
Οι διαδηλώσεις εναντίον του δουλεμπορίου χαρακτήρισαν τη διάσκεψη

8.9.2001 17:40 (Ωρα Λονδίνου)
Σε συμφωνία κατέληξαν οι αντιπρόσωποι των χωρών που μετείχαν στη διεθνή διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το ρατσισμό που ολοκληρώθηκε στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής για το θέμα της δουλείας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα αναφερόταν στο τελικό ανακοινωθέν το Μεσανατολικό.

Η διάσκεψη ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση μίας ημέρας λόγω των διαφωνιών που υπήρχαν για το τελικό ανακοινωθέν. Στο ανακοινωθέν περιλαμβάνεται σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού.

Αλλά και στο θέμα των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Μέση Ανατολή υπήρξαν μεγάλες αντιρρήσεις, αφού οι Ισλαμικές χώρες του Αραβικού κόσμου ήθελαν το τελικό ανακοινωθέν να χαρακτηρίζει ως ρατσιστικό κράτος το Ισραήλ. Μάλιστα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ισραήλ είχαν αποχωρήσει από τη Διάσκεψη αντιδρώντας, με τον τρόπο αυτό, στις ενέργειες να χαρακτηριστεί η πολιτική του Ισραήλ ως ρατσιστική.

Επίθεση του Ισραήλ κατά γραφείων της οργάνωσης Φατάχ
BBC News
Τον τελευταίο καιρό το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον Παλαιστινιακών στόχων

8.9.2001 17:55 (Ωρα Λονδίνου)
Ελικόπτερα του Ισραήλ επετέθησαν σε γραφεία που ανήκουν στη οργάνωση Φατάχ του ηγέτη των Παλαιτινίων Γιάσερ Αραφάτ στη πόλη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση αυτή, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε σε κατοικημένη περιοχή και τα γραφεία της οργάνωσης υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τουλάχιστον 3 πυραύλους.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Ισραήλ έχει εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις εναντίον γραφείων οργανώσεων και αξιωματούχων των Παλαιστινίων και έχει σκοτώσει αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη τους ως αντίποινα, όπως λέει το Ισραήλ, για τις επιθέσεις που δέχεται.

Από τότε που αναζοπυρώθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην περιοχή, πριν από ένα χρόνο περίπου, υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή του εκατοντάδες άνθρωποι και από τις δύο πλευρές.

Νέα επέμβαση των αρχών της Αυστραλίας κατά λαθρομεταναστών
BBC News
Το πλοίο Manoora του Αυστραλιανού ναυτικού με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία

8.9.2001 17:04 (Ωρα Λονδίνου)
Περίπου 200 μετανάστες από την Ινδονησία, που επέβαιναν σε πλοίο με σημαία Ινδονησίας και πιστεύεται ότι είχαν ως προορισμό την Αυστραλία, προκάλεσαν την επέμβαση του Nαυτικού της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τζων Χάουαρντ, οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο πλοίο Manoora του Ναυτικού της Αυστραλίας, που ήδη μεταφέρει περισσότερους από 400 μετανάστες, κυρίως Αφγανούς. Οι άνθρωποι αυτοί επέβαιναν σε πλοίο από τη Νορβηγία όταν τους σταμάτησαν οι αρχές της Αυστραλίας και τώρα κατευθύνονται προς τη Νέα Ζηλανδία και το κρατίδιο του Ειρηνικού Ωκεανού Ναούρου με αβέβαιο το μέλλον τους.

Ικανοποιημένο το ΝΑΤΟ από τη συλλογή όπλων στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας
BBC News
Βρετανοί στρατιώτες επιβλέπουν την παράδοση των όπλων των Αλβανοφώνων ανταρτών

8.9.2001 17:56 (Ωρα Λονδίνου)
Θετική χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ τη δεύτερη φάση της επιχείρησης για τη συλλογή των όπλων των Αλβανοφώνων ανταρτών στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζωρτζ Ρόμπερτσον δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την παράταση της επιχείρησης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μετά το πέρας της προθεσμίας των 30 ημερών που έχει τεθεί για να ολοκληρωθεί το έργο της επίβλεψης του αφοπλισμού των ανταρτών.

Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ εισήλθαν στη χώρα μετά από την επίτευξη πολιτικής συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων των Σλαβομακεδονικών και Αλβανοφώνων κομμάτων της χώρας με διεθνή μεσολάβηση. Η συμφωνία χορηγεί περισσότερα δικαιώματα στην Αλβανική μειονότητα της χώρα και έχει ως στόχο τον τερματισμό της πολύμηνης κρίσης στη χώρα που προκλήθηκε από τις συγκρούσεις μεταξύ στρατευμάτων της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και Αλβανοφώνων ανταρτών.

Περίπου 200 ανάρτες παρέδωσαν αεροβόλα αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες, ρουκέτες, καθώς και ένα κλεμμένο τεθωρακισμένο μετά από την προκαταρκτική έγκριση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο στα Σκόπια.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντώνται στο Βέλγιο για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αποστολής Ευρωπαίων στρατιωτών στην περιοχή μαζί με την δημιουργίας διεθνούς ομάδας παρατηρητών.

Παράλληλα, ο αρμόδιος επίτροπος για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέ Σολάνα συνάντησε τους ηγέτες των Σλαβομακεδονικών και των Αλβανοφώνων κομμάτων σε προσπάθεια να τους πείσει να προβούν σύντομα στο επόμενο στάδιο για την επικύρωση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο κ. Σολάνα επαίνεσε τον πρόεδρο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Μπόρις Τράικοφσκι για τη μέχρι τώρα στάση του.

Απορρίπτει τους διορισμένους συνηγόρους ο Μιλόσεβιτς

8.9.2001 17:19 (Ωρα Λονδίνου)
Ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, που κρατείται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία μετά από την σύλληψή του, απέρριψε τους τρεις δικηγόρους που διορίσθηκαν απο το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υπεράσπισή του.

Ο κ. Μιλόσεβιτς υποστήριξε ότι τους θεωρεί συνεργούς στη "συνωμοσία που έχει διοργανωθεί εις βάρος του", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Ζιμπάμπουε υπόσχεται να σταματήσει η βία - τα περιστατικά, όμως, δεν σταματούν

8.9.2001 18:01 (Ωρα Λονδίνου)
Ο Γενικός Γραμματέας της Βρετανικής Κοινοπολιτείας Ντον Μακ Κίνον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπόσχεση της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε να δώσει τέλος στην παράνομη κατάληψη αγροκτημάτων που ανήκουν σε λευκούς και να σταματήσει τη βία εναντίον των αγροτών και των εργαζομένων στα αγροκτήματα αυτά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αφρικανικής αυτής χώρας Σταν Μουντέγνκε δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα καταβάλει πλήρεις και δίκαιες αποζημιώσεις για τη γη που θα περάσει από τα χέρια των λευκών στους φτωχούς μαύρους.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας θεώρησαν ικανοποιητικές τις εξελίξεις και υποσχέθηκαν να στηρίξουν οικονομικά τη Ζιμπάμπουε και το πρόγραμμα αναδιανομής της γης στη χώρα αυτή.

Πάντως, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι, όπως έγινε γνωστό από τη Ζιμπάμπουε, περίπου 150 μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων εισέβαλλαν σε αγρόκτημα που ανήκει σε λευκό. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση μετά από την υπόσχεση που έδωσε η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε να δώσει τέλος, μεταξύ άλλων, στην παράνομη κατάληψη αγροκτημάτων που ανήκουν σε λευκούς.

Χτύπημα της Κολομβίας στο καρτέλ των ναρκωτικών
BBC News
Ο Φάμπιο Οτσόα συνελλήφθη έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες των ειδικών δυνάμεων της Κολομβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

8.9.2001 17:27 (Ωρα Λονδίνου)
Η Κολομβία εξέδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον Φάμπιο Οτσόα, που ήταν ένας από τους επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν.

Το καρτέλ αυτό είχε χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως η πιο επικίνδυνη ομάδα εγκλήματος στον κόσμο. Ο Οτσόα αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του.

Διαμάχη Ο. Α. Σ. Ε. - Λευκορωσίας

8.9.2001 17:22 (Ωρα Λονδίνου)
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ευρώπη (Ο. Α. Σ. Ε.) απήυθύνε εκκλήσεις στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας να αποσύρει τις καταγγελίες της εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του Οργανισμού ενόψει των Προεδρικών εκλογών της Κυριακής στη χώρα αυτή.

Η Λευκορωσία κατηγορεί τον επικεφαλής του Ο. Α. Σ. Ε. στη χώρα Χανς Γκέοργκ Βιέκ ότι ενεργεί ως κατάσκοπος στην περιοχή.

Δολοφονία υπουργού του Τατζικιστάν

8.9.2001 17:32 (Ωρα Λονδίνου)
Αγνωστοι οπλοφόροι πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Τατζικιστάν τον υπουργό Πολιτισμού της χώρας Αμπντουραχίμ Ραχίμοβ. Η ταυτότητα των δραστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ούτε τα κίνητρά τους.

Η επίθεση γίνεται την παραμονή της επετείου 10 ετών από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας αυτης από την τότε Σοβιετική Ενωση.

Εκκλήσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εκεχειρίας

8.9.2001 17:17 (Ωρα Λονδίνου)
Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε εκκλήσεις στις εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη να σεβασθούν τη Διεθνή Ημέρα Εκεχειρίας του Σαββάτου.

Στόχος, όπως σημειώθηκε στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είναι να βοηθηθούν οι ανθρωπιστικές ομάδες να επιτελέσουν το έργο τους.

Συμφωνία για το δουλεμπόριο στη διάσκεψη του Ντέρμπαν
BBC News
Οι διαδηλώσεις εναντίον του δουλεμπορίου χαρακτήρισαν τη διάσκεψη

8.9.2001 11:13 (Ωρα Λονδίνου)
Σε συμφωνία φαίνεται ότι έχουν καταλήξει οι αντιπρόσωποι στη διεθνή διάσκεψη για το ρατσισμό που πραγματοποιείται στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής για το θέμα της δουλείας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα αναφερθεί στο τελικό ανακοινωθέν και το μεσανατολικό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις πρώτες πρωϊνές ώρες υπήρξε συμφωνία σχετικά με τη διατύπωση με την οποία το τελικό ανακοινωθέν θα αναφέρεται στην περίοδο του δουλεμπορίου, και τη θέση που αυτό θα παίρνει σε σχέση με ενδεχόμενες οικονομικές επανοθρώσεις. Σύμφωνα με όσα όμως άφησαν να διαρρεύσουν Νοτιοαφρικανοί αξιωματούχοι, το τελικό ανακοινωθέν θα περιέχει την αναγνώριση ότι η δουλεία ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και την επίσημη συγγνώμη για τα δεινά που επέφερε η δουλεία και η αποικιοκρατία. Το ανακοινωθέν, σύμφωνα με αυτή την πληροφορία, θα συνδυάζεται και με επίσημη προσφορά πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Αφρική.

Την ίδια στιγμή οι ισλαμικές χώρες του αραβικού κόσμου πιστεύεται ότι θα αποδεχθούν τελικά μία διακήρυξη που δεν θα χαρακτηρίζει ρατσιστικό κράτος το Ισραήλ, όμως θα αναφέρεται στη Μέση Ανατολή. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, καθώς το τελικό ανακοινωθέν αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Νέα σύλληψη λαθρομεταναστών με προορισμό την Αυστραλία
BBC News
Το πλοίο Manoora του Αυστραλιανού ναυτικού, με προορισμό τη Νέα Γουϊνέα-Παππούα

8.9.2001 9:37 (Ωρα Λονδίνου)
Περίπου 200 μετανάστες από την Ινδονησία με κατεύθυνση την Αυστραλία συνελήφθησαν από το Αυστραλιανό ναυτικό σε πλοίο υπό ινδονησιακή σημαία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αυστραλού πρωθυπουργού, Τζων Χάουαρντ, και αυτοί οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο πλοίο Manoora του Αυστραλιανού ναυτικού, που ήδη μεταφέρει περισσότερους από 400 ανθρώπους, κυρίως Αφγανούς, με προορισμό τη Νέα Γουϊνέα-Παπούα.

Νέα σύλληψη λαθρομεταναστών με προορισμό την Αυστραλία
BBC News
Το πλοίο Manoora του Αυστραλιανού ναυτικού, με προορισμό τη Νέα Γουϊνέα-Παππούα

8.9.2001 9:37 (Ωρα Λονδίνου)
Περίπου 200 μετανάστες από την Ινδονησία με κατεύθυνση την Αυστραλία συνελήφθησαν από το Αυστραλιανό ναυτικό σε πλοίο υπό ινδονησιακή σημαία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αυστραλού πρωθυπουργού, Τζων Χάουαρντ, και αυτοί οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο πλοίο Manoora του Αυστραλιανού ναυτικού, που ήδη μεταφέρει περισσότερους από 400 ανθρώπους, κυρίως Αφγανούς, με προορισμό τη Νέα Γουϊνέα-Παπούα.

Παράταση μιας ημέρας στο συνέδριο του Ντέρμπαν
BBC News
Οι διαδηλώσεις εναντίον του δουλεμπορίου χαρακτήρισαν τη διάσκεψη

8.9.2001 9:10 (Ωρα Λονδίνου)
Παράταση μίας ημέρας έχει λάβει η διεθνής διάσκεψη για το ρατσισμό που πραγματοποιείται στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, καθώς οι αντιπρόσωποι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να προβούν στην υιοθέτηση μιας κοινής τελικής διακήρυξης. Κύρια εμπόδια παραμένουν η αναφορά στο μεσανατολικό και οι απαιτήσεις των αφρικανικών χωρών να αποδοθούν ευθύνες για το δουλεμπόριο. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αφρικανικές και οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταλήξει σε έναν συμβιβασμό που ίσως περιλαμβάνει και την έκφραση δημόσιας συγγνώμης για το δουλεμπόριο από τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια στιγμή οι ισλαμικές χώρες του αραβικού κόσμου πιστεύεται ότι θα αποδεχθούν τελικά μία διακήρυξη που δεν θα χαρακτηρίζει ρατσιστικό κράτος το Ισραήλ. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αλλά πολλοί αντιπρόσωποι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι το μεσανατολικό επεσκίασε άλλα, σημαντικότερα θέματα της διάσκεψης.

Ικανοποιημένο το ΝΑΤο και από τη δεύτερη φάση συλλογής όπλων στην πΓΔΜ
BBC News
Βρεταννοί στρατιώτες επιβλέπουν την παράδοση των όπλων

8.9.2001 9:19 (Ωρα Λονδίνου)
Θετική χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ τη δεύτερη φάση της επιχείρισης για τη συλλογή των όπλων των Αλβανών ανταρτών στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Περίπου διακόσιοι ανάρτες παρέδωσαν αεροβόλα αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες, ρουκέτες, καθώς και ένα κλεμμένο τεθωρακισμένο. Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την παράταση της ΝΑΤΟϊκής επιχείρισης μετά το πέρας της προθεσμίας των 30 ημερών.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αποστολής Ευρωπαίων στρατιωτών στην περιοχή, στο πλαίσιο δημιουργίας μίας διεθνούς ομάδας παρατηρητών. Ο αρμόδιος επίτροπος για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χαβιέ Σολάνα, συνάντησε τους ηγέτες των σλαβομακεδονικών και των αλβανικών κομμάτων, σε μία προσπάθεια να τους πείσει να προβούν σύντομα στο επόμενο στάδιο για την επικύρωση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο κ. Σολάνα επαίνεσε τον πρόεδρο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μπόρις Τραϊκοφσκι, για τη μέχρι τώρα στάση του.

Διεθνής Ημέρα Εκεχειρίας η σημερινή

8.9.2001 9:15 (Ωρα Λονδίνου)
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών απευθύνει εκκλήσεις στις εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη να σεβασθούν τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Εκεχειρίας, προκειμένου να βοηθήσουν τις ανθρωπιστικές ομάδες να επιτελέσουν το έργο τους.

Απορρίπτει τους διορισμένους συνηγόρους ο Μιλόσεβιτς

8.9.2001 9:21 (Ωρα Λονδίνου)
Ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, απέρριψε τους τρεις δικηγόρους που διορίσθηκαν απο το διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την υπεράσπισή του, υποστηρίζοντας ότι τους θεωρεί συνεργούς στη "συνωμοσία που έχει διοργανωθεί εις βάρος του", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαμάχη ΟΑΣΕ- Λευκορωσίας

8.9.2001 9:24 (Ωρα Λονδίνου)
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ευρώπη, ΟΑΣΕ, απευθύνει εκκλήσεις στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας να αποσύρει τις καταγγελίες της εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του οργανισμού - εν όψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής. Η Λευκορωσία κατηγορεί τον επικεφαλής του ΟΑΣΕ στη χώρα, Χανς Γκέοργκ Βιέκ, ότι ενεργεί ως κατάσκοπος στην περιοχή.

Η Κολομβία εκδίδει στις ΗΠΑ έναν από τους 'βαρώνους των ναρκωτικών'
BBC News
Ο Φάμπιο Οτσόα συνελλήφθη έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες των ειδικών δυνάμεων της Κολομβίας και των ΗΠΑ

8.9.2001 9:33 (Ωρα Λονδίνου)
Η Κολομβία εξέδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φάμπιο Οτσόα, έναν από τους επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν -που κάποτε είχε χαρακτηριστεί το πιο επικίνδυνο συνδικάτο εγκλήματος στον κόσμο. Ο βαρώνος των ναρκωτικών αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του.

Η Ζιμπάμπουε υπόσχεται να σταματήσει η βία

8.9.2001 9:16 (Ωρα Λονδίνου)
Ο γενικός γραμματέας της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, Ντον Μακ Κίνον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε που υποσχέθηκε να δώσει τέλος στην κατάληψη των αγροκτημάτων των λευκών και να σταματήσει τη βία εναντίον των αγροτών και των εργαζομένων στα αγροκτήματα αυτά. Ο Yπουργός Εξωτερικών της αφρικανικής χώρας, Σταν Μουντέγνκε, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα καταβάλει πλήρεις και δίκαιες αποζημιώσεις για τη γη που θα περάσει από τα χέρια των λευκών στους φτωχούς μαύρους. Οι Yπουργοί Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας θεώρησαν ικανοποιητικές τις εξελίξεις και υποσχέθηκαν να υποστηρίξουν οικονομικά τη Ζιμπάμπουε και το πρόγραμμα αναδιανομής της γης.

Δολοφονική επίθεση εναντίον υπουργού στο Τατζικιστάν

8.9.2001 9:28 (Ωρα Λονδίνου)
Στο Τατζικιστάν, άγνωστοι οπλοφόροι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον υπουργό Πολιτισμού της χώρας, Αμπντουραχίμ Ραχίμοβ. Η ταυτότητα των δραστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η επίθεση γίνεται την παραμονή της επετείου δέκα ετών από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από τη Σοβιετική Ένωση.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.