Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 03-07-10

  1. Μπούς: Προβλήματα ασφαλείας στο Ιράκ
  2. Η Σπίαρς 'αποκαλύπτει' ...
  3. Σε 'κάλα χέρια' ήταν η Λιντς ...
  4. Διακοπές στο Ανόβερο
  5. Τεχεράνη: Φόρος τιμής στις δύο αδελφές
  6. Ιράκ: Ανοίγουν οι πόρτες για τις εταιρείες πετρελαίου
  7. Μόσχα: Εξουδετερώθηκε βόμβα
  8. Ερευνούν «μίνι Ιράνγκεϊτ»
  9. Εμπόριο και AIDS στην ατζέντα Μπους
  10. Yψηλή ραπτική στο Παρίσι
  11. «Δεν θα βρεθούν όπλα στο Ιράκ»
  12. Υψίστης σημασίας η Αφρική για τις ΗΠΑ
  13. Διακοπές στο Ανόβερο
  14. Πακέτο βοήθειας προς την Παλαιστινιακή Αρχή
  15. Απετράπη έκρηξη στην Μόσχα
  16. «Δεν θα βρεθούν όπλα στο Ιράκ»
  17. Σκάνδαλο στην «Γιούροστατ»
  18. Στο Ιράκ χωρίς στοιχεία
  19. Ένταση στο Ιράν
  20. Η Ελλάδα των ανδρών

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 22:24 ('Ωρα Λονδίνου)
Μπούς: Προβλήματα ασφαλείας στο Ιράκ
 

Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ δημιούργησαν ένα ζήτημα ασφαλείας που απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν τη σκληρή στάση τους.

«Χωρίς αμφιβολία έχουμε ένα ζήτημα ασφαλείας στο Ιράκ», δήλωσε ο κ. Μπους προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο της Μποτσουάνας Φέστους Μόγκε. «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πρόσωπα αυτά ένα προς ένα. Θα πρέπει να παραμείνουμε σκληροί».

Μέχρι στιγμής, 31 αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από εχθρικά πυρά αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε το τέλος των μαχών στο Ιράκ, την 1η Μαΐου.

Και νέες επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών

Δύο νέες επιθέσεις δέχθηκαν σήμερα οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δύο Αμερικανών στρατιωτών. Η πρώτη επίθεση έγινε με χειροβομβίδα κατά αμερικανικής αυτοκινητοπομπής, στο Τικρίτ ενώ ο δευτερος Αμερικανός σκοτώθηκε από επίθεση ενόπλων στην κωμόπολη Μαχμουντίγια, νοτίως της Βαγδάτης.

Στη Βαγδάτη έγινε την Πέμπτη η κηδεία ενός Ιρακινού που σκοτώθηκε χθες από πυρά Αμερικανών στρατιωτών, όπως υποστηρίζουν οι συμπατριώτες του. Λένε μάλιστα ότι το θύμα δέχθηκε δύο σφαίρες την ώρα που επισκεύαζε αυτοκίνητο στο συνεργείο του. Εξοργισμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας, συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα και κρατώντας πανώ που ανέγραφαν «Το Ιρακινό αίμα δεν είναι φθηνό»

Στο μεταξύ Ιρακινοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Φαλούτζα, ζητώντας από τους Αμερικανούς πεζοναύτες να απομακρυνθούν από την πόλη, καθώς η παρουσία τους εξοργίζει τον ντόπιο πληθυσμό και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών και των οικογενειών τους.





Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 23:08 ('Ωρα Λονδίνου)
Η Σπίαρς 'αποκαλύπτει' ...
 

H Σπίαρς αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον Τιμπερλέικ

Η πριγκίπισσα της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς παραδέχθηκε δημόσια, ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον πρώην αγαπημένο της Τζάστιν Τιμπερλέικ, παρά το γεγονός, ότι υποστήριζε ότι θα παραμείνει παρθένα μέχρι το γάμο.

Στο επόμενο τεύχος του περιοδικού "W" η Σπίαρς αποκαλύπτει λεπτομέρειες της σχέσης της με τον Τίμπερλεικ, τον τραγουδιστή του μουσικού συγκροτήματα N'Sync.

"Η πιο οδυνηρή κατάσταση, που έχω βιώσει μέχρι σήμερα είναι η διάλυση αυτής της σχέσης. Είμαστε μαζί τόσο καιρό και είχα πολλά όνειρα. Πιστεύεις, ότι προκειται να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με έναν άνθρωπο. Απο την κοινωνία που προέρχομαι, η γυναίκα είναι για το σπίτι, να φροντίζει το σπίτι και να μαγειρεύει για τα παιδιά", δηλώνει η 21χρονη Σπίαρς και αποκαλύπτει ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Τζάστιν γιατί πίστευε, ότι μια μέρα θα τον παντρευόταν. "Μέχρι σήμερα στη ζωή μου έχω κοιμηθεί μόνο μ' έναν άνθρωπο. Είμαστε μαζί δύο χρόνια και πίστευα ότι αυτός ήταν ο μοναδικός άνδρας της ζωής μου. Αλλά έκανα λάθος!", καταλήγει η Σπίαρς


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 21:59 ('Ωρα Λονδίνου)
Σε 'κάλα χέρια' ήταν η Λιντς ...
 

H Ζέσικα Λιντς αμέσως μετά την απελευθέρωσή της

Σύμφωνα με έκθεση του στρατού των ΗΠΑ η Αμερικανίδα Ζέσικα Λιντς που είχε συλληφθεί από τους Ιρακινούς στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και αργότερα απελευθερώθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες ούτε πυροβολήθηκε αλλά ούτε μαχαιρώθηκε όπως είχαν μεταδώσει στην αρχή ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Ιρακινοί ιατροί στη Νασιρίγια είπαν στο BBC ότι την περίοδο του πολέμου η Λιντς έτυχε πολύ καλής μεταχείρισις στο νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφερθεί.

Η Λιντς συνελλήφθη αιχμάλωτος πολέμου όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε ενέδρα. Στην ενέδρα του ιρακινού στρατού σκοτώθηκαν εννέα Αμερικανοί στρατιώτες.

Λεπτομέρειες για τη σύλληψη της Λιντς είχαν γίνει γνωστές το Μάρτιο μετά τη δραματική διάσωσή της από μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Τότε ορισμένα μέσα ενημέρωσης είχαν υποστηρίξει ότι μετά τη σύλληψη της, η Λιντς πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε πρίν μεταφερθεί στο νοσοκομείο που ήταν υπό τον έλεγχο των Ιρακινών στρατιωτών.

Το Πεντάγωνο ποτέ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές δεν επεδιώξε όμως να τις διαψεύσει , μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 07:27 ('Ωρα Λονδίνου)
Διακοπές στο Ανόβερο
 

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ επρόκειτο να μεταβεί στην Ιταλία στα μέσα του Ιουλίου

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ ακύρωσε τις προγραμματισμένες του διακοπές στην Ιταλία μετά και την τελευταία φραστική επίθεση από αξιωματούχο της ιταλικής κυβέρνησης.

Αυτήν την φορά ο Ιταλός υφυπουργός Τουρισμού, Στέφανο Στεφάνι αποκάλεσε τους Γερμανούς τουρίστες «υπερεθνικιστές, υπερόπτες ξανθούς άξεστους, οι οποίοι εισβάλουν και καταλαμβάνουν τις ιταλικές παραλίες».

Η αντιπολίτευση της Ιταλίας αναμένεται να εισηγηθεί την παραίτηση του Στέφανο Στεφάνι.

Η διπλωματική ρήξη Ιταλίας – Γερμανίας ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα όταν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ομιλία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο παρομοίασε τον Γερμανό ευρωβουλευτή, Μάρτιν Σουλτς με ναζί.

Ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι θα περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στο σπίτι του στο Ανόβερο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Ρώμη ο τουριστικός τομέας της Ιταλίας ανησυχεί ιδιαίτερα για την εν λόγω αντιπαράθεση καθώς κάθε χρόνο περίπου δέκα εκατομμύρια Γερμανοί επιλέγουν την Ιταλία για τις διακοπές τους.

Η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα ''Μπιλντ'' στο φύλλο της Πέμπτης καλεί τους αναγνώστες της να στείλουν φαξ στην ιταλική πρεσβεία και να ζητήσουν από τον Ιταλό πρωθυπουργό να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον υφυπουργό Στέφανο Στεφάνι, που αποκάλεσε τους Γερμανούς ''αλαζονικούς υπερεθνικιστές που βρωμίζουν τις ιταλικές ακτές''. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, το αποτέλεσμα της οποίας δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στο Βερολίνο απο το γερμανικό ινστιτούτο Forsa, περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών (65%) επιδοκιμάζουν την απόφαση του καγκελάριου Σρέντερ να ματαιώσει τις διακοπές του στην Ιταλία.

10.000.000 Γερμανοί τουρίστες το χρόνο στην Ιταλία

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ματαίωσε τις διακοπές του στην Ιταλία την Τετάρτη όταν εφημερίδες και ιδιαίτερα η ''Μπίλντ'' εξέφρασαν οργή μετά την άρνηση του υφυπουργού Στεφάνι να ζητήσει συγγνώμη.

''Κάθε χρόνο περίπου 10.000.000 Γερμανοί κάνουν διακοπές στην όμορφη χώρας σας. Οι Γερμανοί αγαπούν την Ιταλία. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε τόσο λυπημένοι επειδή προσβληθήκαμε σε τέτοιο βαθμό από την χώρα σας, ιδιαίτερα από τον υφυπουργό Τουρισμού. Σας παρακαλούμε να απομακρύνετε τον αναιδή υφυπουργό. Εμείς οι Γερμανοί - και ο καγκελάριος επίσης - θέλουμε πολύ να ερχόμαστε στην Ιταλία'', γράφει η εφημερίδα προτείνοντας στους αναγνώστες της ένα κείμενο επιστολής προς τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκειμένου να το κόψουν, να το υπογράψουν και να το αποστείλουν στην ιταλική πρεσβεία.

Η ''Μπιλντ'', πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Γερμανία, παρατηρεί ότι ο Στεφάνι ήταν προηγουμένως παντρεμένος με Γερμανίδα από την Φρανκφούρτη για 20 χρόνια, αλλά δεν είχε μάθε γερμανικά. Του αρέσει ωστόσο να οδηγεί γερμανικά αυτοκίνητα.

Αναφορικά με τη δημοσκόπηση, στην ερώτηση εάν ''βρίσκετε σωστό ότι ο καγκελάριος δεν θα περάσει τις διακοπές του στην Ιταλία όπως προβλεπόταν'', το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ''Ναι'', ενώ ένα ποσοστό 27% είχε αντίθετη άποψη. Η δημοσκόπηση έγινε την Τετάρτη μεταξύ 1.000 ατόμων.



Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 19:13 ('Ωρα Λονδίνου)
Τεχεράνη: Φόρος τιμής στις δύο αδελφές
 

Οι σοροί των δύο αδελφών στο αετοδρόμιο της Τεχεράνης

Έφτασαν σήμερα στην Τεχεράνη οι σοροί των δυο Ιρανών διδύμων γυναικών, της Λαντάν και της Λαλέχ Μπιτζανί. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της ιρανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στις δυο αδελφές, που πέθαναν στη Σιγκαπούρη προχθές ύστερα από επέμβαση 50 ωρών για τον διαχωρισμό τους. Αγνωστο είναι ακόμα εάν η ταφή των δυο γυναικών θα γίνει στην Τεχεράνη ή στη γενέτειρά τους Φιρουζαμπάντ της επαρχίας Φαρς στο νότιο Ιράν.

Οι 28μελής διεθνής ομάδα ειδικών, που με τη βοήθεια 100 νοσηλευτών, ανέλαβε την εξαιρετικά περίπλοκη επέμβαση διαχωρισμού των σιαμαίων είχε προειδοποιήσει τη Λαντάν και τη Λαλέχ για τους κινδύνους της επέμβασης. Όμως η θέλησή τους για μία φυσιολογική ζωή υπερίσχυσε του κινδύνου με τις δύο αδελφές να δηλώνουν μέχρι και προτού εισέλθουν στο χειρουργείο αισιόδοξες για την έκβαση της επέμβασης.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 20:31 ('Ωρα Λονδίνου)
Ιράκ: Ανοίγουν οι πόρτες για τις εταιρείες πετρελαίου
 

Νέα συμβόλαια για τη βιομηχανία πετρελαίου στο Ιράκ

Ο αμερικανικός στρατός κάλεσε την Πέμπτη να κατατεθούν οι προσφορές για δύο νέα συμβόλαια αξίας 1 δις. δολαρίων για την ανόρθωση της βιομηχανίας πετρελαίου στο Ιράκ, ανοίγοντας τις πόρτες για προσοδοφόρες εργασίες και σε ξένες εταιρείες που είχαν αποκλεισθεί προηγουμένως από τέτοιου είδους συμφωνίες.

Τα συμβόλαια αυτά, που αφορούν το ένα το βόρειο και το άλλο το νότιο Ιράκ, θα αντικαταστήσουν τη μονομερή ανάθεση του συμβολαίου που δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην εταιρεία "Κέλογκ Μπράουν και Ρουτ", θυγατρική της "Χολιμπάρτον Κόμπανι", στην οποία προ ολίγων ετών ήταν ακόμη πρόεδρος ο νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι.

Αξία συμβολαίου μέχρι και 500 εκατ. δολάρια

Το συμβόλαιο αυτό ξεσήκωσε θύελλα επικρίσεων, με τη δημοκρατική πτέρυγα να επικρίνει το γεγονός ότι μία εταιρεία που διατηρεί δεσμούς με τον Τσέινι επωφελείται σε τέτοιο βαθμό από τον πόλεμο στο Ιράκ. Ο Λευκός Οίκος διέψευσε κάθε περίπτωση εύνοιας. ''Η επίσημη προσφορά για τα δύο αυτά συμβόλαια μπορεί τώρα να ξεκινήσει. Οι ξένες εταιρείες μπορούν να συμμετάσχουν'', τόνισε ο εκπρόσωπος του σώματος του μηχανικού του αμερικανικού στρατού.

Η προτίμηση της κυβέρνησης ήταν να παραχωρήσει τα συμβόλαια σε δύο ξεχωριστές εταιρείες καθώς οι ''γεωγραφικές περιοχές των δύο συμβολαίων δεν επικαλύπτονται''.

Η "Κέλογκ Μπράουν και Ρουτ" ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει κι άλλες εταιρείες όπως η "Φλούορ Κορπορέισον" η οποία πρόσφατα συγχωνεύθηκε με την βρετανική κατασκευαστική εταιρεία AMEC Plc.

Οι αξίες για τα προτεινόμενα συμβόλαια κυμαίνονται από 500.000 δολάρια το μικρότερο, έως 500 εκατ. δολάρια το μεγαλύτερο. Η αρχική φάση θα καλύψει 24 μήνες, με τρία ετήσια δικαιώματα επιλογής. Οι εταιρείες έχουν διορία έως τις 14 Αυγούστου για να καταθέσουν τις προσφορές τους.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 19:31 ('Ωρα Λονδίνου)
Μόσχα: Εξουδετερώθηκε βόμβα
 

O άτυχος πυροτεχνουργός που έχασε τη ζωή του

Ένας πυροτεχνουργός σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης την ώρα που προσπαθούσε να εξουδετερώσει μία βόμβα κοντά σε εστιατόριο στο κέντρο της Μόσχας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μία γυναίκα είχε προσπαθήσει να μεταφέρει τη βόμβα σε εστιατόριο, αλλά, όταν έγινε αντιληπτή, αναγκάστηκε να αφήσει στο δρόμο την τσάντα με την οποία τη μετέφερε. Λίγο αργότερα το απόγευμα, ένα δέμα με εκρηκτικά, εντοπίστηκε από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο κοντά σε σχολείο της Μόσχας.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και πυροτεχνουργοί της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα σακίδιο, που κρατούσε η γυναίκα με σκοπό να το αφήσει σε κεντρικό εστιατόριο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη.

Παρουσιάστηκε ως υπήκοος της Τσετσενίας καταγόμενη απο την Ιγκουσετία.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 19:09 ('Ωρα Λονδίνου)
Ερευνούν «μίνι Ιράνγκεϊτ»
 

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν 18 αμερικανικές εταιρείες στο πλαίσιο ερευνών για παράνομες πωλήσει οπλικών συστημάτων στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους στις αποστολές προς την κυβέρνηση της Τεχεράνης περιλαμβάνονται εξαρτήματα για πυραύλους Χοκ και μαχητικά αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής τύπου F-14 και F-4.

Οι μεταφορά του εξοπλισμού γίνονταν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, μέσω της εταιρίας Multicore με έδρα το Λονδίνο.

Οι αμερικανικές και βρετανικές αρχές παρακολουθούν τις δραστηριότητες της εταιρίας από το 1999 ενώ το Δεκέμβριο του 2000 οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν φορτίο με εξαρτήματα για πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το Ιράν.

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 15:42 ('Ωρα Λονδίνου)
Εμπόριο και AIDS στην ατζέντα Μπους
 

«Θερμή υποδοχή» για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Tη Μποτσουάνα επισκέφθηκε ο Τζορτζ Μπους στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αφρική. Ξεκίνησαν οι εργασίες της Αφρικανικής Ένωσης.

Στις επαφές που είχε κυριάρχησαν θέματα που αφορούν τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων των ΗΠΑ με αφρικανικές χώρες αλλά και η εξάπλωση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS. Στη Μποτσουάνα το 39% των κατοίκων είναι φορείς του ιού.

Ο ανταποκριτής του BBC στην πρωτεύουσα της Μποτσουάνα, Γκαμπορόνε χαρακτηρίζει την επίσκεψη «αστραπή» καθώς ο Τζορτζ Μπους κατάφερε να στριμώξει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Φεστούς Μοχάι, μια εμπορική έκθεση για την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών των ΗΠΑ με την Αφρική ενώ παρακολούθησε και τοπικούς αγώνες.

Το δράμα της Λιβερίας

Την επίσκεψη Μπους στην Αφρική επισκιάζει το συνεχιζόμενο δράμα που δημιουργεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβερία - μια χώρα όπου η κυβέρνηση Μπους λέει ότι υποστηρίζει την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης αλλά δεν έχει δεσμευθεί ακόμα για την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων.

Μιλώντας στο BBC ο εκπρόσωπος της βρετανικής οργάνωσης Save the Children που στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβερία δήλωσε ότι καθημερινά πεθαίνουν άνθρωποι από ασθένειες όπως η διάρροια που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αν βελτιώνονταν οι συνθήκες υγιεινής.

Εν τω μεταξύ μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών της Αφρικανικής Ένωσης που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης Μαπούτο, ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν προειδοποίησε ότι η Αφρική δεν διαθέτει τους απαραίτητους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση ένοπλων συρράξεων.
Ο Κόφι Ανάν κάλεσε ακόμη τις κυβερνήσεις να διπλασιάσουν τις δαπάνες τους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του AIDS.


Τρίτη 08 Ιουλίου 2003 - 20:07 ('Ωρα Λονδίνου)
Yψηλή ραπτική στο Παρίσι
 

Δημουργία του Βρετανού σχεδιαστή Τζον Γκαλιάνο


Η Λίντα Εβανγκελίστα εντυπωσίασε με μια δημιουργία του Καρλ Λάγκερφελντ


Δεν έλειψαν και οι ... ακραίες δημιουργίες


Δημιουργία του Καρλ Λάγκερφελντ


Σχεδιασμός που παραπέμπει στο παρελθόν ...


... αλλά και στο μέλλον


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 14:44 ('Ωρα Λονδίνου)
«Δεν θα βρεθούν όπλα στο Ιράκ»
 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ επιμένει ότι θα βρεθούν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ

Υψηλόβαθμες πηγές μέσα στην κυβέρνηση της Βρετανίας έκαναν γνωστό στο BBC ότι, πλέον, δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να βρεθούν όπλα μαζικής καταστροφήες στο Ιράκ.

Οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι πεποίθησή τους είναι ότι όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ υπήρξαν, όμως, πιθανότατα, είχαν κρυφτεί ή καταστραφεί πριν από την έναρξη του πολέμου κατά του Ιράκ.

Έγγραφα

Ο πολιτικός συντάκτης του BBC Άντριου Μαρ αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας πιστεύει ότι θα βρεθούν ορισμένα έγγραφα που συνδέονται με πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, όμως, όπως εκτιμά, δεν πιστεύει ότι θα βρεθούν όπλα.

Το βασικό επιχείρημα των κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας για την κήρυξη πολέμου κατά του Ιράκ ήταν ότι υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ και, μάλιστα, αποτελούσαν άμεση απειλή.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ επιμένει ότι θα βρεθούν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

Εν τω μεταξύ στο Ιράκ τουλάχιστον δυο αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επιθέσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του αναγνώρισε ότι στο Ιράκ υπάρχει «ζήτημα ασφαλείας» και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν σκληρή στάση.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 07:38 ('Ωρα Λονδίνου)
Υψίστης σημασίας η Αφρική για τις ΗΠΑ
 

Το ενδιαφέρον του Τζορτζ Μπους για την Αφρική είναι «μεγάλο και ειλικρινές»

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κόλιν Πάουελ δήλωσε σε συνέντευξη του στο BBC ότι η περιοδεία του Αμερικανού προέδρου Μπους στην Αφρική είναι απόδειξη της σημασίας που έχει η αφρικανική ήπειρος για την Ουάσιγκτον.

Ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος συνοδεύει τον Τζορτζ Μπους πρόσθεσε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία συζητά θέματα οικονομικής βοήθειας με τους Αφρικανούς ηγέτες.

Ο Κόλιν Πάουελ έδωσε έμφαση στην αμερικανική πρωτοβουλία, η οποία δίνει στα αφρικανικά προϊόντα μεγαλύτερη πρόσβαση στην αμερικανική αγορά.

«Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αποδεικνύουν το μέγεθος του ενδιαφέροντος του Αμερικανού προέδρου για την Αφρική, η οποία δεν είναι απλά μία από τις μεγαλύτερους ηπείρους αλλά και μία από τις σημαντικότερες», τόνισε ο Κόλιν Πάουελ.

Όσον αφορά τη Λιβερία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε την επιθυμία της αμερικανικής ηγεσία να συμβάλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας και τόνισε ότι η άφιξη της ειρηνευτικής δύναμης συνδέεται με την αποχώρηση του προέδρου της αφρικανικής χώρας, Τσαρλς Τέιλορ από την εξουσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους μεταβαίνει σήμερα στην Μποτσουάνα τον τρίτο σταθμό της αφρικανικής του περιοδείας.

Στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με την ηγεσία της χώρας αναμένεται να κυριαρχήσει η κρίση με του Έιτζ, καθώς σχεδόν το 40% του πληθυσμού της Μποτσουάνα έχει προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το Έιτζ.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 07:27 ('Ωρα Λονδίνου)
Διακοπές στο Ανόβερο
 

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ επρόκειτο να μεταβεί στην Ιταλία στα μέσα του Ιουλίου

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ ακύρωσε τις προγραμματισμένες του διακοπές στην Ιταλία μετά και την τελευταία φραστική επίθεση από αξιωματούχο της ιταλικής κυβέρνησης.

Αυτήν την φορά ο Ιταλός υφυπουργός Τουρισμού, Στέφανο Στεφάνι αποκάλεσε τους Γερμανούς τουρίστες «υπερεθνικιστές, υπερόπτες ξανθούς άξεστους, οι οποίοι εισβάλουν και καταλαμβάνουν τις ιταλικές παραλίες».

Η αντιπολίτευση της Ιταλίας αναμένεται να εισηγηθεί την παραίτηση του Στέφανο Στεφάνι.

Η διπλωματική ρήξη Ιταλίας – Γερμανίας ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα όταν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ομιλία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο παρομοίασε τον Γερμανό ευρωβουλευτή, Μάρτιν Σουλτς με ναζί.

Ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι θα περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στο σπίτι του στο Ανόβερο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Ρώμη ο τουριστικός τομέας της Ιταλίας ανησυχεί ιδιαίτερα για την εν λόγω αντιπαράθεση καθώς κάθε χρόνο περίπου δέκα εκατομμύρια Γερμανοί επιλέγουν την Ιταλία για τις διακοπές τους.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 08:13 ('Ωρα Λονδίνου)
Πακέτο βοήθειας προς την Παλαιστινιακή Αρχή
 

Η απελεύθερωση 6.000 Παλαιστίνιων κρατουμένων είναι η βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της εκεχειρίας

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστινιακή Αρχή ύψους, 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για πρώτη φορά απευθείας αμερικανική οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

Το οικονομικό πακέτο προορίζεται για έργα υποδομής στην Δυτική Όχθη και την Λωρίδα της Γάζας και υποδηλώνει, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς τον πρωθυπουργό των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος ωστόσο είναι αποδέκτης σφοδρών επικρίσεων εκ των έσω για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου, γνωστού και ως «οδικού χάρτη».

Από την πλευρά της η αμερικανική ηγεσία ελπίζει ότι η εν λόγω πρωτοβουλία θα υποβαθμίσει το ρόλο ισλαμικών παλαιστινιακών οργανώσεων, όπως η Χαμάς, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν αναλάβει το έργο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στην περιοχή.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 07:57 ('Ωρα Λονδίνου)
Απετράπη έκρηξη στην Μόσχα
 

Πυροτεχνουργός σκοτώθηκε καθώς εξουδετέρωνε εκρηκτικό μηχανσιμό στο κέντρο της Μόσχας

Πυροτεχνουργός των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας σκοτώθηκε έξω από εστιατόριο στην κεντρική Μόσχα ενώ προσπαθούσε να εξουδετερώσει εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κλήθηκαν στο εστιατόριο μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου μέσα σε μια τσάντα, την οποία κρατούσε μια γυναίκα που ακινητοποίησαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του καταστήματος.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη μόλις ο πυροτεχνουργός προσπάθησε να τον εξουδετερώσει.

Οι αρχές στην Μόσχα είναι σε επιφυλακή μετά την επίθεση αυτοκτονίας την περασμένη εβδομάδα σε ροκ συναυλία στη ρωσική πρωτεύουσα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η γυναίκα που μετέφερε την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό φαίνεται να συνδέεται με τους δράστες της επίθεσης στη συναυλία, την οποία σύμφωνα με την ρωσική ηγεσία εκδήλωσαν Τσετσένοι αυτονομιστές.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 06:29 ('Ωρα Λονδίνου)
«Δεν θα βρεθούν όπλα στο Ιράκ»
 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ επιμένει ότι θα βρεθούν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ

Υψηλόβαθμες πηγές μέσα στην κυβέρνηση της Βρετανίας έκαναν γνωστό στο BBC ότι, πλέον, δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να βρεθούν όπλα μαζικής καταστροφήες στο Ιράκ.

Οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι πεποίθησή τους είναι ότι όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ υπήρξαν, όμως, πιθανότατα, είχαν κρυφτεί ή καταστραφεί πριν από την έναρξη του πολέμου κατά του Ιράκ.

Έγγραφα

Ο πολιτικός συντάκτης του BBC Άντριου Μαρ αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας πιστεύει ότι θα βρεθούν ορισμένα έγγραφα που συνδέονται με πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, όμως, όπως εκτιμά, δεν πιστεύει ότι θα βρεθούν όπλα.

Το βασικό επιχείρημα των κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας για την κήρυξη πολέμου κατά του Ιράκ ήταν ότι υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ και, μάλιστα, αποτελούσαν άμεση απειλή.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ επιμένει ότι θα βρεθούν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 06:59 ('Ωρα Λονδίνου)
Σκάνδαλο στην «Γιούροστατ»
 

Το σκάνδαλο της «Γιούροστατ» φέρεται να χρονολογείται από την εποχή του Ζακ Σαντέρ

Διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τριών ανώτατων αξιωματούχων της στατιστικής υπηρεσίας «Γιούροστατ», οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη.

Μεταξύ των τριών είναι και ο Έλληνας Φώτης Νανόπουλος, διευθυντικό στέλεχος της «Γιούροστατ». Οι άλλοι δυο είναι οι Γάλλοι Ιβ Φρανέ, Ντανιέλ Μπικ.

Οι τρεις αξιωματούχοι αρνούνται τις εις βάρος τους κατηγορίες.

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νιλ Κίνοκ δήλωσε ότι πρόκειται για την πλέον εξονυχιστική έρευνα που έχει ποτέ διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι απαράδεκτες πρακτικές στη Γιούροστατ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε απάτες που λέγεται ότι διεπράχθησαν στο κλείσιμο των συμφωνιών με ιδιωτικές εταιρείες που συνέλεγαν και διένειμαν στατιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η αξία των συμβολαίων αυτών ήταν τεχνητά φουσκωμένη.

Οι τρεις αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι διοχέτευσαν κοινοτικά κονδύλια της τάξεως των 900.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο, την έδρα της «Γιούροστατ».

Η κατάχρηση των κοινοτικών κονδυλιών φέρεται να έχει ξεκινήσει από την εποχή του Ζακ Σαντέρ, πρώην προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος αποχώρησε το 1999.

Σύμφωνα με τον συντάκτη επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΒΒC το σκάνδαλο με την «Γιούροστατ» έχει φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την Κομισιόν, η οποία είχε υποσχεθεί ότι θα καταπολεμήσει την διαφθορά στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε κατηγορηματικά δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι γνώριζε για πολλούς μήνες τις φήμες περί διαφθοράς στην εν λόγω υπηρεσία αλλά δεν έκανε τίποτε.

Την ίδια ώρα, ορισμένοι ευρωβουλευτές επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καθυστερημένη ανάληψη δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 05:41 ('Ωρα Λονδίνου)
Στο Ιράκ χωρίς στοιχεία
 

«Τα δεδομένα αλλάζουν. Έτσι είναι ο κόσμος των μυστικών υπηρεσιών», είπε ο Ντόναλντ Ράμσφελντ

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Ράμσφελντ παραδέχθηκε ότι η αμερικανική ηγεσία δε διέθετε καινούργιες πληροφορίες για την κατάσταση του ιρακινού οπλοστασίου όταν έδωσε το πράσινο φως για τον πόλεμο εναντίον της χώρας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε κατάθεσή του στην επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας υποστήριξε ότι συμμαχία δεν ενήργησε στο Ιράκ επειδή ανακαλύψαμε νέα δραματικά στοιχεία για τις προσπάθειες του Ιράκ να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής.

«Ενεργήσαμε γιατί τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία εκτιμήθηκαν υπό άλλο πρίσμα μετά την εμπειρία των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου», τόνισε ο Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Πενταγώνου κατέστησε σαφές ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ «θα βρεθούν».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην Ουάσινγκτον δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Ράμσφελντ χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα αλλά αναπόφευκτα θα οξυνθεί η αντιπαράθεση για την επίσημη δικαιολογία για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Τζέιμς Ινχόουφ υποστήριξε ότι η «όλη αντιπαράθεση για τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι μια καλοστημένη τακτική αντιπερισπασμού των μέσων ενημέρωσης».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επιχείρησε, επίσης, να υποβαθμίσει τη σημασία της παραδοχής του Λευκού Οίκου για την λανθασμένη πληροφορία, η οποία παρουσίαζε το Ιράκ να έχει προμηθευτεί ουράνιο από τον Νίγηρα.

«Το γεγονός ότι ορισμένα γεγονότα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή ανάλογα με τα δεδομένα, δεν με εκπλήσσει, ούτε με σοκάρει. Είναι αναμενόμενο. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος των μυστικών υπηρεσιών», κατέληξε ο κ. Ράμσφελντ.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 03:38 ('Ωρα Λονδίνου)
Ένταση στο Ιράν
 

Ακόμα και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν έχουν επιστρατευτεί για να τηρηθεί η τάξη στην Τεχεράνη

Πληροφορίες από το Ιράν αναφέρουν ότι σημειώνονται ταραχές στην πρωτεύουσα της χώρας Τεχεράνη όπου πολλοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί με αφορμή την τέταρτη επέτειο από τα μεγάλα επεισόδια με φοιτητές που είχαν σημειωθεί στο Ιράν.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και οι πληροφορίες από εκεί αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Επιθεωρήσεις

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ιράν δέχτηκε να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα την επόμενη εβδομάδα μιας ομάδας ειδικών, που θα συζητήσει τρόπους για να γίνουν πιο αυστηρές οι επιθεωρήσεις των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχει ζητήσει από το Ιράν να δεχθεί πιο διεισδυτικούς ελέγχους στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει το Ιράν για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο του προγράμματος ατομικής ενέργειας που διαθέτει, μια κατηγορία που η Τεχεράνη δεν αποδέχεται.


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003 - 05:16 ('Ωρα Λονδίνου)
Η Ελλάδα των ανδρών
 

Εργαζόμενες και μητέρες δύο ρόλοι που διακρίνουν τη σύγχρονη Ελληνίδα

Συνέντευξη στην Μαρία Καστρισιανάκη

Η Ελλάδα υστερεί σημαντικά στον τομέα της εκπροσώπησης των γυναικών στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής.

Στο εν λόγω συμπέρασμα καταλήγει η έκθεση για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Η Σεκίκο Φουκουνταπάρ, εκ των συντακτών της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών εξήγησε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC τις παράμετροι που συνιστούν τον δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης.

«Στόχος της έρευνάς μας είναι να διαπιστώσουμε την πρόοδο που σημειώνεται στην ποιότητα ζωής των πολιτών μιας χώρας μέσα από τη βελτίωση των κοινωνικών δομών. Παίρνουμε ως βάση το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και πώς αυτό αντικατοπτρίζεται στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Για τις πιο φτωχές χώρες, λαμβάνουμε επίσης υπόψιν τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας, αναλφαβητισμού και το προσδόκιμο όριο ζωής», διευκρίνισε η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Στην φετινή έκθεση του ΟΗΕ για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη παρατηρείται μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη.

Σε 21 ήδη φτωχές χώρες του κόσμου οι συνθήκες ζωής έχουν επιδεινωθεί. Ανάμεσά τους η Ρωσική Ομοσπονδία και πολλές και χώρες της ανατολικής Ευρώπης, της Βαλτικής, εκ των οποίων κάποιες έχουν ήδη γίνει δεκτές ή πρόκειται να μπουν στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ελλάδα όπως Μποτσουάνα»

Η Ελλάδα είναι ψηλά στον κατάλογο του ΟΗΕ. Συγκεκριμένα επί συνόλου 173 κρατών κατέχει την 24η θέση.

Ωστόσο, η Σεκίκο Φουκουνταπάρ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υστερεί «τραγικά» στον τομέα της εκπροσώπησης των γυναικών.

«Η Ελλάδα διατηρεί την ίδια θέση με πέρσι, είναι δηλαδή 24η, και σημειώνει μια οριακή βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι η ελλιπής εκπροσώπηση των γυναικών στην δημόσια ζωή. Στον τομέα αυτόν τρία αναπτυγμένα κράτη, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ιαπωνία είναι σε χειρότερη κατάσταση απ ό,τι χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου όπως η Μποτσουάνα, η Κόστα Ρίκα ή η Ναμίμπια», κατέληξε η Σεκίκο Φουκουνταπάρ, επικεφαλής του προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.